Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Pıhtılaşma için risk faktörlerinin içinde sigara da var eğer sigarayı bırakamıyorsan coraspin neden içmeyesin, zararı yok ben olsam içerdim
Bende bir kimyasal yaşadım o zaman bende içeyim mi ya o kimyasal olduğunda da doktorum vermişti bana ama düştü şimdi belki vardır erken önlemimi alsam mı?

Tüp bebek denemelerinde negatif alanlara histereskopi isleminde yapılan bir işlemmiş canım, bence kesinlikle araştır bu durumu ve kafana yatarsa sen talep et ve yaptır.
Doktora sorarım mutlaka gittiğimde. Ya bir sürü doktorla görüştüm kimisi hiçbişey in yok dedi kimisi embriyo ya takıldı embriyo genetiğine baktır dedi. Ama laboratuvar önemliymiş embriyo da. Şimdi tedaviye başlamayı beklerken histeroskopi önerildi yine ki daha önce olmuş olmaktan dolayı moralim bozuldu biraz. Daha öncede bakmıştı gerek yok demişti şimdi yapmam gerek dedi. Ne deseler yapıyoruz kendimiz araştırıp öneriyoruz güzel sonuçlar alabilsek bide ne güzel olur

Ya bu perde denilen şey, ultrason da rahim filminde görünen bir şey mi? LaRisaCca Mucizemsn
Rahim filminde gözüküyor. İlk doktora gittiğimde görüp ameliyat etti. Sonra ist.a başka doktorlara gittim orda yeniden çekildi rahim filmi ilk filmle arada fark yok gibi geldi bana ameliyata rağmen ama anlamıyoruz sonuçta. Bir kaç doktor gördü kimisi önemsiz gördü kimisi ameliyat dedi. Orda da Bi tüp bebek geçirdim önemsemedi doktor bu durumu. Bülent hocada önce önemsememişti ama şimdi 5.gün embriyosuda transfer edilmiş olmamış dedi bide ilk geldiğine oranla daha kalın gibi dedi nasıl oluyorsa perde genişleyen bişey mi bilmiyorum ama ameliyat dedi işte.

Amaliyat ol bencede alsınlar perdeyi, dediğim şeyide kesin bi araştır canım, histereskopi yapılırken yapılan bir işlem zaten, belki mucizen için bi yol açar sana

Mucizemsn Canım senin için buldum kopyalıyorum ismi endometrial çizik miş.

bebek sahibi olamayan çiftlere son yıllarda umut ışığı olmuş durumda.​

Ancak bu tedaviyle de başarıya ulaşamayan çiftler de göz ardı edilemez bir orana sahip. Daha başarılı oranlara ulaşmak için yeni yöntemler denenen tüp bebekte son zamanlarda uygulanan ‘endometrial çizik’ dediğimiz rahme çizik atma yoluyla oldukça etkili sonuçlara ulaşılabiliyor.
Endometrial çizik kısaca özel bir tıbbi alet ile (Histereskopiyle) rahim ağzında rahim içine girilip ve çizikler atılması işlemi. Bu sayede yeni rahim iç zar dokusu gelişimi sağlanarak, embriyonun tutunma şansı artırılmış oluyor. Bebek sahibi olmak için oldukça tercih edilen bir yöntem olan tüp bebek tedavisi 3 aşamadan oluşur. Eşlerin değerlendirilmesi ve kısırlık sebeplerinin belirlenmesi tedavinin en önemli kısmını oluşturur. Anne veya baba adaylarında yumurta ve spermlerle ilgili problemlere rastlanabilse de çoğunluğu sebepsiz kısırlık oluşturmakta. Belirlenen sebebe yönelik oluşturulan tedavinin belirlenmesi aşamasının ardından ilaç tedavisine ve gerekli görüldüğü taktirde ilaç tedavisi öncede müdahalelere başlanır. Erkekte bir problem bulunmaması ve anne adayının rahminde bir problem olmamasına rağmen ilk denemede embriyonun tutunamaması, tutunsa dahi düşüklerin yaşanması da riskler arasında bulunuyor. Bu sebeple denemelerden sonra başarı sağlanamayan hastalarda yeni yöntem arayışları yıllardır sürüyor.
Tabii ki endometrial çizik de ilk tüp bebek denemesinde tercih bir yöntem değil. Daha önceden tüp bebek tedavisi almış ancak özellikle ‘endometrium’ dediğimiz rahim iç duvarının yeterince kalınlaşmaması sebebiyle embriyonun tutanamadığı hastalarda kullanılmakta. Yeni bir çalışmadan elde edilen bilgilere göre rahim zarının çizilmesi ya da kaşınması olarak tercüme edebileceğimiz çok basit ve ucuz bir teknik gebelik oranlarını yaklaşık 2 kat artırabilir.
Rahminde herhangi bir problem olmayan ancak uygulanan ilaç tedavilerinin yetersiz kaldığı ve son aşamada yumurta ve embriyo kalitesinin çok iyi olmasına rağmen istenilen sonuç alamayan hastalarda oldukça yüksek başarılar elde edilebiliyor. Tekrar uygulanacak tüp bebek tedavisinden 1 ay önce histeroskopi yöntemi ile ya da basit bir biyopsi aleti ile yapılan çizik ile vücudumuzda herhangi bir yerde yaralanma olduğu zaman iyileştirici ve onarıcı faktörleri o bölgeye toplayarak gelişimi amaçlanır. Başarısız tüp bebek tedavilerinde gebelik şansını oldukça artırabilen tedavi, bebek sahibi olmak isteyen çifter için yeni bir umut oluşturuyor.

Her ay başka başka belirtilerle karşı karşıyayız. Artık bizim adet belirtilerimizde mutasyona uğradı

Valla hee coronayi gectik yeminlen
Mutasyon ustune mutasyyonn

aynen katılıyorum sizlere, bu ay bi de geciken gecikene, kafayı yemek üzereyim bende cumartesiydi bat, geçti ama dk başı regl geldi sanıp tuvalete gidip bakıyorum, demin de pembe bir damla gördüm galiba tuvalet kağıdında, hiçbizaman gecikmez adetim ama böyle gecikip de sonradan gelirse çok yıkılıcm yine çarşamba akşam abuk subuk ağrılarım var diye süphelenip erken gebelik testi yapmıştım negatifti, ne yaşıcağımı bilmeden belirsiz beklemek de çok stres şuan

Aaaa senin adet hala gelmedi mi
En son testi de çarşamba yani 4 gün önce yapmışsın. Canım bu gelende inşallah yerleşme lekesi dir, belki geç döllenme olmuştur. O leke adet gibi sabaha gelmezse, Sabah test yap derim ben çünkü sen normalde gecikme yaşamazsın diye biliyorum.

Vallahi heyecanlanıcam heyecanlanamıyorum bile negatif görmekten korkuyorum çok, adet belirtileri de var ama bi acayipler, göğüslerde hassasiyet var ağrı var her zaman olurdu da bu sefer biraz daha fazla gibi, çarpıntı var baş ağrısı var, bunlar da olurdu genel olarak ama bunlar da biraz fazla gibi bu sefer, geciktiği için mi oluyor yoksa gebelik falan mı anlayamıyorum, baya bi endişe aldı şuan beni bu kadar ümitlenip hayal kırıklığına uğramaktan çok korkuyorum, düşünmiyim diyorum kendimi de engelleyemiyorum ayşee bana dua et kuzum kıralım şeytanın bacağını bi

Erkeklerde klomen kullanımı

Klomen erkekler tarafından kullanılabilir mi sorusu da merak edilen konular arasında. Çünkü klomen kadınlarda yumurtagelişimini sağlayan bir ilaç olarak geçmektedir. Ancak erkekinfertilitesinde doktor tavsiye ile birlikte klomen tablet kullanımı yaygındır. Klomen erkekte sperm üretimini ve kalitesini artırır. Erkeklerle klomen kullanıyormuş doktora diyimde kocama da klomen versin pekte meraklı benim yerime hamile kalmaya

Edecem kız söz
Test yapmayada korkarsın şimdi sen kaç gün gecikti? Göğüsün adet olacağında ağrısı hafiflemiyor muydu? Şimdi daha mı fazla var? Ahhhh hadi kız at şuraya çift çizgi inşallah

1 gün gecikti dün olucaktım işte normalde programa göre, ama bnm zaten regl gününden bir iki gün önce lekelenme başlıyordu, gelen giden yok, test olsa evde valla yapmıştım şimdi, bilemedin yarın sbh yapardım ama test yokki, yarın alayım öbür güne kdr gelmezse sabah idrarıyla yapayım, hafiflemiyo ya daha artıyo gibi ne olduğumu anlamadım şaşkınlık içindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…