- 16 Ekim 2018
- 3.463
- 2.063
- 63
- Konu Sahibi Anneyimbenanne35
-
- #25.821
yani canm ama doktor hamile kalamak için 90 olsan yeterli dedi çünkü 4 yıldır uğraşıyoruz baya sıkıldık artık bian önce olsun isitiyoruz 2 ayda duserim kendimi sıkicam artık inşallah 90 95 arasi olsam
ah ah canim ne biliyim gittim bu doktora tetkikler istedi yakın zamanda yapılmıştı zaten bana kilodan başka sorun bulamadim dedi istersen şimdi asilama yaparim ama sen hemserimsin dedi önce biraz kilo ver öyle gel dedi aslında bu vermis halim dedim yetmez dedi en az 90 95 olman gerekmeraba cnm kıloyu dert etme fazla. banada zayıfsın dedıler. folık asıtle kılo al falan. yıne olmadı. teyzemın kızı obez 2. doğurdu :)
benim 88 den fazla kuzum yapink canim benim duydugum birde belinin ölcüsüde önemliymis göbek deliginin hizasindan belinin capini ölcünce en fazla 88 cm olmaliymis o zaman daha kolay hamile kaliniyormus
tatlim ben tam 4 kere ovitrelle vuruldum etkileri seninkiyle ayniydi ama 1 kere hamile kalabidim düşük yaptim onudakizlar merhaba, sizinle birlikte beklemeye geldim. baska bir yere yazmistim kimse birsey demedi belki siz yardimci olursunuz diye buraya geldim.
bana belki biraz umut verirsiniz tecrübelerinizi anlatirsiniz diye yaziyorum
bu ayki deneme icin en son adet 18 nisanda basladi (önceki yumurtalar büyümedigi icin tarlusal kullandim 18. de adet basladi 3. den 7. güne kadar femara aldim)
1 mayisda yumurta 20 mm olmus ve dr catlatma ignesini yapmami söyledi öglen 11:30 da yaptim igneyi. igneden 3,5 saat sonra birliktelik oldu öglen saat 15 de. ondan sonra birdaha olmadi (esim isi dolayisiyla sürekli sehir disinda ara sira yurt disinada gidiyor).
bu defa yumurtanin catladigini hissetmedim ben bundan öncekinde tam saatini hissetmistim catladiginda ama bu defa hicbirsey olmadi.
3 mayisda kontrole gittim dr bakti sag tarafta 20 mm lik yumrta yoktu sadece kücükler vardi onlardanda en büyügü 9 mm di ( bende cok yumurta oluyor ama büyümüyor kaliyo)
pazartesiden beri ovulasyon testi yapiyorum ve carsambadan beride ek olarak gebelik testide yapiyorum igne etkisini takip edebilmek icin.
3 mayisda dr hcg de bakmak istedi kandan 44,3 cikti o da. igne etkisini biraz hizli kaybetmis sanki
daha cok erken biliyorum ama bu konulari konusacak kimsem yok o yüzden sizinle paylasmak istedim.
bendeki farkettiklerim vücut isisi biraz yükseldi daha sicak hissediyorum ara sira aksam ve sabahlari ellerim ayaklarim üsüyor. daha cok tuvalete gidiyorum. aksam erken uykum geliyor saat 21-22 gibi yataga geciyorum sabahda cok erken uyaniyorum sabah ezani civarinda.
ben normalde en az gece 1-2 ye kadar oturur ve öglen 1-2 gibi kalkardim. simdi bunlar ignenin etkisiyle oluyordur büyük ihtimal diye düsünüyorum. birde istahim acildi sanki sürekli acikiyorum. daha önceleri ben 1-2 gün yemek yemesem aramam dururum öyle farketmem bile
aranizda daha önce ovitrelle yada herhangi baska catlatma ignesini kullanip hamile kalmayip yaptigi etkileri hatirlayanlar varmi ve sonrasinda yine igneyle hamile kalip bi önceki hamile kalmadiginda yaptigi etkiler arasinda bir fark varmiydi ?
yani igne yapip hamile kalmayip o ignenin yaptigi etkiler ve igne yapip hamile kalip o ignenin yaptigi etkiler arasinda hangi farklar vardi ?
cok üzgünüm suanacaba yetmismidir gebelik olusmusmudur ?
bana fikirlerinizi söylerseniz bir teselli olacak
canim cogumuzun fazla ama yaparsin bende cok kilo almistim yediklerime dikkat ettim birazda yürüyüs yaptim 1 ayda 20 kilo verebildim sonrasindada yavas yavas iste bi verip bi aliyorum. ben bile yapabildiysem sen hayli hayli yaparsin canim bende birde tiroid az calisiyo ona ragmen oldubenim 88 den fazla kuzum ya
üzüldüm senin adina canimtatlim ben tam 4 kere ovitrelle vuruldum etkileri seninkiyle ayniydi ama 1 kere hamile kalabidim düşük yaptim onuda
ayy maşallah kuzum ya bende tiroid rahatsızlığı falan yok doktor dün dedi kadinlik hormonu yagdan nefret eder vücut yaglandikca o kendini saklar o yüzden gebe kalmak zorlasir dedi önce kolaylaştırmak için biraz kilo vermen lazm ozamn kendikendine bile hamile kalabilirsin dedii peki canım sen neler yaptin bahssedermsn birazcanim cogumuzun fazla ama yaparsin bende cok kilo almistim yediklerime dikkat ettim birazda yürüyüs yaptim 1 ayda 20 kilo verebildim sonrasindada yavas yavas iste bi verip bi aliyorum. ben bile yapabildiysem sen hayli hayli yaparsin canim bende birde tiroid az calisiyo ona ragmen oldu
bidaha yasamiyalim kötü şeyler inşallah canım temmuza kadar vaktim var o zamana kadr ne kdr versem kârüzüldüm senin adina canimbende ocak ayinda hamile kalabildim ama cok erken kaybettim 5,5 haftaliklen doktor ilgilenmedi bekletti hicbirsey yapmadi.
hep mazeret bunlar. sen tedavini yptır allahın izni ile her şey hallolur. teyzemın kızı hüngür hüngür ağlayarak çıkıodu doktordan. obezsn nıe geldn kılo ver öyle gel die kızı mahvettılrr. 7 sene sonra kendiliğinden oldu.ah ah canim ne biliyim gittim bu doktora tetkikler istedi yakın zamanda yapılmıştı zaten bana kilodan başka sorun bulamadim dedi istersen şimdi asilama yaparim ama sen hemserimsin dedi önce biraz kilo ver öyle gel dedi aslında bu vermis halim dedim yetmez dedi en az 90 95 olman gerek
canim genel olarak yediklerime dikkat ettim yagi neredeyse tamamen cikarttim. sadece bir tencere yemege 1 yemek kasigi zeytin yagi o kadar. az az ve protein agirlikli beslendim. ekmegi de tamamen birakmistim o zaman. her aksamda en az 1 saat normal yürüyüs yaptim öyle gezer gibi yürüyerek cok yavas degil ama cok hizlida degil. seker tatli seylerde yemedim. tatli su da icmedim sadece normal su. birde yedigim ve harcadigim kaloriyi hesaplamaya calistim. harcadigimdan daha az yedim ve daha cok harcamaya dikkat ettim. ondan sonra tabi yine yavas yavas ekmek filan yedim yine biraz aldim ama cok sükür o 20 kilo gitti birdaha almadim onu. sürekli dikkat ediyorum yine hala. dikkat etmezsem hemen geri aliyorum. patates pirinc hamur isi bunlardanda tamamen uzak dur canim. simdilik aklima gelenler bunlar.ayy maşallah kuzum ya bende tiroid rahatsızlığı falan yok doktor dün dedi kadinlik hormonu yagdan nefret eder vücut yaglandikca o kendini saklar o yüzden gebe kalmak zorlasir dedi önce kolaylaştırmak için biraz kilo vermen lazm ozamn kendikendine bile hamile kalabilirsin dedii peki canım sen neler yaptin bahssedermsn biraz
amin canim insallah yasamayalim cok üzülmüstüm o zamanbidaha yasamiyalim kötü şeyler inşallah canım temmuza kadar vaktim var o zamana kadr ne kdr versem kâr
Ay ne guzel darisi bana inşallah kaç kiloydu pekihep mazeret bunlar. sen tedavini yptır allahın izni ile her şey hallolur. teyzemın kızı hüngür hüngür ağlayarak çıkıodu doktordan. obezsn nıe geldn kılo ver öyle gel die kızı mahvettılrr. 7 sene sonra kendiliğinden oldu.
canım cok sağol bilgilerin için hepsini uygulayacagim bu sabah mesela 2 yk menemen 1 domates salata maydanoz kozlenmis biber 2 bardk sekersiz çay ile yedim öyle öyle dikkat edeceğim daha fazla şeker tatlı hamur isi hayatimdan cikaracagimamin canim insallah yasamayalim cok üzülmüstüm o zamanhala daha aklima geldikce üzülürüm o kadar erken olmasina ragmen. simdi beklemedeyim önümüzdeki hafta persembe ve ondan sonraki pazartesi kan vermeye gidecegim. insallah bu defa hamile kalabilmisimdir. sende insallah temmuza kadar kilo verirsin. bak sansina yaz geliyo havalar isiniyor daha kolay ve güzel olur yürüyüs yapmak disarda. meyve sebze ye daha cok. ve genel olarak az ye. tadimlik gibi ye. simdi ramazanda aslinda daha kolay olur. sahurda bütün gün yiyeceklerini hepsini ayni anda yeme normal ögünde yedigin kadar ye bol su ic aksamda iftarda yine az ye daha kolay olur öyle birde uzun zaman insan yemek yemeyince yag yakmaya basliyormus. aklima gelen birde ramazandan sonra normal zamanda öglen 12 aksam 20 arasinda ye ondan sonra ve önce yememeye calis oldugu kadar
cok güzel canim en zoru baslamak sen baslamissin bak cok iyi. birde biraz hareket gerekiyo hareket etmezsen daha zor kilo vermek. birazcik yürü bugün icinde 1 saat kadar gez :)canım cok sağol bilgilerin için hepsini uygulayacagim bu sabah mesela 2 yk menemen 1 domates salata maydanoz kozlenmis biber 2 bardk sekersiz çay ile yedim öyle öyle dikkat edeceğim daha fazla şeker tatlı hamur isi hayatimdan cikaracagim
evet uğurlu geldi geçmiş zamanlari okudum ikizhamile kalan tek kalan birsürü var burda bizde kaliriz insalalhbu konu cok kisiye sansli geldi ve hamile kalabildiler eskilerden kimse kalmamis galiba. hamile olan bir süre sonra daha az gelmis. insallah bizlerede bekleyenlerede nasip olur o günler
Ben yine buralardayım canım. Ovitrelleyle falan hamile kalmadım aslında ama bu topikte hamile kaldığım için elimden geldiğince burda da yardımcı olmaya çalışıyorumbu konu cok kisiye sansli geldi ve hamile kalabildiler eskilerden kimse kalmamis galiba. hamile olan bir süre sonra daha az gelmis. insallah bizlerede bekleyenlerede nasip olur o günler
130 kılo ıle hamiş kaldıAy ne guzel darisi bana inşallah kaç kiloydu peki
Ay ciidimi maşallah ya doğal olarakmi yoksa tedavi ile.i130 kılo ıle hamiş kaldı
7 sene olmadı cnm doğl yoldan oldu. daha sonra ikinci bebekte oldu 2 yıl ara ileAy ciidimi maşallah ya doğal olarakmi yoksa tedavi ile.i
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?