- 8 Ağustos 2018
- 14.422
- 28.677
- 548
- Konu Sahibi Anneyimbenanne35
-
- #14.661
Ben 4 sene 3 aydır evliyim son 1 sene hariç hiç istemediğimden umrumda da değildi. Olsaydı illaki olurdu diyorum eğer durum psikolojikse, eşimin morfolojisi bozuk olursa tüp bebekle olacak diye işledim bilinç altıma sanırım
Doktor da öyle söyledi aslında önemli degilmisCanim boyle seylere takilma. Benimde oglumda neler söylediler
Amin amin inşallah canım isteyen bekleyen herkese en kısa zamanda nasip olsun canım insallahçok sevindim canım Allah bize de bu sevinci yaşatsın inşallah
Sıfır hassaslık sıfır tahammül var devlet hastanesi çalışanlarında gerçekten.
rahim filmi, horman testi, progesteron testi, tüp sayımı, yumurtlama takibi herşey temiz, sperm testi 2 kere yapıldı doktor sadece morfoloji bozuk dedi neofortil diye ilaç verdi ve sperm morfolojisi %2'den %25'e yükseldi normal şartlar da 6 ay daha beklememiz lazım dedi ama acele ettiğimiz için klomene başladıEşinle senin Bütün testleriniz yapildimi canim.çünkü bazen 1 test eksik yapildigindan ufacicik bir ilacla tedavi olabilecekken yillarca bekleyen var canim
Nasıl insanlıklarını kaybetmiş onlarBende şunu yasadim canim.
Yakladik 2 ay önce özel bir hastanede rahim filmi cekilecektim.saat 7.30 da gel 5 dakikalik bir islem dendi. Benim 4 yasinda hiperaktif bir oglum var.ufaktanda kalbimizde sıkıntı var.. biz sabahin köründe gittik hastaneye bütün esyalarimi cantami esime verdim.bana 2.kata cikarttilar gözum arkada oglumu esime biraktim.ciktim yatis yaptilar.testler falan derken gecti 1 saat.esim adagida meraktan catlamis.meger rahim filmi ameliyathanede yapiliyirmus.dogumhane hemsiresine rica ettim esimi arayip haber verirmisiniz merak etmesin oglumuda anaokuluna biraksin daha guvenilir dedim.önce tamam dedi.ama 1 saat daha gecti aramadi.kendimi okadar savunmasiz ve sıkışmiş hissettimki anlatamam.3 kere daha rica ettim sonunda telefonunu yanina alsaydin dedi. Neyse sedyeye aldilar ameliyathaneye biraktilar ordaki hemsiredende rica ettim oralı olmadılar halbuki hepsinin elinde telefon var .20 dakikada orda bekledim.sonra doktorum geldi basladim aglamaya durumu anlattim.doktorum ordaki bütün hemsireleri fircaladi.ilgilenmeyeni göster dedi gostermedim.ben bu olani 20gün kafamdan atamadim.sonra dusündum ben universite mexunu oldugum halde 5 yasinda cocuk gibi mazlum kaldim.köylerden ilcelerden gelenlere neler yapar diye düsündüm.gittim bashekimlige yazi yazdim bütün calisanlar cezalandirildi.
Canım senin ne sıkıntın vardı da hemen tüp bebek dediKızlar bende bugün Bezmialem Osman şevket diye doktora gittim çok ilgili tek tek baktı testlerime sordu herşeyi adet günü gideceğim sana büyük ihtimalle tüp bebek dedimuayene edip söyleyecek
Canım bundan önce herhangi bi tedavi gördün müGerçekten sıçrayarak uyanıyorum iki gündür sürekli kabus görüyorum kendim uzman psikologum ama psikolojim bozuldu
Terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali
Allah yardımcımız olsun gerçekten kendi elimde olan şartlarla değiştirebileceğim bir şey olsaydı keşke ama Allah'a sığınmaktan başka çarem yokmuş gibi geliyor.
3 seans klomen deneyip direk bahçeci de tüp bebeğe başvuracağım olmazsa
Ben Koç Üniversitesinde Tüp Bebek bölümünde doktora gittim ilk başta eşimin arkadaşının yakın arkadaşıydı ama herhangi bir tedavi uygulamadı gerek yok problem yok denemeye devam dediği için tatmin olmadım ve bu doktora gitmeye başladım tavsiye üzerine.. bu doktordan da çok memnun değilim ama en azından klomen'e başladı.Canım bundan önce herhangi bi tedavi gördün mü
Canım eğer ikinizde de problem yoksa klomen ve çatlatma iğnesiyle hamile kalabilirsin. Benimki 5.de tuttu . Hatta bu ay direkt aşılama isteyecektim ama rabbim nasip etti. Sen daha yeni başlamışsın. 6 kere falan iğne tedavisi oluyor eğer tutmazsa aşılamaya geçiliyor en son çare tüp bebek. Ben bütün basamakları atlamak istiyorum dersen de direkt tüp bebek yaptır o zaman canım. Ama sorun yoksa ona bile gerek klmaz. Sen gönlünü ferah tutBen Koç Üniversitesinde Tüp Bebek bölümünde doktora gittim ilk başta eşimin arkadaşının yakın arkadaşıydı ama herhangi bir tedavi uygulamadı gerek yok problem yok denemeye devam dediği için tatmin olmadım ve bu doktora gitmeye başladım tavsiye üzerine.. bu doktordan da çok memnun değilim ama en azından klomen'e başladı.
rahim filmi, horman testi, progesteron testi, tüp sayımı, yumurtlama takibi herşey temiz, sperm testi 2 kere yapıldı doktor sadece morfoloji bozuk dedi neofortil diye ilaç verdi ve sperm morfolojisi %2'den %25'e yükseldi normal şartlar da 6 ay daha beklememiz lazım dedi ama acele ettiğimiz için klomene başladı
Nasıl insanlıklarını kaybetmiş onlarben narkozdan ayılmaya başlarken annem gelsin içeriye demişim annemi içeriye almışlar annem giydiriyordu beni ayıldığımda hastaya hassas davranmak zorundalar aslında ama işte bizimkiler paramı alayım yoluma bakayım mantıgında oldukları için böyle hikayeler geçiyor başımızdan ben asla taviz vermiyorum hiçbirine.. doktor muyane ederken asistanlar yanında durmak istiyor istemiyorum sadece doktor olsun lütfen diyorum çıkıyorlar umrumda değiller yani.. konay gibi eğitim amaçlı kendimi kullandıramayacağım hiçbirine
neler yaşamışsın öyle hem de özel hastane.. sessiz kalmayarak en doğrusunu yapmışsın bugün sana yarın başkasına tebrik ettim seni canmGittigim hastanede doktorlar bal gibi anlayisli dusunceli.kadin beni aglarken gorunce ve durumu anlatinca kipkirmizi oldu.ama hasta bakici asistan gibi gorevlilerin bir cogu kendini prof saniyorlar.yaptiklari isten bezmişler. Allah im ne muhtac etsin ne de eksik etsin.
Benimde bugün gittiğim ozel hastanenin sigortaya anlaşmalı raporu varmış ilaçlar o bölümden yazılınca ücretsiz oluyormuş doktorun sekreteri ugrsmamis tabi eczanede 200 lira ama bunu vermemeniz gerekiyor dediler sekreteri aradılar hem kızmış iş çıktı diye hemde yarım saat 3 4 kere aramalariyla zorzyaptı 10 ₺verip çıktık gerisi cebimize kaldı eczacı bile dedi bunlara yetki verince kendilerini begeniyolar diyeGittigim hastanede doktorlar bal gibi anlayisli dusunceli.kadin beni aglarken gorunce ve durumu anlatinca kipkirmizi oldu.ama hasta bakici asistan gibi gorevlilerin bir cogu kendini prof saniyorlar.yaptiklari isten bezmişler. Allah im ne muhtac etsin ne de eksik etsin.
ben de doktor asistanlarına değil de yanlarındaki sekreter danışmanlarına sinir oluyorum meraklı taze gibi dinliyolar, ben onlara anlatmak zorunda mıyım skıntımı yemekhanede muhabbetimi döndürmeyeceklerini ne biliyim ki öyledir kesin.. saçma yani araya cam koy bişe yap duymasınlar işlemini yapsınlar sadece di mi..Nasıl insanlıklarını kaybetmiş onlarben narkozdan ayılmaya başlarken annem gelsin içeriye demişim annemi içeriye almışlar annem giydiriyordu beni ayıldığımda hastaya hassas davranmak zorundalar aslında ama işte bizimkiler paramı alayım yoluma bakayım mantıgında oldukları için böyle hikayeler geçiyor başımızdan ben asla taviz vermiyorum hiçbirine.. doktor muyane ederken asistanlar yanında durmak istiyor istemiyorum sadece doktor olsun lütfen diyorum çıkıyorlar umrumda değiller yani.. konay gibi eğitim amaçlı kendimi kullandıramayacağım hiçbirine
ben de psikolojik danışmanım uzmanlığımı haziranda alacxağım inşallah.. bazen olmuyo insan kendine yetemiyo hele de bu bebek mevzusunda.. çok iyi anlıyorum seni o yüzdenGerçekten sıçrayarak uyanıyorum iki gündür sürekli kabus görüyorum kendim uzman psikologum ama psikolojim bozuldu
Terzi kendi söküğünü dikemezmiş misali
Allah yardımcımız olsun gerçekten kendi elimde olan şartlarla değiştirebileceğim bir şey olsaydı keşke ama Allah'a sığınmaktan başka çarem yokmuş gibi geliyor.
3 seans klomen deneyip direk bahçeci de tüp bebeğe başvuracağım olmazsa
Sebepsiz infertilite benim canımCanım senin ne sıkıntın vardı da hemen tüp bebek dedi
Amin kuzum amin ben birde o doktor yanındaki asistan bile konuşamıyorum sinir oluyorum anlattıkların çok zor rabbim yaşatmasın ben ilk tüp bebeği karşılarım da asıl korkum tutmazsa sonrası mecbur devlet desteği almam lazım oda Ağustos da doluyorbebeğini de alıp umreye gidersiniz aşkım : ) para yerine konur Allah ömür versin. Devlet de belli şartlarla tüp bebeği karşılıyor ama geçen gün kayınvalideyi hastaneye götürdüm tüp bebek için heyet bekleyen çiftler vardı doktor doktor imza alıyorlardı çıktım kapıda onlara ağladım ağladım şiştim.
Gerçekten muamele hiç hoş değil zaten hassas bir süreç..
Kapıda eşiyle bekleyen bayanları doktor tüp bebek için bekleyenler gelsin diye bağıra bağıra içeri çağırıyordu nuroloji ile çocuk hastalıkları yanyana o çocuğu olan annelerin baştan aşağı onları süzmesini ölsem unutmayacağım.
Biz insanlar gerçekten kötüyüz.
İyi olmayı öğrenmediğimiz sürece de hep birilerinin yarasını kazıyacağız galiba..
Allah nerede muhtaç kimin neye ihtiyacı varsa Allah'ım gerçeği yapsın inşallah..
evet ama benim çocuk ilk evliliğinden olduğundan olabiliyormuş sanırım SSK dün aradım doktordan tam teşhisi alın bilgi veririz dedi onlarda ayrı saçma bilgiyi zorla veriyorlarBenimde 3 yil oldu ama cocuk olmama sarti var galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?