Gebeliğe Hazırlık Ovitrelle çatlatma İğnesi olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ayy canım ya neresi burası çok merak ettim bi sonuç bu kadar zor
özel muayenehane. konusulmuyor bile doktorla. odaya girdigimle ciktigim bir oluyor. bekliyorum ben baskalari yine baya kaliyor icerde bekliyorum ben. ben iceriye girince saati tutsak 3 dakikayi gectigini sanmiyorum.
baska özel hastanede bir dr a gittim o da cok suratsizdi ve ilgisizdi. birde dedigi bilgiler yanlisti tersini söylüyordu ve burnu cok havadaydi insanin yüzüne bile bakmadan konusuyordu bi taraftanda telefon kulaginda kiminle konusuyor anlamadim bile.
sonra devlet hastanesinede gitmistim. oradada cok sira bekleniliyor mahremiyet anlayisi yok hic rahat degil ayni anda muayene odasinda 5 hasta paravanin kenarlarindan icersi görünüyo soyununca cok kötüydü. doktorlari desen onlarda pek sallamiyorlar. cok sanssizim bu konuda ben.
bakalim daha aklimda 3 dr var sirayla onlarida denicem

Sagasn canim allah saglikli eli ayagi duzgin nasip etsin yeter ki. Ikisinide tatmak cok guzel olir herkes icin nasip bu isler tabiki. Tek kalmasn cocuklar
Inss Allah gonlune gore versin. Bnde cok istiyodm yillardr ailede oldgndn. Asilsmada olmadi tek yumrtam vrdi icmdn geciyordu sora sukrettm rabbim beklettin ama daha hayirlisi icinms die. Gercktn bisi olmuyosa hayirsiz olack kotubisi olackti die dusnmk lazim en dogru saglkli zamani Allah biliyor.
Belli olck bikac saate yanii cok heyecnlii

Smdi okudim bunu. Hangi ildesin ki ya cok sasirdim bole kaldimi artik die. Ozelde farkli olmali soncta bide okadr para almslardir:s mtlaka dene bska secenekler icine sinen biri olacaktir onla devm edersn. Bu arada kadin doktora mi gidiyosn hep. Erkekler daha iyi anlaysli empati yapiyor istersn bi denersn

evet canim vardir bir hayir bende senin gibi düsünüyorum. benimde icimden gecen seninki gibi olmus :) insallah allahim banada nasip eder birdahaki denemede. ikiz cok isterim bende cok yakin ailede yok akrabalar arasinda var uzaktan annemlerin kuzenlerinde kuzenlerinin cocuklsrinda filan. genetik olmasada ilaclarla olabilir. bi taraftan korkuyorum hem tehlikeli hemde sonradan bakip büyütmek icin ama ailede herkez yardimci olur diye düsünüyorum.

ben birde düsünüyordum eltimle ayni zamanda bebek planlamasina girmisiz ikimizinde birbirimizden haberi yoktu benimkini sadece annem biliyordu. simdi onlarin bebegi olacagini ögrendigimde bende vazgecsemmi denemeden diye düsünmüstüm birde ayni zamana denk gelirse onlarin heycanini bozmak istemedim onlar versin ilk torunu daha kücükler heycanlilar onlar gözönünde suan. bende hamile olsaydim bu istemedende olsa bozulur diyordum. iyi oldu böyle onlar yasasinlar rahat rahat mutluluklarini. bizim birdahaki denemede onlarin bebegi dogmus olacak insallah daha iyi olur öyle.

doktor daha aramadi bekliyorum canim ama heycanlanacak birsey kalmadi. dr da idrar testi negatif cikti sadece cok azcik görünüyordu 2. cizgi sonrada zaten kanama basladi bende. ne zaman bu dr la konussam adet oluyorum hemen ardindan.

benim merak ettigim sadece kimyasal gebelik olusup olusmadigi. eger olduysa bu iyiye isaret demekki olacak. icimden kimyasaldi diye geciyor sadece bunu ögrenmek icin bekliyorum sonucu ben canim yoksa bebek filan yok gögüsümdeki agralar filanda gecti zaten bebek olsa belirtiler cogalirdi ama bende azaldi..

canim kadinda denedim erkekde. ilk kadin dr a gitmistim daha gencken utandigimdan ona gidiyordum hic memnun kalmadim sonra erkeklere gittim onlar suratsiz ve umursamaz. devlette 2 tane farkli kadin doktor denk gelmisti onlar biraz daha iyiydi. bakalim simdi görüsmeyi planladigim doktorlar erkek yine.

2 olgn yumrta olmasi ytrli nedn olmasn nasip ettkn sora Allah. Gonlnce olsn kuzum. Nekadr dusunceli iyi niytlisn neguzel onlar ksvussm smside nasi nasip olsn once kendini dusun bosver. Herkz bizler gibi zor elde etmiyor seninki daha kymetli olacak ya aynen sayi da onemli bncede ogrenmelisin. Ugursuz mu geldi bu dr acaba:s

birkac farki ilde gittik yalova istanbul bursa. esim yanimdayken istanbuldayiz evimiz orda ama calismaya gidince ben ailemle kaliyorum bursa.
denemedigim kalmadi gibi hissediyorum. bakalim hayirlisi yeni doktorlardan umutluyum. paylasirim konustugumuz düsündügümüz tedavileri. ilk önce emekli bir doktor var onunla görüsecegim ve bir arkadasina yönlendirecek insallah beni. kendisi emekli oldugu icin ilac yazamiyormus. kafam cok karisti artik düsünemiyorum birsey. hem artik yasim geciyor hemde fazla deneme firsatimiz olmuyor esimle. o yüzden iyi bir tedavi cok önemli yani bi gebelik olusursa onu tutmak icin önlemler almak gerekiyor. bu doktor hic umursamiyor malesef. telefon acmistim cift cizgi cikinca kac defa gitmek icin belki progrsteron filan verir diye ama beklememi söylediler hep.

Inss icine sinen duzgun bi doktorla karsilasirsn canim bu yolda cok onemli gercktn. Ozel muayene olmasina cok sasirdim. Devlte gtmedm dogrudur genelde hasta hakkidir ozeldir mahremiyettir dikat edlmz haklisn bu konuda zor yani.

bakalim belki klomen cok verirse doktor daha cok yumurta olusur. cok fazlada istemem ama sonra 5 iz filan olmasin :))

benim merak ettigim bir konu var acaba mesela farkli boyutlarda 5 tane yumurta olustu diyelim bunlar simdi birlac gün arayla catlayabilirmi araliklarla catlatma ignesi yapilirsa ?

ben anneme söyledim vazgeceyim simdilik bekleyelim dedim ama annemde aynisini dedi senin gibi herkezin cocugu kendine dene olursa olur olmazsa hayirlisi olsun dedi o dedi diye tekrar denedim.
bilmiyorum canim doktor bencede ugurduz geldi gibi sanki :)

Bu gittgin onemsememis ihmal etms belli canim belki olacakti olamadi bursa istnbl buyk iller daha sasirtici acikcasi. Bnde istnbuldaym bolesni duymadm bisuru hastane dr var iyi birine rsstlarsn mtlaka. Bursadada bicok ozel hst vardir. Univrsite hastansi vardir onlarda iyi olur hmde devlet. Allah yar ve yardmcn olsn canim emeklerin bosa cikmasn duzgun iyi insanlarla karsilasrsn ins. Deneyimli doktorlar daha iyi sanki yillarin tecrubesi oluyo

Vazgecmek ne canimbenm herkesn hayati kendine ayri kesnlkle devam:) olgunlasan yumrtalar catliyor genelde canim. Birbirine yakn boytlarda varsa biri daha gec dollenebiliyor tabiki oluyo. Doktorlar hep kaliteli olsn dusncesndeler kaliteli yumrta olstrmaya calisiyorlar sayiya tklmiyolar pek bizm gibi:) bnde nedn hep bir oluyo cok olsa tutma ihtimali artar biri tutmasa biri tutar diyodum ama onmli olan bi olsn kaliteli olsn diyodu:)

kizlar doktor simdi aradi hamilesiniz dedi kalbim duracakti sok oldum.

kan degerim sonucu cikmis nihayet. 9,8 mis ve 2 nin üzerinde olursa hamile oluyormussun.
ben doktora dedim kanama basladi diye duydugunda küfür etti ama telefonu uzaklastirdi öyle azcik duydum. pisman olmus gibi sanki. ne zaman dedi sizden ciktigimda dedim iste öglen gibi. üzüldü doktor pisman oldu ve sanki korkmus gibiydi.

yarin tekrar kan vermeye gidecekmisim. birdaha bakacaklarmis ama sonucu pazartesi cikarmis o zaman tekrar sonuca bakariz dedi.

ben dedim bencede vardi ama kimyasaldi gibime geldi simdiye coktan gitmistir bebek dedim.
o da dedi bi gelin kan alalim ona göre bakariz ne mucizeler yasadim ben dedi.

ama kan degeri bence düsmüstür simdiye yani bir beklenti icinde degilim sadece doktor hamilesiniz dediginde birden heycanlandim bi tuhaf oldum ve üzüldüm sonra nasilsa kaybettim diye.

gögüsler ilk basta hassaslasmisti simdi artik bir belirti yok azaldi yani normal gebelik olmus olsaydi bu belirtiler cogalmasi gerekirdi.

yani neyse haber vereyim dedim. yarin tekrar kan alinacak ama bence gitti bebegim
sadece dualarla ancak allah kurtarabilir nasip ettiyse icimdedir daha hicbir belirti hissetmeme ragmen. bir beklentim yok sadece daha cok üzülecegim tam üzülüp atlatmistim toparlaniyordum tekrar üzüldüm.

adet süresinin üzerinden bu kadar gectikten sonra degerin böyle düsük olmasi normal degil daha yüksek olmasi gerekirdi degilmi kizlar ?

daha cok üzüldüm simdi ya keske hakli cikmasaydim hic olmamis olsaydi kimyasal olacagina. aglayacagim zor tutuyorum kendimi diger eltim kisa misafirlige gelecekmis. o gittikten sonra kendimle kalinca düsündügümde aglarim yine herhalde simdi dayanmam lazim ((((

İnşaallah bebeğin seninledir bol bol dua oku kendine. Dua ett ayetel krsi fatiha felak nas oku bol bol. Rabbim yardımcın olsun. Bende yarın yumurta toplama işlemi olucam hayırlısıı herşeyin çok zordur eminim ama dik durmak zorndasın dua dan başka bişey glmez elimizden ben ilk defa bu gruba yazıyorm ve çok üzüldüm şuan

tesekkür ederim canim. dedigin gibi dua etmekten baska elimizden gelen birsey yok. okuyorum cok okuyordum ama doktor pazartesi negatif diyince ( doktor negatif dedi ama ben testi gördügümde azcik cizki görünüyordu yinede negatif dedi) moralim cok bozuldu hicbirsey yapmadim canim istemedi ev isleri bile yapamadim. simdi tekrar dua edicem allahim nasip ettiyse korusun bebegimi artik hayirlisi olsun. dua edin sizde bana

seninde hayirli olsun canim gebelik sansi daha yüksek öyle. insallah allahim sana yarinki islemden hayirli evlatlar nasip eder.

Korkma sen rabbim nasip ettiyse sana onu senden bi yere gitmez inşaallah. Evet daha yüksek fakat yeterli yumrta toplayamadık 2 yumurtam oluştu iğne kullandığım halde inşaallah sağlıklı yumurtadır onlarda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…