progestan 20 den yüksek çıkarsa hamilesin arkadaşım, 10 dan yuksek 20 den az ise yumurtlaama olmuş demek....cıddımısın bu sonuc yanıltabılıyormu benımde progestanım yuksek cıkmıs sonucu arkadas aldı daha bılmıyorum druma gostermıs cok ıyı progestanı yuksek ama bebıs yok demıs ya kafam karıstı keske bolle olsa
hosgeldin arkadaşımarkadaşlar öncelikle rabbim hepinizin gönlüne göre versin . tez zamanda inşallah ...
şimdi soruma geçeyim ben geçen ay ilk defa klomen tedavisine başladım daha sonrada ovitrelle iğnesi vurdu doktorum fakat folic plus gibi herhangi bir vitamin vermedi bana ama burda okuduğuma göre bu ilac hamilelikten 3 ay önce falan içilmeye başlanıyormuş şimdi ben ne yapmalıyım ?
birde iğne vurdurduktan kaç gün gün sonra gebelik testi yaptırabilliriz illa adet tarihimi beklemem mi gerekiyor ?
şimdiden çok teşekkürler ....
slm cnm benımde bıldıgıme göre bazı dr lar folic asit weriyor bazıları once wermiyor mesela bana da wermedı bısey sordum gerek yok zaten tedawi aşamasındayız hemen 2 haftalıkken öğrenıyoruz o zmn başlarsın sorun olmaz dedi cnmarkadaşlar öncelikle rabbim hepinizin gönlüne göre versin . tez zamanda inşallah ...
şimdi soruma geçeyim ben geçen ay ilk defa klomen tedavisine başladım daha sonrada ovitrelle iğnesi vurdu doktorum fakat folic plus gibi herhangi bir vitamin vermedi bana ama burda okuduğuma göre bu ilac hamilelikten 3 ay önce falan içilmeye başlanıyormuş şimdi ben ne yapmalıyım ?
birde iğne vurdurduktan kaç gün gün sonra gebelik testi yaptırabilliriz illa adet tarihimi beklemem mi gerekiyor ?
şimdiden çok teşekkürler ....
hosgeldin arkadaşım
öncelikle folık acıt ı doktor vermedıyse sen kendı basına alma derım..ama için rahat edecekse doktorunla konus ve o sana ne kullanacağını bıldırsın...
catlatma ıgnesınden 14-16 gun sonra eger dollenme yoksa adet olman lazım....ilişkiden 1 hafta sonra kanda çıkıyor gebelik varsa...
slm cnm benımde bıldıgıme göre bazı dr lar folic asit weriyor bazıları once wermiyor mesela bana da wermedı bısey sordum gerek yok zaten tedawi aşamasındayız hemen 2 haftalıkken öğrenıyoruz o zmn başlarsın sorun olmaz dedi cnm
gebelik warsa eger ovitrelleden 2 hafta sonra kesın cıkıyor cnm ......
Folik Asit, yeşil yapraklarda yaygın olarak bulunan, bebekte sinir sistemi hastalıkları riskini azaltan, hücre büyümesi ve organ gelişiminde rol oynayan bir B vitaminidir (B9). Yapılan araştırmalar sonucu gebe kalmadan önce ve gebeliğin ilk aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) alınan Folik Asitle, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarının %70 oranla azaldığı gözlenmiştir. Bebek için hayat kurtarıcı bir rolü olan Folik Asit, anne vücudu için yetersiz kaldığında kansızlık olarak ortaya çıkar.
Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan Folik Asit, gebeliğin erken dönemlerinde, bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişimi için gerekli bir maddedir. Embriyo, gebeliğin ikinci ve on ikinci haftaları arasında yeterli Folik Asit alamazsa özellikle beyin ve omurilik ile ilgili anormalliklerle birlikte doğumsal gelişim bozuklukları gösterebilir. Omurganın kapanmayarak açık kalması, beyinin gelişmemesi, beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması gibi en sık rastlanan sinir sistemi hastalıkları, annenin daha gebeliğini bile farkedemediği, gebeliğin ilk 28 gününde oluşmaktadır. Gebeliklerin %50'sinin planlanarak gerçekleştiği düşünülürse, bebek doğurma yaşındaki bayanlar genel olarak yüksek oranda Folik Asit içeren yiyeceklerle beslenmelidir.
Alınması Gereken Günlük Folik Asit Miktarı
Birleşmiş Milletler Hastalık kontrol ve Korunma Merkezi, çocuk doğurma çağındaki ve özellikle gebe kalmayı planlayan kadınların günde 0.4 miligram (400 mikrogram) folik asit almalarını önermektedir. Gebe kalmadan 1 ay önce ve sonrasında en az 3 ay alınan Folik Asit ihtiyacı hamilelik döneminde bebeğin gereksinimi nedeniyle iki katına yükseliyor.
Birçok besin kaynağında folik asit bulunmasına rağmen sadece günlük diyetlerle bu miktarı doğal besin kaynaklarından almak zordur. Anne adayları için uygun bir diyetle birlikte Folik Asit takviyesi sağlıklı bir diyetin parçasıdır.
Doğal Folik Asit Kaynakları
Yapraklı yeşil sebzeler
Zenginleştirilmiş kahvaltılık tahıllar
Mercimek
Kuşkonmaz
Fasulye, baklagiller, tohumlu gıdalar
Yer fıstığı, ceviz, badem
Maydanoz, nane
Portakal suyu
Tahıl ekmaği
Marul, brokoli, ıspanak, yonca gibi yeşil yapraklı sebzeler.
Pişirilmiş ve dondurularak saklanmış yiyeceklerde Folik Asit miktarı azalabilir.
Folik Asit bebeğe olduğu kadar anne için de faydalıdır. Annenin kan hücrelerinin artmasına yardımcı olur. Araştırmalar, folik asit eksikliğinin erken doğum ve düşük ağırlıklı doğumlara neden olabileceğini ve gebelik esnasında annede yüksek tansiyon riskini artırabileceğini ortaya koymaktadır.
Folik Asit eksikliği toplumda oldukça yaygın görülmekle birlikte kansızlığa neden olur, bu yüzden kaybı sadece gebeler için değil her sağlıklı insan için önemlidir . Kalp hastalıklarına, enfarktüslere ve bazı kanserlere karşı koruyucu olduğu da bilinmektedir.
Folik Asit Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?
Folik Asit miktarı büyük ölçülerde azaldığında ishal, kilo kaybı, halsizlik, dilde ağrı, başağrısı, çarpıntı ve huzursuzluğa neden olur. Bu kadar belirti vermesine rağmen yine de folik asit eksikliğini farkedebilmek zordur. Hafif bir eksiklik söz konusu olduğunda ise hiç belirti vermeyebilir ve bebeğiniz için gereken folik asit, siz farketmeden yetersiz kalmış olur.
Bu sebeplerden dolayı çocuk doğurma çağında kadınların Folik Asit alması çok önemlidir
tabiiki şekerim warsa sorun alayım :teytey::teytey::teytey:benımkı gene dokturmus sevıyorum senı cabnım arkadasım saol arastırman ıcın
progestan 20 den yüksek çıkarsa hamilesin arkadaşım, 10 dan yuksek 20 den az ise yumurtlaama olmuş demek....
inşallah gebelik agrısıdır cnm ya hayırlısı olsun artık bakalım pozitif haberını beklıyorum cnm .....tramisu 1986 bilgiler için sağol canım emeğine sağlık.......benim bugün aşılama olalı tam bir hafta oluyor...fakat sabah işe hafif bir bel ağrısıyla geldim....bugüne kadar bir ağrım sızım olmamıştı...fikri olan varmı arkadaşlar.....
progesteron hapı kullanmış mıydın arkadaşımslm cnm progestonum tam54.89 cıkmıs ama hcg1.89 yanı hammıle deılım dımı
inşallah geç döllenmedir de o yüzden kanda henüz çıkmamıştır...bekle ama cok da ümitli olma canımTıramısu ben dayanamdı test yaptım dun sonuc 2.79 yanı olmadı gercı dr 18 marttan once test yapma dedı ama olsa zaten cıkardı dımı arkadasım
inşallah arkadaşında dediği gibi geç döllenmedir ama bencede olsaydı eger cıkardı dıe dusunuorum benım bak 10. gun yaptım ama cıkmıstı yanı olmadıgı ama bence bı kac gun sonra bı tekrarla cnm tabı adet olmazsan zaten gebelık warsa beta cok hızlı yükselıyor ordan anlasırlır cnm pazartesi yap bakalım beklıcem inşallah bana hamileyim :CüvCüv: dersin cnm ya inan ben size umut olamadım ama bana umut olun cunku bu ara kımsede tık yok hiç hamiş haberi alamıyoruz cnm ya hadi iinşallah sen başı cekte arkandan geleyım bende ............:teytey::teytey::teytey:Tıramısu ben dayanamdı test yaptım dun sonuc 2.79 yanı olmadı gercı dr 18 marttan once test yapma dedı ama olsa zaten cıkardı dımı arkadasım
amin canım inşallah ya ...........teşekürler tiramisu inşallah....rabbim herkeze bizlerede yaşatsın o güzel duyguyu inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?