Aşılama Ovitrelle-Klomen tedavisi görenlerin paylaşım alanı...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Sağol tatlım, benim bir daha olursa kız olacak herhalde, baksana pek nazlanıyor,oğlum hiç yormamıştı beni. Canım sağlıklı olsunlar da,uğraştırsınlar, yaramaz olsunlar hiç önemli değil.

Ayy inşallah canım ya, artık gelsin kuzularımız.
Ne güzel bak, sen filmden sonra hemen hamile kalmışsın.İnşallah ben de kalırım.
Filmden sonra moralim bozulmuştu ancak biraz araştırınca problem olmadığını anladım, doktor da açıldığını söylemişti ama benim yine de içim rahat değildi.

çok uzun süre olmuş canım yaa, klomen de çok kullanmışsın anladığım kadarıyla.Yumurtaların gelişiyordur demi klomenle, o iğnelere gerek var mı ki?Yumurta gelişimnde ve sayısında daha etkiliymiş.Aşılama olacağın zaman o iğneleri kulansa daha mantıklı demi.en azından şansın daha çok olur.
peki doktor ne diyor, bu süre boyunca gebelik oluşmayışına.

7 yıl boyunca yumurta takibi hiç yapılmadığı için, klomen kullanıyordun ama sonuç nasıl oluyordu onu bilmediğim için yorum yapamam diyor, şimdi takipediliyor, 11.gün 18-20 mm di yumurtalar 2 adet, gelişimi iyi dedi, oyüzden çatlatma iğnesini erken verdi 12. gün, 2 ay böyle deneyeceğiz, olmaması için hiç bir neden göremedi, benim tahliller normal, eşimin ki normal, yalnız 2 şey kafama takıldı, dr. problem olmaz dedi ama sizlerinde fikirlerini alayım, benim için rahim ters dedi, eşim için de sperm sayısı fazla ama hareket az dedi, ama totalde fazla olması önemli dedi. Acaba bunlarda hamile kalamama konusunda etkili olurmu.

canım bak böyle bir site var, orda rahim tersliğini doktorlara sormuşlar, soru ve cevapları var, incele istersen.anladığım kadarıyla problem yok gözüküyor, yani engel değilmiş.Ama çok uzun süre olmuş.
Sen bir ay daha klomen kullan sonra aşılama yaptır istersen.aşılamada spermi yıkıyorlarmış ve daha hareketlilik kazanıyormuş.Yumurtalarının büyüklükleri ve sayısı çok güzel.

Soru : merhaba doktor bey.Bir buçuk yıldır evliyiz ve çocuk istiyoruz.Fakat bende rahim tersliği var .İlişkiye girdiğimizde ilişki sonrası spermler akıyor.Bu spermin akması rahim tersliğindenmi kaynaklanıyor? rahim tersliğinin derecesinin olduğu doğrumu? Aşırı ters ise çocuk olmaz deniyor.bu doğrumu? birde rahim tersliği gebeliğe engelmi ? Cevaplarsanız sevinirim.Çok istiyoruz ama bunlardan dolayı kafamız karışık. şimdiden teşekkürler
Cevap : rahim tersliği tüm kadınların 1/4 ünde olan olağan bir durumdur, kadınlık ve doğurganlık fonksiyonlarını etkilemez. ilişki sonrası her kadında meni dışarı akar normaldir. Anlatıklarınız çocuk olmasına engel durumlar değildi, başka bir problem var mı diye bakılmalıdır.
Soru detayı için burayı tıklayınız...
Cevap Tarihi : 29.09.2010 1000
#613340 | Soru Tarihi : 23.03.2011 1300 | Soru Grubu : Diğer
Soru : Seval Hnm iyi günler diliyorum, Ben 5 aydır korunmasız ilişkiye giriyorum ve bundan öncede hap ya da iğneyle korunmadım.Çocuk sahibi olmak istiyorum fakat doktor muayenesi sırasında rahim tersliği olduğu söylendi biraz yana dönükmüş.Bu durum gebeliği geciktirirmi?İlişki sırasında rahim tersliği olanların farklı bir pozisyonu olmalımı?Şimdiden teşekkürler.
Cevap : İlişki sırasındaki pozisyonlar gebelik ihtimalini çok değiştirmez.Rahim yapısındaki terslik gebe kalmayı zorlaştırabilir. Eğer çocuk sahibi olamıyorsanız bazı testler yapılması gereklidir. Adetin 3. günü FSH,LH,E2,PRL,T3,T4,TSH hormonlarınıza bakılmalıdır, rahim filminiz çekilmeli ve eşinize spermiogram testi yapılmalıdır.
Cevap Tarihi : 23.03.2011 1300
#608220 | Soru Tarihi : 16.03.2011 2000 | Soru Grubu : Gebelik
Soru : merhaba ;ben 34 yaşındayım ve 10 yaşında 1 oğlum var şu anda bebek düşünüyorum fakat rahim tersliği var gittiğim doktor hamile kalmamam için bir sebep olmadığını söyledi fakat içim rahat değil acaba hamile kalınabilir mi rahim tersliği bir problem teşkil eder mi? cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Cevap : rahim tersliği size arada bel ağrısı dışında bir problem yaratmaz.gebe kalmanıza engel değil ancak bence yaşınız gebe kalma performansınızı etkiler.dolayısıyla gebelik düşüncelerinizi yakın geleceğe taşıyın derim.sevgiler
Cevap Tarihi : 16.03.2011 21:00:00
#490879 | Soru Tarihi : 07.10.2010 11:04:00 | Soru Grubu : Gebelik
Soru : MERHABA SEVAL HANIM.1 YILDIR EVLİYİZ VE ÇOCUK İSTİYORUZ.FAKAT RAHİM TERSLİĞİ VAR.RAHİM TERSLİĞİ GEBELİĞE ENGELMİ? TERS RAHİMDE İLİŞKİ POZİSYONU NASIL OLMALIDIR?DİZLERİN ÜZERİNDE OLMALIDIR DİYE BİR OLASILIK VARMI? İLİŞKİDEN BİR SÜRE SONRA SPERMLER AKIYOR VE 20 DK SONRA TUVALETE GİTME İHTİYACI HİSSEDİYORUM.RAHİM TERSLİĞİNİN DERECESİ VARMI? NORMAL ŞEKİLDE İLİŞKİYE GİRİLDİĞİNDE SPERMLERİN RAHİM KANALININ YAKININDA BİRİKTİĞİ İÇİN GEBELİK OLUŞMAZ DENİYOR BU DOĞRUMU?CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.TEŞEKKÜRLER
Cevap : Rahim tersliğinin dereceleri vardır. Ancak ne kadar süredir gebelik oluşmadığına ve bazı yapılacaktestlere göre tedavi görmenlisiniz.Bu konuda bir üniversite hastanesine veya tüp bebek merkezine başvurmalısınız.
Cevap Tarihi : 12.10.2010 1500
#319077 | Soru Tarihi : 11.12.2009 1700 | Soru Grubu : Diğer
Soru : rahim tersliği ne demek ve ne gibi zararları vardır
Cevap : merhaba,rahim tersliği anormal bir durum değildir,bazı hanımlarda olabilir,nadiren ağrıya neden olabilir,gebeliğe engel değildir
Cevap Tarihi : 11.12.2009 1700
#292901 | Soru Tarihi : 15.10.2009 1100 | Soru Grubu : Gebelik
Soru : merhaba Seval Hanım nişanlımda rahim tersliği olduğunu öğrendik budurum ilerde sakat doğuma yol açarmı?
Cevap : Hayır. Rahimin durumuna bağlı olarak hiçbir probleme yolaçamayacağı gibi gebe kalmayı zorlaştırır , düşük riskini arttır ve/veya adet ağrısı fazla olabilir. Ancak büyük olasılıkla hiçbir zararı olmayacaktır.Bir problem görülürse ona göre tedavi olabilir.
Cevap Tarihi : 15.10.2009 1100
#3414 | Soru Tarihi : 13.02.2006 | Soru Grubu : Diğer
Soru : MERHABA; RAHİM TERSLİĞİ DİYE BİRŞEY VARMIDIR.VARSA BU RAHATSIZLIK HAMİLE KALMAYA YADA DOĞUM YAPMAYA ENGELMİDİR.NASIL TEDAVİ EDİLİR.TEŞEKKÜR EDERİM.
Cevap :

Rahim kadınların 1/5 i kadarında geri dönük durur.

Hemen hemen tamamı doğaldır. ve bir sorun yaratmaz.

Bir kısmı rahimin yapışıklıkları sebebi ile zorla geriye çekilmesi ile oluşmuştur. Bu durumda işin altındaki hastalık sorun yaratabilir.

Hekimler tarafından ve hastaların ağzında konuşulan bu konu hakkındaki sorun örneklerinin hemen hemen tamamı gerçek dışı olup hurafedir
Cevap Tarihi : 13.02.2006
#54928 | Soru Tarihi : 16.10.2007 1600 | Soru Grubu : Diğer
Soru : hocam benim sorunum rahim tersliği ben 1 yıllık evliyim ilişkide çok ağrım oluyor.vede geçen ay rahimde intihap çıktı bunun tedavisi için fitil ve antibiyotik kullandım.rahim ağzında da kızarıklık varmış.sizce bunlar gebeliğe engelmidir.ilişkide ağrımın olması beni soğutuyor.bebekde düşünüyorum.şimdiden ilginize teşekkür ederim
Cevap : GEBELİĞE ENGEL DEĞİL..DÖNÜK RAHİM AĞRI NEDENİ OLUR.
Cevap Tarihi : 16.10.2007 18:26:00
#3270 | Soru Tarihi : 06.02.2006 | Soru Grubu : Diğer
Soru : MERHABA RAHİM TERSLİĞİ DİYE BİR ŞEY VARMIDIR VARSA SAKINCALARI NELERDİR HAMİLE KALMAYA YA DA DOĞUM YAPMAYA ENGEL BİR RAHATSIZLIKMIDIR TEDAVİSİ NASIL YAPILIR TEŞEKKÜR EDERİM
Cevap :

Yaklaşık 4 veya 5 hanımın birinin rahimi tersdir. Bu çoğu zaman doğal olarak böyledir. Ancak bazı durumlarda yapışıklıklar tarafından zorla ters hale gelmiş de olabilir.

Doğal olarak ters olan bir rahim çocuk sahibi olmaya engel değildir. Konuşulması bile gerekmez . Başka yönlerden ise küçük küçük bazı sakıncaları olabilir.

Rahimin doğal tersliğinin tedavi edilmesine gerek yoktu
Cevap Tarihi : 07.02.2006
#38370 | Soru Tarihi : 15.08.2007 1100 | Soru Grubu : Infertilite
Soru : cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum doktor bey benim rahmim ters ve 2 haftadır candida mantarı için ilaç kullanıyorum 2 günlük ilacım kaldı adetimde önümüzdeki günlerde gelecek doktor bey rahim filmi çektirmek istiyorum rahim tersliği çektirmemem engel teşkil edermi birde çektirdğim zaman mantar tedavisi 3hafta olacak şuan herhangi bir yanma yada kaşıntı yok rahim filmi çektirebilirmiyim teşekkür ederim allaha emanet olun
Cevap : engel teşgil etmez. Amin

görüşürüz canım, kendine iyi bak, bir sürü iş beni bekliyor amaaaaaaaaaa canım hiç istemiyor. ev işlerinden nefret ediyorum, yemeği bari yapayım.

canımsın dün akşam giremedim unuttuk sanma aklımızdasın.. çok sevindim bi problem olmadığına bak belki de bu yüzden hamile kalamıyordun şimdi tüp açıldı ve hamile kalacaksın allahın izniyle.. neden üzülüyorsun ki? hakkında hayırlısı olsun.. sen bu iki ay doktorunun da dediği gibi hiç hesap kitap yapma.. yok yumurtlama günü yok ağrı yok belirti deme.. at kafandan tamamen.. inşallah olacak..
rahat ol canım.. bak rahim filmi deyip duruyordun onu da atlattın.. allah bu emeklerinin karşılığını tez zamanda versin amiiinnnn

canım benim unuturmuyuz aşkolsun ya..çok merak ettim hatta ama ancak girebildim nete..bak maşallah en azından açılacak durumdaymış ve açılmış çoook sevindim.hayırlısıyla hamile kalacaksın ben inanıyorum......nasıl geçti ağrılımıydı canım ya ben çok merak ediyorum...malum bende çekilicem ya..bana tecrübelerini anlat.öpüyorum canım seni hayırlısı olsun hakkımızda....

Arkadaşlar günaydın;
Ben adet oldum (((( Nayse dünkü kadar kötü değilim alıştırmıştım kendimi, erken geldide fazla heveslendirmedi beni, yarın yine dr.a, offfffff sıkıldım artık.

hayırlı sabahlar kızlar ben dün idrar testi yaptım önce tek çizgi çıktı sonra 1 saat filan sonra belli belirsiz bir çizgi olmuştu bir umut gittim kan verdim sonuç yine hüsran inanın yoruldum arkadaşlar ha bugün ha yarın pes etmek üzereyim bilmiyorum klomenlemi olmuyo iğneye geçsek olacakmı iğneye geçipte olmazsa her ay alamamda 600 700 ü buluyomuş allah hepimizin yardımcısı olsun

Aynı hüsranı bende yaşadım bu sabah, olmuyor olmuyor olmuyor, ne yapsam olmuyor, bir ay daha iğneyle deniyeyim, olmazsa aşılamaya geçicem.

Arkadaşlar günaydın;
Ben adet oldum (((( Nayse dünkü kadar kötü değilim alıştırmıştım kendimi, erken geldide fazla heveslendirmedi beni, yarın yine dr.a, offfffff sıkıldım artık.

canım ya şu an senin le aynı durumdayım sıma canını zor ama sabır bn drde geliyorum şimdi haftaya rahim filmi cektiricem ne var ne yok öğrenelim bütün gece uykusuz gecti habire kabuslar gördüm hayırlı zamanı bekliyoruz Rabbim ne zaman nasip ederse tabi ama zor oluyor yine Allah yardımcımız olsun iyice umutsuzluga kkapıldım... d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…