- 9 Ekim 2008
- 3.386
- 13
- 73
haklısın biz bu kızların turşularını kurarızvalla hazırlık konusunda oldukça ciddiyim. boş ver bişeyi olmasın bebeğimin. Allah korusun ellerim boş kalırsa heleki hazırlıkta yapmışsam ben dayanamam. düşüncesi bile beni kahretmeye yetiyo. Rabbim herşeyin en iyisini bilir tabi. bizler bişey isterken hayırlısı diye dua ediyoruz. inşallah bebeğimde benim için hayırlıdır.
bu aralar tek şikayetim bebişin fazla hareket etmeyişi. dr.a da söyledim detaylı ultrason baktı bi sorun yok dedi.
canım ben de bu ay 2.kez klomen içiyorum bende yumurtalık iltihabı da var o yüzden antibiyotiklerle birlikte klomen içiyorum günde 2kez beş gün toplamda içicem...ama catlatma iğnesi ve yumurta takibi yapmıyor doktorum sana yapıyor mu?yani ben içiyorum klomeni ilişkiye dikkat ediyoruz o kadar baska yumurtam hakkında bilgi vermiyor...sen catlatma iğnesi de mi olacaksın?
selam çatlatma iğnesi olmakta fayda var çünkü kendiliğinden çatlamazsa kist olarak kalıyormuş risk olur dedi doktor...ben iğnemi 14 ünde oldum beklemedeyim :)
inşallah hepimiz pozitifi görürüz...
yumurta takibi de olmak zorunda çünkü mesela benim erken gelişti yumurtam 13. günümde 25mm di iğnemi bir sonraki gün oldum...
doktorum gel demiyor kontrole ilacı iç diyor o kadar bu ay da olmazsa diğer ay catlatma iğnesi yaparım catlatma iğnesi düşük yapıyor sonra dedi...kist oluşmadı bende...olmazsa yumurta kontroli yapması için ararım artık teşekkür ederim..
rica ederim... bence yumurta takibi kesinlikle istemelisin doktordan bu hapı içtiğin için buna hakkın var zaten....
bunun dışında iğne düşük yapmaz arkadaşım... yanlış bilgi bu.... ben progesteron hormonu alıyorum bebek varsa tutunsun diye doktorum verdi bebek varsa 12 hafta içilecekmiş...yalnız benim progestan içme nedenim polikistikoverli olmam canım yani herkesin içmesine gerek yok..yanlış anlaşılmasın...
o zaman ben bu klomeni boşa mı içiyorum acaba?kontrol olmadan şansıma denk gelirse o zaman...çatlatma iğnesinde de takip etmeyecek bu gidişle..polikistikover ne bilmiyorum progestan vermedi bana...yalnız bi ilaç verdi asistmiş adı, yumurta kolay hareket etsin diye adetin 9 ve 14.günü içiliyor zaten 14.günden sonra içmiyorum bir şey..doktor mu değiştirsem acaba bilmiyorum en iyisi bir baska doktora daha görüneyim..
canım benim doktorumun dediği klomen takipsiz olmaz hele çatlatma iğnesiz hiç olmaz çünkü çatlamama riski de var dolayısı ile sonra 1 ay kist atmakla uğraş dur...başka doktora daha görün polikistik over yumurtlama bozukluğu ve yumurtalık kisti hastalığı canım ben bu sebeple klomen kullanıyorum bebeğim olmuyor... olsun diye uğraşıyorum...
sen hangi nedenden başladın klomene ve kaçıncı ayın bu?
ben klomeni bir ay içtim sonra bir ay bayram falan derken içemedim doktora da gitmedim..bu ay tekrar gittim yumurtalık iltihabı var antibiyotik verdi ve tekrar klomen dene dedi..5gün günde 2 tane...bugün bitti klomenim..hormonlarım sperm vb normal..adetim de düzenli...bi kistim vardı önceden ama atıldı..yani bu 2.ayım klomende kasık ağrım oluyor içerken ilişkiye dikkat ediyoruz o kadar...doktorum kontrol falan etmiyor...ben catlatma iğnesi dedim diye 3.ay deneriz onu da dedi...şaştım ben acaba yarın bi doktora gitsem ve takip istiyorum desem mi baska bi doktora...
canım ben anlayamadım ki hormonlar normalse eşinde ve sende neden klomen içiyorsun? demekki yumurtalık iltihabı engel olmuş antibiotik içmekle sorun çözülebilirdi belki de yani kesin bir başka doktora daha görünmelisin... yumurtalık iltihabından nasıl emin oldu? ben zaten bu doktorları anlayamıyorum ki??? neyse canım antibiotiğin bitti mi?
arkadaşlarının bildiği tanıdık güvenebileceğin bir doktor varsa ona git canım çünkü şans işi doktor işi....
nerede yaşıyorsun?
yumurtalık iltihabından ultrasyonla bakarak emin oldu..ama zaten sürekli yeşil sarı akıntım vardı bunları da söylemiştim ona...belki hızlandırmak için klomen verdi bilmiyorum...bir arkadasıma da aynı tedaviyi uyguladı ve hamile kaldı aynı doktor bu yüzden güveniyordum ..hormonlar normal sperm de normal adetlerim de cok düzenlidir ama tutmuyor işte hayırlısı bakalım...
nekadar kaldi canim doguma kusura bakma ben pek giremiyorum cevap yazamadim sana ne zamandir..sende cok haklisin icinde oldugun durum cok zor hele bi dogsun minno$ anne kiz birlikte yaparsiniz alisverisi hem daha eglenceli oluyo..ben dogum öncesi cok sey almama ragmen daha 1 haftalikken Nisa'yla birlikte alisverise cikmistim :))hayirlisiyla gelswin kizin ben cok dua ediyorum senin icin öpüyorum kendine minno$una iyi bak
benim sol tüpüm tıkalı sağ tüpümdeki yapışıklıkta hsg sırasında açıldı
doktor klomen verdi bu ay içtim ilk gittiğimde 1 tane yumurtam oluşmuş 14mm di dün gittiğimde de 2 tane 18mm yumurtam olduğunu söyledi doktorum ovitrelle iğne yazdı bugn saat 6da vurunucam 3 gün sürekli ilişki verdi sonra beklices
ilk denemem klomen ve ovitrelle de
çok heycanlıyım
% kac sansım var acaba ilk denemede ilk seferde hamile kanalar varmıııı ?
merhaba hayırlı olsun tedavin....
açık olan tüpün tarafındaki yumurtalığın sağda mı solda mı?
eğer açık taraftaki yumurtalıktaki yumurta hücresi gelişirse gebe kalma şansın herkes kadar yüksek ancak tıkalı taraftaki gelişmişse şans olmaz...
doktor demiş olmalı canım....
eğer her ikisinde de ayrı ayrı yumurta varsa yine şansın herkes kadar var...
inşallah tutar... verdiği ilişki günlerinde stres yapma rahat ol idrara hemen çıkma bir süre belinin altına yastık koy ve yat tamam ....
saol cnaım açıklamaların için
açık olan tüpüm sağ taraftaki tıkalı olan sol tüpüm
sağ tarafımda yani açık olan tüpte şuan 18mm lik 2 adet yumurtam var dün 6da catlatmaiğnesi vuruldum
ardından çalışmaları ateşledik =)
Allahın izniyle artık bekleme modundayız =)
ben yumurtam 26mm iken çatlatma iğnesi vurulmuştum demekki her doktor farklı ölçüleri baz alıyor anlamadım ki hangisi doğrudur?belki de aynı yumurtalıkta diye daha fazla büyümeden çatlatmak istedi doktorun canım....
açık olan tüp tarafında hem de iki adet olması çok harika bence çatlarken biraz sancı yapacaktır ama değer inşallah birisi mutlaka tutsun...
güzel haberlerini16 gün sonra alalım inşallah
benim sol tüpüm tıkalı sağ tüpümdeki yapışıklıkta hsg sırasında açıldı
doktor klomen verdi bu ay içtim ilk gittiğimde 1 tane yumurtam oluşmuş 14mm di dün gittiğimde de 2 tane 18mm yumurtam olduğunu söyledi doktorum ovitrelle iğne yazdı bugn saat 6da vurunucam 3 gün sürekli ilişki verdi sonra beklices
ilk denemem klomen ve ovitrelle de
çok heycanlıyım
% kac sansım var acaba ilk denemede ilk seferde hamile kanalar varmıııı ?
şuan sancılarım devam ediyor zaten hem belimde hemde kasıklarımda müthi ş ağrılarım var ama asla mızmızlanmam böyle gerekiyorsa böyle olacak bebeğime kavusmam böyle ağrılı olacaksa razıyım
adet günüm 9 ekim bakalım bekleme moduna geçtm cok heycanlıyım
insallah herkes hayırlı haberler yazar =)
inşallah canım hayırlısı artık hepimizin olacak sıkılma..... umarım güzel haberini alalım....
ben adet oldum yeniden klomenle devam edeceğim....
yılmak yok yola devam o zaman...ben de baska bi doktora göründüm iğne vermedi catlıyor dedi...bu ay da böyle bekliyorum bakalım...Allah isteyince oluyor onu biliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?