Aşılama Ovitrelle-Klomen tedavisi görenlerin paylaşım alanı...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhaba arkadaslar size birazcik umut olayim bu topigin müdavimlerindendim kk ile ilk tanistigimda bende bu topikte yazmaya baslamistim cok güzel samimi arkadasliklarimiz oldu vee sonunda hepimiz hamile kaldik kuzularimiz kucaklarimizda darisi size insallah

progestan ne işe yarar?ben de klomenin 2.ayındayım ama bunu bana vermedi..

canim progesteron bir hormon, asilama yada tüp bebek gibi yada klomen tedavisi gören kisilere veriyolar genede..olasi bir döllenme olursa progesteron hormonu bebegin rahimde tutunmasini sagliyor..bende 2 asilamamdada kullanmistim

merhaba sendede tüp tikanikligi var sanirim yanlis anlamadiysam ve rahim filmi cekilmissin..eger tüpünde tikaniklik varsa ve sen kapali olan taraftan yumurtluyorsan döllenme olmuyor malesef spermler yapisiklik yada kapali tüplerden gecemiyorlar..bende laparoskopi oldum, ben yurtdisinda yasiyorum ve burda asla rahim filmi cekilmiyor hatta ben devamli burda okudugum icin doktorumdan rahim filmi istemistim oda bana rahim filminin cok geri kalmis bir yöntem oldugunu artik uygulanmadigini söylemisti..sebebiyse rahim filmi cekilse bile olasi tikaniklik yada yapisiklik durumlarina müdahale edilememeyismis, bu yüzden ben hic tereddütsüz ameliyat masasina yattimherseyim cok düzenli adetlerim hormonlarim süper derken birde baktik ki tüplerimde yapisiklik var..laparoskopi sirasinda doktorum yapiskliklari acti rahim icinde olusan istenmeyen durumlarda müdahele etti ve ben 6 ay sonra normal yolla hamile kaldim..sana tavsiyem sende ameliyat ol yapisik tüpünü actir agrili acili bir ameliyat deil bu sabah yatiyosun aksam cikiyosun ayaga hemen kalkabiliyorsun...

tek tarafli tüple malesef her ayki sansin yariya düsüyo ve sans eseri sende pespese hep kapali olan taraftan yumurtlarsan malesefki hamilelik sansin olmuyo..göbekten giriliyor laparoskopiye ve vajinal kamerayla durumuna bakiliyor.ameliyatin tek kötü yani organlar birbirinden ayrilsin diye verilen gaz bikac gün agri yapiyo onun disinda hicbir yan etkisi yok..yasamis biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum bosa kürek cekmektense bilincli hareket etmek daha mantikli

canım doktorum şu an klomen uyguladı.yumurtlamamda problem yok hatta bu ay 4 yumurtam var 2 sağda 2 solda.bakalım hayırlısı.

amin inşallah güzel dilekleriniz için teşekkürler... ben polikistik overden ötürü klomen içiyorum bu 2. ayım umarım gelişir yumurtalarım ve çatlar iğne de oluyorum çatlaması için...
geçen ay gelişti çatladı ama tutmadı... nasip değilmiş demek ki inşallah bu ay tutar....

Son düzenleme:
canım doktorum şu an klomen uyguladı.yumurtlamamda problem yok hatta bu ay 4 yumurtam var 2 sağda 2 solda.bakalım hayırlısı.

iste tikali tüple bir tarafin yumurtalari otomatikman iptal oluyo onu demeye calisiyorum..yumurtlasanda tikali tüpten gecemiyo spremler,tüpler acilmadan niye bu doktorlar bir sürü tedavi yapiyolar neden insani umutlandiriyolar onuda hic anlamis degiim..tamamen ilac sektörüne yatirim baska bisey degil..ayni seyleri bende yasadim o yüzden diyorum lütfen yanlis anlama insallah acik olan tüplerinin tarafindan döllenme olurda bebisin gelir biran evvel

allah yardimciniz olsun yasadiklarinizi okadar iyi anliyorum ki bekletmeden aratmadan gelsinler kuzucuklar

allah yardimciniz olsun yasadiklarinizi okadar iyi anliyorum ki bekletmeden aratmadan gelsinler kuzucuklar

tabi gerçektende zor süreç ben bu denli sıkılacağımı düşünmezdim... ama artık eskisi kadar düşünüp takılmıyorum olacağı varsa gelecek diyorum....Allah verecek sabır gerekli sadece...

tabi gerçektende zor süreç ben bu denli sıkılacağımı düşünmezdim... ama artık eskisi kadar düşünüp takılmıyorum olacağı varsa gelecek diyorum....Allah verecek sabır gerekli sadece...

pek cok kiside hep biraktim pes ettim artik umursamiyorum dedigi anda hamile kaliyo,,bendede öyle olmustu ve cevremdeki pek cok tanidigimdada..allah verecegi zamani öyle iyi biliyor ki en umutsuz anda gelen bir bebek haberi hayatin yeniden baslamasini sagliyor

doğrudur mesela ben geçen ay çok umutluydum bu ay da klomen kullanıyorum ama geçen ayki kadar umudum yok demek ki her ay biraz körelme oluyor duygularda... olsun artık ne zaman kavuşmak nasipse sağlıkla gelsin bebeğim....

canım benım ya cok cok saol iyi dilekleirn için inşallah sağlıkla kucagımıza almayı nasıp eder allahım allahım ınşallah ısteyen herkese bu duyguyu yaşatır
şuan 23. hatadayız cnm kızımla buyuyoruz kasık agrısı ve sık wc ye cıkma ve baskının verdıgı rahatsızlık harıcınde bı sıkıntımız yok şeker testi rutın testler taramalar falan allaha şükür herşey normal ve hatta ve hatta bende normal yolla hamile kaldım bıyorsun kı tedavıyı bırakmıstık ummadıgım bı anda gelmiş meleğim bana doktora gıttıgımde 6. haftayı bıtırıyorduk eşim nerdeyse dogurucakmış anlamasak diyip dalga geçio benle o kadr kırgınlık o kadar umıtsızlık yaşadım ki 18 gun geçıkmenın yumurtalıklarımın yıne düzeni bozuldu dedım ve test alma çabasına bıle gırmedım oysakı 2 gun gecse burda hep beraber test yapardık allahım çok büyük vakti zamanı bugunmüş demkki geçenlerde hesapladım da bu 4 yıl boyunca tam 10 mılyar harcamısık bu yolda ama yıne de olmadı sonra bı anda oldu allah ol deyınce olmayacak yok o yüzden ben hiçbişeye inanmıyorum artık belkı etkılıyordur ama gerçekten bi sorun yoksa kadında ve erkekte onemlı olan allahın nasıp etmesı o yuzden bol bol namaz kılıp dua etmek en etkili tedevi yöntemi allah herkese nasip etsin inşallah senin bebiş ne durumda kocaman olmuştur maşallah öpüyorum seni çokkkk

merhaba cnm bende o kişilere örneğim 2008 de başlamış hikayem ::)) ne kdr çok ilerlerse tedavı o kdr stres ve artıyor ve ınan aslında o kadar da umıdımız azalıyır en kotusude o kdr tedavı sonucu heyecanımızın ya negatıf olursa duygusu herseyı alıp goturuyor o yuzden sen bol bol dua et allah en uygun zamanda gınderecktır melegını sana da dualarımdasınız hepınız inşallah sadece kendınız için de deiğil herkes için gerekirse isimle tek tek sayıp hepimiz için dua edelım allah başkası için edilen duaları daha cok kabul edermiş ve baskası içiçn ettıgın duanın yuzu suyu hurmetıne senınde dualarını kabul edermiş en kısa zamanda kavuşman dileiğ ile....

Son düzenleme:

Çok teşekkür ederim dualarınız için bebeğiniz kaç aylık oldu maşallah... Ne güzel duygudur kimbilir bebeğinizi önce karında hissetmek sonra kucağına almak... Ben umudumu asla yitirmedim sadece acaba? olmazsa? soruları bazen kafamı bulandırıyor ancak umudumu yitirmiyorum... belki de bu ay gelir bebeğim... klomen içiyorum sonra çatlatma iğnesi olup bekleyeceğim... 2. klomen ayım. doktor bu ay inşallah tutacak dedi tutmazsa bir süre ilaçsız dinlendireceğim seni dedi... hikayem 2010 aralıktan beri devam ediyor... 2 yıllık evliyim ama yaklaşık 8 aydır çocuk düşünüyoruz... herşeyin bir zamanı var olacak elbet sabır ve inanmak gerekli...

Son düzenleme:
Herkese merhaba...
uzun zamandır siteyi takip ediyorum. Bu kadar takipten sonra üye olup tecrübelerimi herkes ile paylaşmaya karar verdim.
4 defa aşılama yaptırdım.
1. aşılamam çok ağrılı geçmişti. Klomen kullandım. ve aşılama sonrası hafif lekelenmeli kanamam oldu. Sonuç negatif. Çok üzülmüştüm. 1 ay ara verdim ve 2.aşılamayı yaptırdım. bu sefer Gonal F kullandım. Aşılama sırasında hiç bir ağrı hissetmedim. Sadece o günü akşamında kasıklarımda hasta olacakmışım gibi bir ağrı vardı ve karnım çok şişmişti. Gaz sancısı gibi. Sonuç pozitif. 3 yaşında bir oğlum var şimdi.
3 senedir hiç korunmadım. ve tahmin ettiğiniz gibi çocugum olmadı. Geçtiğimiz ağustos ayında 3.aşılamayı yaptırdım. yine ağrılı ve hafif kanamalı bir süreç. Bu sefer garanti olsun diye Gonal F kullandım yine. Ama sonuç negatif Tekrar 1 ay ara verdikten sonra geçtiğimiz salı 4. aşılamayı oldum. Bu sefer kanama yok ağrı yok. hiçbir şey hissetmedim. akşam yine birez kasık ağrısı çektim ama ertesi güne hiçbirşey kalmamıştı. Şimdi bekliyorum bakalım. En yıpratıcı olan da bu süreç zaten. Normal yolla hamile kalanlar bu zamanın farkında bile değiller. Oysa biz herşeye dikkat ediyoruz. Ve sonuç negatif çıkınca büyük yıkım oluyor.

yawrum gelmiyodur belki ya sen öyle hiisseiyorsundur tedirginsin ya şimdi olcakmı olmucakmı diye düşünüyosun yaa oyüzdendr belki bu geliyorlar galiba durumun =) iyi düşün iyi olsun güzelim ...
benim iğne vuruluşumun bugün 8.günü henüz bi belirti yok dün biraz belim ağrıyodu bugün bişiyim yok göğüslerimdede bi hassasiyet baslamadıhenüz ama sarı akıntım var 3 gündür bende onu düşünüyorum acaba adet olucam o yüzdenmi diyorum yoksa üşüttümdemi akıntım var diyorum düşünüp druuyorum cok gergin stresli bi hatun oldum çıktım bu bekleme süreleri beni çok geriyo bildiğin gibi değil güzelim ya sana da oluyomu öyle oto çöpe takar oldum

bu arada benim normal adet tarihim 9 ekim ama iğnemi vurunduktan sonra 14günmü saymalıyım normal adet tarihimi dikkate almamalımıyım ???

ne güzel ki sonuç almışsınız inşallah bu bekleme sürecinin de karşılığını alırsınız :)
ben de klomende 2. ayım gerçekten de bekleme sürecinde insanın içi dağlanıyor sanki geçmiyor zaman hele son 2 gün ....ama napalım gelsin de bebeklerimiz inşallah,....değer sıkıntılara...

iğneden sonra 16 gün sayacaksın 17.gün regl olursun eğerki gebelik yoksa şu durumda gebelik testini de iğneden 16 gün sonra yaptırabilirsin...
canım bende de akıntı var bu ay...cremsi ve sarımtrak...ama iltihaptan değil benim çok sık kontrol oluyorum ordan biliyorum... senin de gebelikten olsun inşallah....

Son düzenleme:

ayyy canım inşş dediğin gibi olurr,,pazartesiye kadr bekleyecem olmazsa hemen koşarım doktora herhlde:)) senın bence aiğneden sonra en az a 14 gun geçmesı gerekmez mi,,bi kaç yerde öyle okudum iğnden sonra 14 günden sonra adet olunabilir diye,,ama inş. sen bi dokuz ay kadar adet olmazsın canımmm...

5 ayım bıtttı cnm çok şükür senın yasadıklarını hepımız yaşadık ınan daha cok cok başındasın ve anladıgım kadarı ıle bellı buyuk bı sorunun da yok senın dımı ınşallah senınde surpriz yapar begeın gelır sana stres yapma sakın ve dınlenmek gerekıyorsa eger dınlen hatta doktor 3 derse sen 1 sene dınlen yasını bılmıyorum ama allah nasıp ettıkten sonra olur 8 ay çok kısa daha ben burda kac sene içinde nelerini gördüm o yuzde aslında şükret çunku bu duyguyu hıc yasayamayacak olanlar bı cok derdı olanlar var ama bunların yanındada bı derdı rahatsızlıgı olmayıpta olmayanlar var benım gıbı mesela cok kişi var o yuzden kafan rahat olsun su saat su dakıka ılişki denınce hiç olmuyor ınan buna hayatının tadını cıkart eşinle emınım olucaktır bı gun burdan sende haykırırsın hamıle oldugunu ınşallah ....

hayyyy senin ağzın bal yesin gülüm ya inşallah dediğin gibi 9 ay gelmesin kırmızılarım...

ozaman ayın 13üne kadar beklemem lazım akıntım hala devam ediyo ve biraz bel ağrım var bugün kasıklarımdada bi hassasiyet oluyo ara ara bilmiyorum off beklkiyorum işte ..

sende biraz beklede bakalım ptesi ye kadar olmazsa test yaparsın canım
bu bekleme süresü çok heycanlı ya hadi bakalım hayırlısı ...

çoğu bitmiş azı kalmış canım maşallah ne güzel :)
çok güzel dile getirmişsin yazdıkların içimi ferahlattı... 30 yaşımı doldurdum ben... bebek çok istediğimden sanırım takılıp kaldım oraya ve olmuyor...bende polikistik over var yumurtlayamama sorunu bunun için tedavi görüyorum ama tedavilere yanıt veriyorum umudum var elbette... stres yapmamak gerekli dediğin gibi doğal akışa bırakmak gerekli... bunu da öğrenmem için biraz daha zaman gerekli sanırım... yavaş yavaş öğreniyorum ama tam rahatım diyemiyorum geriliyor insan bu tedavilerle...
İnşallah ben de buradan haykıracağım dediğin gibi teşekkür ederim

çatlatma iğnesinden 14 gün sonra kandan belli olur ama idrardan bakacaksan en az 16-17 gün beklemen gerekir... geçen ay ben 14 gün bekleyip kandan baktırmıştım...

bende kırmızılar göründü bile maaleseff canımmm,,umarım senın herşey gönlünce olur,,benim en çok üzüldüğüm eşim askerde bundan sonra da geleceği zamanlar maalesef yumurtlama dönemine hiç denk gelmiyor,,hazirana kadar beklemeye alacam kendimi,hemde vucudum dınlensın,,belki haziranda bir iğne daha deneyip aşılamaya geçebiliriz diye düşünüorumm,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…