bicim ben de progestan kullanıyorum. Senin gibi 14 yaşından beri PKO luyum,şu anda 26 yaşındayım. Aynı zamanda metformin içeren glucophage da kullanıyorum. Bakalım merak ediyorum bu ay ne olcak. Rabbim inş tez zamanda hayırlısıyla bebek sahibi yapar bizleri de...
selam kızlar.aynı durumda olmak,aynı şeyleri hissetmek ve bunları paylaşmak gerçekten insanın içini bir nebze rahatlatıyor.benim de 3 ay yumurta takibi yapıldı.yumurtalarım 10-11mm de kaldı.bu ay klomenle çok şükür 2 yumurtam büyüdü.bugün de çatlatma iğnesi oldum.ama çok stres yapıyorum.bu şekilde hamile kalan arkadaşların desteğine ihtiyacım var galiba. sizin de çatlatma iğnesini olduğunuz gün alt karın bölgeniz ince ince sızlıyor mu?bu arada ilk defa böyle bir tedavi uygulandı.sonra aşılama en son tüp bebek deniyor.doğru mu?
çatlatma iğnesinden sonra progestan kullandınız mı?
selam kızlar.aynı durumda olmak,aynı şeyleri hissetmek ve bunları paylaşmak gerçekten insanın içini bir nebze rahatlatıyor.benim de 3 ay yumurta takibi yapıldı.yumurtalarım 10-11mm de kaldı.bu ay klomenle çok şükür 2 yumurtam büyüdü.bugün de çatlatma iğnesi oldum.ama çok stres yapıyorum.bu şekilde hamile kalan arkadaşların desteğine ihtiyacım var galiba. sizin de çatlatma iğnesini olduğunuz gün alt karın bölgeniz ince ince sızlıyor mu?bu arada ilk defa böyle bir tedavi uygulandı.sonra aşılama en son tüp bebek deniyor.doğru mu?
çatlatma iğnesinden sonra progestan kullanıyorum doktorum verdi ancak çatlasın bekle sonra içmeye başla diyor... çatladığını hem ağrıdan hem de ateş yükselmesinden anlamak mümkün..... aylık ateş çizelgesiyle yumurtlama takip ediyorum...
slm aranıza yeni katılıyorum bende bugün ovitrelle vuruldum ama doktorum bana progestan vermedi neden acaba ?
benim de klomende 2. ayım... ben çatlatma iğnemi 15 ekimde oldum... aynen sızlamalar oldu hatta çatlarken hissettim baya ağrıdı sonra da yarım derece ateş yükselir yumurta çatladıktan sonra aklınızda olsun... anladım ki çatladı... o gün ilişki oldu inşallah tutmuştur bir umut işte....
klomen 4 kere denenebilir olmazsa diğer tedavilere geçersin karamsar olma sakın.... klomenden sonra ara verenlerde bile kendiliğinden hamile kalma durumu oldu yani klomen ara verilse de belirli bir süre yumurtlama devam ediyor... inşallah gelir bebeğin gelmezse de hemen diğer tedavilere geçme bekle sabırlı ol....
aşılama ve tüp bebekten önce iğneli tedaviler de var hormonu iğne ile veriyorlar yumurtalar büyüdüğünde çatlatıyorlar çatlatma iğnesi ile onunla da şans yüksek...
çok teşekkür ederim canım içimi rahatlattın.bu arada cuma saat 10.30 da iğnem vuruldu.doktor cumartesi ve pazar 10.30da ilişki önerdi.ama bazı arkadaşlar 36. saatte diyor.bu konuda bilgin var mı?bugün karnımın alt bölgesi sızlıyor.çatlarken daha mı fazla ağrıyor demiştin?kaç saat sonra bu ağrıyı hissettin?
Haklısın canım,burda benzer sorunları benzer dertleri okudukça ben de yalnız olmadığımı düşünüyorum,az da olsa rahatlıyorum. Benim de ilk klomen tedavimde yumurtalarım 5-7 mm de kaldı,hatta doktorum bu ay keyfine bak gez dolaş bir daha ki aya dozu artırırız dedi ve beni eve yolladı (Sabah Akşam 1 tane içtim klomeni). Çatlatma iğnesi falan da olmadım. Sonraki ay adetim gelmedi, ama ben PKO'lu olduğum için genelde de aksardı. Yine herzaman ki gecikmelerden sandım ,doktoruma gittiğimde tedbiren kandan Beta HCG baktı,ve olmaz dediği oldu,hamileydim. Yeter ki Rabbim istesin yani,ol dedi ve oldu. Fakat bebeğimi 2 aylıkken kaybettimSonra ki süreç gerçekten çok üzücü oluyor. Doktorum sonrasında 1 ay korunmamı söyledi ama ben korunmadım fakat tekrar hamile de kalmadım. İnsan bebeğini kaybedince hemen tekrardan yine hamile kalmak istiyor,aslın da yaptığım riskli bir şey. Düşükten 2 ay sonra tekrardan klomene başladık,yine yumurtalarım çok büyümedi iğne aşamasına geçemedik. Fakat bu ay yumurtalarım büyüdü en son 15-17 mm di 2 gün sonra iğnemi yaptırdığımda 20mm yi geçmişti. Şimdi artık bekliyorum,Rabbim inş hayırlısıyla tekrardan o duyguyu yaşatır. İsteyen herkese bağışlanmışından salih saliha evlatlar verir.
canım mesela benim 36. saat değil 3 gün sonra gece çatladı iğne batması gibi hissettim sol tarafımda ertesi gün de ateş yükseldi zaten oradan anladım çatladığını yumurta çatladıktan sonra ateş yarım ila 1 derece progesteron hormonunun etkisi ile yükselişe geçer....
yani iğneyi olduktan sonra en az 1 hafta gün aşırı ilişki şart ki tutsun... ve ilişkiden sonra sırtüstü yatıp kalkmamak da gerekli....
baya ateşinin yükseldiğini hissediyor musun yoksa ölçüyor musun?demekki illa 36 saat sonra çatlayacak diye bişey yok. o zaman neden aşalamayı 36. saatte yapıyorlar dersin?
bir de bu karındaki ağrı çatlama olduktan sonra geçti mi?
evet geçti canım ara ara ince sızlamalar oluyor kasığımda ama rahatsız edecek boyutta değil.... çatlamadan sonra olmaz artık....
hamile kalanlardan duyduğum bebek rahme düştükten sonra bazı kişilerde şiddetli kasık ağrısı yaşanırmış... bebeğin rahme düşmesi de adetin 4. haftasının ilk günlerine denk gelir bilgin olsun...
süpersin ya..sen ne kadar zamandır bebek istiyorsun?iktisas yapmış gibisininsan bilinçli olunca en azından nelerle karşılaşacağını biliyor değilmi?inşallah bayramda sevinçli haberler veririz birbirimize bilgilendirmelerin için teşekkür ederim
bu yazdığımı da okumuştun de mi canım geçen sayfanın en altında kalmış...tekrar kopyala yapıştır yapıyorum buraya...
"her sabah yemeden içmeden dil altından ateş ölçerim dijital termometreyle canım da ordan takip ediyorum kafadan bilinmez....
36. saatte çatlama ihtimali yüksek olduğundan aşılamayı o gün yapıyorlar ama benim geçen ay da 3 gün sonra gece çatlamıştı bence kişiden kişiye değişir... en iyisi ateş yöntemi ile anlamak ya da usg ye girip çatladı mı baktırmak....
spermler 2-3 gün canlı kaldığından 36. saatte yapılan aşılama ile 3 gün sonra da çatlasa gebe kalınır sorun yok yani.""
ben bunları doktorlardan ve internetten okuya okuya öğrendim canım.... ateş ölçme yöntemini doktorum gösterdi bana...
inşallah güzel haberlerimizi paylaşalım... o zaman senin iğne tarihin 21 i oluyor de mi?
yaklaşık 1 yıldır bebek istiyorum canım 2 yıllık evliyim yaşım 30 olduğundan acele ediyorum ...sen ne kadar zamandır tedavi görüyorsun?
ben de 3 yıllık evliyim benim de aralıkta 29 bitiyor 30a giriyorum.benim tedavim aslında tam olarak bu ay başladı.2 ay olmayınca soluğu doktorda aldımbundan önceki 3 ay yumurtlama takibi yapıldı.yumurtlamam olmuyormuş.rezervde sorun yok diyor ama belli bir büyüklüğe gelip kalıyordu yumurtalar.bu ay çok şükür 50mg klomenle geliştiler ve 21inde de iğne oldum.hayırlısı bakalım ama sıkıntılı bir süreç.bir de üniversite yıllarında laporoskopi ile patlayan yumurtalık kistim alınmıştı.acaba ondan dolayı tüplerde tıkanıklık var mıdır diye düşünmeden edemiyorum:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?