Aşılama Ovitrelle-Klomen tedavisi görenlerin paylaşım alanı...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

hala olmadıysanız test yapabilirsiniz sanırım iğnenin üzerinden 15 gün geçmiş hayırla gelsin bebişler ya çok nazlanmasınlar.

iğneden 15 yada 14 gün sonra idrar testi yapılıyor sen ne zaman yaptın eğer aklında şüphe varsa kan testi yaptır inşallah bebişlenirsin.

maalesef dün adet oldum doktorumu aradım o da ilk seferde olmayabilir dur bismillah dedi :) perşembe gideceğim bakalım ne diyecek ... umarım çok bekletmeden gelir bebişimiz inşaallah isteyen herkese..

Selam kizlar.. Bende 11 gun once igne vuruldum.. Kasiklarim belim agriyo su anda..
Ve igneyi vuruldugum aksamda 2-3 damla kahverengi akinti oldu :44:
Klomen tedavisinde ilk ayim ve doktor gelistigini herseyin hazir oldugunu soyledi eger gunumde olmazsam hamileymisim..
Ilk ayinda olumlu sonuc alan kimler var biraz umut olsun bizlerede

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba, ben de yeni sayilirim. Bu ay tedaviye basladik. Adet tarihim 8 kasim . 9 kasimda puregon igneye basladik. 17 kasim da da catlatma ignesi vuruldum. Sizin bahsettiginiz kasik agrisi ne tur bi agriydi, adet sancisi gibimi. Bende igneyi vuruldugumun ertesi gunu kasiklarimda basinc gibi bisey vardi. Yani otururken sabit dururken bi problem yok ama yururken resmen kambur yuruyodum,dogrulamiyordum. Ama bigun surdu simdi sadece hafif basinc var. birde tahlil ne zaman yaptirmaliyim, illa adet tarihimi beklemek zorundamiyim. 8 aralik cok uzun geliyor bana...

çatlatma iğnesinden 15 gün sonra gebelik testi yapılabiliyor inşallah güzel sonuçlar alırsın.sizde sorun neydi bilgi verir misin?

Ben de piko sorunu var. aslinda bu benim ikinci hamileligim olucak insallah. Ilkine 2009 da hamile kaldim. Onda da birbucuk sene tedavi gordum. Klomen- ovitrelle. Ama hic puregon igne vurulmamistim. Neticede tedaviyi biraktiktan iki ay sonra ( o sirada da incir kuru uygulamistim) hamile kaldim kizima. Smdi de bir bucuk senedir korunmuyorum ama tedaviye baslayali 3 ay oldu hemen puregona gecti doktor. Su anda 30 yasindayim sanirim ondandir diye dusundum. Bende fazla yasim gecmeden olsun istiyorum,insallah fazla bekletmez minisim..

Bu ay ben de başlıyorum kızlar adetin 5. Günü klomen başlıcam 12. Gün doktora kontrole gitcem geçen ay ilaçsız takip yaptırmıştım normal büyüyüp çatlıyo benim aslında yumurtlama sorunum yok ama tutturamıyoruz o yüzden bu ay ilaca başladım doktor senin normal çatlıyo diye iğne yapmamıza gerek yok dedi ama ben garanti olsun diye istiyorum iğneyi en azından ne zaman çatlıyo bilelim yoksa tutturamıyoruz valla :))))

ben adetin 5. Günü klomene başlıcam 5 gün içip 12. Gün doktor çağırdı yine kızlar iğneyi de o gün mü vuruyo yanımda iğne ile mi gideyim size nasıl uygulandı?

Herkese selam Bu ay ben de ovulasyon takibi yaptırıyorum.
Eşimde ve bende hiçbir sıkıntı yok çok şükür. Bu ay doktorum takip yapıyor.
İlk kez klomen kullandım, regl 5. günü günde 1 tablet kullandım, toplam 5 gün...
Bal - Tarçın - Çörekotu kürü de uyguladım bu ay.
10. günümde 21.4 mm ve 18.4 mm kaliteli yumurtalarım oluştu solda.
Doktorum çok beğendi, günde 1 klomen kullanmana rağmen çok iyi oluşmuş yumurtaların dedi, ikiz ihtimalinden bile bahsetti.
12. günümde 24 mm ve 26 mm'e ulaştı yumurtalarım ve ben o gün Ovitrelle iğne vuruldum.
O akşam ve gün aşırı çalışmalarımız oldu, halen de devam ediyor.
Bakalım sonuç ne olacak, heyecanla bekliyorum :)

O gun yumurtalarin durumuna bakar, eger hazirsa igneyi verir. Bence igneyle gitme, zaten recetesiz alindigini sanmiyorum. Hadi bakalim insallah bebisli haberlerini aliriz..

Yahu bana niye milimlerini soylemedi doktor. Sadece fazla yumurtan olmus cok iyi dedi. Bende o zaman cogul gebelikde olabilirmi dedim. Oldukca fazla ihtimal ihtimal dedi. Bende ayin 17 sinde vuruldum,beklemedeyim simdi.. Insallah bol bebekli bir ay olur...

Yumurtalarin sayisi degil kalitesi onemli. Ml onemli.

İnsallah kalbinizden gecen olur

Allah isteyen herkesi ana baba yapsin

benim durumum da sizler gibi... yumurtlama problemim yok ama bir türlü tutturamıyoruz diye doktorum takibe geçmek istedi. dünden itibaren klomen kullanmaya başladım. günlük yarım doz verdi doktorum, senin yumurtan zaten gelişiyor diyerek. 12. gün kontrole gideceğim ben de, belki iğneyi o gün yaparız boyutuna göre bakacağız dedi. gittiğim klinikte ovitrelle oluyormuş hep, almana gerek olmaz, vurulacaksa biz burda hallederiz dedi. şimdi büyüsünler diye bekliyorum

bir de ben eşimden saklıyorum bu takibi, çünkü çocuk için ilişki yapamıyoruz biz, eşim stres oluyor ve ilişki olmayabiliyor. o yüzden ona söylemeyeceğim. artık zamanını tutturabilirsek, bakalım...

Kızlar iğneden ne kadar sonra ilişki önerdi size. Ya ben iş çıkışı gidiyorum doktora 17.30 gibi o zaman vurursa 36 saat sonra çatlıyomuş o zaman ertesi sabah 5.30da çatlar o saatte kalkıp ilişkiye mi gircez :))))) ertesi gün öğlen felan vursun bari de geceye denk gelsin çatlama

İnşallah güzel haberleri veririz birbirmize
Ben 22 Kasımda oldum iğnemi. İğneden 12 gün sonra test yapabilirmişim
:26:
Handan, bu durumda sen de yarın test yapabilirsin, 12. günün oluyor iğneden sonraki :13:

Canım, ben 12. günümde saat 14.35'te vuruldum, doktor o gece ve sonra gün aşırı ilişki dedi bana. Herkesin doktoru farklı söyleyebiliyor. Doktor sitesinden Prof. Fahri Hoca'ya sordum, o da iğneden 24 saat sonra ve 3 gün süreyle ilişki demiş. Ama ben cevabı geç gördüğüm için tam onun dediğini uygulayamadım, kendi doktorumun dediği hesaba döndü benimki. Ama bu ay olmazsa, diğer ay Fahri Hoca'nın dediği gibi yapacağım, iğneden 24 saat sonra ve 3 gün ard arda beraberlik yapacağım.

Bakın, ben bir de tablomu paylaşayım sizinle, ateş, ovu, beraberlik günleri (am/pm), çatlama günü, klomen ve ovitrelle bilgilerimin olduğu tablomu, inceleyebilirsiniz;

http://www.fertilityfriend.com/home/4012bb/
My Ovulation Chart

My Ovulation Chart

Merhabalar kızlar.. Dün 2. Aşılamam yapıldı..bakalım hayırlısı ne ise o olsun..hepiniz bütün isteyenler için dualarım sizlerle.. :) bu durumların nasıl olduğunu bildiğim için başka kimse sıkıntı çeksin istemiyorum..allahım herkese hayırlısını sağlıklısını versin inşallah... Buarada 2. Aşılaması tutanlar varsa aranızda anlatabilir misiniz neler yaşadınız?neler yaptınız?nasıl davrandınız falan..ben evdeyim yatıyorum bu sefer.. Haa çok umutlu muyum değilim..çünkü ilk aşılamamda inanılmaz yıkılmıştım ben yine öyle olmak istemiyorum doğrusu... Haberlerinizi bekliyorum.. Ona göre istatistik belirlicem kendime tutar tutmaz falan diye :) bide benim dün o spekulum denen alet girerken canım çok yandı..ve dr kendini kasarsan olmaz bak falan dedi.. Yine kafam karıştı o anlamda da .. dualarınızı eksik etmeyin...

Bu tablolari nasil yapiyosunuz :44:

Şöyle yapıyoruz canım;

[TABLE="class: grid, width: 500, align: center"]
[TR]
[TD]NOT: Tablo yapmak ve fertility friend sitesine üye olmak için öncelikle google dan arayıp fertility friend sitesine giriyoruz.
√ Orada kullanıcı adı ve şifre isteyen kısımda sign up yazısını buluyoruz ve ona tıklıyoruz.
√Çıkan sayfada choose a username kısmına bir kullanıcı adı seçip yazıyoruz.
√ Your email address kısmına email adresimizi giriyoruz.
√ Next yazısına tıklıyoruz ve çıkan sayfada send the course directly to my email inbox yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Daha sonra çıkan sayfada start now yazısını tıklıyoruz ve I accept all terms yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Bu işlemlerden sonra, çikan sayfada your date of birth olan kısma doğum tarihimizi giriyoruz.
√ Calendar week starts on Sunday yazan yeri Monday olarak değiştiriyoruz.
√ Your Menstrual Cycle Setup: Last Menstrual Period yazan yere son adet tarihimizi giriyoruz.
√ Usual Cycle Length yazan yere adet döngümüz kaç günse onu giriyoruz.
√ Thermometer and Temperature Method olan kısımda Units yazan yeri celcius olarak değiştiriyoruz.Orally yazan yer aynen kalsın.
√ Daha sonra set up yazısını tıklıyoruz.
√ Bu işlemden sonra karşımıza bir takvim çıkacak.Takvimde ateş ölçmeye başladığımız günü buluyoruz ve temperature yazan kısma derecemiz kaç çıktıysa onu giriyoruz.
√ Time olan kısma hergün saat kaçta ölçüyorsak onu giriyoruz.Onu otomatik ayarlamak için set default diyoruz ve çıkan sayfada Default Wakeup Timeyazısının olduğu yere hergün ölçeceğimiz saati yazıyoruz.
√ Başka birşey işaretlemeden en son set yazısını tıklıyoruz.
√ Cervical Fluid olan kısm akıntı gireceğimiz yer ve oraya tıkladığımızda karşımıza çıkanlar ise
dry kuru, sticky yapışkan akıntı, creamy krem kıvamındaki akıntı,watery su gibi olan akınti ve eggwhite olansa tam yumurtlama zamanında gelen yumurta akı kıvamındaki akıntı demektir.
√ Menses/Spotting olan kısım adet olduğumuz günlerde işaretleyeceğimiz kısımdır; örneğin leke geliyorsa spotting,hafif geliyorsa light, orta derecede isemedium, ağır geliyorsa heavy yazısını işaretliyoruz.
√ Intercourse/Insemination olan bölüm ise ilişki var mı yok mu onu belirten kısım. Oraya yes ya da no girmek yeterli. Ya da ilişki sabah olduysa am akşam olduysa pm seçenegini isaretliyoruz.
√ Tüm bu işlemlerden sonra save yazısını tıklıyoruz ve girdigimiz bilgileri kaydediyoruz.

*Oluşturduğumuz tabloyu sayfamızda paylaşıp bilgi almak için, öncelikle sayfanın sağ üst köşesinde SHARING yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Sonra açılan listede SET UP yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfada YOUR CHARTING HOME PAGE WEB ADDRESS yazısının altındaki kutucuktaki http ile başlayan linki konuya cevap verirken yapıştırıyoruz.
Resimli olarak eklemek için de tablonuzun altındaki SHARE yazısına tıklayıp CHART TUMBNAİL deki linki buraya kopyalıyoruz.
Ateş Ölçme Yöntemi Topiğinden Alıntıdır...[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Açıkçası ben çok memnunum bu sistemden. Tüm bilgilerinizi işleyebiliyorsunuz. İlaç bilgisi, ovulasyon testi bilgisi, beraberlik günleri vs. Yalnız servikal sıvı bilgisini işlememekte fayda var, çünkü gözlemlerimiz yanlış olabiliyor, bu durumda da tablo çatlama çizgisini yanlış yere çekebiliyor...
Ateşinizi de her sabah aynı saatte ölçmek zorundasınız, 6 ile 8 arasında sabit bir saat seçmenizde fayda var. Yataktan hiç kalkmadan ve dil altından dijital ateş ölçer ile ölçeceksiniz...

İnşallah güzel sonuçlanır bu sefer canım, bol bol istirahat et, bebişin sıkı sıkı tutunsun inşallah

Benim aşılama olmadığı için diğer yazdıklarını yanıt veremeyeceğim, üzgünüm canım...

İnşallah güzel sonuçlanır bu sefer canım, bol bol istirahat et, bebişin sıkı sıkı tutunsun inşallah

Benim aşılama olmadığı için diğer yazdıklarını yanıt veremeyeceğim, üzgünüm canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…