canım benim adet öncesinde uzun bir süre abdest bozan dediğimiz o bir kaç damla kandan geliyor hergün ve ardına adet oluyor. sanırım o normal kanama olana kadar ki kısım hesaplanacak ama bu kezde işler karışıyor. baştan kaç gün saymalı. ben hanefiyiim sanırım buna göre bir yazı yazmalıyım diyanete...
bugün nöbettçiydim çok kötü oldum.okuldan geldiğimden beri uyuyorum,sinüzitim azdı yine. baş ağrım kesilmiyor,geniz akıntısı da öksürük yaptı başım kalkmıyor kızlar.alttan üstten çürümüşüm allah başka hastalık vermesin. yazıları tam okuyamadım. kusra bakmayın.
yeni gelen arkaaşlara da geçmiş olsun ve hoş geldiniz.
hepinizi seviyorum
canım, sağol sende aynı durumdasın demek, neden böyle oluyor acaba stresten filanmı benim eşim çok stresli çalışıyor, birde kafana taktıkça olmuyor diyor insanlar, rahat olmak lazımmış çok düşünmeyelim, sağlıklı olsunlar, hayırlı evlat olsunlar ne zaman gelirlerse başımızın üstüne.Canım aşılamadan önce başka bir doktordan daha fikir aldınmı belki yanlış hesaplanıyorda olabilir çünkü iki seferdir babyhopes diye bi site var ordan kontrol ediyorum yumurtlama günlerim farklı çıkıyor, geçen sefer ben o siteden hesaplayarak hamile kalmıştım, bu seferde daha erken yumurtluyor çıktım siteye göre, daha doğrusu tam sınırda yani kaçırmış olma ihtimalim yüksek, geçen ay yaptığındada çok erken yaptı mesela, olmadı o siteye göreki yumurtlama günümdede anormal sancım oldu bana kalırsa yumurtlama iğnesine rağmen geç yumurtladım ve kaçırdım gibi geliyor. İstersen bana son adet gününü ve geçen ayki adetini ilk gününden bu adetinin ilk gününe kadarki süreyi (gün olarak) ver birde seninkine bakayım,
Kızlar size bişey sorabilir miyim? Dün doktorum pkomun yumurtlamamı engellediğini, klomenin de yetmediğini ve önümüzdeki ay iğne tedavisine başlacağını söyledi ama 5 kilo ver hemen çünkü iğne kilo yapar dedi. Bu iğneler hakkında bilgisi olan var mı? Aşılama iğnesi değil dimi bunlar? Offf..
Hülya32 canım sağlık olsun. Belki bayramda gelir babişin. Herşey nasip.
kıslar ne olur bana yardımcı olunnnn........
bu ay ilk kez klomen kullandım. 13mm 14mm yumurta gördü doktor. iki gün sonra tekrar gel dedi. gittiğimde yumurtaları göremedi. kaçırmış olabiliriz biz göremeden çatlamış olabilir dedi. adetin 21. gününü hesapladı o gün gel kan tahlilinden bakalım yumurtlama olmuşmu diye dedi... yapılan tahlil sonucunda yumurtlama olmamış. bi dahaki ay dozu artırıcaz dedi. buraya kadar tamam. ama ben hala regl olmadım!yumurtaların oluşmaya başlaması ve yok olmasından sonra 14 gün sonra adet olunmuyormu? ona göre benim çoktn adet olmam gerekirdi. gebelik testide yaptım evde. negatif çıktı.
klomen kullanıp böyle adeti geciken oluyormu?
Kızlar size bişey sorabilir miyim? Dün doktorum pkomun yumurtlamamı engellediğini, klomenin de yetmediğini ve önümüzdeki ay iğne tedavisine başlacağını söyledi ama 5 kilo ver hemen çünkü iğne kilo yapar dedi. Bu iğneler hakkında bilgisi olan var mı? Aşılama iğnesi değil dimi bunlar? Offf..
Hülya32 canım sağlık olsun. Belki bayramda gelir babişin. Herşey nasip.
ikinci gittiğimde artık yumurtalar yoktu. yani çatlamayan da yok... kendiliğinden büyüyüp çatlamış olabilir yada sönmüş gitmiştir. ama ben neden hala adet olamadım... tamam zaten çok düzenli olmuyorum ama bu yumurta olayından 23 gün geçti üzerinden. 14 gün sonra adet olmalıydım değilmi? hadi 16-18 gün sonra olayım desem ama kaç gün geçti... tırlatıcam valla!
bende kiloluyum. kilo veriyim biraz diyorum ama nerdeee.... hemde baya kiloluyum ben ya... kilo da yumurtlama bozukluğu yapıyormuş zaten...
bende bazen yumurtlama günlerimde kasıklarımda batmalar ve şişlik oluyor buda genelde 14-15 ine denk geliyor klomen kullnadığımdada o günlerde olgunlaşıyordu yumurtam.
Adet tarihlerim 22 ekim-18 kasım şimdiden sağol canım.
simeraycım yazdıklarını okudum canım.bende klomen hap kullandım 5 gün bayunca.19 kasım dada ovitrelle çatlatma iğnemi oldum.2 tane yumurta oluşmuş dedi doktrum.27 kasımdada yani dün progesteron tahlili yaptırdım,yumurtlama olup olmadığını bakıyolar bu testten.33.2 çıktı.yani yumurtlamışım.şimdi beklemedeyim.eylül ayında da aynı tedaviyi olmuştum.bendede regl gecikmişti.korkma canım herşeyin hayırlısı.klomen gecikme yapıyor bazılarında.ayrıca sen progestan hapı kullanıyomusun doktr verdimi sana.bu hapda geciktirir canım.ve son bişey daha.hormon tahlillerin ne durumda.yani prolaktinin yüksek ise eğer adet gecikmen olabilir.daha nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum.burdan haberlerini alırım artık.inşallah bebiş vardır canım.:1hug:
Canım benim, tabiki olur bence ama sen yumurtlama gününden önceki 3 4 gün eşinle sık beraber ol bence, ki yumurtan çatladığında sperm hazır olmassa olmuyormuş, garantiye alıp erkende birlikte olmaya başlayabilirsin çünkü 5 6 gün yaşayabiliyor bazen sperm, benim kızımda öyle olmuştu yalniz günaşırı birlikte olursan daha iyi sperm kalitesi düşmesin diye öyle öneriyor doktorlar gününü kaçırma yeterki doktoruna sıkı sıkı sor. İnşallah kalırsın canım.merhaba kızlar bugün doktora gittim klomen tedavisinde ikinci denemeye geçtik yalnız benim aklıma takılan birşey var bayram tatili nedeniyle doktorum çatlatma iğnesi olmadan sadece klomen denicez dedi sizce bu yararlı olur mu
Asyacan benide eklermisin listeye bu arada Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin.Hamileliği sabırsızlıkla bekleyenler:.
Asutay.........................
Parıl...........................
Mevzey......................zeynep
ElifatihEFU.................
GASLAN....................
Honey53.....................
BLACK_PEARL..........
tramissu1986.............
HAMİŞLERİMİZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
1) Beauty...................
2) Asyacan7...............İlknur
3)Dayset
saol cnm bu bılgıler için benim şimdi testosteron hormonum yuksek 5 ay gonaphaane we ovitrelle kulandım aynı zamanda da glukofen bu ayda gonaphane kaldırıldıgı için klomen kullandım we salı gunu iğne oldum umarım tutar yanı ben şimdi doğru yolda mıyım canım .............sevgili arkadaslar selam...aranizda igne tadavisini merak edenler gordum.Hemen anlatayim.
Puregon denilen hormonj igneleri evet bu igneler kilo yapar ama korkuldugu gibi cok deil.1 2 kilo .
Pkolu arkadaslar ayrica size anlatacagim bisey var.
Bunu merak eden arkadaslara....
Ben bu topigin ilk mudavimlerindenim ve bu topige ilk yazi yazdigimda o puregon ignelerini kullandigim aydi.ben o zaman pkolu oldugumu bilmiodum gerizekali drum yuzunden...Ben 5 ay klomen tedavisi gordum catlatma igneleriyle.sonra olmayinca dr bana rahim filmi cektirdi ve bi sonraki ay puregon igneye basladik gobekten.evet coook pahali ben memurum ve maasimdan 280 ytl kesilmisti ve %20 siyydi bu rakam.herneyse kullandim ve cok umutlandim ve bilin bakalim ne oldu ben hasta oldum ve bebek falan yoktu...tam bi fiyaskoydu....
Neden biliomusunuz olmadi ,cunku biz pkolularin metformin denen maddeyi alip hormonlarimizi dusurmeden hamile kalmamiz imkansizdirda ondan.Ben pkolu oldugumu ogrendikten sonra yeni drum bana metformin verdi ve ben 1 ay sonra yunurta ilaclari destegi olmadan hamile kaldim...Demem o ki,pkolu arkadaslarim bizim sorunumuz yumurtlamayla alakali deil bizim sorunumuz tamamen hormonal.ve bu hormonal dengeyi cok ilginc ama metformin denen diabet ilaci saglio(glukofen,glifor vs..)
Lutfen puregon kullanmadan baska bi dra daha gidin,cunku muhtemelen benim gibi yanlis yoldasiniz...
Puregn vucuda hormon yukluo ama tahlillerinize bi bakin,puregonun icerigindeki hormonlarin sizde fazlasiyla oldugunu goreceksiniz.Yani NAFILE bi ugras.Bize yumurtlama sorunu varmis gibi tedavi uyguluyolar ama asil sorun testosteron hormonunu dusurmekde,o dusunce otomatik olarak yumurtluyor ve de duzenli adet olabilioruz...Umarim yardimci olabilmisimdir...
burdaki diger arkadaslar beni bilir,cok zor gunler yasadim ama bosunaymis,derdim 1 kutu ilacla hallolabiliomus ama yanlis tedavi iste.
Su an 8+3 gunluk hamileyim.Darisi basiniza....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?