ovıtrelle kullananlar bilgilerinize ihtiyacım var

Son düzenleme:
canım senin adetin geçmedi iğneden sonra 16. Günün normal daha yani 17. 18. 19. Günüde adet olanlar var ben 18. Günüde olurum mesela yani daha adete var 3,4 gün iğne olduğun için batın önemi kalmıyor bir kez daha yazmıştım sana bunu benimde bat 15 aralıktı biz iğneyi geç olduk yani ben öle oldum sende büyük ihtimal öyledir 4 gün daha beklememiz gerekiyor kırmızı kart gelmezse ozaman test yapıcam ben ama kan tahlilinde şimdi çıkarmış artık benim oğluşum küçük burdada kar var çıkamayoruz imkanam yok yani eğer sen istersen yaptır kanda artık kesin belli olur[/QUOTE]

evet öyle, baya bi araştırdım bu konuyu. genelde iğnenin 14 veya 15. günü adet olunuyormuş.kişiye göre değişiyor. ben iğnenin 20. gününe kadar adet olmazsam bekleyeceğim. sonra tahlil yaptıracağım. bu ağrılar zaten o kadar sürmeyeceğini söylüyor sanki. hiç umutlu değilim aslında. hayırlısı. çıkmayan candan ümit kesilmediği gbi gelmeyen kandan da ümit kesilmez.:)))))

Kizlar benin zaten igneden 16gun sonra regl zamanim oluyo 16gun beklemem yeterlimi acaba

Merak ettim bu tabloyu hastane mi yaptı?

Canim bunu hastanedemi yaptiriyosun nasil oluyo ben bakincads bisey anlsmiyorum bundan

Canlarım, bu ateş ve ovulasyon takibini ben kendim yapıyorum, doktor söylemedi ama görünce çok beğendi, çıktısını alıp göstermiştim de

Bu tabloya tüm ovulasyon bilgilerimizi mesela beraberlik günlerimizi, regl yoğunluğumuzu, akıntı durumu, ağrılar, ovulasyon testi bilgisini, kullandığımız ilaçları vs. tüm bilgilerimizi kayıt altında tutuyoruz.
Mesela benim tablomu inceleyebilirsiniz.
Am/pm beraberlik zamanları, klomen ve ovitrelleyi girdim, önceki aylara baktığınızda ovulasyon testlerim var, vs.
Kırmızı çizgiyi çektiğinde o gün çatlama gerçekleşmiş demek oluyor.
Ama çizgiyi aynı gün içinde çekmiyor, 2 gün sonrasında çekiyor, çünkü ateşteki anlamlı düşüşten sonraki 2-3 gün yükselirse ateşiniz o anlamlı düşüşün yaşandığı gün kesin olarak yumurtanız çatlamış demek oluyor

Nasıl yapılacağını da buraya alıntılayayım diğer topikten, sizler de yapın, tavsiye ederim.

My Ovulation Chart

My Ovulation Chart

[TABLE="class: grid, width: 600, align: center"]
[TR]
[TD]Ateş ölçme yöntemini uygulamak için;

*Adetin 1.gününden itibaren, her gün aynı saatte,
*tercihen sabah saat 6-8 arası,
*dijital bir ateş ölçerle,
*dil altından,
*yataktan kalkmadan bazal vücut ısımızı ölçüyoruz.

Bu yöntem sayesinde ateşinizin seyrine göre yumurtlama günlerinizi tespit edecek ve regl derecenizi öğreneceksiniz. Yumurtlama olduğu zaman ateş normal seyrinden 0.2 derece kadar artış gösterir ve salgılanan progesteron hormonunun etkisiyle luteal faz dönemi içinde ateş bu seviyede devam eder. Eğer hamilelik gerçekleşmediyse, ateşiniz beklenen adet tarihinin bir ya da birkaç gün öncesinde, bazen de beklenen adet sabahı düser ve eğer hamileyseniz ateş seviyeniz yükseklerde devam edecektir. Unutmayın ki, herkesin bazal vücut ısı seviyesi birbirinden farklıdır; bu nedenle ateşinizi başkalarının ateş seviyeleriyle kıyaslamadan, yukarıda belirtilen koşullara uygun ve düzenli olarak ölçerek kendi ateş seyriniz hakkında bilgi edinmelisiniz. Bol bebişli günlere

NOT: Tablo yapmak ve fertility friend sitesine üye olmak için öncelikle google dan arayıp fertility friend sitesine giriyoruz.
√ Orada kullanıcı adı ve şifre isteyen kısımda sign up yazısını buluyoruz ve ona tıklıyoruz.
√Çıkan sayfada choose a username kısmına bir kullanıcı adı seçip yazıyoruz.
√ Your email address kısmına email adresimizi giriyoruz.
√ Next yazısına tıklıyoruz ve çıkan sayfada send the course directly to my email inbox yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Daha sonra çıkan sayfada start now yazısını tıklıyoruz ve I accept all terms yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Bu işlemlerden sonra, çikan sayfada your date of birth olan kısma doğum tarihimizi giriyoruz.
√ Calendar week starts on Sunday yazan yeri Monday olarak değiştiriyoruz.
√ Your Menstrual Cycle Setup: Last Menstrual Period yazan yere son adet tarihimizi giriyoruz.
√ Usual Cycle Length yazan yere adet döngümüz kaç günse onu giriyoruz.
√ Thermometer and Temperature Method olan kısımda Units yazan yeri celcius olarak değiştiriyoruz.Orally yazan yer aynen kalsın.
√ Daha sonra set up yazısını tıklıyoruz.
√ Bu işlemden sonra karşımıza bir takvim çıkacak.Takvimde ateş ölçmeye başladığımız günü buluyoruz ve temperature yazan kısma derecemiz kaç çıktıysa onu giriyoruz.
√ Time olan kısma hergün saat kaçta ölçüyorsak onu giriyoruz.Onu otomatik ayarlamak için set default diyoruz ve çıkan sayfada Default Wakeup Timeyazısının olduğu yere hergün ölçeceğimiz saati yazıyoruz.
√ Başka birşey işaretlemeden en son set yazısını tıklıyoruz.
√ Cervical Fluid olan kısm akıntı gireceğimiz yer ve oraya tıkladığımızda karşımıza çıkanlar ise
dry kuru, sticky yapışkan akıntı, creamy krem kıvamındaki akıntı,watery su gibi olan akınti ve eggwhite olansa tam yumurtlama zamanında gelen yumurta akı kıvamındaki akıntı demektir.
√ Menses/Spotting olan kısım adet olduğumuz günlerde işaretleyeceğimiz kısımdır; örneğin leke geliyorsa spotting,hafif geliyorsa light, orta derecede isemedium, ağır geliyorsa heavy yazısını işaretliyoruz.
√ Intercourse/Insemination olan bölüm ise ilişki var mı yok mu onu belirten kısım. Oraya yes ya da no girmek yeterli. Ya da ilişki sabah olduysa am akşam olduysa pm seçenegini isaretliyoruz.
√ Tüm bu işlemlerden sonra save yazısını tıklıyoruz ve girdigimiz bilgileri kaydediyoruz.

*Oluşturduğumuz tabloyu sayfamızda paylaşıp bilgi almak için, öncelikle sayfanın sağ üst köşesinde SHARING yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Sonra açılan listede SET UP yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfanın en altına geliyoruz.CREATE HOME PAGE yazan yazıyı tıklıyoruz ve kendi linkimizi oluşturmuş oluyoruz. Sonra aynı sayfada YOUR CHARTING HOME PAGE WEB ADDRESS yazısının altındaki kutucuktaki http ile başlayan linki konuya cevap verirken yapıştırıyoruz. :::: ALINTIDIR ::::
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Size tavsiyem, akıntı bilgilerinizi işlemeyin çünkü gözlemlerimiz farklı olabiliyor, bu yüzden programın seyrini değiştirebiliyor. O yüzden en azından çok emin olmadığınız akıntı bilgisini girmeyin sisteme

evet ya ama yapamadım

kızzzzz bunu bende yapabiliyorum ama ilk sayfaya kopyalamalıymışım madem yapamıyorum hergün her sayfada öne alalım farketmiyo hepimizde yapalım madem kopyalayıp yapıştıramyrum öyle yaparz

Canım, listemizi ilk sayfaya şöyle kopyalıyorsun;

İlk sayfadaki senin ilk mesajının altında
Mesaj Düzenleme Paneli yazısına tıkla, sonra kopyaladığın çizelgeyi oraya yapıştır sonra kaydet.
Sonra da yeni kişiler eklendikçe sen yine aynı şekilde ilk sayfayı düzenleyeceksin, bu kadar, çok basit yapabilirsin canım

Yalnız listeyi yapıştırınca baştaki ve sondaki
brsn7274982 [/COLOR .!.:
gibi yazıları sil öyle kaydet, yoksa alıntı olarak görünür...

[TABLE="class: grid, width: 600, align: center"]
[TR]
[TD]
KULLANICI ADI
[/TD]
[TD]
[TD]
İSİM
[/TD]
[TD]KAÇ YILDIR BEBEK İSTİYOR [/TD]
[TD]
[TD]
SAT
[/TD]
[TD]
İĞNE TARİHİ
[/TD]
[TD]
BAT
[/TD]
[TD]
SONUÇ
[/TD]
[TD]
KAÇINCI İLAÇ DENEMESİ
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Brsn61 [/TD]
[TD]24[/TD]
[TD]Birsen[/TD]
[TD]1,5 Yıl[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]28 Kasım [/TD]
[TD]8 Aralık[/TD]
[TD]25 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD]3. Klomen
2. İğne[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Bbbz [/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]Zeynoş[/TD]
[TD]2 Yıl[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]30 Kasım[/TD]
[TD]15 Aralık[/TD]
[TD]1 Ocak [/TD]
[TD][/TD]
[TD]4. Klomen
4. İğne[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Nazarboncuk35[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]Zeynep[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]25 Kasım[/TD]
[TD]9 Aralık[/TD]
[TD]22 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD]1. Deneme[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Trnaysgl [/TD]
[TD]22[/TD]
[TD]Ayşegül[/TD]
[TD]2 Yıl[/TD]
[TD]Manisa[/TD]
[TD]14 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD]14 Ocak[/TD]
[TD][/TD]
[TD]6. Deneme[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Matarani [/TD]
[TD]29[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]Ağrı[/TD]
[TD]16 Kasım[/TD]
[TD]4 Aralık[/TD]
[TD]22 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mrvsmt [/TD]
[TD]24[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]30 Kasım[/TD]
[TD][/TD]
[TD]27 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Talhaaam [/TD]
[TD]28[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]15 Kasım[/TD]
[TD]3 Aralık[/TD]
[TD]17 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Rochak [/TD]
[TD]35[/TD]
[TD][/TD]
[TD]2 Yıl[/TD]
[TD]Elazığ[/TD]
[TD]22 Kasım[/TD]
[TD]5 Aralık[/TD]
[TD]19 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Zeynpe [/TD]
[TD]26[/TD]
[TD][/TD]
[TD]3 Yıl[/TD]
[TD]Kütahya[/TD]
[TD]1 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD]30 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD]3. Klomen
2. Menegon[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Elmase [/TD]
[TD]27[/TD]
[TD][/TD]
[TD]2 Yıl[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD]8 Ocak[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gnshusna [/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Burcu_87 [/TD]
[TD]25[/TD]
[TD][/TD]
[TD]3 Yıl[/TD]
[TD]Antalya[/TD]
[TD]30 Kasım[/TD]
[TD]13 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ayfereis [/TD]
[TD]23[/TD]
[TD][/TD]
[TD]9 Ay[/TD]
[TD]Ankara[/TD]
[TD]29 Kasım[/TD]
[TD][/TD]
[TD]29 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD]2. Deneme[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Phia
[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD][/TD]
[TD]9 Ay[/TD]
[TD]İstanbul[/TD]
[TD]9 Aralık[/TD]
[TD][/TD]
[TD]4 Ocak[/TD]
[TD][/TD]
[TD]2. Klomen Ovitrelle[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Canım, düzenlediğim tabloyu kopyalayıp kendi mesajına yapıştırdıktan sonra en baştaki ve sondaki
yazılarını silip kaydedebilirsin canım... :13:
Bu arada brsn61 arkadaşımın eline sağlık, liste ve liste bilgileri için.

Ben de ufak tefek düzenleme yaptım o bilgiler sayesinde

Herkeze gunaydinnnn nasilsiniz kizlar....
Kizlar ya benim igneyi vurali 7gun oldu gogusleri cok hassaslasti cok erken deilmi adet belirtisine yada obur turlusune..

Herkeze gunaydinnnn nasilsiniz kizlar....
Kizlar ya benim igneyi vurali 7gun oldu gogusleri cok hassaslasti cok erken deilmi adet belirtisine yada obur turlusune..

canım iğneden sanırım benim de öyle olmuştu hala da devam ediyo iğnenin içinde hcg hormonu var ya o yapıyo heralde :18:

bu iğne insanın düzenini bozuyo o yüzden iğne olundu mu belirti felan aramamak lazım diye düşünüyorum...en güzeli bekleyip iğneden 15 gün sonra hala adet olunmamaışsa kan testi yapmak

Son düzenleme:
selam kızlar bugun reglin 4. günü doktora gideceğim bugun ama hiç istek yok (

Benim ilk hamileligimde hicbir belirti yasamamistim oncede sonrada insallah 2.hamieligimdede boyle olur...
Ama ne bileyim insan yinede beklenti ixinde :)) senin 11.gununmu 15.gun test yapacakmisin peki

selam kızlar bugun reglin 4. günü doktora gideceğim bugun ama hiç istek yok (

Slm canim uzuntuyle baslama...

canım sen erken adet oldun dimi listeye göre yanii
evet canım erken oldu bu ayy 7 gün falan
Benim ilk hamileligimde hicbir belirti yasamamistim oncede sonrada insallah 2.hamieligimdede boyle olur...
Ama ne bileyim insan yinede beklenti ixinde :)) senin 11.gununmu 15.gun test yapacakmisin peki

Slm canim uzuntuyle baslama...

elimde değil rüyalarımda da bunla uğraşır oldum ağlayarak uyandım psikolojim bozuldu artık benm haftaya rapor alacağım işe gelesimde yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…