ovulasyon testi

30 gün canım geçen ay 3 gün gecikmişti
Gerçekten de 14 gün öncesi oluyormuş demek ki senli de 30-14ten 16. Gün oldu yumurtlaman benimse 28-14ten 14. Gün ama o zaman da biliyorsun en az belirgin çıktı ;(( senin adına çok sevindim inşa hayırlı haberler alırsın :)))

İnşallah canım :) Gün asiri ilişkiye devam et canım sende mutlaka

Bayanlar sizce bu pozitif mi?

Eklentiler

• 20160318_151559-1.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 85
18 martta bu şekildeydi. Dün ise daha silik çıktı. Ben de herhalde çatlama oldu diye düşündüm. 4 gündür çalışma yapıyorum zaten

en altta özet geçtim. Ben de laboquick marka kullanıyorum.
Bu konuyla ilgili o kadar cokn araştırma yaptım ki yardimci olmak istedim. Biraz uzun olabilir detaylı anlatıcam kızlar.
3 aydır ovulasyon testi kullanıyorum. Almadan önce dr uma danıştim. Hafif düzey pko hastasıyım. Ocak ayında dr um yumurta takibi yaptı o ay ben ilk kez ovu testi kullandım. Ve arkadaşın yolladığı resimdeki gibi belki çok az daha koyu çıktı test ve ben negatif diye yorumladım. Ertesi gün siliklesti çizgi ve yumurtlama olmayacak diye düşündüm. Silik çıktığının ertesi gün dr kontrolü vardı ve dr um dum catlamis yumurtan dedi ve ben de görebildim gerçekten bir önceki hafta düzgün büyük bir cisim vardı orada bu sefer dağınık bişeyler vardı USG de.dolayisiyla Ocak ayında kacirdim 1 gun ile yumurtayi o gun ikiski oldu ama tutmadi.zaten 24 saat yumurtanin omru.Şubat ve Mart ayında ise kendim ovu testi+akıntı kontrolü ile takip etmeye başladım. Şimdi şöyle bir durum var her ay adet görmek demek her ay yumurtlama olduğu anlamına gelmiyor. Özellikle benimki gibi geciken adetleriniz var ise takvim hesabı kesinlikle bit ise yaramıyor. Yumurtlama olup olmadığını anlamanın en bilindik yolu şu an için testler ama burada da çizgi koyu mu negatif mi vs vs sorunları çıkıyor karşımiza. Hepimizin adet döngüsü farklı o yüzden yumurtlama zamanı da farklı. Bir de illa ki tam olarak adet tarihinden 14 gun once olmayabiliyor. Yumurtlama olduktan 12-13-14-15-16 gün sonrasına kadar adet gelebiliyor. Buradan yumurtlama ya bağlı mi adet oluyorsunuz yoksa sadece rahim duvarı döküldüğü için mi adet görüyorsunuz anlayabilirsiniz.
Gelelim tekrardan ovu testi çizgi yorumlamaya. Benim 3 aydır yumurtlamam oluyor ve testleri m hiç bir zaman 2 si de aynı koyulukta olmadı. Ama ben kendimi artık çözdüm benim normal dongum 31 gündür. Diyelim 1 inde adet oldum 13 u gibi testi yapmaya başlıyorum. 16 si gibi koyuluk başlıyor ve 18 ya da 19 u gibi t çizgisi en koyu haline ulaşıyor. Ama hiç bir zaman c çizgisinden koyu olmuyor. Bazen çok esitmis gibi duruyor ama genelde c den daha açık oluyor t aynı bu foto daki gibi. Ve o 20 si 21 si gibi siliklesip kayboluyor. EN ÖNEMLİ NOKTALARDAN BIRI ISE T CIZGISININ DIGER GÜNLERE NAZARAN ILK 15-20 SANIYE ICINDE YAVAŞ YAVAŞ BELIRGINLESMEYE BAŞLAMASI. Bayanlar bunu dr um söyledi bu 2 çizginin aynı koyulukta olmasından bile daha önemli. Benim 2 gün üst üste en koyu şekilde çıkıyor ama ilk gün t çizgisi 1 2 dk içinde ancak ortaya çıkıyor. Ama 2. Gün damlatir damlatmaz 10 saniye sonra çizgi görülmeye başlıyor. Ve bu günden 13 14 gün sonra adet geliyor. Gelelim akıntı mevzusuna. Akintilarimiz çeşit çeşit . Ama cisinizi yaptıktan sonra wc kağıdına gelen oldukça kaygan yapısı olan şeffaf ya da seffafa çok yakın 2 parmaginizin arasında uzayan sumuksu akıntı yumurtlamanin olduğunu gösterir. Zaten bu akıntı bir döngü içinde 2 ya da max 3 gün görülür sonra tekrar beyaz losyon ya da süt kesigi kıvamına döner akintiniz. Bu akıntıyi da mutlaka takip edin. Benim bahsettiğim en kötü günümde ve ertesi günümde bu akıntı oluyor. Böylece emin oluyorum günümden. Bir de benim farkettigim bir değişiklik de yumurtlama olduğunu göğüs agrimin baslamasindan anlıyorum artık. Çünkü test koyu çıkıp akıntı olduktan 1 gün sonra goguslerim agrimaya başlıyor. Bütün bunları ne zamandır yazmak burada paylaşmak aklımda ama tecrubelerimden emin olamadım istedim.
OKUMAYA USENENLER ICIN OZET:
Ovu testi resimdeki gibi çıkıp daha da koyulasmadan siliklesenler adetleriniz dedim 2 3 günden fazla bir gecikme olmuyorsa dert etmeyin ve es geçmeyin bu gunleri yumurtlamaniz oluyordur negatif diye düşünüp boş geçmeyin. Zaten testin ilk ayı kendini tanıma evresi dedi benim dr um. Testin yanında akıntı takibi de yapın bunu yukarda anlattım ama netten de arastirma yapabilirsiniz.
Sorularınız olursa cevaplamalaya çalışırım. Bu süreçte Allah hepimizin yardımcısı olsun ve hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin insallah. Beklemek stres yapıyor ama gerçekten stres yumurtalari çok baskiliyor. Hiç kolay değil lakin akışına bırakmaya çalışmak lazım.

Son düzenleme:

Bunlar benim dr un yumurtanın catladigini ultrasondan tespit ettiği aya ait ilk testlerim. Ayın 18 inde 2. Çizgi hemen çıkmamışti ama 19 unda hemen çıkmaya başlamıştı. 20sinde zaten direkt siliklesti ve bat günümde de adet oldum. O yüzden tam eşit çıkmadı ya da daha koyu değil diye negatif demeyin bi kaç yontem akıntı takibi vs saglamasini yapın.
Ha olmayacaksa yine olmuyor ben Şubat ayında günümü tespit ettim öncesini ve sonrasını degerlendirdik ama tutmadı yine de kısmet. O ay olusan Yumurta kalitesiz olabilir spermi kalitesiz olabilir stresten olabilir vs vs. Insanlar aşılama yaptiriyorlar yine de tutmuyor böyle düşünmek lazım. Illa gününde ilişki oldu diye hamile kalınacak diye bişey yok karamsarlık da yapıp uzmeyin kendinizi.

Ben de 1.5 yıllık evliyim Kasım ayından beri istiyoruz bu ayda olmaz ise 4. Kez olmamış olacak. Hayırlısı kısmet artık.

Çok da koyu değilmiş oysa ikinci çizgi. Benim koyuydu ama ilk çizgiden çok hafif açıktı. Herhalde yumurtlamadım diye düşündüm ama yine de o geceyi ve ertesi geceyi değerlendirdim.

Arkadaşlar testte bugün koyu çizgiyi yakaladım çok şükür ama ben dün gece ilişki yaptım bugecede ilişki olsunmu yarın gecemi yapalım ben napıyım biyardımcı olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…