ovulasyon testi

kızlar bu testler nasıl yapılıyor ne zaman baslanıyor

kızlar bu testler nasıl yapılıyor ne zaman baslanıyor
Adet siklusuna göre başlama günün değişiyor canım. Mesela 31 günde 1 adet görüyorsan 10. Gün, 28 de bir adet görüyorsan daha erken yani 7. Gün falan başlıyorsun yapmaya. Kullanım kilavuzunda yazıyor skalaya göre ayarliyorsun. Her gün aynı saatte yapıyorsun tercihen akşam üzeri 3 -5 arası ama saat çok da onemli değil. Gebelik Testi gibi çalışıyor ama ondan biraz farklı. 2 çizginin de hemen hemen aynı koyulukta olması gerekiyor. Benim bu topik te yazım var orayı okursan ne demek istedigimi anlayabilirsin. Bu cizgilere göre de ilişki planlıyorsun. Yumurtanın catladiktan sonra ömrü 24 saat, spermlerin yumurtaya ulaşması 10 saat. Spermlerin 48-72 saat yasamasi muhabbeti de standart degil yani bir suru etkene bagli okdugu icin spermlerin yasamasi ( sperm kalitesine, senin rahim islakligina cunku spermler bizdeki akintinin icinde yasayabiliyorlar yalnizca vs vs) illaki yasayacak 3 gun diye bir sey yok.Bunları da bilirsen iyi olur.
Ben 2 sefer tam gününü denk getirdim ama yine de olmadı. Esimde de bi sıkıntı yok. Kısmet iste.

Pekı ya marka fılan fark edıyor mu? ben 28 gunde bır oluyorum ama martta kurtaj oldum 31 adet gordum sımdı gene baslıcak gıbı adetım erkenden duzensızmıyım acaba 5 gunden ıtıbaren yapmaya baslasam ıyı olur gıbı :)

Bu ay test yapmadım ben vardı ama yapmak istemedim akintima göre baktım sadece. Yumurtlama oldu yani. Bekliyorum şimdi regl im 1 Mayıs. Hayirlisiyla olmam insallah

Ben laboquik marka kullanıyorum buradaki bur çok insan gibi ınternetten almıştım 40li paketi sanırım. Sen istersen adet biter bitmez de baslayabilirsin sıkıntı yok. Bi de akıntıni da takip edersen sağlamasını da yapmış olursun. Bende hiç tam koyu cikmiyordu ben de yumurtlama olmuyor sanıyordum akıntı ile anladım zaten yazımda da ayrıntılı yazdım. Akıntım böyle yumurta akı gibi sunmeye basladiginda ve rengi de seffafa yakın olduğunda bil ki yumurtan çatliyor. Zaten ayda max 2 gün görürsün o kadar sumuksu akintiyi

Ben mesela 31 günde 1 adet görürdum 17.18. Günler genelde yumurtlama günlerim. Ama geçen ay 28 de 1 oldum sanırım tiroidim düştüğü için düzene girdiği için siklusum da 28 e döndü.

yazınıokuyacagım canım hemen sımdı
benım akıntım hıc olmuyor yumurtalmıyor olamam sanırım 5. gebelıge yolculugum olacak ınsallah

yazınıokuyacagım canım hemen sımdı
benım akıntım hıc olmuyor yumurtalmıyor olamam sanırım 5. gebelıge yolculugum olacak ınsallah
Akıntı konusunda seni yanlış yönlendirmek istemem ama yunurtlaman oluyorsa akintinda değişiklik de mutlaka oluyordur. Belki sen daha az yogun yaşıyorsundur ve küçük tuvalete çıktığında peçeteyle siliyorsundur. Çünkü bahsettigim akıntı Şu gibi değil yumurta akı gibi , akıp gitmiyor yani. Bana dr um söylemişti akıntı değişikligi en büyük işarettir demişti. Google gorsellere fertile cervical mucus yazdığına çıkan ilk resim var.mavili 4 tane kare resim Kolaji var bak orada yazan most fertile en doğurgan halindeki akintini gösterir. Araştırabilirsin gorsellerden. Bende de hafif düzey pko var. Her şey normalken birden düzenin şaştı 1 yıl önce. Şimdi kilo vererek toparlamaya çalışıyorum 6 aydır. Allah nasip etsin hepimize inşallah. Senin 5 gebeliğin dusukle mi sonuçlandı. Sanki senin bi konunu görmüştüm bu sonuçlara göre bu gebelik ler nasıl oldu o zaman diye? Yanlış mı hatırlıyorum yoksa?

Eşimde sorun varmıs evet sperm hareketlılıgı az bırde morfolojı 1
benım 1 tane 6 yasında oglum var masallah, ondan sonrada 3 kere daha gebe kaldım
1 kendı ıstegımle aldırdım , dıgerı 4 aylık sonlandırıldı benım hayatı rıskım soz konusuydu baska bır hastalıktan oturu dıgerıde bos gebelık oldu buralara kadar vardı ıs. alsammı dıyorum su testlerden hıc akıntı takıbı yapmadım belkıde ben farkında degılım bılemıyorum ısı takıntı yapıp cıgrından cıkacak dıye korkuyorum hersey acıkacsı
soyledıgın gorsellere bakıcam ama buradan bakamıyorum ısteyım malum gecmısıde sılemıyorum. Bırsey dıkkatımı cektı spermler 10 saat yasıyorsa benımkıler 5 saat yasıyormudur yanı hareketlılık fılan az ya hay allah yahu.

Evet canim Bülent tıraş in topiginde yazmışsın buldum. Eşinin sonuçlarına göre evet gebelik ler nasıl oluştu demen normal ama dediğin gibi azoospermiye bi oğluşun varmış Allah bagislasin yani hiç bir şey imkansız değil. Ayrıca dr umuz bize spermiyogram testlerinin 3 -4 hafta sonra yinelenmesini söylemişti. Sonuçlara değişkenlik sık görülen bir şeymiş erkeklerde. Çünkü her 2 -3 ayda 1.uretim yenileniyormus onlarda. Bu arada eşine çinko içerikli şeyler yedir , spermler cinkolu ortamda hareket edebiliyorlar çünkü . Mesela keçi boynuzu mesela kivi.

Hayır canım hareketliliği az demesi az yasamasi anlamına gelmiyor. Şöyle aciklayayim. Sperm sivisinin içinde ne kadar çinko olursa sıvı o kadar seyreliyor ve akışkan hale geliyor ve spermler rahatlıkla ilerleyebiliyor. Ama o sıvıda çinko yeteri kadar yoksa spermler sıvı içinde yuzemiyor yoğunluktan katilik tan dolayı. Spermler 5 saat yaşamıyordur merak etme. Genel bilinen spermlerin rahim de 48-72 saat yasadigidir ama bunun olması icin uygun ortam gerekir bu ortamda senin yumurtlama gününe yakın olman ve rahim içi islakliginin olmasıdır. Çünkü rahim içi akıntı ile sperm sıvısı yapı olarak benzerdir. 10 saatten kastım spermin yumurtaya ulaşana kadar geçen yolculuğunun süresi. Yani yumurtlama testinde 2 çizgiyi hemen aynı koyulukta gördün diyelim akşam saat 8 de. Anlamı 24 -36 saat içinde yumurtan c atlayacak. Buna göre de ilişki yapacaksın. Ama spermin gideceği 10 saatlik yolu da hesaba katmalisin demek istedim. ; )

Son düzenleme:
Allahımmm neler varmıs boyleee
dur bakayım ben bu ayda akıntımı takıp edeyım ıyıce takıntı yapcam dıye korkuyorum ılk oglumdayken kafayı sıyırmaktan zor kurtarmıstım pacayı(3. tüp denemesı) buda benı benden almasın
ama verdıgın bılgıler gercekten harıka kendıme duyarlı olacagım

Korkma ilk başlar takıntı olacak gibi oluyor ama sonra sakinliyor insan ben 2.ay test yaptım sonra aamaaaan dedim olursa olur elbet bi şekilde.
Mesela ben en son akşam 4 te test yaptım 2. Çizgi bayagi koyu çıktı. Sonra dedim beklesem mi ne yapsam. Akşam saat 11 de yineledim testi ve baktım ki 2. Çizgi siliklesmeye başlamış. Yani demek oluyor ki ben tam yumurtlamaya bi kac saat kala testi yapmisim. Çünkü yumurta catlayip ca test siliklesiyor. Ve o gece ilişki oldu dedim sabaha kadar spermler ancak varır herhalde yani biraz teknik hesap yapman gerekebilir. Hatta çoğunlukla ovu testini günde 2.kez sabah 11 gibi ve akşam 8 9 gibi yapmayı oneriyorlar. Hani siliklesmeye başlarsa gün kacmasin diye.

Kesinlikle sen farkına varmiyorsundur çünkü dr bana söyleyen kadar ben de akintinin tam ozamanlarda değiştiğinin farkında bile değildim. Neler var neler canım ben 6 ayda neler araştırdım bilsen her şey bi mucize aslında :) sormak istediğin bişeyler olursa elimden geldiğince cevaplarim.

Esım hıc cabalamıyor
doktora gıtmıyor o sperm testının uzerıne varıkosel fılmı ve hormon tahlılı yaptırması gerekıyor ama yapmıyor
bende ona cok kızgınım
sanırım bende kesınlıkle pesını bırakmalıyım cok sınır bozucu bı durum
bır tek ben dert edıyorum canım .

çok tesekkur ederım canım cok yardımcı oldun
ınsallah aratmadan versın Allah hepımıze
yuregıne parmaklarına saglık valla yazdırıdm senı bol bol

Zor şeyler yaşamışsin belli 3. Tüp bebek azoospermi için büyük başarı. Ama dedigim gibi erkeklerde testi yinelemeyi oneriyorlar. Buarada çinko muhabbeti senin için de geçerli çünkü dedim ya senin sivinla benzer sperm sıvısı. Sende de çinko iyi olacak ki spermcikler rahat rahat yüzsun. Yüzde 1 e de h8c kafanı takma.sonucta yüzde 1 de olsa bir ihtimal ve sen bu ihtimalle 3 gebelik yaşamışsin olmasa hiç olmazdı. Ne kadardır deniyorsunuz?

Erkekler bu konuda genellikle işin içinden çabuk siyriliyorlar canım , olmamalı ama böyle. Biraz gurur yapıyorlar sanırım . Olsun sen çabala sadece en azından spermiyogram i yaptırmış, onu bile yaptirmayan eşleri var arkadaslarimin. Bi erkekler daha rahatlar bu konuda kafa yorulmadan akışına bırakılarak olacağını düşünüyorlar rahatliklari o yüzden biraz. Belki de onlar haklılar kim bilir. zaten stres en büyük etken stres yumurtayı baskiliyor çünkü .

Ilk gebelıgım daha evlı degılken oldu
benı bı ates basıyordu test yaptım hamıle cıktım 2 gun sonra hemen aldırdım
evlenmemıze ımkan yoktu o sıra.
nasıl pısmanım salak kafam
bunu unutma bunla ılgılı bısey anlatacagım.
daha sonra 8 aylık evlıyken korunurken bır daha hamıle kaldım ve dogurmaya karar verdım ama yıne hıc hazır degıldım her gun agladım dıyebılırım ( ogluma gebelıgım yatakta gecmıstı ve oglumu ıhmal etmek hıc ıstemedım ) 8 haftalıkken kanamalar basladı 14 haftada kanamalar durmayınca ve kan degerlerım yerle bır olunca sonlandırıldı gebelık.
ondan sonrada saglam korunduk cıft dıkıs dıyeyım sana.
arlaık 15 te korunmayı bıraktım , ocak 5 te adet oldum. Normal dedım . Subatın basında hamıle oldugumu ogrendım mart basında kurtaj oldum bos gebelıkten.
gecen hafta mahalleden bırı evlendı hamıleymıs duymustuk kızda cocukta bızım mahalleden dun duydumkı hemde ıkızmıs kımseye kulak asmadan evlendıler 3-4 aylıkta hamıle dusun .

Buarada bu konusmayı yaparken bır komsum benım gorumcem kendı sıvıdından hamıle kalmıs dedı nasıl ya dedım valla dedı kendı bosaldıgınadn kalmıs dedı ben sok oldum dedım ne dıyorsun x abla mumkunmu yahu sacmalama dedım. kadın cok dırettı bende alay ettım sonra oda bana sen kendıne bak sana ne oldu gene ! dedı he benmı bende sudan hamıle kalmısım dedım. Yanı bu bu kurtajdan sonra ılk denemeydı ama olmadı lekenmeler var demıstım ya bırde cuma gunu erken gebelık testı yaptım hep cıft cızgı goruyordum ınanırmısın negatıf gordum sok oldum testın ıcını actım ısıga tuttum yok yok 2. cızgıyı bu sefer yok.
Sankı hıc aylarca bekleyemıcekmısım gıbı hıssedıyorum nıye boyleyım ben acemıde degılımkı 29 yasında koskocaman bır kadınım ustelık bır tanede cocugum var. utanmasam aglıcam sımdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…