- 15 Mart 2016
- 556
- 788
- 33
- Konu Sahibi Ateacherlady
-
havuc almıstım bı suru 3-4 kg sınırden onları kek yapıp hayrına dagıtasım var mahallelıye .Zor şeyler yaşamışsin belli 3. Tüp bebek azoospermi için büyük başarı. Ama dedigim gibi erkeklerde testi yinelemeyi oneriyorlar. Buarada çinko muhabbeti senin için de geçerli çünkü dedim ya senin sivinla benzer sperm sıvısı. Sende de çinko iyi olacak ki spermcikler rahat rahat yüzsun. Yüzde 1 e de h8c kafanı takma.sonucta yüzde 1 de olsa bir ihtimal ve sen bu ihtimalle 3 gebelik yaşamışsin olmasa hiç olmazdı. Ne kadardır deniyorsunuz?
Sızın hareketlılık kac?Bir de mutlaka farklı dr lara danisilmali diye düşünüyorum ben. Çok ünlü bir özel hastanenin dr una gidiyordum ben o eşimin sonuçlarına pek iyi yorum yapmadı. Ama üroloji ye gösterdik üniversiteden bi uzman dr a gayet iyi dedi ve açıklama da yaptı bizeevet hareketlılık biraz düşük ama yüzeye vurdugumuzda bize yeter dedi ve başka ek h8c bişey istemedi. Zaten daha 5 aydır deniyorum dey8nce dr lar bi 3-4 ay daha bekleyin diyorlar.
Şiş sakin ol öncelikle. Bak kendin söylüyorsun 29 yaşında koskaca kadinsin ve annesin zor.sureclerden geçerek bu sıfatı almışsin üstelik. ( komşu teyzen in dediğine hiç deginmeyecegim öyle bişe yok tamamen uydurma kendi bosalmasindan hamile kaldı vs hurafe bunlar. )Boş gebelik aslında tam boş değil. Yani şöyle diyeyim boş gebeliğin tipca açıklanmış net bir nedeni yok ama tahminleri var bunun en güçlüsu de şu : spermler yumurtaya girdiklerinde kuyruklarindan kurtuluyorlar, kuyruk sadece hareket için var ve ısı bitmiş oluyor. Ama bazı anomalisi ozellikle kuyruk anomalisi olan spermler yumurtayi eskaza döllenme yi basardiginda kuyruklarindan kurtulamiyorlar ve sürekli hareket halindeki bu kuyruk yumurtanın içini tahrip ediyor. Döllenme olmuş oluyor ama dnalar tabiri caizse blenderdan gecirilmis gibi olduğu için bebek olmuyor içinde. Belki de boş gebeliğin senin böyle bi sebepten ya da başa bi sebeptendi. Ama bir evladın var, ustune daha önce normal şekilde hamis de olmuşsun sonra bir kez daha ee daha ne olsun ümitsizliğe yer yok sende gerçekten. Biz de aralığın başından beri deniyoruz. Bakalım ne olcek.Ilk gebelıgım daha evlı degılken oldu
benı bı ates basıyordu test yaptım hamıle cıktım 2 gun sonra hemen aldırdım
evlenmemıze ımkan yoktu o sıra.
nasıl pısmanım salak kafam
bunu unutma bunla ılgılı bısey anlatacagım.
daha sonra 8 aylık evlıyken korunurken bır daha hamıle kaldım ve dogurmaya karar verdım ama yıne hıc hazır degıldım her gun agladım dıyebılırım ( ogluma gebelıgım yatakta gecmıstı ve oglumu ıhmal etmek hıc ıstemedım ) 8 haftalıkken kanamalar basladı 14 haftada kanamalar durmayınca ve kan degerlerım yerle bır olunca sonlandırıldı gebelık.
ondan sonrada saglam korunduk cıft dıkıs dıyeyım sana.
arlaık 15 te korunmayı bıraktım , ocak 5 te adet oldum. Normal dedım . Subatın basında hamıle oldugumu ogrendım mart basında kurtaj oldum bos gebelıkten.
gecen hafta mahalleden bırı evlendı hamıleymıs duymustuk kızda cocukta bızım mahalleden dun duydumkı hemde ıkızmıs kımseye kulak asmadan evlendıler 3-4 aylıkta hamıle dusun .
Buarada bu konusmayı yaparken bır komsum benım gorumcem kendı sıvıdından hamıle kalmıs dedı nasıl ya dedım valla dedı kendı bosaldıgınadn kalmıs dedı ben sok oldum dedım ne dıyorsun x abla mumkunmu yahu sacmalama dedım. kadın cok dırettı bende alay ettım sonra oda bana sen kendıne bak sana ne oldu gene ! dedı he benmı bende sudan hamıle kalmısım dedım. Yanı bu bu kurtajdan sonra ılk denemeydı ama olmadı lekenmeler var demıstım ya bırde cuma gunu erken gebelık testı yaptım hep cıft cızgı goruyordum ınanırmısın negatıf gordum sok oldum testın ıcını actım ısıga tuttum yok yok 2. cızgıyı bu sefer yok.
Sankı hıc aylarca bekleyemıcekmısım gıbı hıssedıyorum nıye boyleyım ben acemıde degılımkı 29 yasında koskocaman bır kadınım ustelık bır tanede cocugum var. utanmasam aglıcam sımdı
Burdan anlıyorum ki esin istemiyor değil çekiniyor sadece. Üstüne gidersen ters tepebilir. Inatlasirsan yani. Sen elimden geleni yap o yaptirmiyor ben de yaptırmak istemiyorum demeni çok iyi anlıyorum ama böyle düşünme kesinlikle. Tatil bakmayan adam kesinlikle istiyor o bebeği ama işte erkekler ahh. Biraz biz onları idare edicez bu durumda. Sonra cikratiriz acısını kakariz baslarina merak etmeSızın hareketlılık kac?
bana kalsa ben gıdıcem ama esım gelmıyor o gelmedende ben bısey yapamıyorum acıkcası 30 nısana randevusu var dun gene sordum kesınlıkle gıtmeyı dusunmuyormus. bızım hayatımız oldukca guzelmıs . ben hamıle kalırım dıye bu sene tatıl bıle bakmıyorken o dun elınde uc bes secenekle bana geldı. Bıyolojık saatım cıldırmıs ben farkındayım durmuyor mubarek.
Bahcecıye gıtcez guya ama gıdemıyoruz doktor bana oyleyse hıstereoskopı yapalım sana dedı ama o bısey yapmayınca bende kendıme bıseyler yaptırmak ıstemıyorum haksızmıyım acaba
Bizde yıkama öncesi ve sonrası diye şu şekilde çıktı. Toplam hareketlılık %32 diyor .Sızın hareketlılık kac?
bana kalsa ben gıdıcem ama esım gelmıyor o gelmedende ben bısey yapamıyorum acıkcası 30 nısana randevusu var dun gene sordum kesınlıkle gıtmeyı dusunmuyormus. bızım hayatımız oldukca guzelmıs . ben hamıle kalırım dıye bu sene tatıl bıle bakmıyorken o dun elınde uc bes secenekle bana geldı. Bıyolojık saatım cıldırmıs ben farkındayım durmuyor mubarek.
Bahcecıye gıtcez guya ama gıdemıyoruz doktor bana oyleyse hıstereoskopı yapalım sana dedı ama o bısey yapmayınca bende kendıme bıseyler yaptırmak ıstemıyorum haksızmıyım acaba
Bende kı durum sanırım esımın tavrından dolayı oluyor yanı kendımı acayıp derecede yalnız bırakılmıs hıssedıyorum.Şiş sakin ol öncelikle. Bak kendin söylüyorsun 29 yaşında koskaca kadinsin ve annesin zor.sureclerden geçerek bu sıfatı almışsin üstelik. ( komşu teyzen in dediğine hiç deginmeyecegim öyle bişe yok tamamen uydurma kendi bosalmasindan hamile kaldı vs hurafe bunlar. )Boş gebelik aslında tam boş değil. Yani şöyle diyeyim boş gebeliğin tipca açıklanmış net bir nedeni yok ama tahminleri var bunun en güçlüsu de şu : spermler yumurtaya girdiklerinde kuyruklarindan kurtuluyorlar, kuyruk sadece hareket için var ve ısı bitmiş oluyor. Ama bazı anomalisi ozellikle kuyruk anomalisi olan spermler yumurtayi eskaza döllenme yi basardiginda kuyruklarindan kurtulamiyorlar ve sürekli hareket halindeki bu kuyruk yumurtanın içini tahrip ediyor. Döllenme olmuş oluyor ama dnalar tabiri caizse blenderdan gecirilmis gibi olduğu için bebek olmuyor içinde. Belki de boş gebeliğin senin böyle bi sebepten ya da başa bi sebeptendi. Ama bir evladın var, ustune daha önce normal şekilde hamis de olmuşsun sonra bir kez daha ee daha ne olsun ümitsizliğe yer yok sende gerçekten. Biz de aralığın başından beri deniyoruz. Bakalım ne olcek.
Inatlasmak ıcın degılde hanı ondakı durum bellı olmadan suanda opr. gecırmek ıstemıyorum olurda tup bebek olması gerekırse o zaman yaptırırım ıkı kere olmuyayım dıye yaptırmak ıstemıyormBurdan anlıyorum ki esin istemiyor değil çekiniyor sadece. Üstüne gidersen ters tepebilir. Inatlasirsan yani. Sen elimden geleni yap o yaptirmiyor ben de yaptırmak istemiyorum demeni çok iyi anlıyorum ama böyle düşünme kesinlikle. Tatil bakmayan adam kesinlikle istiyor o bebeği ama işte erkekler ahh. Biraz biz onları idare edicez bu durumda. Sonra cikratiriz acısını kakariz baslarina merak etmehistereskopini ol olman gerekiyorsa hem biraz da anlar belki senin yaptiklarindan içten içe u tanır. Ama sakın sen inatlasma o belli etmese de bunların hepsini düşünüyordur emin ol.
morfolojı pekı onun ıcın ne dıyorlar? bızımkınınde bu testlerı yanlız sunu anlamadım yıkama sonrasıda nedır bızde yıka sonrası bombos taBizde yıkama öncesi ve sonrası diye şu şekilde çıktı. Toplam hareketlılık %32 diyor .
Motilite (100 spermatozoa)>%32(+4,+3)
+4 (A) hızlı hareketli %10
+3 (B) yavaş hareketli %23
+2 (C) yerinde hareketli %18
+1 (D) hareketsiz %49
Yıkama yöntemi: dansite Gradient
Yıkama Sonrası (pure Sperm 50/90)
+4 (A) hızlı hareketli %17
+3 (B)yavaş hareketli %47
+2 (C) yerinde hareketli %15
+1 (D) hareketsiz %21
Şöyle bişey var bunu başka bi dr söyledi bana ben bu testleri 4 ayrı dr a gösterdim de:)
50 milyon sperm de %60 hareketlılık çıkması ile 100 milyon sperm de %30 hareketlılık çıkması aynı şeydir. Aynı derecede gebe bırakma ihtimali vardır dedi. Yani yuzdelerin önemi toplam sayıya gire değişiyor. O yüzden ben hareketliliğin az olmasını pek Takmadim.
Evet canım o bahcecıde olduCuteMom ilk oğlun da mı Bahçeci de olmuştu?
Ilk gittiğim dr pko olduğumu öyle bi söyledi k8 hiç bir şey bilmiyordum ve sandım ki çok çok çaresiz bişey o gün bu gündür araştırıyorum. Bi de tıbbi konulara oldu bitti az biraz meraklıyimdir. Senin bence şu an en önemli sorunun varsayim üzerine kötü senaryolar yazman ve kendini strese sokman arkadaşım. Tamam kabul önceki kötü tecrübelerini seni tedirgin yapmış ama her şeyin başı stres bunu sakin unutma. Güzeli düşün güzel olsun. Vücudun seni dinliyor unutma. Ben artij ay kendimi umutlandirmayayim diye yok ya bu ay da tutmamistir dmiyorum, bu ay tuttu hamile yim bence diyorum. Olmazsa da çok çok takılmiyorum eskisi gibi. Çünkü kötü düşündükçe kötü oluyor.Bende kı durum sanırım esımın tavrından dolayı oluyor yanı kendımı acayıp derecede yalnız bırakılmıs hıssedıyorum.
Belkı o da acık oynasa daha rahat olacak . Sen amma cok sey bılıyorsun yahu nasılda ogrendın bunları
Insallah senın elın kulagındadır gelmek uzeredır bebıs dıye dusunuyorum.
Bana gelınce benım hamıle kalmam bıseyı bıtırmeyecek, bu sefer bosmu dolumu , yok kanama olacakmı 12 haftada dıkıs atılma konusu var dogurana kadar canım burnumda yasıcam :)
Ilk aylarmı sayılır benım ıcın acaba o yuzdenmı b u caresız telasIlk gittiğim dr pko olduğumu öyle bi söyledi k8 hiç bir şey bilmiyordum ve sandım ki çok çok çaresiz bişey o gün bu gündür araştırıyorum. Bi de tıbbi konulara oldu bitti az biraz meraklıyimdir. Senin bence şu an en önemli sorunun varsayim üzerine kötü senaryolar yazman ve kendini strese sokman arkadaşım. Tamam kabul önceki kötü tecrübelerini seni tedirgin yapmış ama her şeyin başı stres bunu sakin unutma. Güzeli düşün güzel olsun. Vücudun seni dinliyor unutma. Ben artij ay kendimi umutlandirmayayim diye yok ya bu ay da tutmamistir dmiyorum, bu ay tuttu hamile yim bence diyorum. Olmazsa da çok çok takılmiyorum eskisi gibi. Çünkü kötü düşündükçe kötü oluyor.
O Yıkama yi ben de anlamadım oradaki değerler bizim daha düzgün ama sormadım d urolog sıkıntı yok deyince. Mor bizde %4 çıktı ve referans değer olarak da %4 ten büyük olmalı diyor. Yani tam sınırda diye düşünmüştüm ama hiç bir dr morfolojı ile ilgili bişey söylemedi. O yüzden ben de.iyi herhalde diye düşündüm . Yoksa bi çok yerde morfolojı en az %14 olmalı diye okumuştum ama bende farklı yazıyor referans değeri dediğim gibi. Sanırım bu Kruger strict değerleri daha farklı ondan. Bizim urolog tanidikti ona done döne sorduk kesnlikle sıkıntı yok deyince daha da bişey demedim.morfolojı pekı onun ıcın ne dıyorlar? bızımkınınde bu testlerı yanlız sunu anlamadım yıkama sonrasıda nedır bızde yıka sonrası bombos ta
krugere gore bızım canımO Yıkama yi ben de anlamadım oradaki değerler bizim daha düzgün ama sormadım d urolog sıkıntı yok deyince. Mor bizde %4 çıktı ve referans değer olarak da %4 ten büyük olmalı diyor. Yani tam sınırda diye düşünmüştüm ama hiç bir dr morfolojı ile ilgili bişey söylemedi. O yüzden ben de.iyi herhalde diye düşündüm . Yoksa bi çok yerde morfolojı en az %14 olmalı diye okumuştum ama bende farklı yazıyor referans değeri dediğim gibi. Sanırım bu Kruger strict değerleri daha farklı ondan. Bizim urolog tanidikti ona done döne sorduk kesnlikle sıkıntı yok deyince daha da bişey demedim.
Aklını sürekli bununla meşgul etme. Çünkü nette genelde kötü senaryolar var ve okudukça ya bende de böyleyse ya bende de.okuraa diye kurdukca kuruyor insan. O yüzden vazgeç. Ben mesela bdv de kV konularını da.okumuyorum çünkü okudukça ya benimki de böyle yaparsa ya bunu o da bu niyetle dedi ye vs vs diye sama sapan kendimi kuruyorum . 5 ay dediğin tabii ki erken. 1 yıl olsun hele ya da en az 10 ay. Hemen hemen aynı anda baslamisiz zaten inşallah haberlerini de en kisa zamanda alirizIlk aylarmı sayılır benım ıcın acaba o yuzdenmı b u caresız telas
sankı arkadan kovalıyorlar sankı hemen dogurmazsam basıma bısey gelecek gıbı tovbe tovbe
kendımı telkın etsemde su ınt basına oturdummu arastırdıgım seyler hep aynı yahu
bdv fınk atmak ıstıyorum :)
Yasin da genç telas yapacak hiic bir şeyin yok. Ben de 26 nin içindeyim. Olur inşallah.Ilk aylarmı sayılır benım ıcın acaba o yuzdenmı b u caresız telas
sankı arkadan kovalıyorlar sankı hemen dogurmazsam basıma bısey gelecek gıbı tovbe tovbe
kendımı telkın etsemde su ınt basına oturdummu arastırdıgım seyler hep aynı yahu
bdv fınk atmak ıstıyorum :)
ınsallah canım cok sagoll destegın ıcın ınsallah guzel haberler gelsın hayırlısıylaAklını sürekli bununla meşgul etme. Çünkü nette genelde kötü senaryolar var ve okudukça ya bende de böyleyse ya bende de.okuraa diye kurdukca kuruyor insan. O yüzden vazgeç. Ben mesela bdv de kV konularını da.okumuyorum çünkü okudukça ya benimki de böyle yaparsa ya bunu o da bu niyetle dedi ye vs vs diye sama sapan kendimi kuruyorum . 5 ay dediğin tabii ki erken. 1 yıl olsun hele ya da en az 10 ay. Hemen hemen aynı anda baslamisiz zaten inşallah haberlerini de en kisa zamanda aliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?