ayyy ne güzelll masallahh barekallah Rabbim sağlıklıca ve hayırlıca kucağınıza almayı nasip etsin insallah cok mutlu oldum hayırlı olsun. ben de işte okumussunuzdur 8 aylık evliyim ilk iki ay aman aman takmadım olmadıgını ama iş ciddiye binince çok ama çok istiyorum bebişimiz olsun. 4 5 gündür ovulasyon takibine basladım. koyulasıyo gittikce insallah. Allah razı olsun hani ayıp olmazsa ilişkiden sonra yatın ayaklarınızı dikin yastık koyun... hepsini yaptım. siz de dikkat ettiniz mi öyle?
evet eşlerinde tahlillere dahil olması lazım. bizde de son çıkmadı biz yapılabilcek tüm tahlilleri yaptırdık ikimizde. eminim ki sizdede çıkmaz inşallahsen bu haftayı iyi değerlendirmeye bak canım benim [/QUoh ne güzel çok şükür yokmus sizde bsy. ins esimde de cıkmaz. doktor kagıda yazdı işte su tahlili yaptırın haftaya diye öncesinde perhiz yapacak ya. hastaneden cıkıyoruz diyo ki gel ne olur simdi yaptırakk millet kaçar eşim de yazık hemen ben rahatlayım diye tabi kendi de rahatlıcak da:)
hımm anladım canım çok sağ ol.bi de afedersin de hani benim bazen yatarken bile çıkıyo biter bitmez hepsi gitmiyo diyorum heralde saçma biliyorum ama kafama takılıyo o. yani kalktıktan sonra kalan akacak biliyorum da hani o an çıkıyo bazen normal mi senceyok valla tatlım ben hic öyle seye dikkat etmedim cunku inanmıyorum onun işe yaradıgına. zaten giden gidiyo engellemek mumkun degil. 10 dkka kadar yattım ama banyo yapmadım hemen üstüne ertesi sabah yaptım.
bahk hele yaaa hep içimi okuyorsun heppppHamile kalma problemi yaşayan veya kısırlık (infertilite) tedavisi gören hastaların bir kısmı cinsel ilişkide erkeğin boşalması ile vajina içerisine bırakılan spermlerin tekrar dışarı kaçması (atılması, akması) gibi şikayetlerde bulunurlar ve bunun gebeliği engellemesinden, kısırlığa neden olmasından korkarlar.
Vajinaya erkeğin bıraktığı sıvıda yaklaşık 50-100 milyon kadar sperm bulunur ancak bu spermlerden sadece bir kaç tanesi rahim ağzından geçerek rahim içerisine ve tüp organına doğru ilerler ve sadece 1 sperm yumurta ile birleşerek döllenme meydana getirir, bunun neticesinde gebelik oluşur.
Yapılan bazı araştırmalarda cinsel ilişkiden sonra erkeğin vajinaya boşalttığı spermlerin sadece 2 dakika içerisinde rahim içerisine ve tüplere ilerlediği gösterilmiştir. (kaynak 1, kaynak 2) Bu nedenle dışarı akan spermlerin ve diğer sıvıların gebeliği (hamile kalmayı) önlemesi, kısırlığa neden olması imkansızdır. Spermler 3 gün boyunca canlı kalabilir. Boşalmadan hemen sonra spermlerin dışarıya akması bile gebelik oluşmasını engellemez çünkü vajina içerisinde mutlaka az miktarda olsa da sperm kalacaktır ve bunlar hızla rahim içerisine ilerleyecektir. Çocuk istemi olan çiftlere ilişkiden sonra kadının 15-20 dakika sırt üstü yatmak, ayağa kalkamamak önerisinde bulunmak veya kalçasının altına yastık koyarak yükseltmesini önermek de herhangi bir bilimsel dayanağa bağlı değildir, sadece klinik pratikte sıkça uyguladığımız zararı beklenmeyen bir öneridir. Bu öneriyi uygulamayan çiftler de çok rahatlıkla gebelik elde edebilmektedirler.
kızlar söyle bir yazı buldum belki akıldaki sorulara yardımcı olabilirbu arada bende yastık koyuyorum ya tutarsa diye
ben de hiç kıyamıyorum hiçç onun da içi gidiyo biliyorum ama hiç çaktırmıyo hep moral veriyo bana ben üzülmeyim diye.Ne desem de yapıyo sag olsun. ben valla utancım ve korkumdan hep erteledim doktoru ama sonra dedim gelecegi yok bu bebişin. Bizler yine neyse mecbur rutin gitcez kontroldü hamile kalırsak ki insallah ya Rabbim takip için falan ama onların düştükleri durum bizden daha zorevet 3 günlük bi perhiz öneriyolar benim kocişte hiç hayır demedi sağolsum ama evet de demediyüzünde garip bi endişeli bakış vardı ki anlatamam tabi rahatlatmak benim görevim biz alıştık tabi onlara göre doktora gitmeye muayne olmaya utanmıyoz yada utancı saklayabiliyoz bebek için.onlar korkuyo yaaa kıyamam bee
bahk hele yaaa hep içimi okuyorsun heppppben bu soruyu sorarken sen bunu paylaşmıssın Allah razı olsun. giden gitsin o zaman kalan saglar bizimdir yastık ben de koyuyorum biraz zaman gecince belim ağrıyoo
hımm anladım canım çok sağ ol.bi de afedersin de hani benim bazen yatarken bile çıkıyo biter bitmez hepsi gitmiyo diyorum heralde saçma biliyorum ama kafama takılıyo o. yani kalktıktan sonra kalan akacak biliyorum da hani o an çıkıyo bazen normal mi senceçok afedersin ayıp oldu ama cok takıyorum. bi de belirtin var mydı hiç hamilelik belirtisi
canımmm sana katılıyorum neden diye bir sor?ya benim anlamadığım bişe var arkadaşlar bi el atıverin bakiym,
şimdi sperm testinde 3 günlük cinsel perhizden sonra tahlil yapıyorlar en kalitelileri o zaman oluyormuş, ama cocuk istiyoz diyince gün aşırı ya da hergün yapın diyorlar.. biz kırmızılaşmaya başlayınca çizgi bence 2 gün perhiz 3.4.5. gün çalışma yapalım bence...
dogru diyosun bir tane bile olsa yeter demi. aynen valla ne meraklılar dısarıya cıkmayaNe yaparsan yap tatlım 3 gun kalkmasan bile yataktan eninde sonunda o fazladan kalanlar dışarıya akıyo içeri giden gidiyo zaten milyonların arasından 1 tanesi iş göruyo :) Benimde ertesi gun sabah kalktıgımda sanki kapıda bekliyolarmış gibi akıveriyodu hepsi :) Valla bende hiç belirti olmadı diyebilirim bulantı ve kusmalarm 7. haftada başladı. 6. haftada anormal uyku sorunum vardı ama gecti oda. ogrendigimde 4 haftalıktı ve belirtim yoktu. Sakın takma kafana belirtileri kendini dinledikce belirti cıkıyo ortaya :)
evet evet kahve ben de yapıyorum bu ay işe yarar insallah. bi de eczaneden keçiboynuzu özü aldım ya onun da faaydası olur umarımBu arada ilişkiden bir kaç saat önce turk kavesi yada seven varsa redbull spermleri hızlandırıyo diyolar. etkisi varmıdır bilmem ama benim kocam zaten her gece yemekten sonra turk kahvesi icer deneyin sizde isterseniz zararı yok kahvenin :)
gün aşırıyla tutmuyor bacım, geçen gebeliğimde zaman mefhumu yoktu, cocuk uyusun sonra demiyorduk, adetin 10. günü başladık 20. güne kadar hergün devam etmiştik, o ay hamile kalmıştım.. ama bi sorumluluk yoktu, şimdi bizim bızdık uyuycak ve ben onu uyuturken uyuyakalmıycam :)canımmm sana katılıyorum neden diye bir sor?doktor da bana onu önerdi işte aynen dediğin gibi. pazartesi +, salı çarşamba yok, persembe cuma cumartesi+. o ara yumurtlama günüm gibi insallah.
keçiboynuzu pekmezi aldım bende aktardan, iki çorba kaşığı yediriyorum, badem + fındık + muz + bal yediriyom, iki ml sıbı için bu kadar bakım yapıyoz bakalım işe yararlar umarım...evet evet kahve ben de yapıyorum bu ay işe yarar insallah. bi de eczaneden keçiboynuzu özü aldım ya onun da faaydası olur umarım
tutmuyor işte evet yaa yani ben tutturamadım 6 aydırgün aşırıyla tutmuyor bacım, geçen gebeliğimde zaman mefhumu yoktu, cocuk uyusun sonra demiyorduk, adetin 10. günü başladık 20. güne kadar hergün devam etmiştik, o ay hamile kalmıştım.. ama bi sorumluluk yoktu, şimdi bizim bızdık uyuycak ve ben onu uyuturken uyuyakalmıycam :)
keçiboynuzu pekmezi aldım bende aktardan, iki çorba kaşığı yediriyorum, badem + fındık + muz + bal yediriyom, iki ml sıbı için bu kadar bakım yapıyoz bakalım işe yararlar umarım...
ben fındık fıstık olayına fazla yükledim kocada hayır demedi ne bulduysa götürdü kilo aldırdım kocişimekeçiboynuzu pekmezi aldım bende aktardan, iki çorba kaşığı yediriyorum, badem + fındık + muz + bal yediriyom, iki ml sıbı için bu kadar bakım yapıyoz bakalım işe yararlar umarım...
sağol teyzesi 4 yaşında bi cadım var, ben aslında daha bekleyecektim ama o kardeş diye kafamıza soktu.. hayırlısı bakalım..tutmuyor işte evet yaa yani ben tutturamadım 6 aydıro bızdıgı yesinlerrrr yine çok sükür varmıs sen de bi tane Rabbim bağışlasın size. Allahım benim de olsun ne olurrrrrr hayırlıca tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?