Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

slm kızlar benim adet 28 gün sürüyor son adet tarihim 5nisan 3 mayısta adet olmam gerekiyor ateşimi ölçüyorum 11.gün 12.gün yumurtlama olmuş ateşe göre..erken yumurtlamamı oluyor bu.normalde 14-15-16 olurdum her ay bu yumurtlama degişebilirmi ovulasyon testi yapanlarda böyle çıkabiliyormu cvplarsanız sevinirim..

Evet Faranaycim en azindan git git gidakkk yapabiliyorummm Rabbim nasip etsin insallah , kucagimi bos birakmasin .. Bende senin gibi dusunuyorum orada gezerken , dostlarla sohbet ederken insallah kafam dagilacak .. Birde o doktora baktirim 6 mayis sabahi randevu almis bile kuzen benim yerime saolsun .. Birde o gorsun bakalim .. Gerci bu muayeneyi ben oylesine yaptiriyorum aslinda yumoslardan emin olmak icin .. Bu arada bulantinin olmamasina sevindim .. Dikkat et kendine usutme oldu mu canikommm ..

Erken yumurtlama , gec yumurtlama diye bir durum var .. Aslinda senin yukarida bahsettigin regl donemi ve luteal faz donemi hesaplama ile ilgili ama bunu herkes hesaplayamiyor.. 28 gunde olan kadinin 14-15 olamayabilior. Luteal fazin 14 degilde 16 ise o zaman yumurtlama gunun 28-16 = 12. gun oluyor.. Iste bunu da ovulasyon testleri ile veya ates olcme yontemi ile anlayabiliyorsun.. Ben ates olcmeyi beceremedim ama ovulasyon testi ile takip bence en kolayi ve basit bir cozum..

kızlarrrrrrr hamileyimmmm. size hikayemi anlatmak isterim. bende pko vardı. geçen ay soğan kürüyle temizledim. sonraki ayda 7-8gün incir kürü içtim.bırakınca ovulasyon testine başladım ve adetimin 17. günü çift çizgiyi görünce o 3 gün boyunca ilişki oldu ve 26sı adet günümdü. adet günü kan testi verdim. 346 çıktı. bugün doktora gidecem, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah canlarım :)

Dediğin gibi canım nasip olduktan sonra Hayırlısı...

Hayirli olsun cok sevindim . Umarim hayirlisiyla kucaginiza almayi da nasip eder rabbim.

Son düzenleme:

Benim sorum hakkında fikri olan yok mu acabaaa :))

Canim testi tam kurallarina uyarak yapiyor musun?

Evet her akşam 7 de yapıyorum ve son 3 4 saat hiç bişey yemeyip içmiyorum ama tuhaf bi şekilde cizgi git gide kayboldu 4.akşama kadar..
Dün 5.yi yaptım biraz daha vardı...bu akşam 6.testi yapcam bakalım...

canım adetinin ertesinde yumurtluyo olabilirsin... bir dahaki ay adetinin bittiğinin ertesi günü başla teste...
bu ay da bırakma 2 günde bir ilişki olsun...

Evet her akşam 7 de yapıyorum ve son 3 4 saat hiç bişey yemeyip içmiyorum ama tuhaf bi şekilde cizgi git gide kayboldu 4.akşama kadar..
Dün 5.yi yaptım biraz daha vardı...bu akşam 6.testi yapcam bakalım...

Canim eger adetin genel olarak duzenliyse buyuk ihtimal ovulasyon gununde cift cizgiyi gorursun.benim ovu. Tarihime 2 gun kala hafif koyulasmisti.gunundede iki cizgi hemen hemen ayniydi.

Slm kızlar bu ovulasyon testi yaptırdım clear blue ile takib sonucu gülen yüzü buldum denememiZe rağmen adetim 3 günü geçti test yaptırdım negatif çıktı hala adet görmedim 6 gün hamile olmayabilirmiyim acaba negatif çıktığı için tekrar yaptırmadım çünkü heray hayal kırıklığı yaşıyorum

Son düzenleme:
Canim eger adetin genel olarak duzenliyse buyuk ihtimal ovulasyon gununde cift cizgiyi gorursun.benim ovu. Tarihime 2 gun kala hafif koyulasmisti.gunundede iki cizgi hemen hemen ayniydi.

Hım o zaman ya kaçırdım erken yumurtladım ya da daha var bilemiyorum neyse teste devam edicem bakalım ne olur:)
Teşekkür ederim cvbın için

Canım aradaki yazıları okuma fırsatım olmadı belki yazanlar da olmuştur ama ya bu ay geç yumurtlıcaksın daha var,bu yüzden testi yapmaya devam et;ya da bir dahaki ay adetin bittiği gün başla,erken yumurtluyor olabilirsin tatlım.Bir de yanlış hatırlamıyorsam yılda 1 kez yumurtlama olmuyormuş,o aya da denk gelmiş olabilirsin .Bu yımırtalarla kafayı bozmazsak iyi Hayırlısıyla bir sonraki aya güzel haberler veririz inşallah biz de...

Olabilirsin canım adetin gecikmesi en büyük belirti ama kesinleşene kadar üzülmemek için kaptırma kendini.Stresten filan da gecikmiş olabilir.Belirtilerin var mı? İstersen ya şimdi ya da 10. günü bekle ve kan testi yaptır,inşallah güzel haberlerle gelirsin...

Hadi yaaa yılda bir kez yumurtlanmıyormuymuş :)
Bunu bilmiyordum daha neler ögrenicez :)
Saol arkadaşım bakalım teste devam ediyorum ne olacak :)

Fazla belli olmuyor sadece adet günümden 2 gün önce beyaz kaygan sıvı geldi 2 gün oldu hiç böyle olmazdı ..uykusuzluk ve belimde biraz ağrı hissediyorum birazda agresif davranıyorum bu sıralar cok strese giriyorum her ay nedense elimde olmadan bu sabah da test yaptım 6 gün gecti negatif çıktı umudum yok gibi tabi hersey Allah'tan ne diyelim

Son düzenleme:
Hadi yaaa yılda bir kez yumurtlanmıyormuymuş :)
Bunu bilmiyordum daha neler ögrenicez :)
Saol arkadaşım bakalım teste devam ediyorum ne olacak :)

Ben de burdaki arkadaşlardan öğrenmiştim Et bakalım canım hadi hayırlısı

Bunlar adet belirtisi de olabilir arkadaşım veya hamile miyim değil miyim diye kafamıza taktığımızda da gecikebiliyor.İnşallah hamilesindir,geç döllenme olduysa testte çıkmayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…