Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Kizlar 3 gundur ovulasyon testim hep pozitif cikıyordu bugun t bolgesinde ki cizgi silik bir sekilde cikti yumurtam catladi mi acaba

Evet canim adetlerim duzensiz ya ondan gec catliyo galiba ins bu defa olur allahim hepimuze bebislerimizi verir ins en buyuk istedigim bu
Bak nette şu yazıyı buldum
LH hormonunun yükselmeye başlamasından 36 saat sonra (LH'nın maksimal seviyeye ulaşmasından 12 saat sonra) yumurta çatlaması meydana gelir.

LH hormonunun yükselmeye başlamasından 36 saat sonra (LH'nın maksimal seviyeye ulaşmasından 12 saat sonra) yumurta çatlaması meydana gelir.

Testin 3 gün pozitif çıkması normalmiş yani.

O zaman ya catladı yada bugun catlayacak bakalim yarin test sonucu nasil cikacak eger tek cizgi cikarsa catlamis oluyo demi canm

O zaman ya catladı yada bugun catlayacak bakalim yarin test sonucu nasil cikacak eger tek cizgi cikarsa catlamis oluyo demi canm
Çizgi silikleşmişse yumurtan çatlamıştır ve yumurta hücresinin ömrü sadece 24 saatmiş bugünde mutlaka çalışma yap hayırlısı olsun umarım hayırlı haberlerini alırız.

Simdi tekrardan ovulasyon testini yaptıgımda eger tek cizgi cikarsa yunurta canlıligini yitirmis mi demek ya bilen var mi arkadaslar ilk defa denedigim bisey oldugu icin aklimda cok soru var ya

Arkadaşlar daha öncede yazmıştım yumurtam 10unda catladı sanırım yanı daha 6 gun oldu bugun meraktan beta hcg yaptırdım reglime 2 gun var sonuç <1 den çıktı erkenmi yaptırdım sizce

Arkadaşlar daha öncede yazmıştım yumurtam 10unda catladı sanırım yanı daha 6 gun oldu bugun meraktan beta hcg yaptırdım reglime 2 gun var sonuç <1 den çıktı erkenmi yaptırdım sizce
- Zigot rahim içerisine doğru bölünerek ilerlediği için içerisinde boşluk içeren bir hücre topluluğu halini alır buna blastokist adı verilir. Blastokist rahim içerisine vardıktan ortalama 3 gün (2-4 gün arası) sonra rahim içerisine yapışır, buna implantasyon denir.
- Yani toplamda yumurta hücresi salındıktan sonra döllenme, tüp içerisinde rahime doğru ilerleme ve rahim duvarına yerleşme aşamalarında 6 günlük bir süre geçer.
- Bu nedenle kanda B-HCG denilen gebelik hormonunun tespit edilmesi yumurtlamadan sonra en erken 6. günde mümkün olur hatta çoğunlukla yumurtlamadan 8-10 gün sonra tespit edilebilir.
erken olabilir.

Arkadaslar 5 gun pvulasyon testi yaptim ilk iki gun cift cizgide ayni koyulukta oldu 3ncu gun t bolgesindeki cizgi daha koyuydy dun ve bugunde t bolgesinde ki cizgi siliklesti acaba dun mu catladi yumurtam yoksa bugun mu catlayacak anlamadim

Sibellll, benim de sorum seninle ayni;
Galenik marka ovulasyon testi kullaniyorum. Dun sabah iki cizgiyi de esit koyulukta gordum. Aksam da ayni sekilde esit cizgi gibi. Bugun sabah ise daha koyuydu cizgi. Pozitif sonuc cikinca 24-48 saat icinde iliskiye girin diyor. Ama iki gun ust uste pozitif gibi ve giderek koyulasiyor. 14.gun buyuk ihtimal yarin ama emin degilim. Ben bu aksam mi iliskiye gireyim yarin sabah mi yoksa yarin aksam mi? Bir de bu sabah beraber olduk ama sperm cok azdi sanki. Ust uste kotu olabilir diye dusunuyorum.

Hanımlar Merhaba. .Sitede ve ovulasyon testinde çok yeniyim.sizlere bir sorum olacak..adet düzenim genellikle 28 gündü. Son adetim normalinden bir hafta önce geldi. Ovulasyon testine de adet sonrası başladım ve 18. Gün testte 2 koyu çizgi çıktı. Öncesinde çok çok silik çizgi vardı. Koyu çizgiyi gördüğüm gün ilişkimiz oldu ama sonrasında eşim şehir dışına çıktığı için çalışmamız tek günde kaldi.ertesi gün tekrar test yaptım ve sadece 1 tane çizgi vardı. Diğeri silik bile değildi. .sizce şansım nedir?

Maalesef ben sorumu senden once yazmistim ama kimse cevaplamadi

Bence sansin yuksek. Koyu cizgiyi yakalamissin ve LH maksimum seviyeye ciktiktan 12 saat sonra yumurta catliyor. Cizgiyi ne zaman girdun, iliskiyi ne zaman yasadin? Yumurta catladiktan sonra zaman dilimin daha kisa cunku. Kimisinde 12 saat, kimisinde 24 saat, baska yerlerde ise 48'e saat dollenme olabilir diyor. Bazi yerlerde yumurta ortalama 24 saat yasiyor derken, bazi yerde 12-24 saat, bazilarinda ise 36 saat diyor. Bayagi kafa karistirici. Belki kadina ya da o ayki donem hormonlarina gore degisken seyler bunlar. Maalesef tibbi doktor degilim

Cevabın için teşekkür ederim. bu konu gerçekten çok kafa karıştırıyor. bilgim olmadığı için yorum da yapamıyorum ki

ben koyu çizgiyi saat:17 civarında gördüm.sabahında yoktu..ilişki de sanırım 20:30 civarında oldu :) ben sanıyorum ki çizgiyi görünce yumurtlama olayı gerçekleşiyor... zaten ertesi sabah baktığımda yine 1 tane çizgi çıktı..offfff offfff

bi de 4-5 gündür acayip iştah artışım var. deli gibi yemek istiyorum. psikolojik olarak her şeyi hamileliğe vuruyorum :)
hayırlısı olsun hakkımızda canım..

Ben tiroit ilacı kullanıyorum.doğumdan sonra +hormon ilacı kullanmaya başladığımdan beri adetim toplamda 10 gün oluyor ancak ilk 4-5 gün leke şeklinde sonraki günler artıyor.doktora gittim doktor yumurtalıklarda bi sorun yok dedi ama yumurtlama günlerine göre ilişkiye girmeme rağmen hamile kalamıyorum.adetten hemen sonra yumurtlama olur mu?34 yaşındayım....

Canim bende ilk defa kullandim ovulasyon testini ayni marka kullanmisiz 3 gun cift cizgiyi gordum 4.gun ve 5.gun silik cizgi gordum arastirdigima gore silik cizgi cikinca yumurtala gerceklesmis oluyo cift cizgiyi gordugun gun iliskiye girmen lazimmis sonrada gun asiri olarak girilmeliymis cunku hergun iliski oldugunda sperm kalitesi dusuyomus eger cift cizgiyi gordukten sonra iliski olduysa artik adet tarihinin gecmesini beklicen dogru yapip yapmadigini anca onda ogrenirsin yani bende ayni sekilde beklemedeyim simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…