- 23 Ekim 2014
- 674
- 249
- 83
- 48
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #32.901
Valla,kolay gelsin. Zor iş bu takip... Hangi markayı kullanıyorsun test kiti olarak?Ikinci cizgi yavss yavas cikiyor
Belki de incir kürü vs. yapmamalısın. Bir kimyager olarak faydası olduğu kadar zararı da olabileceğine inananlardanım. Kürsüz denedin mi uzun süre?bende bir kaç aydır bebek istiyorum herhangi bir sorunumuz yok ama süreci kısaltmak için bu ay incir kürüne başladım aynı zamanda ovulasyon testi kullanıyorum...ilk resim adetimin 13. günü diğeride 14. günü 15.günüde çizgi kayboldu sorun şuu...incir kürünü adetimin 3. günü başladım çift çizgiyi normalde 14. günü görüyordum ama bu ay 13 .günü daha koyuydu 14. günüde doktora gittim yumurta oluşumunu görmek için..doktor 1 tane yumurta olduğunu onunda küçük olduğunu söyledi ben bu durumdan bişey anlamadım yorumu olan var mı ?
Hormon testin de neden tek fsh a baktidin cnm..yas 37 se fsh yukselmeye baslamistir o zaaman bu dogal bir surec cnm hormon bozukluguna girmez..testere disli aslan pencesini duymustum menepoza gec girmeyi sagliyordu.sen deneyenlerin yorumlarini oku icinde rahat edecekse dene istersenBen sadece fsh hormonuma baktırdığım için emin olamadım testere dişli aslan pençesini kullanmak için.. Sonuçya ya fsh'ı düşürürken yükseltmemesi gereken birşeyi yükseltip işleri iyice berbat ederse? Zaten adetim düzenli geliyor. Yaş 37 o yüzden biraz korktum işte...
Hayir cnm denemedik.ilk denememizde de incir kuru denemistim ustunden 5 ay felan gecti doktor kontrolunden gectim bir sorun yok.bu ay 3 . bebek denememiz benim yasimda 29 sureci cok uzatmamak icin denedim kuru.olursa ilk bebegimiz olcakBelki de incir kürü vs. yapmamalısın. Bir kimyager olarak faydası olduğu kadar zararı da olabileceğine inananlardanım. Kürsüz denedin mi uzun süre?
bu bilimsel bir aciklama canim dogru ama her sorunu da bilim cozemiyor.ben buralarda kac yil bebek sahibi olmak icin bekleyip kurlerden sonra hamile kalanlari okudukca bilim her zaman da tek yol degildir dedim.ama paylastigin yazi dogru yinede insan oturup bekleyemiyor illa bir caba sarf etmek istiyorAşağıdaki linkten FSH'ı düşürmenin pek de manası olmadığını anlıyorum. Sizce?
http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/03/fsh-hormonu-yuksekligi.html
FSH değerini düşürmek mümkün müdür?
Bazı hastalar hamilelik şansını arttırmak için FSH değerini düşürmek için neler yapılabilir gibi arayışlara girebilmektedirler. FSH yükselmesi yaşla birlikte yumurtalık rezervindeki azalmayı ifade eder ve yaşlanma gibi bu da geri dönemez. Yaş ilerledikçe kadında yumurta sayısı ve kalitesi azalır ve hiçbir ilaç veya tedavi (veya bitkisel yiyecekler, içecekler, çaylar) yumuta sayısını ve kalitesini tekrar düzeltemez. Bu durumda yapılması gereken FSH'yı düşürmeye çalışmak değil, daha da yükselmeden tedavi ile gebelik elde etmeye çalışmaktır. Bunun dışındaki uğraşlar hastanın vakit kaybetmesine ve FSH'nın geçen sürede daha fazla yükselmesine neden olacaktır.
Bence yaş 29 ise oldukça doğurgan bir yaştasın. Hormonlarında bir düzensizlik yoksa kürlerle dengeni bozmamanı öneririm. Şekeri yükseltiyorsa o da bir risktir hamilelikte. Bir de prolaktin hormonunda değişiklik yapabilir. Aman dikkat diyim...bu bilimsel bir aciklama canim dogru ama her sorunu da bilim cozemiyor.ben buralarda kac yil bebek sahibi olmak icin bekleyip kurlerden sonra hamile kalanlari okudukca bilim her zaman da tek yol degildir dedim.ama paylastigin yazi dogru yinede insan oturup bekleyemiyor illa bir caba sarf etmek istiyor
Hotmonlarda sorun yok.yani son yaptirdigim testte yoktu.benim kurlerle ilk tanismam mart ayinda oldu.doktor kontrolune gittigimde doktor once kiloma bakip seker hastasi yapti beni sonra kontrol etmeden kist var dedi cikti.neyse ultrasondan bakti pko var dedi 3 ay bebek denemsi yapin olmazsa tedaviye baslayalim dedi bizde bende baska saglik sorunlari oldugu icin bebek denemesi yapmadk.sonra pkoyu arastirmaya basladim.pkoda hormon testi olmadan teshis konamayacagini ogrendim sonra sogan kurunu gordum pkolular icin.sogan kurunu yaptim ..bu sogan kurunden oncede 2.3 defa daha doktora gittigimde pko var dedi yine tabi ayni doktora gidiyordm.sonra sogan kurunu yapip doktora gittm hormon testi istiyrm dedim.doktor gel ultrasondan da bakalim dedi bakti hic bir sorun yok demesin mi sonuclarim cikti hepsi iyi.insan kendinde kurun ise yaradigini gorunce inanmaya basliyor..bilmiyorum belkide bende hic bir zaman pko yoktu yada vardi cok hafifti.cunku adetlerim hep duzenliydi.Bence yaş 29 ise oldukça doğurgan bir yaştasın. Hormonlarında bir düzensizlik yoksa kürlerle dengeni bozmamanı öneririm. Şekeri yükseltiyorsa o da bir risktir hamilelikte. Bir de prolaktin hormonunda değişiklik yapabilir. Aman dikkat diyim...
Prolaktini yukselttigini duymustum en son tam ideal seviyedeydi simdi nedir bilmiyorum.15 gune tamamladim biraktim inciri zaten.oyle tarifteki kibi 20 adet incirde yapmadim gunde 5,6,7 incir koydum onun suyunu 1 gunde ictim.buda cok fazla etkilemez diye dusunuyrm cunku insan gunde ortalama 5 incir tuketir zatenBence yaş 29 ise oldukça doğurgan bir yaştasın. Hormonlarında bir düzensizlik yoksa kürlerle dengeni bozmamanı öneririm. Şekeri yükseltiyorsa o da bir risktir hamilelikte. Bir de prolaktin hormonunda değişiklik yapabilir. Aman dkkat diyim...
Laboquick die bi marka 14.cikck gibime geliyor vallaskmg .!.:Valla,kolay gelsin. Zor iş bu takip... Hangi markayı kullanıyorsun test kiti olarak?
Bakalım ne zaman gelecek bu ay seninki, ben bile merak etmeye başladım :)
Valla daha uc gun once sogan kurune basladimO zaman iyi yapıyorsun tabi... Düzensiz olduğunda özellikle takip etmede fayda var. Herhangi bir bitkisel kür uyguluyor musun peki?
Yasim 25 13 14 15. Gunlerde iliskiye bak sen ben mart ayinda kan pihtilasmasi old icin bi dusuk yasadim 4 ay korndum 3 aydrda beklorm bkalimPardon bu arada yaşkaç? Reglim düzensizliği ne ile alakalı bilmiyorum. Benimki düzenli ama bu konularla hiç ilgilenmediğim için neredeyse hamile ne zaman kalınır onu bile bilmiyordum bu aya kadar... Yine de ovülasyon kiti kullandım. Normalde 14. gün olur diyorlardı ama benim mesela 13. gün yumurtlama oldu. Bakalım bu ay ne olacak. Fazla bilgi göz çıkarmaz sonuçta
Bence sen doktoru da değiştir Ayşe... Biraz kafasına göe takılıyor gibiHotmonlarda sorun yok.yani son yaptirdigim testte yoktu.benim kurlerle ilk tanismam mart ayinda oldu.doktor kontrolune gittigimde doktor once kiloma bakip seker hastasi yapti beni sonra kontrol etmeden kist var dedi cikti.neyse ultrasondan bakti pko var dedi 3 ay bebek denemsi yapin olmazsa tedaviye baslayalim dedi bizde bende baska saglik sorunlari oldugu icin bebek denemesi yapmadk.sonra pkoyu arastirmaya basladim.pkoda hormon testi olmadan teshis konamayacagini ogrendim sonra sogan kurunu gordum pkolular icin.sogan kurunu yaptim ..bu sogan kurunden oncede 2.3 defa daha doktora gittigimde pko var dedi yine tabi ayni doktora gidiyordm.sonra sogan kurunu yapip doktora gittm hormon testi istiyrm dedim.doktor gel ultrasondan da bakalim dedi bakti hic bir sorun yok demesin mi sonuclarim cikti hepsi iyi.insan kendinde kurun ise yaradigini gorunce inanmaya basliyor..bilmiyorum belkide bende hic bir zaman pko yoktu yada vardi cok hafifti.cunku adetlerim hep duzenliydi.
Çok geçmiş olsun. Niye olduğunu biliyor musun bu düşüğün tam olarak? Umarım bir an önce olumlu sonuç alırsınız. Çok genç olduğun için aman sıkıntı yapma, daha çok zamanın var.Yasim 25 13 14 15. Gunlerde iliskiye bak sen ben mart ayinda kan pihtilasmasi old icin bi dusuk yasadim 4 ay korndum 3 aydrda beklorm bkalim
Bence sen doktoru da değiştir Ayşe... Biraz kafasına göe takılıyor gibi
Bazı tipler nedense çok dikkatli de irdelemiyor. Ya kendileri dağınık olduklarından ya da becerisizliklerinden. Ben mesela jinekoloğumu çok seviyordum ama biraz dikkatsiz davranmaya başlayınca güvenemeyip samimiyete rağmen başka bir doktoru denemeye karar verdim. Sonuçta bu iş ciddi. Geleceğimiz ve sağlığımız söz konusu... Pko'lu olunca adetin de düzensiz olmuyor mu peki? Düzenliyse belki de ciddi birşey yoktu dediğin gibi. Bende miyom var ama ciddiyeti konusunda bilgim yok. Sanırım 8 mm civarında...
doktorumu degistirdm zaten cnm.sonraki gittigim doktorada baska bir doktor pko oldugunu soyledi dedim.doktorda sakin kilo alma oyle bir gorunum var yumurtaliklarinda dedi.yani yumurtaliklariminda oyle bir gorunumi varmis.adetlerim duzenli.belkide hafif vardi sogan kuru ile gecti.Bence sen doktoru da değiştir Ayşe... Biraz kafasına göe takılıyor gibi
Bazı tipler nedense çok dikkatli de irdelemiyor. Ya kendileri dağınık olduklarından ya da becerisizliklerinden. Ben mesela jinekoloğumu çok seviyordum ama biraz dikkatsiz davranmaya başlayınca güvenemeyip samimiyete rağmen başka bir doktoru denemeye karar verdim. Sonuçta bu iş ciddi. Geleceğimiz ve sağlığımız söz konusu... Pko'lu olunca adetin de düzensiz olmuyor mu peki? Düzenliyse belki de ciddi birşey yoktu dediğin gibi. Bende miyom var ama ciddiyeti konusunda bilgim yok. Sanırım 8 mm civarında...
Doguda yasiyoruz burda iyi doktor yok maalesef ozele gitmemize ilgilenmiyorlar.hatta bazi kisilet hormon sonuclarinin yanlis ciktigini soyluyor buda insanin aklinda hep soru isaretlerine sebeb oluyorBence sen doktoru da değiştir Ayşe... Biraz kafasına göe takılıyor gibi
Doktora gittim cnm pko varmış bende daha önce baska bir doktora gitmistim soylemedi boyle bisey bu doktorum soyledi idrarda yanma oldugunda veya akinti oldugunda pozitif cikabiliyomus test simdi bana klomen ve progestan verdi ilaclari kullandiktan sonra yanina gidicem tekrardan yumurta takibi yapacak ins bu defa hamile olurumŞimdi farkettim yazdığını. Son durum nedir? Doktora gittin mi? Ya da kanda baktırdın mı?
dusukten 15 gun sonra trombofılı panelı testı yaptırdım ve kan pıhtılasması cıktı cnm ondan dusmus bebek..Çok geçmiş olsun. Niye olduğunu biliyor musun bu düşüğün tam olarak? Umarım bir an önce olumlu sonuç alırsınız. Çok genç olduğun için aman sıkıntı yapma, daha çok zamanın var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?