- 29 Aralık 2014
- 126
- 90
- 33
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #35.801
Yumurtlama dönemimi geçtim ben.geçen haftaydı. ama inşallah dediğin gibidir. Allahım yardmcımız olsun hepimizinArkadaşlarım bunlar normal bende çok çektim geçen ay doktora gittim kist sanırım diye hiçbişeycikler çıkmadı. yumurtanız çatlarkende bacağa vurcak kadar sancılı olabiliyormuş. kist ağrısında ara ara değil kronik bi şekilde ağrırmış ve sancıdan yatırmazmış insanı. kesin değildir demiyorum ama öyle olması içinde bi sebep yok şimdilik canlarınızı sıkmayın bence.
Arkadaşım sende bi kan tahlili yaptırsana belki o testte sorun vardırHepimizin güldürsün inşallah. İnsan burda sevdiği arkadaşları sıkıntılıyken kendi sevinçli haber alsada eminim buruk sevinç yaşıyodur. Rabbim hepimizi bizden daha iyi bilir. Belkide hazır değiliz bu psikolojiye, ya da bebeğin doğcağı dönem bi sıkıntı olcak vs vs. bunları bilemiyoruz. Ya da hayatımızda daha ağuır sınavlarımız olcağına Rabbim böyle sabırla bizi sınıyor büyük belalardan uzaklaştırıyor. Ne deniyor ayetlerde hadislerde ; '' Müslümanın ayağı bir çakıl taşına dahi çarpsa sendelese bir günahı affolurmuş.'' o misal düşünmek lazım diyorum :)
Arkadaşım sende bi kan tahlili yaptırsana belki o testte sorun vardır
Anladım canım inşallah güzel haberleri verirsin bizeÇalıştığım için ve bu aralar çok izin aldığım için c.tesi gidicem doktora eğerki o zamana kadar olmazsam :) o da muhtemelen test istiycektir. Kist vs. yoksa.
Herkese merhaba.
Benim ovulasyon hala tek cizgide israrli. Aslinda 26 si yumurtlama tarihimdi ama hala tek hala tek. Gerci bende gec yumurtlama varmis o da ayri sorun da bekliyorum bakalim.
Bir de sunu sormak istiyorum ben. Simdi bir kadin madem yumurtlamadan madem hamile kalamiyor, madem o yumurta catlamadan dollenip hamile kalma imkani yok da, neden dr lar 2 gunde 1 iliski oneriyor??? Kardesim senin yumurtlama tarihin şu... Ona gore riske atmayalim. O gunu de kapsayan 5 gun ya da 10 gun boyunca iliskiye gir demiyorlar da,her 2 gunde 1 diyorlar??? O zaman her an hamile kalinabilir dusuncesini tasiyor insan ki, hamilelik yumurtaya bagliysa bu imkansiz...
Yani birsuru insan ilk gece hamile kalabiliyor. Hepsi mi tesaduf??? Tam da o sirada yumurtasi mi olmus da catlamis mi oluyor da hamile kaliyor... Bilmiyorum bana tuhaf geliyor... Bilgisizlik basa bela :)))
Bir de benim bu ay ilk denememvfakat yas 31.5 dan 32 :)) dr a gitsem desem kimesela bu ay olmadim diyelim.. Dr bey/ hanim biz 7-8 aydir deniyoruz deniyoruz olmuyo... Bi caresine bakalim desem olar mi???
Hepinize sevgiler :))
Aminn canım inşallahŞöyle bir okuyorum mesajları hepimiz panik içindeyiz.Ne yaptığımızı yapacağımızı bilemez haldeyiz.Farklı farklı şeylerde sorun yaşıyoruz ama gayemiz aynı. Allahım hepimize sağlıklı birer evlat nasip etsin inşallah...
Herkese merhaba.
Benim ovulasyon hala tek cizgide israrli. Aslinda 26 si yumurtlama tarihimdi ama hala tek hala tek. Gerci bende gec yumurtlama varmis o da ayri sorun da bekliyorum bakalim.
Bir de sunu sormak istiyorum ben. Simdi bir kadin madem yumurtlamadan madem hamile kalamiyor, madem o yumurta catlamadan dollenip hamile kalma imkani yok da, neden dr lar 2 gunde 1 iliski oneriyor??? Kardesim senin yumurtlama tarihin şu... Ona gore riske atmayalim. O gunu de kapsayan 5 gun ya da 10 gun boyunca iliskiye gir demiyorlar da,her 2 gunde 1 diyorlar??? O zaman her an hamile kalinabilir dusuncesini tasiyor insan ki, hamilelik yumurtaya bagliysa bu imkansiz...
Yani birsuru insan ilk gece hamile kalabiliyor. Hepsi mi tesaduf??? Tam da o sirada yumurtasi mi olmus da catlamis mi oluyor da hamile kaliyor... Bilmiyorum bana tuhaf geliyor... Bilgisizlik basa bela :)))
Bir de benim bu ay ilk denememvfakat yas 31.5 dan 32 :)) dr a gitsem desem kimesela bu ay olmadim diyelim.. Dr bey/ hanim biz 7-8 aydir deniyoruz deniyoruz olmuyo... Bi caresine bakalim desem olar mi???
Hepinize sevgiler :))
Acaba spermlerin en kısa yaşam süreleri ne kadar oluyor, bilgin var mı?doktorlar şundan bahsediyor, bir kadın herhangi bir günde de yumurtlayabilir bazen. atıyorum 28 günde bir adet görürsün ama bi ay 9. gün öteki ay 20. gün yumurtlarsın sebep bu. hiç kimse sana kesin olarak şu gün yumurtluyorsun diyemez. genelde düzenli olur evet ama olmayabilir de.
bir de spermler 3 gün hatta gençlerde 5 gün yaşayabiliyorlar, mesela ayın 5 inde ilişkiye girdin 9unda yumurtladın yine hamile kalma riskin var.
doktorlar şundan bahsediyor, bir kadın herhangi bir günde de yumurtlayabilir bazen. atıyorum 28 günde bir adet görürsün ama bi ay 9. gün öteki ay 20. gün yumurtlarsın sebep bu. hiç kimse sana kesin olarak şu gün yumurtluyorsun diyemez. genelde düzenli olur evet ama olmayabilir de.
bir de spermler 3 gün hatta gençlerde 5 gün yaşayabiliyorlar, mesela ayın 5 inde ilişkiye girdin 9unda yumurtladın yine hamile kalma riskin var.
Cok iyi anladim tesekkurler... Malum bu islere yeni girismeye basladim, bu konuda bayagi bilgisizim...
Ben 2 tane cok iyi dr a gittim. 1 tanesi 3 yil once. Umraniye hisar hospital da bir dr du. Ve bana ultrasonla baktiktan sonra ya yumurtalarimin catlamadigini ya da gec catladigini soylemisti. Gecmis zaman hatirlamiyorum. Cok da onemsememistim acikcasi. Dogum kontrol ilaci vermisti, yeni evleneceksin cocuk da istemiyosun madem, bunu kullan demisti. Ama ben onu hic kullanmadim. Cunku bana herkes "aman kullanma soyle cocugun olmaz boyle cocugun olmaz, sen niye korunuyosun, birak esin korunsun" dediler..iyi ki demisler. Kullanmadim. Esim korundu hep. Bundan 1 sene once. Yine hastaneye gittim,ankara da guven yada bayindir di sanirim.kugulu parkin asagisinda. Adet miktarim azaldigi icin. Dr bu sefer tabi alttan girerek ultrasonla bakti. O da ayni seyi soyledi. 10 kg fazlam var. Biraz acir gozlerle bana bakarak, " biraz kilo vermelisiniz, yumurtalariniz gec ni catliyo dediii, yumurtlamaniz mi gec oluyo dedi emin degilim. Yani siz kilo verin. Sonra tedavi gerekebilir gibilerinden birsey soyledi. Kisacasi normal yollarla hamile kalamayacagimi ima etti sanirim...
Yani o zamanlarda cocuk dusunmedigim icin cok umursamadim. Amaan cocukla falan ugrasamam istemiyorum suan diyordum hep... Belki bu yuzden ihmalkar davrandim.
Simdi o 10 kg yu hem vermeye calisiyorum. Hem de coooook cocuk istiyorum. Deli gibi istiyorum suan...
Ama gecenlerde devlet hastanesine gottim bu sefer. Adetimin miktari az diye. Dr hormon testi yapti sorum yok. Bir de alttan ultrason verdi. Alttan ultrason igrenc bisey. Hemen kactim ordan. Yaptirmadim. Ama asil ona baktirmam gerekiyor sanorim...
Durumum bundan ibaret  sanirim pek ic acici degil...
Cok iyi anladim tesekkurler... Malum bu islere yeni girismeye basladim, bu konuda bayagi bilgisizim...
Ben 2 tane cok iyi dr a gittim. 1 tanesi 3 yil once. Umraniye hisar hospital da bir dr du. Ve bana ultrasonla baktiktan sonra ya yumurtalarimin catlamadigini ya da gec catladigini soylemisti. Gecmis zaman hatirlamiyorum. Cok da onemsememistim acikcasi. Dogum kontrol ilaci vermisti, yeni evleneceksin cocuk da istemiyosun madem, bunu kullan demisti. Ama ben onu hic kullanmadim. Cunku bana herkes "aman kullanma soyle cocugun olmaz boyle cocugun olmaz, sen niye korunuyosun, birak esin korunsun" dediler..iyi ki demisler. Kullanmadim. Esim korundu hep. Bundan 1 sene once. Yine hastaneye gittim,ankara da guven yada bayindir di sanirim.kugulu parkin asagisinda. Adet miktarim azaldigi icin. Dr bu sefer tabi alttan girerek ultrasonla bakti. O da ayni seyi soyledi. 10 kg fazlam var. Biraz acir gozlerle bana bakarak, " biraz kilo vermelisiniz, yumurtalariniz gec ni catliyo dediii, yumurtlamaniz mi gec oluyo dedi emin degilim. Yani siz kilo verin. Sonra tedavi gerekebilir gibilerinden birsey soyledi. Kisacasi normal yollarla hamile kalamayacagimi ima etti sanirim...
Yani o zamanlarda cocuk dusunmedigim icin cok umursamadim. Amaan cocukla falan ugrasamam istemiyorum suan diyordum hep... Belki bu yuzden ihmalkar davrandim.
Simdi o 10 kg yu hem vermeye calisiyorum. Hem de coooook cocuk istiyorum. Deli gibi istiyorum suan...
Ama gecenlerde devlet hastanesine gottim bu sefer. Adetimin miktari az diye. Dr hormon testi yapti sorum yok. Bir de alttan ultrason verdi. Alttan ultrason igrenc bisey. Hemen kactim ordan. Yaptirmadim. Ama asil ona baktirmam gerekiyor sanorim...
Durumum bundan ibaret  sanirim pek ic acici degil...
ben de bu işlerin içinde olarak hemde hemşireyim ama alttan muayene olman gerekli yumurtalıklara daha iyi bakılıyo
birde adetin 3. gününde fsh östrojen hormonuna baktırman gerek
inan bende senin gibi bekliyorum kendi kendimde hamilelik belirtisi bulmak istiyorum ama tek yolu kan testi o kesin sonucu verecek bize yaptır stresi at üstünden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?