Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

Canim dolore nasilsin. Insallah gorursun cift cizgiyi. morelini bozma.

Canımmm bugün 27.günüm bugüne kadar göremedim koyulaştı t çizgisi baya ama daha koyu yada eşit olmadı henüz valla yumurtlamıcam heralde bu ay. kasık ağrılarım var bikaç gündür akıntımda var ama testte çıkmadı. Hayırlısı artık dicek bişey yok daha fazla...

Canim o en bastaki cizgi kadar koyu olmasi lazim ikinci cizgi. Hatta bazen daha koyu oour. Silikse negatiftir yani olmaz. Cift cizgiyi de ayni koyulukta gordukten muhtemelen 1 gun sonra, yumurtan catlar. Yani koyu gordukten sonra 3-4 gun hergun calisman lazim. Sonrasi Allah a kalmis :)[/QUOTE]

Arkadaşım inşallah bu ay bebişin gelir. Yumurtanın çatladığı tarihi tam bulmuşsun anladığım kadarıyla çünkü aynı benim gibi çatladıktan tam 14.günde adet olmuşsun. Luteal faz süresi senin de normal demekki. Olumlu taraflarından bakmaya çalışalım... Başka çaremiz yok..

Bende çift çizgiyi ehemen heemn aynı koyulukta gördüğüm gün çalışmaya başladım, ertesi günde tamda tarif edildiği gibi yumurta akı gibi ne yapışkan ne sulu ama elde iki parmak arasında uzayan akıntım oldu 12. günün sabahı. Allahtan o gecesinde çalışma olmuştu. yumurtanın 12-36 saat en fazla yaşıyormuş, yani kısacası en yakın koyulukta çift çizgiyi görünce hemen başlamak lazım. bakalım eğer hamile kalırsam ovulasyon testinin takibinin işe yarayabileceğini düşünücem, tabiki herşeyiniz hormonlarınız rahminiz normalse ve hiçbir probleminiz yoksa sizin ve eşleirnizin.

ben üç hafta yedim bu karışımı şimdi ovulasyonu takip ediyorum bakalım sonuç alacak mıyım

canim cift cizgi cikip siliklesince yumurta catliyi bu ay bizzqt ultrasonla takip etdirdim boyleydi. Iliskide sperm hizina sayisina bagli. Ama doktorlarin hepsi gun asiri oneriyi. Spermde sorun yoksa 3 gun ust ustede degerlendirebilirisinz.

ben bu ay ilk kez bu testi yapıyorum son ili gündür 2. çizgi silik çıkıyor yavaş yavaş mı koyulaşıyor ?

koyuya en yakın olan silik çizgiyi değerlendirmeye başlayın bence çünkü herkesin yumrutasının çatladığı pik değer kopkoyu olmadığında olmayabilir, yani koyuya yakın zamanda d açatlayabilir yada 12-18 saat sonra, ve o saattlerdede müsait olmayabilirsiniz, yumrutayı kaçırmamak için koyuya yakın silik günde başlayın bence. yumurta 12 saat sonra döllenme yeteneğini kaybedebiliyrmus.

Canim o en bastaki cizgi kadar koyu olmasi lazim ikinci cizgi. Hatta bazen daha koyu oour. Silikse negatiftir yani olmaz. Cift cizgiyi de ayni koyulukta gordukten muhtemelen 1 gun sonra, yumurtan catlar. Yani koyu gordukten sonra 3-4 gun hergun calisman lazim. Sonrasi Allah a kalmis :)[/QUOTE]

Arkadaşım inşallah bu ay bebişin gelir. Yumurtanın çatladığı tarihi tam bulmuşsun anladığım kadarıyla çünkü aynı benim gibi çatladıktan tam 14.günde adet olmuşsun. Luteal faz süresi senin de normal demekki. Olumlu taraflarından bakmaya çalışalım... Başka çaremiz yok..

evet canım. günden güne koyulaşır. en koyu olduğu zamanı değerlendir.

teşekkür ederim kızlar.. bugün eve gidinde tekrar testi yapacağım bakalım koyulaşacak mı?

teşekkür ederim kızlar.. bugün eve gidinde tekrar testi yapacağım bakalım koyulaşacak mı?
Ben geçen 3 ay boyunca ovulasyon takvimi hesaplayıcısındaki 14. güne takılmıştım bizizm türk sitelerinde, meğer ovulasyn gunum 11-12 arasıymış. ovulasyn testinde en koyu bugünleri görmeme rağmen 14. günü bekledim ve hamile kalamadım. düşündüm 13de yumrutasam 14 gün 24 saat bir ihtimal döllenirdi ama 13.de de yumurtlamamışım demektir, yani geriye 10-11. gün ve 12 gün kaldı. hesap kitap yapmakla d aolmuyor ama umut işte. 3 bilinmeyenli denklem çözsek daha iyi yaaa :) :)

benim durumum biraz vahim malesef benim yumurta rezervim az yani her ay yumurtlamam olmuyor malesef o yüzden testi yapın hangi ay yumurtladım görürümde boşa umutlanmam diye başladım.

kızlar merhaba,

bugün 37. günüm (sat 18 ocak) ama hala yumurtlayamadım sanırım..

adet düzensizliğim olduğundan bu ay yumurtlama tarihimi takip etmek için ovulasyon testi de aldım ama hala koyu çizgiyi görebilmiş değilim. ama sabah yoğun bi şekilde yumurta akı gibi akıntımda geldi sonra kontrol ettiğimde yine akıntı yoktu.. karnım ağrımaya da başladı.. çizgi çıkmadan yumurtlamış olabilir miyim acaba? bu ay çörek otu+bal+tarçın karışımından da yedim ama..

Bir de 3 aydır folik kullanıyordum.. ilacım geçen perşembe günü bitti.. tekrar doktora gidip mi başlasam?

saol canım bilmiyordum bende çok sık iltihap oluyor.ama o adet geciktiriyor diye duymuştum bi de bebiş varsa zararı olurmu yapsam şimdi. bata 4 gün var

sağol canım ben de geciktiriyor diye duymuştum. bide dediğim gibi bata 4 gün var yaparsam da bebek varsa zarar verir diye korktum. benim de adetim çok az geliyor oldum olası 3 gün sürer sadece 2. gün bir ped dolar o kadar. ama korktum şimdi hiç o işlere girmeyeyim şimdilik.

Kızlar ben cuma akşamı 20'de test yaptım 2 çizgi çıktı cumartesi sabah 10'da test yaptım 2. Çizgi silikleşti, öğleden sonra saat 15 gibi deneme oldu. Yumurtam çatlamış sanırım. Bu şekilde gebelik olur mu yoksa geç mi kaldım?

inşallah olur canım doğru zamanı yakalamışsındır umarım

İnşallah canım. Test ile ilk kez bu ay denedik. 2. Çizgi çok koyu gibi gelmedi bana o yüzden biraz daha koyulaşmasını bekledik. Bu sefer tam tersi oldu, renk açıldı. İnşallah tutmuştur. (
canım ben henüz denemedim . bu ay ilk ayım olacak denemede . testle başlıcam bugün 10. günüm.ama okuduklarımdan yola çıkarak doğru yaptığını düşünüyorum. silikleşmeye başlayınca çatladığını söylüyorlar. tek ilişki mi oldu o günlerde ? ........ ben de kararsızım aksilik olmazsa cuma günü 14. gün. şimdi ne zaman çalışsam ben de onun hesabını yapıyordum pzt çarş cuma ctsımı. yoksa salı pers. ctsı pazar mı . bilemedim tabi tahmini günümde yumurtlarsam o da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…