Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

zeynep doktorla mı görüşüyor acaba kayboldu ortadan....eşine nasıl söliyecek acaba kafasında bişi var mı....:)

Bmt2008 banu86 kizlar kendi moralinizi bozmadiginiz surece sorun yok, bol bol test uygundur bence. kaybedecegimiz ne var ki? en fazla 10-20 lira. batirmaz herhalde bizi

ben de uc dort gundur yapiyorum erken gebelik testi ve bugun BAT. Hepsi negatif cikti. hamileysem, bunun bir suru nedeni olabilir. gec yerlesme olmus olabilir. hcg uc gunde bir iki ye katliyior olabilir (normali iki gun sayilir ama uc gun de dusuk demek degildir )
adet olana kadar gayet sakin izliyorum vucudumdaki degisiklikleri. adet olursam da sorun yok, umutlar bir daha ki aya :) onemli olan moralinizi dusurmemek.

aynen ya aradığım kafada birini buldum bol bol test yapmanın ne zararı var bi yerden sonra negatifle de dalga geçiliyo,tek çizgiye sitem sözleri stres atar iyidir candır

aynen ya aradığım kafada birini buldum bol bol test yapmanın ne zararı var bi yerden sonra negatifle de dalga geçiliyo,tek çizgiye sitem sözleri stres atar iyidir candır
banu86 miranda_1986 kizlar ozaman bu aksam erken gebelik testimi yapsak acaba hangi marka iyidir ben bilemiyorum bana yard. Olurmusunuz

Bmt2008 banu86
kizlar ben yurt disinda yasiyorum, sabah test yaptim negatif cikti. ben burda First Response Early Result diye bir marka kullaniyorum ama tr de yok sanirim bu. Bir de clearblue var, o da gayet iyi fakat bayagi bir tuzlu fiyati. ben de bir tane var, eger adetim bir hafta gecikirse o zaman kullanmayi planliyorum. onun disinda pek bir bilgim yok fakat sanirim eczaci yardimci olacaktir bu konuda.
bir tek tr de prediktor diye bir markanin yaniltici pozitif verdigini duydum, ama kendim hic tecrube etmedim.

ayrica cizgi candir yaaa! ben sabahlari dertlesiyorum onunla. onun ne sucu var? ister miydi bu dunya da sap kalsin :) o da isterdi bir esi olsun, cift olsun. ahahah :)

neyse birazcik daha ciddi bir konu... gun hesabina gelince... ovulasyon takibini salt gun hesabiyla yapmayin, cok yanlis cikabiliyor. ozelliklede internetteki hesaplayicilar. benimkini 5 gun once soyluyor!! muhakkak ya serviks mukusu takibi ya da ovulasyon testi kullanin. daha guvenilir iki yontem de! ben ovu testleriyle ovulasyonumun 3 agustos oldugundan kesin eminim misal, ki bu benim dongumde 20. gunumdu. 14 falan degil yani.
ovulasyondan 6 ila 12 gun arasinda yerlesme oluyor. yani bu demek ki catlayan yumurtayla sperm dolleniyor ve rahime tutunuyor. ne kadar dogru bilmiyorum ama her ay aslinda yumurtamiz dollenirmis. sperm oldugu surece bu cok kolaymis. zor olan rahimin kendini hazirlamasi ve dollenen yumurtanin rahime tutunabilmesi. yani yerlesme olayi aslinda hamileligi belirleyen..
iste yerlesme de ovulasyondan sonra 6 ile 12 gun arasinda oluyor. genellikle 9. gunmus. yerlesme olmadan once ne hcg uretiliyor, ne de belirti yasaniyor. yani aslinda yerlesme olana kadar yasadikarimiz biraz psikolojik.
yerlesmeden sonra vucut hcg uretmeye basliyor ve bu da her iki gunde bir ikiye katlaniyor. hcg 5 altindayken zaten hamilelik olmuyor. 20 olana kadar supheli. cogu erken gebelik testi 20/25 arasi pozitif sonuc veriyor. normal gebelik testleri ise 100 den sonra.
yani demem o ki eger yerlesme 6. gunde olduysa, ovulasyondan sonra 8-9, ya da yerlesmeden 2-3 gun sonra gebelik testleri pozitif cikmaya baslayabilir. ama unutmayin yerlesmenin olasi gunu ovualsyondan sonra 9. gun. bu da demek oluyor ki asil pozitifi alma sansimiz BAT gunu.
ama yerlesme gec olduysa, o zaman BAT gunu bile cikmayabilir.

ay uzun oldu ama son sefer de sunu soyliyeyim. ovulasyon testiyle de gebeligini anlayan kadinlar var. bu da ne kadar dogru bilmiyorum, ama ovulasyon testi gebelik yuzunden koyulastiginda, gebelik testleri zaten ikinci silik cizgiyi gosteriyiormus. yani ovulasyon testiniz pozitif, gebelik testiniz negatif ise hiiiic kafa yormayin, o gece esinize mum yakin :)

yazın uzun ama çok güzel ve bilgilendirici bize böyle uzuuun uzuuun yaz sen şimdi rahatladım bugünlerde negatif çıkması çok normalmiş bilimsel olarak:) benım 6 gün var pozitif görmek mucize olcakmış meğersem bugün

evet canim, ama ben bile bile lades yine de gittim sansimi denedim :) esim 20 tane gebelik testini 10 lira gibi bi fiyata almis. strip bunlar, her sabah batirip cikariyorum bir tane. en azindan hevesimi aliyorum

evet canim, ama ben bile bile lades yine de gittim sansimi denedim :) esim 20 tane gebelik testini 10 lira gibi bi fiyata almis. strip bunlar, her sabah batirip cikariyorum bir tane. en azindan hevesimi aliyorum
Benim sansim kalmamstr demi canim bugun bat 2.gunum adet olmadm ama smdi test yaptm negatf.normalde 2.gunune kadar belli olmasi gerek demi

Benim sansim kalmamstr demi canim bugun bat 2.gunum adet olmadm ama smdi test yaptm negatf.normalde 2.gunune kadar belli olmasi gerek demi
yooo hala her an her sey olabilir.
ama ne olursa olsun yapacagin tek ve en onemli sey umutsuz olmamak. adet olsan bile, gelecek ay hastalanmama sansin var. hep iyi dusunmelisin, hep pozitif olmalisin. karalar baglarsan olacagi varsa da olmaz.

gun sayimina gelince. once sunlara cevap verirsen daha kesin seyler soyleyebilirim:
1. SAT'in ne?
2. Ovulasyon gunun ne? nasil hesapladin, emin misin?
3. Dongun normal de ne kadar suruyor?
4. Kac aydir gebe kalmaya calisiyorsun?
5. Yasin kac?

Cok tesekkurler canm darisi basiniza ınş

Zeynep0234 hayirlisi olsun canim, saglikla kucagina al insallah.. wallahi cok sanslisin ilk seferinde oldugu icin. nazar degmesin
bence sen hemen kucuk bir nazar boncugu sutyenin icine ilistiriver.

Kizlar doktor gecte olsa geldi ve hamilesin dedi ultrasyonda gorunmesi icin daha erken 10 gun sonra gel dedi cok güzel bir duygu Rabbim hepinize yasatsin insallh ben yeni evliyim iki ay oldu uc regli gordum ama ikinci reglim de baya kötü husrana ugradim bunda hic umit etmedim ama meraktan avulasyonla ogrendim ve merakim onun sonucunda artis gosterdi ve hergun takip ettim suan hamileyim ama yinede herkeze soylemeyi dusunmuyrm bebegimi ulrasyonda gorene kadar esime soylemek icin sabirsizlaniyrm ve aksami bekliyrm cocuk delisi sirf onun yuzundeki mutlulugu heycani gormek icin hamile kaldim desem yalan olmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…