- 5 Ağustos 2015
- 412
- 250
- 18
- 33
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #43.181
Sagol canm darisi basina ınş kimseye soylemek istemiyrm suan yakin aileden baska insallh birsey olmazZeynep0234 hayirlisi olsun canim, saglikla kucagina al insallah.. wallahi cok sanslisin ilk seferinde oldugu icin. nazar degmesin
bence sen hemen kucuk bir nazar boncugu sutyenin icine ilistiriver.
1. Sat 15temmuzyooo hala her an her sey olabilir.
ama ne olursa olsun yapacagin tek ve en onemli sey umutsuz olmamak. adet olsan bile, gelecek ay hastalanmama sansin var. hep iyi dusunmelisin, hep pozitif olmalisin. karalar baglarsan olacagi varsa da olmaz.
gun sayimina gelince. once sunlara cevap verirsen daha kesin seyler soyleyebilirim:
1. SAT'in ne?
2. Ovulasyon gunun ne? nasil hesapladin, emin misin?
3. Dongun normal de ne kadar suruyor?
4. Kac aydir gebe kalmaya calisiyorsun?
5. Yasin kac?
1. Sat 15temmuz
2.ovu tarihim 5 agustos test yaparak yakaladm
3.dongum 21gunde bi gelyr
4.bu ikinci ayim denemede
5.yasim 25
Kizlar ben takvimime herseyi kaydetmistim simdi baktim ben 4 agustosta baslamisim ovi testine ve yine 13 agistosta kontrol amacli yapmistim nasil gidiyr varmi birseyler diye o zaman hafif cizgi belirdi sonra gunden gune arti
Aslinda ben kahvetengi lekeyi bile.gordum ama adetim hep duzensiz oldugu icin o.sandım umursamadim demekki o yerleşme kanamasiydi ama o zaman cok erkendi boyle birsey mumkun mu bilmiyrm ama gordum normalde duzensizde olsa kirmizi gelirdi en son gelen kanamam kahverengiydi tam kirmizi degildi
ya şu ovulasyon testiyle gebelik öğrenme olayı senle mantıklı geldi gerçeklik payı varKizlar ben takvimime herseyi kaydetmistim simdi baktim ben 4 agustosta baslamisim ovi testine ve yine 13 agistosta kontrol amacli yapmistim nasil gidiyr varmi birseyler diye o zaman hafif cizgi belirdi sonra gunden gune arti
Bmt2008 banu86
kizlar ben yurt disinda yasiyorum, sabah test yaptim negatif cikti. ben burda First Response Early Result diye bir marka kullaniyorum ama tr de yok sanirim bu. Bir de clearblue var, o da gayet iyi fakat bayagi bir tuzlu fiyati. ben de bir tane var, eger adetim bir hafta gecikirse o zaman kullanmayi planliyorum. onun disinda pek bir bilgim yok fakat sanirim eczaci yardimci olacaktir bu konuda.
bir tek tr de prediktor diye bir markanin yaniltici pozitif verdigini duydum, ama kendim hic tecrube etmedim.
ayrica cizgi candir yaaa! ben sabahlari dertlesiyorum onunla. onun ne sucu var? ister miydi bu dunya da sap kalsin :) o da isterdi bir esi olsun, cift olsun. ahahah :)
neyse birazcik daha ciddi bir konu... gun hesabina gelince... ovulasyon takibini salt gun hesabiyla yapmayin, cok yanlis cikabiliyor. ozelliklede internetteki hesaplayicilar. benimkini 5 gun once soyluyor!! muhakkak ya serviks mukusu takibi ya da ovulasyon testi kullanin. daha guvenilir iki yontem de! ben ovu testleriyle ovulasyonumun 3 agustos oldugundan kesin eminim misal, ki bu benim dongumde 20. gunumdu. 14 falan degil yani.
ovulasyondan 6 ila 12 gun arasinda yerlesme oluyor. yani bu demek ki catlayan yumurtayla sperm dolleniyor ve rahime tutunuyor. ne kadar dogru bilmiyorum ama her ay aslinda yumurtamiz dollenirmis. sperm oldugu surece bu cok kolaymis. zor olan rahimin kendini hazirlamasi ve dollenen yumurtanin rahime tutunabilmesi. yani yerlesme olayi aslinda hamileligi belirleyen..
iste yerlesme de ovulasyondan sonra 6 ile 12 gun arasinda oluyor. genellikle 9. gunmus. yerlesme olmadan once ne hcg uretiliyor, ne de belirti yasaniyor. yani aslinda yerlesme olana kadar yasadikarimiz biraz psikolojik.
yerlesmeden sonra vucut hcg uretmeye basliyor ve bu da her iki gunde bir ikiye katlaniyor. hcg 5 altindayken zaten hamilelik olmuyor. 20 olana kadar supheli. cogu erken gebelik testi 20/25 arasi pozitif sonuc veriyor. normal gebelik testleri ise 100 den sonra.
yani demem o ki eger yerlesme 6. gunde olduysa, ovulasyondan sonra 8-9, ya da yerlesmeden 2-3 gun sonra gebelik testleri pozitif cikmaya baslayabilir. ama unutmayin yerlesmenin olasi gunu ovualsyondan sonra 9. gun. bu da demek oluyor ki asil pozitifi alma sansimiz BAT gunu.
ama yerlesme gec olduysa, o zaman BAT gunu bile cikmayabilir.
ay uzun oldu ama son sefer de sunu soyliyeyim. ovulasyon testiyle de gebeligini anlayan kadinlar var. bu da ne kadar dogru bilmiyorum, ama ovulasyon testi gebelik yuzunden koyulastiginda, gebelik testleri zaten ikinci silik cizgiyi gosteriyiormus. yani ovulasyon testiniz pozitif, gebelik testiniz negatif ise hiiiic kafa yormayin, o gece esinize mum yakin :)
Iyide @banu_86 forumda gezinirken ben cok okudum oyle hamis olan sen bosuna ümitsizlige kapiliyon ogreniriz bi sekilde rahat ol sen bak ne guzel haberler aliyoruz zeynebide listeye hamiş diye kaydelim benceya şu ovulasyon testiyle gebelik öğrenme olayı senle mantıklı geldi gerçeklik payı var
Iyide @banu_86 forumda gezinirken ben cok okudum oyle hamis olan sen bosuna ümitsizlige kapiliyon ogreniriz bi sekilde rahat ol sen bak ne guzel haberler aliyoruz zeynebide listeye hamiş diye kaydelim bence
Yeppp var tatlim tamda benim testlerim aynisi umarim tutunmuştur benimde minnakim yoksa umutlar diger aya kaalcakMerhaba kızlar dün çift çizgiyi bugün tek inş bu Akşamı değerlendireceğim ve inş şansım vardır
miranda_1986 bu arada ćok teşekkürler engin bilgilerin icin iş yerindeydim yazamadim birkac sorum olacak sana
canım ben değerlendiremedim ama bu haftayıYeppp var tatlim tamda benim testlerim aynisi umarim tutunmuştur benimde minnakim yoksa umutlar diger aya kaalcak
zeynep listeye daha eklenmeden hamile olduğu çıktı bile esti geçtiIyide @banu_86 forumda gezinirken ben cok okudum oyle hamis olan sen bosuna ümitsizlige kapiliyon ogreniriz bi sekilde rahat ol sen bak ne guzel haberler aliyoruz zeynebide listeye hamiş diye kaydelim bence
canım tebrik ederim darısı başımıza inş.Kizlar doktor gecte olsa geldi ve hamilesin dedi ultrasyonda gorunmesi icin daha erken 10 gun sonra gel dedi cok güzel bir duygu Rabbim hepinize yasatsin insallh ben yeni evliyim iki ay oldu uc regli gordum ama ikinci reglim de baya kötü husrana ugradim bunda hic umit etmedim ama meraktan avulasyonla ogrendim ve merakim onun sonucunda artis gosterdi ve hergun takip ettim suan hamileyim ama yinede herkeze soylemeyi dusunmuyrm bebegimi ulrasyonda gorene kadar esime soylemek icin sabirsizlaniyrm ve aksami bekliyrm cocuk delisi sirf onun yuzundeki mutlulugu heycani gormek icin hamile kaldim desem yalan olmaz :)
ben pozitiften önce ki çizgiyi değerlendiremedim ama sonra ki yani bugünü değerlendireceğim inş. hakkımza hayırlısı olsun inş.Bende cift cizgiyi degerlendirmemistim bastaki silik cizgide ve sondaki silik cizgiyi degerlendirdim
Canimmmm senin adina okadar sevindimki sanki ben hamile kaldim şu an benimde bata 4var ve senden güc bulup bi testte ben yapicam inş. Hüsrana ugaamam belirtilerini yasadiklarini tek tek yazmissin gercekten bizim icin cok yararli oldu olacak ta insaallah seni guzel yavrunu hayrlisiyla kucagina al saglikla al insaallah darisi basimiza tum gruptaki ark. Larimizin nazarlardan korusun Allahim siziKizlar doktor gecte olsa geldi ve hamilesin dedi ultrasyonda gorunmesi icin daha erken 10 gun sonra gel dedi cok güzel bir duygu Rabbim hepinize yasatsin insallh ben yeni evliyim iki ay oldu uc regli gordum ama ikinci reglim de baya kötü husrana ugradim bunda hic umit etmedim ama meraktan avulasyonla ogrendim ve merakim onun sonucunda artis gosterdi ve hergun takip ettim suan hamileyim ama yinede herkeze soylemeyi dusunmuyrm bebegimi ulrasyonda gorene kadar esime soylemek icin sabirsizlaniyrm ve aksami bekliyrm cocuk delisi sirf onun yuzundeki mutlulugu heycani gormek icin hamile kaldim desem yalan olmaz :)
Ay aynen bende bende ay ahdi inşallah hamis olalim hepmiz kizlar aminn saglilla ve hayirlaben pozitiften önce ki çizgiyi değerlendiremedim ama sonra ki yani bugünü değerlendireceğim inş. hakkımza hayırlısı olsun inş.
@seyma_1986 tatlim benim ark reglisini 5. Gunu yapti cikmadi 6.7. Cikmadi taki 8. Gun cikti ve bebisi lucaginda sen neden umitsizlige kapiliyorsunBenim sansim kalmamstr demi canim bugun bat 2.gunum adet olmadm ama smdi test yaptm negatf.normalde 2.gunune kadar belli olmasi gerek demi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?