Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

bence al ve dene en azından her ay ne zaman yumurtladığını öğrenmiş olursun.. zararı yokkiii...kendi vücudunu tanımış olursun. hayırlısı olsun canım

düzenli oluyorsan bu cok iyi bisey canim. ama test alirsan gününü bilirsin. böylece kacirmazsin. iki tüpünde aciksa sansin cok bence:)

arkadaşlar doktorumdan öğrendiğim kadarıyla bazı zamanlar hormonlar nedeniyle yumurtlamadan 14 gün sonra değilde daha geç adet olabiliyormuşuz. yani adet gecikmesi oluyormuş 1-2 gün olsa bile. o yüzden adet tarihimizden 14 gün geriye gittiğimizde yumurtlamış olmuyoruz. mesela ben 10. günde yumurtluyorum. adet döngüm 24-27 gün arası. son aylarda hep 27 günde bir oluyorum.bence testin prospektüsünde belirtilen günden 2-3 gün önce başlamanızı öneririm. en azından ilk ayda hangi günde yumurtladığınızı bilirsiniz. diğer aylarda daha az test yaparak o günü yine yakalarsınız. inşallah hepimiz bu testler sayesinde anne oluruz :Saruboceq:

arkadaşım nadirde olsa bazı pkolu kadınlar düzenli adet görüyormuş.ama genelde pkolu kadınlar 35 günün üzerinde ve düzensiz kanamaları olurmuş. bu sitede de senin durumunda olan kişiler vardı. pkolu olduğunu ultrasonla zaten kolaylıkla görmüştür.birde senin için ufak bir araştırma yaptım:

Adet döngüsünün, yani bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar geçen sürenin 21-35 günler arasında olması normal kabul edilir. Ancak gerçek, yani yumurtlamalı bir adet döngüsü istikrarlı bir süreye de sahip olmalıdır. Örnek olarak son 6 ay içerisinde görülen adet kanamaları arasındaki süre, yani “döngü” 21-35 günlük normal sınırlar içinde görünmesine karşın, ayrıntılı inceleme döngülerin aslında düzensiz olduğunu (örneğin son 6 ayda 23, 32, 25, 30, 30 ve 34 günde bir adet görmüş olma gibi) gösterebilir. Bu örnek 6 aylık döngüler normal süreler içerisinde görülmesine karşın günlerin istikrarsız olmaları nedeniyle bir yumurtlama bozukluğuna işaret edebileceğini göstermesi açısından önemlidir.
Adet düzensizliği PKO’lu kadınların %90’ında görülen bir belirtidir. %10 kadın gerçekte PKO olmasına karşın düzenli adet kanaması görebilir ve hafif olan bu PKO olgularında yumurtlama da söz konusu olabilir.

PKO ve Adet Düzensizliği - Türk Keyif Paylaştıkca Keyif Veren Mekan

alıntı

bence al ve dene en azından her ay ne zaman yumurtladığını öğrenmiş olursun.. zararı yokkiii...kendi vücudunu tanımış olursun. hayırlısı olsun canım
evet canım ben de öyle düşündüm.bu ay olmazsa alıcam gelecek ayopuyorumnanaktan
düzenli oluyorsan bu cok iyi bisey canim. ama test alirsan gününü bilirsin. böylece kacirmazsin. iki tüpünde aciksa sansin cok bence:)
inşallah tüple ilgili bir sorun yoktur. doktor da üstünde durmadı zaten adetlerimi kendim düzenli olduğum için. inşallah sorun yaratmaz

canım benim sağolasın ellerine sağlık. o zaman ben gelecek ay alıyım testlerden. yalnız anlayamadığım konu şu: pkolu kadınlar adet görme sorunu yaşıyorlar. bu yüzden yumurtlama da olmuyor adet görmedkleri sürece. ama ben görüyorum adet. yumurtlama zamanı karın ağrısı akıntı gibi belirtilerim oluyor. ben normal yumurtlama yaşıyormuyum yani genelde benim gibi olanlar az olduğu için bir cevap bulamadım buna. doktor da sen sadece geç yumurtluyorsun pko yüzünden dedi başka bir sakıncası yok dedi . acaba kuruntu yapmıyım diye mi öyle söyledi:umursamaz:

merhaba arkadaşlar bende clearbule dijital ovulosyo testi aldım ama hata verdi ( neden ki diğerlerinide geri denemek istemedim halbuki dogru yaptım testi 6 stik kaldıgı için cesaret edip denemedim gg den almıstım burdaki arkadaslardan duyupbide 16 normal ovulosyo testi almıstım adetimi 10 güü denemeye basladım silikdi sonra 11 gün tekrar silik 12 gün net cizgi 13 gün daha net cizgi sonrakiden bugüne kadarda silik cizgi cıktı
testi denemeden adette sonra 7.8.9. ilişki
12 gün avulosyon cizgi sabah ilişki
13 gü net cizgi sabahına ilişki
14 gün silik cizgi akşam tekrar ilişki
diğer günlerde baktım hep silik cizgi yoruldum sölemesi ayıp :gitme:
inşallah bende hamile kalırım sizi gibi simdi dilenmeye cekindim keşke hamile olsam adetim temmuzun 15nde olcak muhtamelen gece adetim haziranın 12 si di
insallah hamiş kalırız arkadaşlar allah kucagımızı bos bırakmasınmafoldumben

canim bence belirtilerin tastamam, akintin filan varsa büyük ihtimal yumurtluyorsun. zamanini ögrenmek icinde bu testten kullanirsin. bence icin rahatlasin diye yumurta takibi yaptir, yani olusmasi gereken günde olustumu, normal büyüklüge geldi mi ve catladimi... bunlari söyle dr a ve icin rahatlasin diye yaptir. hem görmüs olursun süreci, bilmek cokseyi degistriyor inan.

amin canim. belini yüksek tuttuysan iliski sonrasi insallah tutmustur. eger elinde test varsa adetine bir kac gün kala tekrar yap silikde olsa ikinci cizgi cikarsa LH yükselise gecmis demektir. yani hamilesindir. güzel haberlerini bekliyoruz.

bbirde arkadaslar iliski sonrasi yumurtladiginiz tarafa dogru yatin. yani spermleri yönlendirin. yumurta takibiyle veya kimisi bilir hangi tarfatan oldugunu. daha kolay olur. insallah bu testler ise yarar. benim gibi tek tüplü olmak zor. soldan yumurtanin gelmesini bekliyorum bide. sag taraftaki tüpüm yapisik. insallah isteyen herkes bebegine hemen kavusur.

sadecemerya saol caım evet belimi belimi yüksek tuttum canım her ilişkide ve uyudum ölece :))
mevlam güzel allahım versin dileklerimizi kabul etsin
caım insallah hepimizde tez vakitti hamile kalırız allah boşa cıkartmasın 2 tanede olumsuz aşılamam var soruumuzda yok cok şükür ama doktor dikkatsizliğine kurban gittim işte (
allah yüzümüzü güldürsün insallah

benimo sorun ne biliyor musun, ovu testi kullandiginda biliyorsun ki o aksam sansin yüksek, öyle olunca düsünmeden edemiyor insan. birde kafamizdan atabilsek...

kızlar bu testleri hergün aynı saatlerde yapmak gerekiyorya bikaç saat oynarsa neolur sağlıklı sonuç vermezmi

sonuç ne olur bilmiyorum ama ben hep aynı saatlere denk getirmeye çalışıyorum..
her zaman olmuyo tabi ama olduğu kadar...........kısmet

kızlar selamlar, size sorum olacak..
ilk defa bugün yani 13. günüm ovulasyon testi yapmaya başladım..adetim 30 -31 günde tekrarlıyor..testte tek çizgi çıktı..ama bugün şeffaf akıntım gelmeye başladı, buda bi çatlama belirtisi sanırsam..sizce test yanlış olabilmi?

sanmiyorum canim, akintin erken gelebilir yani rahim hazirlik yapiyor olabilir, yarinda tekrarla cift cikar.

hemde canim 30 günde eger sylus süren bence erken daha yumurtlaman icin. beklesen daha iyi olur sanki.

benimo sorun ne biliyor musun, ovu testi kullandiginda biliyorsun ki o aksam sansin yüksek, öyle olunca düsünmeden edemiyor insan. birde kafamizdan atabilsek...

nerdeeee atmak mümkünmüü:bbo:
kafayı yicem valla belim agrısa diye geziyom kendimi dinliyom tık yok gözüm agrıyo ne kulam ne yumurtalıgım :bbo: insallah bebeğimiz tu:bbo:tunmustur bize

kızlar bu testleri hergün aynı saatlerde yapmak gerekiyorya bikaç saat oynarsa neolur sağlıklı sonuç vermezmi

canım bende testi alırken cok öemsemiştim dikkat etmek gerek aynısaat olması gerek 4 saat öcesine bişi içmemek gerek gibi testim cok oldugu içi adetin 10. günü denedim internetteki hesaplayıcılara göre bir hafta sonra yumurtlamam gerekti aslında bidenedim silik hımm demek 1 haftaya kadar daha catlar dedim 11. günde ölesine deedim ama bişeye dikkat etmeden baktım daha koyu alla alla neyse daha ver zatı dedim 12 günde ölesine denedim baktım koyu hemen calıstım 13 günde denedim budaha koyu o günde aksam gec saatte bakmıstım sabah erkeden calıstım daha hareketli olurdiye sipermler sonraki denemeler hep silikti nerdeyse yok gibi yani velasıl canım ben saate hiç dikkat etmedim ama cok net gösterdi beni hiç zorlamadı caım ben ölesine bir hafta önceden baslamıstım sen yinede sıvıyı dikkate al ben pek su tüketmediğim için kendimi zorlamadımopuyorumnanaktan saatede dikkat et ama cokda tırsma bence cükü bi şekilde kendisii gösteriyo tatlım kendi deneyimimi yazdım arkadaslar daha iyi bilir bende ilk defa bu ay kullandım insallah tutturmusumdur allah kucagımızı bosbırakması :gitme:

ovulasyon testiyle hamile kalanlar:
1- ozg79
2- esrtml
3-christia-Louboutin
4- cancer
5- smhsmh
6- muhasebe22
7- busesarica

bisey sorcam arkadaslar, ovu testle beraber preseed kullananlar da varmiydi bu listede?

kızlar bugün 14. günüm ovulasyon testinde silikte olsa çizgiyi gördüm..bu ay çalışmalara daha anlamlı bakıyorum zemuszemus ...inşallah bir gün hepimis hamiş oluruz...

ami caım insallah bu ovulosyon testi gercekte cok güzel bişeymiş bende ilk defa bu ay kullandım ama yumurtladıgın günü bilip calısman daha güzel daha bi heycanlı kalbim duracak insallah hamile kalırız ya adetime daha 10 gü var ve zaman gecmiyorrr
allah bizede versin bizede tattorson kurba oldugummafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…