- 23 Mart 2009
- 2.151
- 131
- 688
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
selam kızlar biz bu ay başladık çalışmalara. ama doktora gittiğimde pko olduğumu öğrendim :umursamaz: adet döngüm 32 günde bir. doktor dediki kendi kendine adet oluyorsan sorun yok. yani bu ben yumurtluyorum demekmi acaba??
ilk ay olduğu için bu testlerden almayı düşünmemiştim ama doktor sen pko yüzünden geç yumurtluyorsun diyince alsammı düye düşündüm ama pko konusundada pek bilgim yok. bu durumda olup da test kullananlar varmı aranızda. normalde pkolu olan kadınlarda yumurtlama çok düzensizdir ama ben 32 günde oluyorum adetimi ilaca falan gerek duymadan. kafam karıştı yaa.testler bendede işe yararmıkiii
selam kızlar biz bu ay başladık çalışmalara. ama doktora gittiğimde pko olduğumu öğrendim :umursamaz: adet döngüm 32 günde bir. doktor dediki kendi kendine adet oluyorsan sorun yok. yani bu ben yumurtluyorum demekmi acaba??
ilk ay olduğu için bu testlerden almayı düşünmemiştim ama doktor sen pko yüzünden geç yumurtluyorsun diyince alsammı düye düşündüm ama pko konusundada pek bilgim yok. bu durumda olup da test kullananlar varmı aranızda. normalde pkolu olan kadınlarda yumurtlama çok düzensizdir ama ben 32 günde oluyorum adetimi ilaca falan gerek duymadan. kafam karıştı yaa.testler bendede işe yararmıkiii
evet canım ben de öyle düşündüm.bu ay olmazsa alıcam gelecek ayopuyorumnanaktanbence al ve dene en azından her ay ne zaman yumurtladığını öğrenmiş olursun.. zararı yokkiii...kendi vücudunu tanımış olursun. hayırlısı olsun canım
inşallah tüple ilgili bir sorun yoktur. doktor da üstünde durmadı zaten adetlerimi kendim düzenli olduğum için. inşallah sorun yaratmazdüzenli oluyorsan bu cok iyi bisey canim. ama test alirsan gününü bilirsin. böylece kacirmazsin. iki tüpünde aciksa sansin cok bence:)
arkadaşım nadirde olsa bazı pkolu kadınlar düzenli adet görüyormuş.ama genelde pkolu kadınlar 35 günün üzerinde ve düzensiz kanamaları olurmuş. bu sitede de senin durumunda olan kişiler vardı. pkolu olduğunu ultrasonla zaten kolaylıkla görmüştür.birde senin için ufak bir araştırma yaptım:
Adet döngüsünün, yani bir adet kanamasının ilk gününden diğer adet kanamasının ilk gününe kadar geçen sürenin 21-35 günler arasında olması normal kabul edilir. Ancak gerçek, yani yumurtlamalı bir adet döngüsü istikrarlı bir süreye de sahip olmalıdır. Örnek olarak son 6 ay içerisinde görülen adet kanamaları arasındaki süre, yani “döngü” 21-35 günlük normal sınırlar içinde görünmesine karşın, ayrıntılı inceleme döngülerin aslında düzensiz olduğunu (örneğin son 6 ayda 23, 32, 25, 30, 30 ve 34 günde bir adet görmüş olma gibi) gösterebilir. Bu örnek 6 aylık döngüler normal süreler içerisinde görülmesine karşın günlerin istikrarsız olmaları nedeniyle bir yumurtlama bozukluğuna işaret edebileceğini göstermesi açısından önemlidir.
Adet düzensizliği PKO’lu kadınların %90’ında görülen bir belirtidir. %10 kadın gerçekte PKO olmasına karşın düzenli adet kanaması görebilir ve hafif olan bu PKO olgularında yumurtlama da söz konusu olabilir.
PKO ve Adet Düzensizliği - Türk Keyif Paylaştıkca Keyif Veren Mekan
alıntı
evet canım ben de öyle düşündüm.bu ay olmazsa alıcam gelecek ayopuyorumnanaktan
inşallah tüple ilgili bir sorun yoktur. doktor da üstünde durmadı zaten adetlerimi kendim düzenli olduğum için. inşallah sorun yaratmaz
canım benim sağolasın ellerine sağlık. o zaman ben gelecek ay alıyım testlerden. yalnız anlayamadığım konu şu: pkolu kadınlar adet görme sorunu yaşıyorlar. bu yüzden yumurtlama da olmuyor adet görmedkleri sürece. ama ben görüyorum adet. yumurtlama zamanı karın ağrısı akıntı gibi belirtilerim oluyor. ben normal yumurtlama yaşıyormuyum yani genelde benim gibi olanlar az olduğu için bir cevap bulamadım buna. doktor da sen sadece geç yumurtluyorsun pko yüzünden dedi başka bir sakıncası yok dedi . acaba kuruntu yapmıyım diye mi öyle söyledi:umursamaz:
merhaba arkadaşlar bende clearbule dijital ovulosyo testi aldım ama hata verdi( neden ki diğerlerinide geri denemek istemedim halbuki dogru yaptım testi 6 stik kaldıgı için cesaret edip denemedim gg den almıstım burdaki arkadaslardan duyupbide 16 normal ovulosyo testi almıstım adetimi 10 güü denemeye basladım silikdi sonra 11 gün tekrar silik 12 gün net cizgi 13 gün daha net cizgi sonrakiden bugüne kadarda silik cizgi cıktı
testi denemeden adette sonra 7.8.9. ilişki
12 gün avulosyon cizgi sabah ilişki
13 gü net cizgi sabahına ilişki
14 gün silik cizgi akşam tekrar ilişki
diğer günlerde baktım hep silik cizgi yoruldum sölemesi ayıp :gitme:
inşallah bende hamile kalırım sizi gibi simdi dilenmeye cekindim keşke hamile olsam adetim temmuzun 15nde olcak muhtamelen gece adetim haziranın 12 si di
insallah hamiş kalırız arkadaşlar allah kucagımızı bos bırakmasınmafoldumben
kızlar bu testleri hergün aynı saatlerde yapmak gerekiyorya bikaç saat oynarsa neolur sağlıklı sonuç vermezmi
benimo sorun ne biliyor musun, ovu testi kullandiginda biliyorsun ki o aksam sansin yüksek, öyle olunca düsünmeden edemiyor insan. birde kafamizdan atabilsek...
kızlar bu testleri hergün aynı saatlerde yapmak gerekiyorya bikaç saat oynarsa neolur sağlıklı sonuç vermezmi
sanmiyorum canim, akintin erken gelebilir yani rahim hazirlik yapiyor olabilir, yarinda tekrarla cift cikar.
hemde canim 30 günde eger sylus süren bence erken daha yumurtlaman icin. beklesen daha iyi olur sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?