Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

sağolun arkadaşlar

sen de sağol canım :1hug:

canım 1 yılı geçtiyse bence bir doktoro görünmende fayda var. inşallah hiçbir sorun yoktur. sende bir problem yoksa eşin kendine baktırır. inşallah ikinizde de hiçbir sorun yoktur, varsa da küçücük hemen halledilebilir birşeylerdir umarım.

canım kaç aydır uğraşıyorsun bilmiyorum ama ben 8. ayıma kadar bekledim baktım olmuyoo. sonra eşimde sorun çıktı o 8 ayımız boşuna gitti. bence senin beklemen hiç mantıklı değil. hem doktor nerden bilcek kaç aydır denediğinizi ben gittiğimde doktor 4 ay daha bekleyin dedi ben de başta bi yıl olmuyo desem nerden bilecektiniz dedim dr güldü valla bilemem dedi artık siz ne derseniz o dedi. allahtan 4 ay daha yıpratmadım kendimi. şimdi sadece ovulasyon testi kullanıyom. en azından normal yoldan denedim olmadı dememek için kendimi sıkıntıya sokmuyorum. zaten yaz gibi tüp olur heralde işim dolaysıyla onu bekliycem. neyse kendimi anlatıyom ben de sırnaşık şey canım demem o ki eğer 5 aydan fazla ise bekleme bence. üstelik ovulasyon testinde çift çizgiyi görüp ilişkide bulunduysanız 4. aydan itibaren doktora gidin diyor. beklemee.. bi şey yoksaa bile için rahatlarsın opuyorumnanaktan

ikimizde gittik çok buyuk problemler çıkmadı ne bıleyım tuplerım açık enfeksıyon kıst yok hormonlar normal eşimin değerlei çok dusuk değil ama dedığınız gıbı mıllet bı gecede hamıle kalıyorr kader kısmet mı nedır bırazda anlamadım

bakalım hastalanınca Ankara da ıyı bır doktora gıtmek ıstıyorum artık ıkıncı asılama ıçın var mı bıldığınız bırılerı

arkadaşlar bi de aklıma geldi ben çok geç yumurtluyorum ama adetime bir hafta kaldı hala iki çizgiyi yakalayamadım. kontrol hemen çıkıyor. ikincisi 10 dakika sonra hayalet çizgi gibi bi şey. 14 tane kullandım. bende bi sorun yoktu hatta bayaa bi sağlıklıydım ne olduysa artık anlamadım :uhm: daha önce de yazdım kimse cevap yazmadı ama şimdi yazın ya valla yazık bana :a015:

Bide denemediğim sey kalmadı ıncır kuru çatlatma iğnesi ilaç aşılama bu ovulasyon testı yok yok elde var sıfr şımdı ankarada iyi bir doktor bulup ıkıncı bır aşılama sonrasında tup bebek deneyeceğiz artık

Arkadasım teste devam et hasta olana kadar çunku geçte yumurtlayabılıyorsun bekle bakalım eğer adet olursan yumurtlamadan bı doktora gıt hormonlarına fılan baktır ve ovulasyon takıbı yaptır bakalım ne olacak onumuzdekı ay

canım bana da ilk ay öyle olmuştu. hayalet çizgi değildi de aynı koyuluğa gelmemişti hiç. ben su içiyordum bol bol o yüzden idrarımı 4 saat tutamıyordum. belki ondan olmuştur. geçen ay yakaladım çifti ama kısmet değilmiş.

bence mutlaka 4 saat idrar tutma kuralına uy. çok bol da su içme ki idrarı seyreltmesin.

bu ay yumurtlama gününü tam gününde yakaladım ,gerçi her ay ben yumurtluyormuşum da haberim yoktu.burada ki konuları okuduktan sonra kesin anladım:kedi:

ben sürekli tahlillerimi yapıyorum. geç yumurtluyorum. iki ay önce adetime bir hafta kala yumurtlamamı göstermişti doktor bi rahim içine kamera falan da bakmıştı. adetimin üçüncü günü de gittim ultrasonda baktılar.hormonlar gayet iyi. yani rahim filmi dışında tüm tetkikleri yaptım. zaten sorun eşimin değerlerinde. neyse ben 4 saat çişimi hiç tutmadım. 2 saat yeter diye . suya da pek dikkat etmedim açıkçası. oondan mı olmadı :uhm:

canım biz de hazirandan itibaren deniyoruz. ben demeye başlamadna önce doktora gitmiştim, hiç bir soun yok dedi doktor. ilk denememiz de olmayınca çok şok yaşadık çünkü ovulayon testi kullanmıştık. hiç vakit kaybetmeden eşim de doktora gitti ve sorun olduğu ortaya çıktı. sperm sayısı 3 milyon. morfoloi ve hareketlilikte sorun yok. varikosel de çok hafif derecede ameliyat gereksiz dediler. ilaç takviyesi verdiler. biz de yaza kadar normal yoldan olmasını bekliycez. ben de öğretmenim ve yaza kadar olmazsa o zaman birşeyler düşünüyoruz bakalaım, aşılama tüp vesaire.
yani arkadaşlar beklemeyin bence her ikiniz de kontrole gidin.

Benım eşimınde varıkosel denıldı hafıf derecede ama ılaç fılan baslanmadı artık bende yaza kadar uğrasıcam olmazsa yazın yada 15 tatılde tup bebek denıcez artık
bu arada ankarada bıldığınız ıyı bır doktor var mı arkadaslar

canım bizde öncesinde gittik hiç bi sorun yok dediler hatta kağıdı bile vermedi doktor. tamam dedi folik asit elevit verdi. 4 ay sonra gittim biraz iltihap var diye çocuk falan diyince aaa erken ama dedi.. ya bizim de 4 milyon çok çok az. üstelik ileri hareket "sıfır" toplam hareket %15 doktorda tüp demedi üç ile altı ay arasında tedavi verdi onu bekliycez. aşılama falan istemiyorum zateen çok zor. inşallah mikro ile olur diyorum. inşallah bi mucize olurda o eziyete girmeyiz. acayip gözüm korkuyor o ilaçlardan ya.

canım benim doktorum Ankara da Hakan yaralıyı tavsiye etti şiddetle. anatolia tüp bebek merkezindeymiş. ama burda yorumları okudum o kadarda iyi demiyorlardı bilemiycem. tabi doktorlar birbirinden daha iyi anlarlar biz olayın ne de olsa dışındayız.

sağol arkadasım o işlere hiç bellı olmaz diyorum ya ben geçen yazda tedavıyle geçirdim bi denemedığım tup bebek kaldı onuda onumuzdekı yaza artık aşılama fılan olmazsa ama en kısa zamanda doktora gıtcem tekrardan bakalım ne dıcek ınsallah bu sıkıntılara gerek kalmadan bebış gelır

inşallah canım Allah isteyen herkesle birlikte bize de doğal yoldan acı çektirmeden verir. sorun aynıymış eşlerimizde. varikosel var mı sizde yoksa sadece sayı düşüklüğü mü?bize ilk önce bir doktor ameliyat demişti ama snra 3 doktor ameliyatlık bir durum yok dediler.aslında forumda ameliyattan sonra hamile kalan çok kişi var ama eşim de çok gafif varmış vaikosel, ameliyat gereksiz dediler. yani sayının düşük olmasının sebebi varikosel değil dediler. bakalım bekliycez görecez. doğal olması için ne duyarsam yapıyorum.

bizde varikosel yok canım. yalnız hiç harekett yok. ama varikosel ince ise gerek yok canım ameliyata zaten en iyi ihtimal ameliyattan bir yıl sonra değerler düzelir diyolar bir yılda onun için beklemek zaman kaybı. bizim de doğal olması zor ama keçi boynuzu kürü bal-polen-arısütü ceviz vs. ne bulsam içiriyorum. ama değerleri yükselse bile doğal yoldan hamiş olanı duymadım. bakalım daha 8 ay var canım tatile ama ben şubatta 30 olucam :gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…