Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

bende aynı durumdayım ruyamda bıle test yapıyom...bende 23 kasım oglen yaptım testı cok kyu ıkı cızgı yakaladım emın olamadım 4 saat ıdrar tutup tekrar yaptım ıkıncı cızgı sılıklesmıstı neden oldu bılmıyorum ..kac gundur arastırıyorum ama bı bılgı bulamadım

NPLS Merhaba bu yazını yeni okudum ve bence umut var eğer 22 Kasım da birlikte olduysan. Nedenine gelince her gün saat 2 de yapıyorsan ve net iki çizgiyi 23 Kasım da 2 de yakaladıysan bu saatten önce yani geceden sabaha senin LH hormonun yükselmiş bu da fsh'ı yükseltip folikülü çatlatacak demektir yani senin ovülasyonun 23 Kasım öğleden sonra ya da akşam olmuş olmalı eğer 22 Kasım gecesini değerlendirdiysen umut var bence..

yumurta çatlatmak için saraçoğlu kuru incir kürü öneriyordu kitabında incileri kaynatıyosun suyunu içiyosun falan...ama ben kuru inciri öyle yedim bol bol o ay yumurtlama döneminde o beyaz akıntıdan çok gelmişti ama o zamanda kızamıkçık aşısı zamanını bekliyordum onun için bebek düşünmedik bu ay tekrar yapıcam inşallah olur çok istiyorum

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum dün 12.günüm dü akşam 20:00 da yaptım koyu iki çizgiyi gördüm test çizgisi belki yarım ton kadar açıktı bugün gün ışığında baktım tekrar hemen hemen aynı koyulukta idi tabi bunu değerlendirdik.
Sormak istediğim bu akşam da koyu iki çizgi mi yakalarım yoksa silikleşir mi ? aslında eşim ikinci bebek için pek gönüllü değil o nedenle iki gün üst üste büyük ihtimal istemeyecektir. ınşallah çizgi silikleşir..ancak sizden de kullananlardan bu konu ile ilgili deneyimlerini öğrenmek için yazıyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar ovulasyon testleriyle ilgili bişeyi açıklığa kavuşturmamız lazım. Waterssın da bahsettiği gibi LH denen hormon yumurtamız çatlayıp hazır hale gelmeden önceki 20-48 saat öncesinden salgılanmaya başlıyor. Yavaş yavaş artıp tepe yapıp sonra da yumurta çatlamadan önce azalıyor. Günde tek test yaparak tepe noktasını kaçırma ihtimali çok yüksek. Örneğin NPSL arkadaşımız ilk yaptığında tepe noktasını yakalamış, sonra silik çıkmasının nedeni LHnin azalmaya başlaması. Önemli olan tepe yaptığı yani aynı koyulukta çıktığı andan itibaren her gün ilişkiye girmek Yani tepe yaptıktan sonraki iki günü değerlendirmek. Eğer günde bir kez, aynı saatte test yaparsak tepeyi kaçırabiliriz. Misal ben geçen gün 5 te yaptım, bir ton daha açıktı ama barizdi. Ertesi gün 12de yaptım gene hafif silikti. Muhtemelen ilk testten sonra gece tepe yaptı ve sabah ölçtüğümde düşüşe geçmişti. Hep silik çkıyor veya hiç rastlamıyorum diyen arkadaşlar daha çok test yapmalılar. Biri öğlen biri akşam yapılabilir mesela.

anacım zaten test dayanmıyo bide günde 2 3 yaparsak battık yani kaydirigubbakcemile3
bizim sayemizde test üretenler ve satanlar zengin olacaklar yahu delikafadulden

anacım zaten test dayanmıyo bide günde 2 3 yaparsak battık yani kaydirigubbakcemile3
bizim sayemizde test üretenler ve satanlar zengin olacaklar yahu delikafadulden

Bence en uygun zaman akşam 20:00 civarları 16:00 dan sonra sulu içecekleri çok az tüketip 4 saat sonra az da gelse kullanılıp atılan ve marketlerden temin edilebilen bardaklara numuneyi alıp daldırabilirsin ben öyle yapıyorum ve riske etmiyorum az da gelse test yapabilirsin. LH pikinin yükselmesi ve bitişi yaklaşık 24 saat sürüyor tam tepe noktası yani çok koyu iki çizgiyi yakalamayabilirsin ama bariz diyebileceğim 2. çizgiyi yakladığında değerlendirirsin. Mesela dün akşam sekizde yaptığım test neredeyse aynı koyulukta idi C çizsi ile, bu durumda iki seçenek var :

1- ya LH pik yapmak üzere
2- ya da LH pik yaptı ve çok yeni düşüşe geçti

her iki durumda tepe noktasına yani en yüksek LH değerine çok yakın olduğu anlamına gelir bu durumda 24-48 saatiçerisinde ovülasyonu beklemek lazım.

umarım açıklayıcı olmuştur.

Bende şunu anlamıyorum arkadaşlar LH pik yaptıktan sonra aniden düşüşe geçmesi gerekmezmi. Ben 14. gün bir ton açıkta olsa 2. çizgiyi net bir şekilde gördüm. 15. gün biraz silikti bugün 17. gün yine silik çizgi çıkıyor. Mesela 7. ve 8. gün hiç çizgi görmemiştim. Çok koyu çizgiyi yakaladıktan sonra teste devam eden varsa ne zaman tam olarak yok oldu. Böyle muallakta kalmak çok kötü. Ya çıkacaksa koyu çıksın. Ya da çıkmasın değilmi yahudelikafadulden

Merak ettim canım test yaptın mı? Daha mı koyuydu yoksa silikleşti mi?

Kenndy merhaba, 8. ve 9.günlerde çok çok silik de olsa vardı benim testimde dün12. gündü iki nci çizgiyi yakaladım C çizgisi ile T çizgisinin koyuluğu birbirine çok yakındı değerlendirdik, bu akşam tekrar yapacağım testi rengindeki değişimi yazarım.

Hepinize merhaba, ben de galenik marka ovulasyon testini kullandım, 23.11.de çift çizgiyi gördüm, şimdi merakla bekleme halindeyim ve tabi kendimi dinliyorum sürekli:)Ne olur ne olmaz diye biten ovulayon testlerimin yenilerini de sipariş ettim:)

waterss nevetna cevaplarınız ıcın tesekkur ederım..umudum hıc yok gunume de az kaldı her ay kı gıbıyım hamıle kaldıgımda vucudumda olusan hıcbı degısıklık yok ..olsun en azından bu ay bana tecrube oldu esımın ıngıltereye gıtmesıyle kacırdık kısmet degılmıs..ınsallah sızın guzel haberlerınızı alırım..

npls, canım bu ovulasyon testlerine takılma sen bak ben de üç ay kullandım ama ne tam gününde yakaladığım dediğim pozitiflerde çıktı, ne de kimi ay kopkoyu cizgiyi yakalayabildim adetime kadar koyu silik çıktı, bu yüzden bu ay bıraktım ben, çünkü sonuçta adet bitiminden beklediğin güne kadar gün aşırı yapmak bence en mantıklısı

Kızlar bir şey sormak istiyorum. Bu ay ilk defa kullandığım ovülasyon testinde 12. gün aynı koyulukta 13. gün ise test çizgisi kontrol çizgisinden bariz koyu idi. o iki günü değerlendirdik üst üste ancak 14. gün sanırım değerlendiremeyeceğiz. Bu problem olur mu ? bir de testin prospektüsünde eğer pozitifi yakaladıysanız ( ki tarif olarak benim az önce yazdığım gbi her iki gündeki işaretleri pozitif olarak kabul ediyor ) daha sonraki gün test yapmanıza gerek yok diyor. Bir de pozitifi yakaladğınız 2 gün üst üste değerlendirin diyor. Bu durumda benim 12. ve 13. günlerim poztif çıktı ve değerlendirdik sizce bu ay şansım var mı ? yorumlarınızı bekliyorum.. şimdiden cevap verenlere teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…