Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

gecmis olsun canim bu konu hakkinda bi bilgim yok var desem yalan olur icini ferah tutt bi doktora gordun gel canim....

ben artık yumurtlamayı beklemıcem gun asırı hehehehe
olmuyor yumurtlama gunlerındede tutmuooo.adetten sonra hemen baslıcam sıkı calısmalara..ama yınede takıp yapcam

gecmis olsun canim bu konu hakkinda bi bilgim yok var desem yalan olur icini ferah tutt bi doktora gordun gel canim....

Bugün normale döndü sadece hafif sarımtrak kokusuz o da normaldir sanırım bu arada yıl sonu olduğundan dolayı işler yoğun doktora gidemedim. Artık bekleyeceğim hayırlısı..Canımsenin profilinde hasta yazıyor geçmiş olsun önemli bir şey değildir umarım.

ben artık yumurtlamayı beklemıcem gun asırı hehehehe
olmuyor yumurtlama gunlerındede tutmuooo.adetten sonra hemen baslıcam sıkı calısmalara..ama yınede takıp yapcam

Maviyeşil, sen garantiye al gün aşırı yap ama uygulama konusunda bir tavsiyede bulunacağım. Hangi testi kullanıyorsan kullan akşam 7-8 gibi yap böylece o gün içerisindeki LH yükselmesi olursa kaçırmamış olursun. Bir de 4 saat öncesinden tuvalete çık ondan sonra sıvı tüketimini durdur suyu bile az iç. 4 saat sonra kullanılıp atılmalık plastik bardaklara idrarını topla çok az da çıksa ki yeterli oluyor, test çubuğunu içine daldır 15-20 sn beklet sonra oku inan bana çok iyi sonuçlar alacaksın. Yakalama şansın çok yüksek olur 4 saat çok az sıvı tüketeceğinden oldukça konsantre idrar toplayacaksın bu da LH değerini çok rahat okumanı sağlayacak. Bir tavsiye tabi..umarım faydalı olur.

haklısın waters.ben bazen sabah esımı gonderıp yatıodum sabah ıdrarını yapıp gerı yatıodum hıc su ıcmemıste oluyordum ama ne kdr normal sonuc cıkıordu bılmıorum.ama bazende deneme amaclı 4-5 gıbıde su ıcemeden yapıodumm...acaba sabah yaptıgım o uygulama dogrumu.uyumamalımıyım

Canım sabah yapmanın bir mantığı yok tüm akşam ve gece boyunca LH pikinde yükselme olursa ve sen bunu eşin gittikten sonra yapıp tespit etsen bile bir anlamı yok. Ben sana yazdığım gibi uyguladım ve ilk kez yaptım bu ay çok net sonuçlar aldım. Ben bu testi yapmadan hemen hemen tüm markaları okudum, dediğim gibi bir bardağa toplayıp 20 sn daldırıp bakarsan ve akşam san uygun saatlerde yapıp gece değerlendirirsen çok iyi olur 24 saatte bir yapman yeterli aralarda yapmana gerek yok. çift çizgiyi çok net göreceksin bu ay öyle dene ama yine de kaçırmayayım diyorsan gün aşırı çalışmalara devam et. Ben net sonucu alacağına inanıyorum 4 saat boyunca canın istemzse hiç sıvı tüketmesende bir parmak kadar bardağı doldursa bile yeter. Tabi her gün temiz beyaz plastik bardaklardan kullan her markette satılıyor.

merhaba siz hangi ovulasyon testinden kullanıyorsunuz yardımcı olursanız sevinirim

yok canim suan iyiyim biarz bas agrisi basladi yine sinir oluyorumm yaaa sagol dusundugun icin

iyi aksamlar herkese,ya kizlar ben de ovulasyon testi yapicam bu ay alip renklim yeni bitti hangi gunden itibaren yapmaya basliyorsunuz.kac zamandir takip ediyorum ama bir turlu cesaret edip alamadim.cevap verirseniz sevinirim melegime kardes istiyorum Allah izin verirse

bu ay senın dedıgın gıbı yapacagım du bakalım ne cıkıcak sonuc.yarın baslıyorum testlereeeeee of allah yardımcımız olsun

bu ay senın dedıgın gıbı yapacagım du bakalım ne cıkıcak sonuc.yarın baslıyorum testlereeeeee of allah yardımcımız olsun

Yaptığın testleri atma hergün yaptıklarını yan yana koy testler bitene kadar gözlemle. T çizgisi C çizgisinden daha koyu veya aynı ise ertesi gün tekrar test yapmalısın birden tek çizgiye düşecektir. Bu durumda ovülasyon yani yumurtlama gerçekleşmiş oluyor ondan sonra test yapmana gerek yok. Hayırlısı olsun, kolay gelsin.

ya işte sorun orda.ben ovulasyon oldugunda cıft cızgıyı gordum.ıkı uc gun kadar.sonra bıraktım test yapmayı azadıgında rengı.dahada yapmadım.gel gelelım adetıme yakın bazılarında duymustum hamıle olanlarda cıft cızgıye yakın renk cıkıo dıe yapmıstım benım ıkıncı cızgı yıne vardı ama ovulasyondakı kadar belırgın deıldı. adete kdr her gun yaptım her gun de cıktı bu yaa..sence sorun nedır

Canım merhaba dün bu yabancı sitelerden bu konuyu çok araştırdım okudum hatta eve çıkışlarını alıp getirdim yine okuyacağım okuduklarımı özetleyeyim

ÖNEMLİ BİLGİLER :

1- LH hormonu vücüdumuzda her daim var o nedenle az silik de olsa ilk günden son güne kadar testlerde bu gözükür.

2- LH'nin çift çizgi çıktığı ilk günden başlayarak takip eden 3 gün doğurganlığın en yüksek olduğu günler.

3- LH'nin pozitif çıktığı günler 3 günden fazla sürüyorsa yumurta folikülden çıkış kapısında yani yumurtlayabilmek için zorlanıyor ve süreç uzuyor demektir ve sonunda yumurtlama oluyor. Ancak bu istisnasi durum her kadının başına gelebiir diye yazmış ancak üst üste takip eden aylarda tekrarlarsa ya da belli periyotlarda yıl içinde bu oluyorsa doktora başvurun diyor.

4- Eğer gebelik oluşmuşsa periyodun sonuna doğru çift çizgi görenlerin gebelik hormonundan dolayı çift çzgiyi görebileceklerinin doğru olduğu gibi başka hormon etlileşimlerinden veya durumlardan dolayı da çift çizgi çıkabileceğini yazıyordu.

waterss senıde zahmete soktum kusura bakmaa yaaa.
demekkı normalmıs cıft cızgının olması hımm.
sen napıyorsun sendemı bu sekılde hamıle kalmaya calısıosun

merhaba arkadaşlar
benim bu ayda olmadı. bu ay ilk defa adete yakın ovülasyonda tekrar çift çizgi görmek beni çok umutlandırmıştı ama gebelik testi yapmaya zaman kalmadan günümde adet oldum.
aylardır alıyorum bu ovülasyon testlerini artık bu ay almamaya karar verdim. doktordanda randevu aldım. artık doğal yolla olacak umudum kalmamaya başladı aşılama evresine geçelim diyeceğim.

arkadaşlar benım sorum şu: ben çift çizgiyi nerdeyse adetımın 25.gunu gördum dunde regl gunumdu.gecen olumsuz bı aşılamam var gecen ay 28gunde adet oldum .buay yumurtlama gec oldu adetıdme gec olur dımı benım mantıgıma göre böle ama sizlerde nasıl oldu yumurtlama gec olupta adetınz gunundemı geldı gectımı

arkadasım ovalsyon testınbde çift çizgiyi kaçıncı gun gördun kaç gun sonra regloldun.

kızşar bendeki testler kafayı yemiş durumda
reglime 2 gün var aama hala soluk çift çizgi çıkıyo
geçen ay da böle olmuştu hamişim sanmıştım ama değildim
ya benim lh hormonum züper çalışıyo ya da ben bi kaç defa yumurtluyorum
ayyy diyorum yaa tavuklara ayıp olacak:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…