Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

merhaba arkadaslar.ben ovilasyon testi yapmistim biliyosunuz clearblue digital olandan.benim bu ay sklusum 30 gun surrdu, ve gecen ay ise 29 gun gecen ay 15.gun yumurtladim ozamanda ovilasyon testi yapmistim ama ayni marka degildi ve cizgili olandandi.15 gunu cift cizgiyi yakalamistim. ama biz 12 gunu iliskide bulunmustuk bidaha da yapmadik 15 gunu oldugunu gordum ama olmadi bisey..bu ay ise digital olan teste yaziyorki yumurtlamanin oldugu 2 gunu gosteriyor diye.ben bunu 13 gunu yaptim ve pozitifti.14. gunude yaptim iki kere yaptim 14. gun ve ikisindede pozitif cikti dun 15 gunumdu ve artik negatif olmustu....bu silik olan testler sizi yaniltmasin cunki tam gununde potitif cikiyor ve zaten yumurtlama sadece 1 gun surdugu icin diger gunu negatif olmasi normal.pozitif gunu yakaladik ve sadece 1 gun degerlendirdik ben suna inanaiyorum eger olacaksa o bi gun bile yeter zamani gelmisse ama gelmemisse gunde 10 kere yapsakta olmaz.zaten doktorlarda hergun yapilan iliskilerde spermlerin gucunu kaybettigini soyluyor.benim beklenen reglim 15.aralik da bekliyip gorucez insallah hadi hayirlisi herkezeee

Meryemcim senin deneyiminde bana bir fikir verdi teşekkür ederim. Ben de üst üste yapılmaması gerektiğini biliyorum o nedenle sordum . Bizde testte pozitif çıkan iki üst üste günde yaptık.

Bugün ( 14.gün akşamı ) yaparsam testi akşam belki negatifi göreceğim artık. Negatifi gördüğüm zaman ovülasyon gerçekleşmiş mi oluyor ?.

Pozitif sonuç yanlızca bir gün mü belirdi senin dijital testte ve sadece o bir günü değerlendirmek yeterli mi ?.

Bu arada ben Fortel in ovülasyon test çubuklarını kullanıyorum çok net iki gün çıktı 2. günkü ( 13. gün akşamı ) test çizgisi çok belirgin koyu idi. Benim beklediğim tahmini adetim 14 Aralık gibi bu durumda.

benim testimin ustune yaziyorki yumurtlamanin gerceklestigi 2 gunu gosteriyor diye doktorlarda test yapmiyorsak bize diyorlaki.mesela 13 gunden baslayarak yapin 16 gune kadar dioyrlar mesela cunki test yapmadigimiz icin belirgin gunu yakalayamadigimiz icin.ve ben testi 3 gun ust uste yaptim 13 gunumde gulen yuz 14 gunumde yine gulen yuz ama dun aksam yine yaptim ve yoktu.bide sunu soyliyim ben gecen ay cizgili olani yaptim hep silik cikti bende yumurtladigimi dusunerek iliskide bulunduk 10 ve 12 gun ama testi yapmaya devam ettim 15 gunu tam koyulasmisti ve onunde benim siddetli bi sekilde kasik agrilarim oldu.bu ay 13 gunu gulen yuzu yakalayinca dedimki ama kasiklarim agrmiyor acaba daha varmi dedim ama 14 gunu kasiklarim agrimaya basladi ve aksamina gecti agrim.anliycan heray ayni gunde olmuyor cok uzun oldu ama insallah yardimci oldum sana benimkiside 16 kasimda regl gunumdu yeni beklentim 15 de insallah ikimizinkide olmusturr duaciyim canim senin icinnn

Çok sağol cevap yazdığın için yardımcı oldu tabi. Bende yumurtlama esnasında belirgin bir kasık ağrısı olmaz mesela bugün sol kasığıma çok hafif seyirme şeklinde vuruyor ara sıra o kadar bazen o bile olmaz normalde bazen de sağ veya sol karın alt bölgemde bir batma olur o da bazen o nedenle pek belirtilere güvenemiyorum bazı ay hiç bir belirti olmaz bende.

Çizgili olan testlerde 4 saat mümkünse çok az veya hiç sıvı tüketmeden temiz bir disposable bardağa az da olsa numune aldığında test çok güzel çalışıyor bu durumda çubuğu içinde 20 sn kadar bekletiyorum. Akan numune altında az gelen idrar ile sonuca varılamaz önemli olan burada LH konsantrasyonu.

Umarım ikimizinki ve burada bunu yapan tüm arkadaşların çabası boşa çıkmaz ve hepimizin ki tutar...

amin canim insalllahhhh dualarimiz hepimiz icinn

slm ben bısey sormak ıstıyorum ben yumurtlama testlerınden aldım.gecen pazar sılık cıft cızgı gordum pzt tekrar uyguladım daha koyulasmıstı bız o aralar denedık sımdı.pazar yaptım bısey yoktu bugun denedım yıne cıft cızgı varr anlamadım bugunku sılık ama

Disikus, ovulasyon testleri bazen hamilelikte de pozitif çıkıyor. Ama bunun için yerleşme olmuş olması lazım. En son adet tarihin ne ve siklüsün kaç gün sürüyor? Eğer adetinden sonraki 2 haftanın içindeysen yumurtlamadır. Bazen çok nadir de olsa yumurtlamadan sonra da LH denen hormon az miktarda bulunuyor vücutta. Önemli olan ilk pozitif test. Onu da değerlendirmişsiniz zaten.

Hamilelik belirtileri yerleşmeden sonra çıkar yani ovulasyondan sonraki 7. günden sonra, hatta çoğu hamilede adet tarihi geçtikten sonra.

amin canim insalllahhhh dualarimiz hepimiz icinn

Meryem'cim, bu akşam 14. günümdü testi yaptım tek çizgi çıktı 8. gün yaptığım test ile aynı yani LH tamamen düşmüş durumda bu tek çizgiyi görünce sevindim.hihoyyyt Çünkü bugün ovülasyon gerçekleşti demek bu. Biz de 12. ve 13. günleri üst üste değerlendirmiştik :kedi:.

Benim de reglim bu durumda 14 Aralık ( eğer bugünü 1. gün sayarsam ovülasyonun olduğu gün olarak ) regli günüm. Günlerimiz birbirine çok yakın..ümit var gibi gözüküyor bir aksilik olmazsa çok heycanlıyım şimdi bu 2 hafta geçemez.Çok da umutlanmak istemiyorum..korkuyorum

Bir şey sormak istiyorum, vucüt ısımdaki artışı 2 gündür ciddi olarak fark ettim. Akşamları artıyor 37 derece ve hasta da değilim, ayrıca son bir haftadır da bir baş ağrım var?Bunlar belirti olarak değerlendirilebilir mi?

canim benim insalllhahhhhhh olur ya sana cok duaciyimmm evet cok yakin zamanlardayizzz allah herkezin kalbine gore verir insallah olmassada uzulmek yok yola devam allah hakkimizda hayirlisini verir insallahh 2 hafta dedigin ne ki cabuk gecer fazla dusunme kendini oyaliycak biseyler bul ben ise gittigim icin fazla dusunmuyorum.benimde ayni oldu 13 ve 14 gun gulen yuz ckti dun yapmistim artik gulmuyordu bende gorunce cok sevindim is yerinde yapmistim esmi aradim sevincten birbirimize dua edelimmmmmm canimm hadi optum

canım gec yazdım kusura bakma sayfalar cok gec acıldı ve cavap yazmayı denesemde bı turlu olmadı ..anca yazabıldım..bu ay ılk defa test yaptım gunumu belırledım ama esım yoktu ..senın de dedıgın gıbı fazla takılmamak lazım

Tek çizgi ile gülmeyen yüze de sevinilebiliyor..inşallah 14-15 Aralıkta çift çizgileri görürüz. Bu arada benim 15 Aralık oluyor galiba reglim yanlış yazdım 14 diye çünkü ovülasyon 1 Aralık .

Bu arada sen ilk defa mı ovülasyon testlerinden kullanıyorsun ben çok geç kaldım bu 7. denememiz oluyor keşke öncesinden alsaydım. Bu arada benim 4.5 yaşında bir kızım var o normal yoldan 2-3 ay içerisinde olmuştu.

ben gecen ayda kullandim ama biz zaten bu ikinci ayimiz ilk ayda ben testi yanlis yaptim suya dusurdum calismadi biseyler oldu yanii hem 15 gunu yumurtlamam olmustu bunu ikinci bi test alarak yaptim bizse 10 ve 12 gunu beraber olduk 15 gunude esim istemedi daha oyuzden gununu yakalayamadikyani yumurtlama gunumu tuttturamadik.ne bilim testin suya dusmesi gunun tuttmamasi herseyde bi hayir vardir diye dusunuyorum.bence seninde 7 ayin bosa gitti diye dusunme allah onu hayir gormustur oyle oluyodur canim stress yapmak yokkkk dusunme fazlaaa gelicek insalllah bebislerimizzz

Haklısın stres yapmamaya çalışıyorum ama eşim pek ikinci çocuğu gönülden istemiyor tek çocuk olsun diyor ben istediğim için biraz da oluyor ama her an vaz geçebilir o nedenle belki biraz stres yapıyorum. Bu arada sarımsı-kahverenkli bir akıntım var yarın doktora gideceğim inşallah bebiş olacaksa engellememiştir, yoksa çok üzülürüm. Ekim ayında enfeksiyon olmuştu antibiyotik ve fitil verdi kullandım şimdi reglim bitti 3. haftaya girdim hafif hafif devam ediyor. Bu konuda bilgin ya da bilgisi olan var mı. Gebeliği engelleyen bir durum mu dur ? Herşeyin hayırlısı diyorum hep zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…