- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #6.281
Eşinin sperm problemi yoksa çizgiyi gördüğün gün başlayıp takip eden iki gün olmak üzere toplam üç gün dene derim ben.Ama problem varsa çizgiyi gördüğün gün olsun bir gün bekle diğer gün çalış.Ben ovulasyon testi ile hamile kaldığımda ikinci söylediğim gibi denemiştim.
sperm omru 72 saat , yumurta omru 24-36 saatttir.haliyle yumurtlama oldugunda orda hazir bekleyen sperm olmasi sansi cok arttirir.bence iki koyu cizgiyi gordugun gun de iliskiye gir,takib eden iki gun de.
merhaba arkadaşlar bende test aldım bu ay ve 2 gündür yapıyorum. adetimin 10.günü başladım ne olur ne olmaz dedim. iki gündür silik çizgi var. 29-30 günde adet oluyorum ben. acaba yumurtlama olana kadar hep silik çizgi mi olacak? normalde benim hesabıma göre 14-15.gün yumurtlamam lazım yani silik çizgi için erken değil mi?
benim bu 2. ayımdı
olmadı...mafoldumbenyine
çok umutluydum bu ay dan,testlerim koyu olmuştu :gitme:
bu ay olsaydı çok iyi olacaktı,çok zor bundan sonrası artık :1no2:
kızlar merhaba,
ben aranıza bugün katılmş olmama rağmen uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum.29 yaşındayım,sağlık merkezinde baş hemşire olarak çalışıyorum ve doktorlarla iç içeyimaltı yıllık evliyim ve altı yıldır korunuyorduk.üç ay önce bebek yapmaya karar verdik ve karar verdiğimiz aydan itibaren sağlığın içinde olmamın avantajı ile kendime baktırmaya başladım,hormonlarıma,yumurtalıklarıma,ovülasyon günüme hepsine bakıldı ve herşeyim çok normal çıktı.Kadın doğum uzmanımız hiç bir şey yapmaya gerek olmadığını,uzun süreli korunmanın ardından bir yıla kadar hamile kalamayabileceğimi ve acele etmemem gerektiğini söyledi fakat ben yinede tedirginim,bu ay ovülasyon testini 13.gün yapmaya başladım ve 14 ve 15.günde silik çıktı.16.günde tam net olarak kırmızı çıktı ve 17.gün negatif çıktı.15.gün vajinal ultrasonla yumurtalarıma bakıldı ve 23 mm ve 17 mm iki tane yumurtam olduğu söylendi.Bu ay çok umutluydum ama bugün sabah regl olunca hayal kırıklığına uğradım resmen.
Sağlıkçı olmama,her şeyimin normal olmasına rağmen üç aydır hamile kalamayınca kendimi kötü hissettim ve bende sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Rabbim herkese annelik duygusunu tattırsın inşallah.
neden öyle diyorsun ki? bazen bende senin gibi dusunuyorum (kendimce nedenlerden dolayı), ama belki en önemlisi (takma demem asla da) düşümeden düşünmek... yani aklının ve yüreğinin bir köşesinde her daim tutup, ruh halinin ve yaşantının tamamıyla etkilenmesini izin vermemek gerek gibi...
birde çok okumaya başladım bu tarz siteleri genel olarak gördümki 18-40 yaş arası hiç fark etmiyor eğer zorlu bir problem yoksa genelde insanlar hamile kalıyor bir şekilde... Hep hatırlatmaya çalışıyorum kendime, iyi düşün iyi olsun ama canı gönülden, yanı hakkını vere vere iyi düşün diyorum. yani içinde fark yaratana kadar iyi düşün.. hemde sadece bu hamilelik için değil, herşey için...
umarım hayırlısıyla hamile kalırsın tatlı kadın... :)
merak etme,o silik çizgi koyulaşacaktır yerimseniben
silik çıkması normal şimdi,yükselmesi yakınır
10.gündeysen,14-15. gün yumurtlama olacaksa yakın
benim bu 2. ayımdı
olmadı...mafoldumbenyine
çok umutluydum bu ay dan,testlerim koyu olmuştu :gitme:
bu ay olsaydı çok iyi olacaktı,çok zor bundan sonrası artık :1no2:
kızlar merhaba,
ben aranıza bugün katılmş olmama rağmen uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum.29 yaşındayım,sağlık merkezinde baş hemşire olarak çalışıyorum ve doktorlarla iç içeyimaltı yıllık evliyim ve altı yıldır korunuyorduk.üç ay önce bebek yapmaya karar verdik ve karar verdiğimiz aydan itibaren sağlığın içinde olmamın avantajı ile kendime baktırmaya başladım,hormonlarıma,yumurtalıklarıma,ovülasyon günüme hepsine bakıldı ve herşeyim çok normal çıktı.Kadın doğum uzmanımız hiç bir şey yapmaya gerek olmadığını,uzun süreli korunmanın ardından bir yıla kadar hamile kalamayabileceğimi ve acele etmemem gerektiğini söyledi fakat ben yinede tedirginim,bu ay ovülasyon testini 13.gün yapmaya başladım ve 14 ve 15.günde silik çıktı.16.günde tam net olarak kırmızı çıktı ve 17.gün negatif çıktı.15.gün vajinal ultrasonla yumurtalarıma bakıldı ve 23 mm ve 17 mm iki tane yumurtam olduğu söylendi.Bu ay çok umutluydum ama bugün sabah regl olunca hayal kırıklığına uğradım resmen.
Sağlıkçı olmama,her şeyimin normal olmasına rağmen üç aydır hamile kalamayınca kendimi kötü hissettim ve bende sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Rabbim herkese annelik duygusunu tattırsın inşallah.
Merhaba,
Bende ilk kez bu ay ovulasyon testi yaptım. 14. gün olarak tahmin ettiğim yumurtlama günümün ise bu ay 18. günde olduğunu gördüm!
Ayrıca 19. günde daha da koyulaşmıştı. Biz bu iki günü de değerlendirdik.
Ne kadar faydalı bir test bizim gibi bebek isteyenler için...
merhaba umarım tutturmuşsunuzdur canım :) 20.günü de değerlendirseydin daha sağlam olurdu bence.
kıslar bütün tabular yıkılacak heralde sıkı durun
1.kıslar reglimin 13.günü ovulasyon testinde bariz pozıtıfı gordum test çizgisinden daha koyuydu..
2..sonraki günde ateşim 36.7e cıktı tamam dedım 14.gun çatlamış preseed de kullanmıştık
3. reglımın 17.gunu kasık ağrısıyla dr a gıttım veeee doktor 23 mm yumurtan var hala çatlamamaş dedii
şimdii bu duruma göre bana bi yorum yapın kıslar ateşe gore catlamış teste göte çatlamışş gözüküo peki çatlamadıysa neden gtest pozitif çıktı ve atesım bugunde 36,7ydii ben neye güveneyimm yaa çok güvenıodum ov.testine
Canım belkide iki yumurtan vardı biri çatladı doktor çatlamak üzere olan diğer yumurtanı sana söylemiştir.Ben ovulasyon testlerinin doğruluğuna inanıyorum tabi istisnalar olabilir.Çünkü 2 aydır kullanıyorum pozitifi gördüktn tam 14 gün sonra regl oluyorum.Sen de bi kontrol et istersen 13-14 gün sonra regl olursan doğrudur.Tabi inşallah olmazsın.:CüvCüv:
20. gün bugün canım... Değerlendireceğim inşallah yerimseniben
kıslar bütün tabular yıkılacak heralde sıkı durun
1.kıslar reglimin 13.günü ovulasyon testinde bariz pozıtıfı gordum test çizgisinden daha koyuydu..
2..sonraki günde ateşim 36.7e cıktı tamam dedım 14.gun çatlamış preseed de kullanmıştık
3. reglımın 17.gunu kasık ağrısıyla dr a gıttım veeee doktor 23 mm yumurtan var hala çatlamamaş dedii
şimdii bu duruma göre bana bi yorum yapın kıslar ateşe gore catlamış teste göte çatlamışş gözüküo peki çatlamadıysa neden gtest pozitif çıktı ve atesım bugunde 36,7ydii ben neye güveneyimm yaa çok güvenıodum ov.testine
hadi bakalım canım inş buay bebeğine kavuşursun :Saruboceq:
bence de iki yumurtan olmuş olabilir canım 2. çatlamıştır belki
Canım belkide iki yumurtan vardı biri çatladı doktor çatlamak üzere olan diğer yumurtanı sana söylemiştir.Ben ovulasyon testlerinin doğruluğuna inanıyorum tabi istisnalar olabilir.Çünkü 2 aydır kullanıyorum pozitifi gördüktn tam 14 gün sonra regl oluyorum.Sen de bi kontrol et istersen 13-14 gün sonra regl olursan doğrudur.Tabi inşallah olmazsın.:CüvCüv:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?