Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

teşekkür ediyorum fionacım..umarım sağlıkla bebeğine kavuşursun..

sperm omru 72 saat , yumurta omru 24-36 saatttir.haliyle yumurtlama oldugunda orda hazir bekleyen sperm olmasi sansi cok arttirir.bence iki koyu cizgiyi gordugun gun de iliskiye gir,takib eden iki gun de.

öğrenecek çok şey varmış...
çok teşekkürler canım..
cevaplarınız için opuyorumnanaktan

merhaba arkadaşlar bende test aldım bu ay ve 2 gündür yapıyorum. adetimin 10.günü başladım ne olur ne olmaz dedim. iki gündür silik çizgi var. 29-30 günde adet oluyorum ben. acaba yumurtlama olana kadar hep silik çizgi mi olacak? normalde benim hesabıma göre 14-15.gün yumurtlamam lazım yani silik çizgi için erken değil mi?

merak etme,o silik çizgi koyulaşacaktır yerimseniben
silik çıkması normal şimdi,yükselmesi yakınır
10.gündeysen,14-15. gün yumurtlama olacaksa yakın

benim bu 2. ayımdı
olmadı...mafoldumbenyine
çok umutluydum bu ay dan,testlerim koyu olmuştu :gitme:
bu ay olsaydı çok iyi olacaktı,çok zor bundan sonrası artık :1no2:

benim bu 2. ayımdı
olmadı...mafoldumbenyine

neden öyle diyorsun ki? bazen bende senin gibi dusunuyorum (kendimce nedenlerden dolayı), ama belki en önemlisi (takma demem asla da) düşümeden düşünmek... yani aklının ve yüreğinin bir köşesinde her daim tutup, ruh halinin ve yaşantının tamamıyla etkilenmesini izin vermemek gerek gibi...

birde çok okumaya başladım bu tarz siteleri genel olarak gördümki 18-40 yaş arası hiç fark etmiyor eğer zorlu bir problem yoksa genelde insanlar hamile kalıyor bir şekilde... Hep hatırlatmaya çalışıyorum kendime, iyi düşün iyi olsun ama canı gönülden, yanı hakkını vere vere iyi düşün diyorum. yani içinde fark yaratana kadar iyi düşün.. hemde sadece bu hamilelik için değil, herşey için...

umarım hayırlısıyla hamile kalırsın tatlı kadın... :)

kızlar merhaba,
ben aranıza bugün katılmş olmama rağmen uzun süredir yazılarınızı takip ediyorum.29 yaşındayım,sağlık merkezinde baş hemşire olarak çalışıyorum ve doktorlarla iç içeyimaltı yıllık evliyim ve altı yıldır korunuyorduk.üç ay önce bebek yapmaya karar verdik ve karar verdiğimiz aydan itibaren sağlığın içinde olmamın avantajı ile kendime baktırmaya başladım,hormonlarıma,yumurtalıklarıma,ovülasyon günüme hepsine bakıldı ve herşeyim çok normal çıktı.Kadın doğum uzmanımız hiç bir şey yapmaya gerek olmadığını,uzun süreli korunmanın ardından bir yıla kadar hamile kalamayabileceğimi ve acele etmemem gerektiğini söyledi fakat ben yinede tedirginim,bu ay ovülasyon testini 13.gün yapmaya başladım ve 14 ve 15.günde silik çıktı.16.günde tam net olarak kırmızı çıktı ve 17.gün negatif çıktı.15.gün vajinal ultrasonla yumurtalarıma bakıldı ve 23 mm ve 17 mm iki tane yumurtam olduğu söylendi.Bu ay çok umutluydum ama bugün sabah regl olunca hayal kırıklığına uğradım resmen.
Sağlıkçı olmama,her şeyimin normal olmasına rağmen üç aydır hamile kalamayınca kendimi kötü hissettim ve bende sizlerle paylaşmaya karar verdim.
Rabbim herkese annelik duygusunu tattırsın inşallah.

canım 3 ay diyorsun...6 yıldır korunuyorsun...bu kadar erken umutsuzluğa düşme...
biz hiç korunmamış olmamıza rağmen 3 yıldır bekliyoruz --ha ilk 15 gün deli gibi korundum sırf o hapı merak ettiğimden-- :roflol:
umutsuz olmak yok lmaz:
buradakilerin neler yaşadığını tekrar düşün...

öyle yapmak en mantıklısı,strese girmeden
hemen hamile kalanlarda o mu etkili ki acaba?ama düşünmeden edemiyorum ki senağlama
gelecek ay eşim başka,ben başka şehirde olacağız,ve bir müddet daha
sadece ovu. günlerimde yanına gidersem artık,o da zor olacak benneyaptımki
doğru diyorsun,düşünce biçimin güzel,hem de doğru ama...:çok üzgünüm:
inş tüm isteyenler ve bende :Saruboceq:

Merhaba,
Bende ilk kez bu ay ovulasyon testi yaptım. 14. gün olarak tahmin ettiğim yumurtlama günümün ise bu ay 18. günde olduğunu gördüm!
Ayrıca 19. günde daha da koyulaşmıştı. Biz bu iki günü de değerlendirdik.
Ne kadar faydalı bir test bizim gibi bebek isteyenler için...

merak etme,o silik çizgi koyulaşacaktır yerimseniben
silik çıkması normal şimdi,yükselmesi yakınır
10.gündeysen,14-15. gün yumurtlama olacaksa yakın

hımmm anladım canım çok sağol opuyorumnanaktan ozaman aynen devam edeyim ben.

benim bu 2. ayımdı
olmadı...mafoldumbenyine

hemen umutsuzluğa kapılma canım dur bakalım. insanlar ne şartlarda bebek sahibi oluyor. benim 15. ayım hala umudum var bak azimle çalışıyorum :)))

merhaba canım, inşallah en kısa sürede bebeğine kavuşursun :Saruboceq:

merhaba umarım tutturmuşsunuzdur canım :) 20.günü de değerlendirseydin daha sağlam olurdu bence.

kıslar bütün tabular yıkılacak heralde sıkı durun

1.kıslar reglimin 13.günü ovulasyon testinde bariz pozıtıfı gordum test çizgisinden daha koyuydu..
2..sonraki günde ateşim 36.7e cıktı tamam dedım 14.gun çatlamış preseed de kullanmıştık

3. reglımın 17.gunu kasık ağrısıyla dr a gıttım veeee doktor 23 mm yumurtan var hala çatlamamaş dedii

şimdii bu duruma göre bana bi yorum yapın kıslar ateşe gore catlamış teste göte çatlamışş gözüküo peki çatlamadıysa neden gtest pozitif çıktı ve atesım bugunde 36,7ydii ben neye güveneyimm yaa çok güvenıodum ov.testine

Canım belkide iki yumurtan vardı biri çatladı doktor çatlamak üzere olan diğer yumurtanı sana söylemiştir.Ben ovulasyon testlerinin doğruluğuna inanıyorum tabi istisnalar olabilir.Çünkü 2 aydır kullanıyorum pozitifi gördüktn tam 14 gün sonra regl oluyorum.Sen de bi kontrol et istersen 13-14 gün sonra regl olursan doğrudur.Tabi inşallah olmazsın.:CüvCüv:

evet doğru aslında
bi an okuyunca,hoppala bunlaradamı güvenemeyeceğiz dedim
ama dediğin doğru,koyu çizgiyi gördükten 14gün sonra adet oluyoruz

20. gün bugün canım... Değerlendireceğim inşallah yerimseniben

hadi bakalım canım inş buay bebeğine kavuşursun :Saruboceq:

bence de iki yumurtan olmuş olabilir canım 2. çatlamıştır belki

arkadaşlar ben bişey daha sormak istiyorum. ben 3 gündür test yapıyordum ya dün baya koyuydu 2.çizgi ama diğeri kadar değil. bugün yaptığım testte yine silik çizgi var ama dünden silik. acaba dün yumurtlamış olabilirmiyim. kafam karıştı. dün iki çizgi aynı koyulukta değildi çünkü. bilen bir arkadaş yardımcı olsun lütfen ne yapsam bilemedim.

hadi bakalım canım inş buay bebeğine kavuşursun :Saruboceq:

bence de iki yumurtan olmuş olabilir canım 2. çatlamıştır belki

canımm iki ay önce ilk defa 14.gunden ıtıbaren ateşim yükselmedi ovulasyon testindede yakındı ama test çizgisi kadar koyu olmamıstı ama kasık ağrım vardı 20. gun artık gittim doktor yumurtan 1-2 gün önce çatlamış demişti ve gercekten o gun fılan artmıştı ateşim..yılda bir kez fılan boyle benım gecıkır 35.gun olur gecen yılda olmuştu ama genelde hiçç şaşmaz internette yazılan zamanda 27.gun olur hep bakalım kıslar bu ay nasıl olcak LH yukseldi ama çatlayamadımı diorum ozamanda ateş yukselmezdi 18.gündeyim 36.7 hala hayırlısı kıslar eğer reglim gecikirse artık ovulasyon testi almicam 3 ay kadar vajinal ultrasonla takip ettirmeyi dünüorum

mesela 13.gun giderim boyutunu öğrenirim bide 15.gun giderim çatlamışmı diye zaten eşimin sperm sayısı az 2 hafta once 11 milyondu ama kür yapmaya başladım varikosel amelıyatı olalı 3. ay yeni bitti önce artış varmı dıye bakıp sonra gıtcem tabii.
kıslar bu arada bi prof var kımyacı bize bi macun yapıor has karakovan balıyla filan bide kapsuller hazırlamıs arı sütü polenli ginsengli filan onları kullanıoz eger faydası olursa bize burda sizede duyuracağım sonuç almadığım olmadı diyo yanii azospermlılere bile yardımcı olduğunu söyluo bi kaç ürününü kullandık mmesela migran macunu 10 dakıkada ağrı yokoldu bakalım spermlerıde artırırsa sorunu olan arkadaslara yazıcam burdan çunku beklemek ve kucağı boş olmanın ne olduğunu bılıorum uzun oldu kussura bakmayın kıslar cevaplar için hepinie teşekkürler

canım benimde hep öyle oluyordu 12 yada 13.gun pozitif olur 15.gunde ateşim yukselırdi
ıkı ay once tam pozıtıfı goremedım ateşimde 20.gune kadar yukselmedi gercektende zaten gec yumurtlamısım dr gıdıp öğrendim bakalım yazıcam sonucu size bu ay ama çok kuru incir havuç ve incir yemiştim ben dedım acaba 2 yumurtam mı gelişti bide eşimde bazı kapsuller kullanıo bıtkısel bende kullanmıstım bu ay daha kalıtelı yumurtlayayım dıye dıorum onlarınmı faydası oldukı ılerde duyurucam sizede faydası olursa eşime...

merhaba kızlar.size çok öenmli bir sorum olacak...ben normalde 28 günde bir adet olurken bu ay 30 gün sonra oldum.bu ay da çocuk düşündük ama yumurtlama gününü hesaplayamadım biz adet kanamamın 10.,12.,14.,ve 16.günlerin de ilişkide bulunduk.şuan eşim şehir dışında bugün 19.gün ve aşırı derecede akıntım var yani yumurtlama günüm bugünmüydü eşimde yanımda değil çok morelim bozuk lütfen yardımcı olurmusunuzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…