- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #7.141
merhaba canımcım. çatlatma iğnesi olmuşsun okuduğum kadarıyla, iğne vücuda hormon veriyor o yüzden çift çizgi çıkıyor. bir hafta kadar sürüyor hormonun normale dönmesi. ben de yaşadım biliyorum. kendimi hamile sanmıştım.
anladım canım bende öyle tahmin etmiştim zaten.ateş ölçüyorum bu ay ama oda pek iç açıcı değil gibi.bakalım hayırlısı artık.1 hafta sonra öğrenicem zaten nolduğunu.
arkadaşlar doktor bana 21inde gel yumurtlama testi yapalım dedi gittim neyse kan aldılar kandan yapılıyormuki ya???
kızlar ben çok acemiyim bu konuda 15 aylık evliyim ilk defa doktora gittim şimdiye kadar korunuyorduk..
bir de benim son adet tarihim 31 mart ve ben 30 günde oluyorum 21 i çok geç değil mi??
o işte bir yanlışlık var canım. 1. si doktor yumurtlama testi yapmaz, ancak ultrasonda gelişmesini takip edebilir, kist var mı diye bakar ...vs. adetin başladıktan 3. günü gidersin kan verirsin hormonlarına bakar 21. gün alınan kan ne için ne testi yapılacak söylemedi mi sana? ama bu ayı kaçırmış gözüküyosun.:umursamaz: ultrasnla bakmadı mı?
buarada ilk gittiğimde ultrasonla baktı doktor... ve evet eminim yumurtlama testi yapacaz dedi..
21.gün kanda progesterona bakiliyor. Buna göre yumurtlama olmusmu olmamismi anlasiliyor. Eger yumurtladigina tam emin olmak istiyorsaniz bir kac defa kanda baktirmaniz gerekir.
Her ay progesteron seviyesi farkli cikabilir, 5-8´den yukarisi yumurtladin anlamina gelir ama tutunmasiyla alakasi yoktur.
heyy yılın hamişi nabernasıl gidiyor anlatsana biraz. bizi ihmal etme sakın olur mu
arkadaşlar doktor bana 21inde gel yumurtlama testi yapalım dedi gittim neyse kan aldılar kandan yapılıyormuki ya???
kızlar ben çok acemiyim bu konuda 15 aylık evliyim ilk defa doktora gittim şimdiye kadar korunuyorduk..
bir de benim son adet tarihim 31 mart ve ben 30 günde oluyorum 21 i çok geç değil mi??
SUYASEM senin yasin kac? Profiline baktim cocuk sayisi 1 yaziyor. Allah bagislasin canim evladin oldugunu bilmiyordum, ilk icin ugrasiyorsun saniyordum.
evet canım 6 yaşında bir oğlum var. 2.5 yıldır ikincisini istiyorum geçen yıl 2 düşük yaptım 5 haftalık. 30 yaşındayım. bende hiç bir sorun yok, eşiminde morfoloji %2 onun dışında sayı hareketlilik iyi. ne yapmam gerektiğini ben de bilmiyorum. bitkisel kür deniyorum geçen aydan beri, yumurta takibi falan yaptırdım bir kaç kere olmadı. geçen ay ovulasyon testi kullandım gene olmadı bu ayda son bir kez deneyeceğim sonra pek inanmasam da formalite icabı aşılama deneyip mikroenjeksiyon denemeyi düşünüyorum canımcım. seni epeydir takip ediyodum tam üye oldum o gün hamileliğini öğrendin. bana da umut oldu. şans işte. sizin nasıl tuttu çok merak ediyorum açıkçası.:uhm:
Masallah demek 6 yasinda bir pasaniz var ne mutlu size. Allahim sizin evinizi evladinizla neselendiriyor, vaktinizi zamaninizi ayira bilecegiziniz bir oglunuz var, sevgiyi, hasreti onda yasiyorsunuz. Insallah 2. bebekte vakti zamani gelince olur. Esimde sperm eksikligi var diyorsun, iste bu konuda benim hic bilgim yok bizde sperm sayisi gerektiginden fazla oldugu icin 8 yildir hep benim üstüme düstüler, bende tipta ne var ne yok hep arastirdim bayagada bir bilgim var ama erkeklerin spermi konusunda sifir bilgiye sahibim.
Haa speed biye birsey var kullandinmi? Sperm dostu diyorlar, hizli haraket etmesini ve uzun yasamasini sagliyormus.
Canimcim nasil tuttu bilemiyecegim, cünkü bende cikolata kisti var, cok sükür tuplerim temiz olsada sivi birikimi olmadigi halde yumurtlamadan veya döllenmeden önce kistten sivi cikmasi cok normalmis ve buda tutunmayi engelliyormus. Yani her zaman tek sansim tup bebek diyordu doktorlar bu yuzden kendiliginden geldigi icin cok sansliyiz, allaha ne kadar sükretsek azdir bize hazinesinden bir evlat nasip etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?