- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
kızlar selammm.
az önce regl oldum sositososito iyki almısım bu testleri reglim biter bitmez denicem. bende eklerim denedikce artık biran önce bitsede şu regl denesem,sizlerinde kafasını şişirsemm sabırsızlanıyorum :lepi:
z3yc3 canım insallah hamissindir,sabret bakalımmm hayırlısı olsun hakkında.:Saruboceq:
core marka sertifikalı yeşil olanlardan al canım mavilerden hatalı çıkanlar oldu çünkü zaten fiyatlarıda aynı çoğumuz onu kullanıyoruz.
slm kızlar bende dün sipariş vermiştim bugün geldi üzerinde türkçe yazmıyo siz nasıl kullanıyosunuz kaç saat tutuyosunuz idrarınızı sabah idrarı olmuyo diye biliyorum doğrumu
Kızlar ben bugÜn sıparıŞ ettım kaÇ gÜnde elımde olur ben ıst da oturuyorum gıttı gıdıyordan
eger mesai bitiminden önce aldıysan yarın eline gecer yada en gec öbur gun canım :1hug:
4saat İdrar tutmaya gerek yokmu testİ uygulamak İÇİn canım yazıda gÖremedİm
merhaba canım benim aldıgım testle gelen kagıtta bunlar yazıyordu opuyorumnanaktan
Test Nasıl Çalışır?
Bayanların idrarında mevcut olan LH (Luteojenik hormon), menstrüel (aybaşı) dönemi ortasında inanılmaz şekilde artacaktır. LH artışı, yumurta normal doğurgan (fertil) kadından periyodik olarak serbest kaldığında ovulasyonu tetikler. Ovulasyon, pozitif bir testi tekiben 24-48 saat sonra gerçekleşecektir.
Yumurta ve sperm hücrelerinin en iyi koşullar altında bir araya geldiği periyodu tespit ettiğinden dolayı gebe kalmaya yardımcı olan değerli bir araçtır. Hayatınızdaki koşullar, hisler ve diğer faktörler nedeniyle ovulasyon düzensiz olabilir.
Test İçin Ne Zaman İdrar Alınmalı?
Günün herhangi bir saatinde alınan idrar örneği ovulasyon testine uygundur.
KULLANIM TALİMATI
İlk testi ne zaman yapmalıyım ?
1) İlk testin yapılacağı günü tespit edebilmek için önce kendinizin siklus dönemi uzunluğunu hesap etmeniz gerekir.
Siklus dönemi uzunluğunuzu adet kanamanızın birinci gününden bir sonraki adet kanamanızın birinci gününe kadar sayarak hesaplayabilirsiniz.
2) Aşağıdaki tabloya bakarak siklus dönemi uzunluğunuzun karşısında bulunan günde ilk testi yapınız.
3) Siklus dönemi uzunluğunuz her ay değişiyorsa en kısa siklus dönemi uzunluğunu dikkate alarak tabloya bakınız.
4) İlk test günü sonuç negatif ise ertesi günler testi yapmaya devam ediniz.
5) Test sonucu pozitif ise ertesi günler test yapmaya gerek yoktur. Kalan testleri diğer aylar yapabilirsiniz.
TABLO
Adet Döngü Uzunluğu
Adetinizin Kaçıncı Günü Teste Başlayacaksınız
21 gün
Gün 5
31 gün
Gün 15
22 gün
Gün 6
32 gün
Gün 16
23 gün
Gün 7
33 gün
Gün 17
24 gün
Gün 8
34 gün
Gün 18
25 gün
Gün 9
35 gün
Gün 19
26 gün
Gün 10
36 gün
Gün 20
27 gün
Gün 11
37 gün
Gün 21
28 gün
Gün 12
38 gün
Gün 22
29 gün
Gün 13
39 gün
Gün 23
30 gün
Gün 14
40 gün
Gün 24
SONUÇLARI OKUMA :
RENKLİ BANDIN GÖRÜNMESİNİ BEKLEYİN.İDRARDAKİ LH SEVİYESİNİN YOĞUNLUĞUNA GÖRE POZİTİF SONUÇ EN AZ 40 SANİYE İÇİNDE GÖRÜLEBİLİR.FAKAT NEGATİF SONUCA EMİN OLMAK İÇİN TOPLAM 10 DAKİKALIK REAKSİYON ZAMANI GEREKLİDİR.30 DAKİKADAN SONRAKİ SONUÇLARI KESİNLİKLE DİKKATE ALMAYIN.
LH-Artması yok (test sonucu negatif)
(C) bölgesinde 1 çizgi test sonucu negatiftir.
veya (C) bölgesinde 1 çizgi ve (T) bölgesinde daha silik 1 çizgi test sonucu
yine negatiftir. (LH artması henüz başlamamış) Lütfen teste ertesi gün devam ediniz.
LH-Artması var (test sonucu pozitif)
(T) bölgesindeki çizgi, (C)bölgesindeki çizgi kadar koyu ise veya daha koyu ise, test sonucu pozitiftir. LH artması başlamıştır. 24-36 saat içersinde yumurtlama olacaktır. Hamile kalmak isteyenler pozitif test sonucunu takip eden 2 gün üst üste cinsel ilişkide bulunmalıdır.Bu siklus için başka bir test daha yapmanız gerekmez.
Çizgi yok
Test sonucu geçersizdir. 4 saat idrarınızı tuttuktan sonra, yeni bir test kasetiyle testi tekrarlayınız. Bu süre içersinde normalden fazla içecek tüketmeyiniz. Şayet testin tekrarı için ertesi günü beklerseniz, LH artmasını kaçırabilirsiniz.
Lütfen aşağıda, kullanılan idrarla ilgili kriterlere dikkat ediniz:
Testleri hergün yaklaşık olarak aynı saatte yapmaya gayret gösteriniz (mesela hergün saat 15-16 gibi). Ancak sabah ilk idrarınızla test yapmayınız!
Test öncesi 4 saat kadar idrar yapmayınız!
Bu 4 saat içerisinde normal tükettiğinizden fazla su içmeyiniz! Fazla su hormonu inceltip, test sonucunun yanlış çıkmasına neden olabilir!
OVULASYON TESTİ nasıl çalışıyor ?
LH (Luteinise Hormon), yumurtayı harekete geçiren hormondur. Yumurtlamadan 24 ila 36 saat öncesi LH-konsantrasyonu 10 ila 20 kat artmaktadır.OVULASYON TESTİ idrarda bulunan bu hormonu tespit etmektedir. LHnin artması ile yumurtlama başlangıcı, yani gebe kalma süreci başlamış oluyor
yok az önce sipariş ettim core marka yeşil olarak yoktu siz nasıl ayırt ederek alıyorsunuz
Bİde bu Şekİlde bu topİkte hamİle kalan varmı yanİ testlerİ kullanarak kİttycat Çokmu soru sordum kafanı ŞİŞİrdİm dİmİ
Ben de biraz önce sipariş verdim. İstanbul dışı olduğu için cumartesiye anca gelir herhalde. umarım yukarıdaki listeye eylül de biz de dahil oluruz...kaydirigubbakcemile5
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?