Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

geçmiş olsun canım.... sen hangi marka kullanmıştın

18. günde çift çizgi gördüm dedinya.. Kaç günde bir adet oluyorsun?

Canım Allah bir daha yaşatmasın. Sağlıkla inşallah eline alırsın bebeğini

Çıktı bu aptal çizgi şimdi. Ama 15 dk oldu testi yapalı, silik hemde devam edeyim değil mi teste de çalışmaya da? Ne dersiniz

Çıktı bu aptal çizgi şimdi. Ama 15 dk oldu testi yapalı, silik hemde devam edeyim değil mi teste de çalışmaya da? Ne dersiniz

teste devam et çalışmayada:) Ben saat 19.00 gibi yapıcam bakalım ne olacak:) Testi yapınca 5 dk sonraki sonucu esas alıyoruz. Beklettikten sonraki sonuç önemli değil yazıyor testin kullanma kılavuzunda

bende bugün 3. testi yaptım yine silik.gerçi bugün 12. gün.erken mi başladım desem ama hadi ne olur olmaz erken olur diye...son iki testim kaldı.olmazsa bir kutu daha alıcam.dün yaptığım test silikti ama ilk yaptığıma ve bugün yaptığıma göre biraz daha belirgin gibiydi.ama silikti.kullanma talimatında aynı koyulukta yada daha koyu olmasını söylüyor ama...off çocuk yapmak zor işmişfisfisfis.allah hepimize inşallah sağlıklı ,mutlu bebekler nasip etsin.bu sıkıntıları unutalım.

kızlar ben dün gece gelanikle test yaptım gece saat 23:00 da koyu çizgi ve ondan daha koyu bi çizgi çıktı şimdi baktım biraz önce tuvalette şeffaf akıntım oldu acaba yumurtammı çatladı bugece 24,30 gibi iliişki olsa acaba döllenme olur mu yoksa geçmi kalmış oluruz

Dün yaptınız mı ?

bu gece geç saate kalma tatlım bence mümkün olan en kısa zamanda olsun

Aslında teste gerek yok çünkü adet döngüsü düzenli olan kadınlarda ovulasyon günleri hemen hemen bellidir zaten.
Ayrıca cinsel dürtülerinizdeki artıştan da yumurtlama döneminde olduğunuzu anlayabilirsiniz.
Yumurtlama günlerinin matematiksel hesabı kabataslak olarak şöyledir.
Kaç günde bir adet oluyorsanız, yani iki "ilk adet günü" arasında kaç gün fark varsa, diyelim ki 30 gün var.
30 u alıyorsunuz ve 30'dan 14 çıkarıyorsunuz, 16 kalıyor.
Bu da yumurtlamanızın adet olmaya başladığınız günden 16 gün sonra olacağını söylüyor.

Bu arada yumurtlamanın manası da şudur, her adet döneminde bir yumurtalıktaki döllenmemiş bir yumurta ve rahim tabakası atılırken, diğer yumurtalıkta da yeni bir yumurta oluşmaya başlar.
Yumurtlama günü denilen günde, bu yumurta olgunlaşmış ve döllenmeye hazır olarak fallop tüpüne gider ve maksimum 24 saat civarı döllenebilir halde bekler.
Yani döllenmeye hazır bir yumurtaya ayda yalnızca 1 gün sahibiz.
Spermlerse, döl yolu denilen kadın üreme yolu içinde maksimum 48 saat yaşayabiliyorlar.
Yani ya yumurtlama gününden 2 veya 1 gün önce ya da tam yumurtlama gününde cinsel ilişki yaşayacağız ki hamilelik mümkün olsun.
Bu da şunu gösteriyor ki, hamile kalabilmek için 1 ay içinde maksimum 3 günümüz var.
Ve bu 3 günde yukarıda bahsettiğimiz matematiksel hesaplamayla aşağı yukarı öngörülebiliyor.

kizlar benimki bu metamatiksel hesaba uyamadi biraz erken gördüm cift kirmiziyii dün ovulasyon testindeki kirmizilik iki cizgide esitti bugün agrim cok fazlaydii sancidan geberdim bir test yapayim dedimm ve kirmzi cizgii birden digerinden daha koyuydu ama hesaba göre erken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…