- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #9.721
merhaba jose,
bende 4 gün yaptım tek çizgi gördüm.. Buğünde son çubuğu yapıcam bakalım... Ama ben gün aşırı ilişkiye devam edicem. Sende öyle yap bence... Bu testleride bir daha yapmayacağım çok sıktı beni... Bide çalışıyorum.. Aynı saatte yapmak için lavaboya git felan zor yani.. Bence en iyisi adetin 10. ile21. günü arası gün aşırı ilişki doktorum böyle söylemişti...
Bişey sorucam testi yapınca sonuç için kaç dk bekliyorsun?
Aslında teste gerek yok çünkü adet döngüsü düzenli olan kadınlarda ovulasyon günleri hemen hemen bellidir zaten.
Ayrıca cinsel dürtülerinizdeki artıştan da yumurtlama döneminde olduğunuzu anlayabilirsiniz.
Yumurtlama günlerinin matematiksel hesabı kabataslak olarak şöyledir.
Kaç günde bir adet oluyorsanız, yani iki "ilk adet günü" arasında kaç gün fark varsa, diyelim ki 30 gün var.
30 u alıyorsunuz ve 30'dan 14 çıkarıyorsunuz, 16 kalıyor.
Bu da yumurtlamanızın adet olmaya başladığınız günden 16 gün sonra olacağını söylüyor.
Bu arada yumurtlamanın manası da şudur, her adet döneminde bir yumurtalıktaki döllenmemiş bir yumurta ve rahim tabakası atılırken, diğer yumurtalıkta da yeni bir yumurta oluşmaya başlar.
Yumurtlama günü denilen günde, bu yumurta olgunlaşmış ve döllenmeye hazır olarak fallop tüpüne gider ve maksimum 24 saat civarı döllenebilir halde bekler.
Yani döllenmeye hazır bir yumurtaya ayda yalnızca 1 gün sahibiz.
Spermlerse, döl yolu denilen kadın üreme yolu içinde maksimum 48 saat yaşayabiliyorlar.
Yani ya yumurtlama gününden 2 veya 1 gün önce ya da tam yumurtlama gününde cinsel ilişki yaşayacağız ki hamilelik mümkün olsun.
Bu da şunu gösteriyor ki, hamile kalabilmek için 1 ay içinde maksimum 3 günümüz var.
Ve bu 3 günde yukarıda bahsettiğimiz matematiksel hesaplamayla aşağı yukarı öngörülebiliyor.
tanselcigim haklisin en guzeli gun asiri iliskiye girmek oda pek mumkun olmuyor
soyleki, mesela esim grip oldu yatiyor adamcagizin gozleri acilmiyor:kedi:
bu sekilde(test yaparak) cok hamile kalan var benim cevremde ozelliklede dijital olanlari bana cok iyi dediler. aman ne bilim iste gorecegiz...testi yapinca 3 -4 dk bekliyor yaklasik olarak...
sonra gulmeyen yuz beliriveriyor:kedi:
simdi 4.testi yapmaya gidiyorumopuyorumnanaktan
gelismeleri bildiricem
canım benm ovülasyon testinde çift çizgiyi gördüğüm gecenin ertesi gecesi birliktelik oldu acaba döllenme olmuşmudur gece çift çizgiyi gördüm ertesi gün saat 15,00 gibiydi şeffaf uzayan akıntım oldu sonra gece 9 gibi ilişki oldu yakalamışmıyımdır yumurtayı ben yaaa bilmiyorumkismile
Aslında teste gerek yok çünkü adet döngüsü düzenli olan kadınlarda ovulasyon günleri hemen hemen bellidir zaten.
Ayrıca cinsel dürtülerinizdeki artıştan da yumurtlama döneminde olduğunuzu anlayabilirsiniz.
Yumurtlama günlerinin matematiksel hesabı kabataslak olarak şöyledir.
Kaç günde bir adet oluyorsanız, yani iki "ilk adet günü" arasında kaç gün fark varsa, diyelim ki 30 gün var.
30 u alıyorsunuz ve 30'dan 14 çıkarıyorsunuz, 16 kalıyor.
Bu da yumurtlamanızın adet olmaya başladığınız günden 16 gün sonra olacağını söylüyor.
Bu arada yumurtlamanın manası da şudur, her adet döneminde bir yumurtalıktaki döllenmemiş bir yumurta ve rahim tabakası atılırken, diğer yumurtalıkta da yeni bir yumurta oluşmaya başlar.
Yumurtlama günü denilen günde, bu yumurta olgunlaşmış ve döllenmeye hazır olarak fallop tüpüne gider ve maksimum 24 saat civarı döllenebilir halde bekler.
Yani döllenmeye hazır bir yumurtaya ayda yalnızca 1 gün sahibiz.
Spermlerse, döl yolu denilen kadın üreme yolu içinde maksimum 48 saat yaşayabiliyorlar.
Yani ya yumurtlama gününden 2 veya 1 gün önce ya da tam yumurtlama gününde cinsel ilişki yaşayacağız ki hamilelik mümkün olsun.
Bu da şunu gösteriyor ki, hamile kalabilmek için 1 ay içinde maksimum 3 günümüz var.
Ve bu 3 günde yukarıda bahsettiğimiz matematiksel hesaplamayla aşağı yukarı öngörülebiliyor.
bence yakalmışsındir... İnşallah hamile kalırsın güzel haberlerini bekliyorum....
Çıktı bu aptal çizgi şimdi. Ama 15 dk oldu testi yapalı, silik hemde devam edeyim değil mi teste de çalışmaya da? Ne dersiniz
Ezelcim;
Senin ilk hamilelik denemenmi? Hikayen nedir:) Herkesin bir hikayesi var.. Ben bi düşük yaptım 3 ay bekledim.bu ay ilk defa çalışıyoruz bakalım.. İnşallah güzel haberler veririz birbirimize.............:teytey:
nasılsın? çalışma nasıl gidiyor:)
Tannsel dün de mi negatif çıktı cnm? Benim de silikten negatife döndü çizgiler. Regl tarihim 25 i olmalı ama deli gibi bir bel ve karın arısı + göguslerde hassasiyet başladı acaip sinir olmuş durumayım
aynı anda yazmışız birbirimize :) valla dün çalışma malışma yapmadım cnm gün aşırıya devam ederim napim zaten bu ay da olmazsa gidiim diorum dr a ne var bi bakiim
Tatlım Merhaba;
Benimde adet günüm 25 ekim olmalı bakalım ne olacak? Ben adetin 10., 13. ve 15. günü çalıştım. İnşallah yarın ve cumarteside çalışıp bu ayı bitirelim diyorum. Ovulasyon testini 5 gün yaptım hep tek çizgi anlamadım.. Belki geçmi yumurtluyorum bilmiyorum... Sen doktora gidicem dedin, kaç aydır olmuyor?
4-5 aydır deniorum ama sadece bu ay yumurtlama vs olayına dikkat ettim. Kendimi biliorum olmadıkça stres artacak acaba bişi var mı die hiç diilse onu kafamdan atmak için gideyim eşimi de götüreyim diorum sence de gideyim değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?