Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

gebelikte ov. testlerinin pozitif çıkmasının sebebi buymuş arkadaşlar

Gebelik rahim içinde (dış gebelik durumunda tüplerde ya da karın boşluğu gibi bir yerde) yerleştiği andan itibaren trofoblast hücreleri tarafından HCG (Human chorionic gonadotropin) adı verilen bir hormon salgılanmaya başlanır. Normalde kanda ve idrarda eser miktarda bulunan bu hormonun arttığının çeşitli testlerle gösterilmesi (HCG salgılayan tümörlerin olduğu çok ender durumlar hariç) vücutta bir gebelik olduğunun kesin kanıtıdır.

Kandaki ve idrardaki HCG seviyesinin bu hormona yapısal olarak çok benzeyen luteinizan hormon (LH) adlı yumurtlamadan sorumlu hormon ile karışmasını önlemek için HCG hormonunun beta fraksiyonu yani ß-HCG ölçümü yapılır.

bence yarınki bugunkunden dahada koyu olacak canım:1hug:
inşaallah koyulaşır canım scuba ben ilaçsız regl olamıyorum narmalde o yüzden belli değil ama geçen ay 33.günde regl olmuştum bu ay nasıl olur bilmiyorum idilcim bende 14.gün başladım teste bugün 26.günüm ikinci çizgi dünkünden koyu yerimseniben

UMUTLU LİSTEMİZ
Bismilllahirahmanirahimmmm....

isim - ilk test tarihi-- SON DURUM

1.idil - / 14.08.2009 / silik çizgi
2.Bebekelover / 12.08.2009 / kızarmaya başladı alkisalkisalkis
3.Aica / 11.08.2009 / kızarmaya başladıı alkisalkisalkis
4.İronik / 12.08.2009 / 17.08.2009 kızardıı :kedi:

bakma sen biz kuruntumuzdan hergün bakıyoruz bir kere pik yapması yeterli daha sonraki günlerde test yapman bile gerekmiyor aslında

UMUTLU LİSTEMİZ

5.Tuana / 06.08.2009 / kızarmaya başladı alkisalkisalkis

soğan kürünü hiç denedinmi canım inşallah gerek kalmaz

ben de katılıyorum kırmıızı olunca çalışıp gerisini boşvrmek gerek demek ki Lh arttı yani ovülasyon oldu gerisi Allaha kalmışş hadi ya sabırr canım. inşallah hamiş listesine aktarcaz seni dee

ben başladığım tarihi unuttum valla çok oldu. 27.09.2009 pozitif yaz bari

UMUTLU LİSTEMİZ

5.Tuana / 06.08.2009 / kızarmaya başladı alkisalkisalkis
6.Scuba / / 27.09.2009 kızardıı :kedi:

scuba soğan kürü bende işe yaramamıştı aslında doktor glukophage verdi ama kullanamıyorum midem almıyo tekrar başlasam ilaca iyi olur aslında yumurta oluşumuna yardımcı

scuba soğan kürü bende işe yaramamıştı aslında doktor glukophage verdi ama kullanamıyorum midem almıyo tekrar başlasam ilaca iyi olur aslında yumurta oluşumuna yardımcı

canım o ilacı bana da vermişti bi zamanlar ama o yumurta geliştirici bi ilaç deil aslında özünde şeker ile ilgili bi ilaç vücuttaki şeker oranıını ayarlıyo ve dolaylı olarak da yumurtlamaya etki ediyo. ilk başlayacağında çeyrekten başla bi kaç gün çeyrek iç sonra yarım sonra tam derken arttır dozu dr dediği kadar. benim bünyem de ancak böyle alıştı.

idilcim canım ne güzel liste yapmışsın arkadaşım inşallah hepimize uğurlu gelir. bakın tam şu anda ezen okunuyor. Allah isteyen herkese hayırlı hamilelikler hayırlı bebekler nasip eder inşallah. Amin.

canım biliyorum etkilerini ben 3senedir kullanıyorum ama artık sıkıldığım için içmiyorum ama pkoda etkili bir ilaç ben tüpbebek tedavisindeyken ilkinde ilacı kullanmıyodum 17gün sürmüştü 2.tüpdenememde ilacı kullandığım için 10günde gelişmişti yumurtalar insülin direncini kırdığı için yumurta gelişimindede yardımcı oluyo o açıdan dedim sana neden vermişti doktor sendedemi pko var canım ALLLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

evet canım bana da verdi bende de pco var ama bi de eşimde sıkıntı var bizim işimiz zor yani. 2 negatif aşılamam var bi de pozitif tüp bebeğim ama kaybettim. allah hepimize nasip eder saplıkla sıhatle inşallah

kızlar selam size bişey sormak istiyorum bahsettiğiniz şeker ilacı nedir bikaç sayfa geri okudum göremedim banada dr geçen sene öyle bişey vericekti ama iğneydi gerek kalmadan hamile kalmıştım fakat bebeğimi kaybettim şimdi tekrar düşünüyoruz yine şeker iğnesi derse sizdemi kullandınız merak ettim iğnemydi hapmı kaydirigubbakcemile3

valla canım, şu testler dışında bi şey düşünemez, yapamaz oldum...onun dışında günlük işler canım ya...malum önümüz ramazan...ufaktan hazırlıklar falan ...sen nasılsın?

noolsun be canım ben de aynı testlerle bozdum kafayı. bana kalırsa yumurtladım. digital teste göre daha bişi yok kısmet bakalım herşeyin hayırlısı.

bu arada kızlar isimlerimizi paylaşmamızda bir sakınca yoktur herhalde. ben daha önce söylemiştim hande, idilcim i biliyoruz. ironik senin adın nedir canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…