- 7 Aralık 2015
- 977
- 1.127
- 113
- Konu Sahibi KumkatNedir
-
o kadr kalabalık cagrılrmı canım yazım sana hemde maddı olarak cok harcama olr... hepsını cagrmak zorndamıydınz kske en yakn olanları cagrsaydınz ama ıs ısten gecms allah yardmcn olsun....
biraz rahatsızlandım bi kaç gün erteleyelim de kesin çözüm
misafir giittıkten sonra annen hastalnmış olsun ve bukadar kalabalık misafir ağırlamıyacaksın anne
demiş ol
gelecek insan sayısını okurken yoruldum vallahi,
allah kabul etsin
Malesefki gecti rabbim su mubarek gunde yar ve yardimiz olsun kolaylik versin dua edinbuda akil agci olsun biz3
bde ne öle yemegı begenmemek falan bn olsam cok zornlu deglsem bıda cagrmazdım ayıp bısey ınsann ewnde hersey eksıksz olmuyor her zaman gelende öle bahane bulacaksa hıc gelmesın daha ıyı
Menün harika sakin ha sıkma canini sevaptir 1 misafir 10 bereket getirir de seninki 100 misafir 1000 bereket getirir stres etme herhalde servise felen yardım ederler
Onlarda öyleyse sizde de böyle.Kimse kimsenin adetlerini devam ettiremez.Oruç uzun sürüyor zaten.İnsanın takati kalmıyor.Herkesin bir bütçesi var ne bu ddüğün davewtimi.Baştan çağırmayacaktın.Ya da sizi çağırabiliyoruz evimz müsait değil diye açıkça diycektin.Kimse kusura bakmasın.Kimseye et vermek zorunda değilsin.Ne senin evin lokanta,ne de sen aşçısın.İsteyen buyurur yer istemeyen yemez.Millet ne der olgusundan kurtulun artık.Ne cok konu acar oldum bitmiyor su kafamdaki sorunlar ..
Oncelikle merhaba kizlar,
Bugun aksama abimin esi yani yengem tarafini iftara cagirdik, evimiz 3+1
Gelecek listesi
+Abim ve esi
+Yengemin ablasi enistesi 3 cocuklari kayinvalide ve kayinpederi
+Yengemin ikinci ablasi 2 cocugu kayinvalide kayinpeder ve kayinvalide annesi
+ anne ve babasi
+abisi karisi ve 1 cocuk
Ve 3 kiside biz variz
+bizim babanne
+yengemin annenanne
Ben bunlari evimin neresine sigdircam tavuk yemiyolar patlican yemiyolar cok seciciler dugunden cikali 1 ay oldu girtlagimiza kadar borc var onca insana et alamka bile bizi inanin zora coktubunun lafi bile olmaz su mubarek gunde ama cok sıkintidayim servisi napcam halletcem bilmiyorum
Bi ablasi kaynanasiyla oturuyo ev ayrilmaz diye cagirdik ama digerine ne gerek var aksam soruyo anne ablamin kaynansini cagirmiycakmisin diye ??
Niye bu saydirma cabalari biz ablasina gittik evleri iki katli orda bile zor sigildi .
Abim ariyor su an yenmiycek yemek yapamyin guzel yapin diyo
Yapilcak listesi
+Tarhana corbasi
+etli nohut
+Bamya
+ana yemek orman kebabi +pilav
+manti
+Iki cesit borek
+halep kuru dolma
+yogurtlu salata
+normal salata
+kadayif tatlisi +sutlu bi tatli
Gecen yemege davet eettik patlican kebabi yapmistim yok niye onu yaptin yemeten 1 kisi varmis o yemiyo felan dedi .
Gereksiz bu ilk ve son anne baba kardes neysede hir daha asla bu hataya dusuo ne annemi bu kadar yoracagim nede cagircam yazik degilmi canina ayakta durmaktan ayaklari sisyo
Kac gundur telasli babam zor durumda zaten ondan bisey istemeye cekinuyoruz
Evimize bereket olur gelsin buyursunlar ama biz cok ayrintili dusundk gibide geliyor sizcede oyle degilmi
Yengemin.ailesin farkli.bi bakis acisi var butun dunurlerini virbiriyle samimi turp boyle gezmek.istyor biz hoslanmiyoruz surekli bir saydirma cabasi cagirmak zorundamiyim didisinin didisini neymis kaynanasink.cagirmiycakmiymisiz ayyy annem 30 yillik evli o diyemez kayinvalidesine kardesimin kaynanasini cagirmiycanmi diye
Ve calisiyo yengem bu kadar misafir icin belki aksam bi salata yapar
Asil sormak istedgim biz gitmiycektik ayip olur diye gittik cagirdik.
Bir dahakine ne dememiz gerekiyor nasil bi yil izlesekte ne cagirsak ne gitsej abim arada kalsin istemiyoruz yengem kinusunda cagirdilar gitmediler diye , bunun.onunu nasil kescem ne skilde
Allah sendende razı olsunAyy canim benim.allah razi olsun ne guzel soyledin.insallah oyle olur :)
Etcekler degilde zorunda alcaklar gibi nasil yetiselimki biz :)
Allah sendende razı olsun) yardım ederler ya unutma borçların biter borclarinizi unutursunuz ama bu yemek unutulmaz bulmuşlar sen gibi gelini hohooo
Katılıyorum bu yoruma, en iyisi pide bu kadar kişiye, kendilerini zorla davet ettirip yemek beğenmeyene kendinizi paralamayın derim.Mercimek çorbası yapın.
Pide yaptırın.
Ortaya bolca salata koyun.
Ayran, şalgam vs.
Herkes doyana kadar yesin.
O kadar kalabalığa nasıl yetişcek anneniz yıpranacak.
Tamam mübarek günler, misafir iyidir hoştur ama sizin çağırcağınız kişilere neden karışılıyor çok patavatsızca.
Bence en iyi böyle misafir edilir kafalar rahat olur.
Yemek yetti yetmedi derdi de olmaz.
Su yasta cok iyi bi tecrube edindim hic unuturmuyum Allah askinaAllah sendende razı olsun) yardım ederler ya unutma borçların biter borclarinizi unutursunuz ama bu yemek unutulmaz bulmuşlar sen gibi gelini hohooo
Bir daha kabul ederseniz bu kadar çok yemek yapmayın. Her sene bizde kuzenler, amca, dayı toplanırız kesinlikle bu kadr yemek yenmiyor kalıyor. 1 çorba,1 ana yemek,pilav ortaya 2-3 çeşit salata yetiyor. Gelininizde bir dahakine kendi ağırlasın bu kadar meraklıysa. Kalkıp yardım edecektir umarım yoksa bu kadar misafirle başa çıkmak zordur. Yemek masalarının yanına servis masası gibi küçük bir masa koyun daha rahat olur. Koyabildiğiniz her şeyi orta masaya koyun içlerine servis kaşığı koyun. Uzanıp alsınlar bir zahmet. Masalara litrelik su şişelerinden alın yada sürahi koyun su bardaklarınıda doldururlar böylece bittikçe. Çay servisi yapacaksanız sonrasında termosa doldurun çayı, elinede bir peçete oldukları yerde doldur.
Öncelikli olarak kültürünüz bilmiyorum ama evde tekken bende yemesini çok sevsemde; tarhan çorbası , etli nohut ve bamya misafire sunulacak yemekler değildir. Yoğurt çorbası veya mercimek daha uygun . Nohut yemeği yerine ortaya zeytin yağlı barbunya yapabilirsiniz. Bamya yerinede yeşil fasulye daha uygun.
Annemin evi canim evli degilim.ben :)Birde Bu gelenler sizin evinize mi geliyor annenizin mi o kısmı anlamadım, sizin evde daha yeni eşyalar ve bir sürü çocuk, sonu hüsran olmaz umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?