Oy ben nerelere gidem :(

o kadr kalabalık cagrılrmı canım yazım sana hemde maddı olarak cok harcama olr... hepsını cagrmak zorndamıydınz kske en yakn olanları cagrsaydınz ama ıs ısten gecms allah yardmcn olsun....

o kadr kalabalık cagrılrmı canım yazım sana hemde maddı olarak cok harcama olr... hepsını cagrmak zorndamıydınz kske en yakn olanları cagrsaydınz ama ıs ısten gecms allah yardmcn olsun....

Malesefki gecti rabbim su mubarek gunde yar ve yardimiz olsun kolaylik versin dua edin buda akil agci olsun biz3

misafir giittıkten sonra annen hastalnmış olsun ve bukadar kalabalık misafir ağırlamıyacaksın anne

demiş ol

gelecek insan sayısını okurken yoruldum vallahi,
allah kabul etsin

Biz b3ceremiyoruz oyle seyler malesef ki.annem aksam oturduk bis bos oturnayin tatli yapalim beraber dolmayi dolduralim bile demedi illa biz yaocaz aman o dokunmasin

Malesefki gecti rabbim su mubarek gunde yar ve yardimiz olsun kolaylik versin dua edin buda akil agci olsun biz3

bde ne öle yemegı begenmemek falan bn olsam cok zornlu deglsem bıda cagrmazdım ayıp bısey ınsann ewnde hersey eksıksz olmuyor her zaman gelende öle bahane bulacaksa hıc gelmesın daha ıyı

bde ne öle yemegı begenmemek falan bn olsam cok zornlu deglsem bıda cagrmazdım ayıp bısey ınsann ewnde hersey eksıksz olmuyor her zaman gelende öle bahane bulacaksa hıc gelmesın daha ıyı

Yuz kere sunu sevmiyoruz bunu sveriz diye gozumuze soktukar tabiki yaosak yiycekler ama artik bile bile yapilmiyor ister istenz . Ee tabi zor kolay degil ele karsi herseyi yapmaya calisiyosun, eksit vermemk.laf ettirmemk icin ama bide icini bilseler

Menün harika sakin ha sıkma canini sevaptir 1 misafir 10 bereket getirir de seninki 100 misafir 1000 bereket getirir stres etme herhalde servise felen yardım ederler

Menün harika sakin ha sıkma canini sevaptir 1 misafir 10 bereket getirir de seninki 100 misafir 1000 bereket getirir stres etme herhalde servise felen yardım ederler

Ayy canim benim.allah razi olsun ne guzel soyledin.insallah oyle olur :)
Etcekler degilde zorunda alcaklar gibi nasil yetiselimki biz :)

Onlarda öyleyse sizde de böyle.Kimse kimsenin adetlerini devam ettiremez.Oruç uzun sürüyor zaten.İnsanın takati kalmıyor.Herkesin bir bütçesi var ne bu ddüğün davewtimi.Baştan çağırmayacaktın.Ya da sizi çağırabiliyoruz evimz müsait değil diye açıkça diycektin.Kimse kusura bakmasın.Kimseye et vermek zorunda değilsin.Ne senin evin lokanta,ne de sen aşçısın.İsteyen buyurur yer istemeyen yemez.Millet ne der olgusundan kurtulun artık.

Bir daha kabul ederseniz bu kadar çok yemek yapmayın. Her sene bizde kuzenler, amca, dayı toplanırız kesinlikle bu kadr yemek yenmiyor kalıyor. 1 çorba,1 ana yemek,pilav ortaya 2-3 çeşit salata yetiyor. Gelininizde bir dahakine kendi ağırlasın bu kadar meraklıysa. Kalkıp yardım edecektir umarım yoksa bu kadar misafirle başa çıkmak zordur. Yemek masalarının yanına servis masası gibi küçük bir masa koyun daha rahat olur. Koyabildiğiniz her şeyi orta masaya koyun içlerine servis kaşığı koyun. Uzanıp alsınlar bir zahmet. Masalara litrelik su şişelerinden alın yada sürahi koyun su bardaklarınıda doldururlar böylece bittikçe. Çay servisi yapacaksanız sonrasında termosa doldurun çayı, elinede bir peçete oldukları yerde doldur.

Katılıyorum bu yoruma, en iyisi pide bu kadar kişiye, kendilerini zorla davet ettirip yemek beğenmeyene kendinizi paralamayın derim.

Öncelikli olarak kültürünüz bilmiyorum ama evde tekken bende yemesini çok sevsemde; tarhan çorbası , etli nohut ve bamya misafire sunulacak yemekler değildir. Yoğurt çorbası veya mercimek daha uygun . Nohut yemeği yerine ortaya zeytin yağlı barbunya yapabilirsiniz. Bamya yerinede yeşil fasulye daha uygun.

Canim benim usenmemissin.ne guzel yorumlar yapmissin tesekkur ederim . Evet servisi oyle yapcam insallah cocuklari napcam sonrami yesinler sofraya oturmak isteyecekler felan bilemiyorum termos olayi bizde olmaz garipsenir halkederim onu gerci ben heosini halkederimde salak yerinw konmayi halledemeidm daha

Birde Bu gelenler sizin evinize mi geliyor annenizin mi o kısmı anlamadım, sizin evde daha yeni eşyalar ve bir sürü çocuk, sonu hüsran olmaz umarım.

Bamya zaten degisti bulamdik yesil fasulye yapiyor annem , tarhana iki tarafin kulturunede uygun ve cok seviliyor yoksa bir.onceki davetlerimizde tarhana yaomiyorduk ara sicak.olarakda borek ve halep dolma var ayrica kabak salatasi cevizli olarak barbunya dusunmedim etli nohutya sulu bir yemek olsun kuru fasulye onlarda yenmisti ona istinaden egede degiliz :) garip gelmis olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…