• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öyle bunaldim ki

mscoco

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
87
7
48
Geçen yazdığım konuda destekleriz için öncelikle teşekkür ederim..
Erkek arkadasimla olan mevzuyu biliyorsunuz,son olarak beni sevmedigini açıkça söyledi. Ben hickirarak sordum telefonda "hicmi sevmiyosun dedim. Sustu.. Bende sustum..
Öyle zor ki beni sevmedigini,hicbiseye degmedigini,bana nasıl çektirdiğini,hiç yanımda olmadığını biliyorum. Adı herifin teki biliyorum. Kendimi sevmedigime inandırmak istiyorumm,fotoğraflara bakmıyorum,uyumaya calisirken aklıma gelmesinde uykum kaçmasın diye uyku ilacı aliyorum. Ama kızlar bu hislerimi anlatamam. Her halini bildiğim,her hücresine aşık olduğum adam,6 senemi verdiğim adam beni sevmiyo. Aşk şarkıları dinlemiyodum ama yine çok doldum. Beni sevmesi için herseyi verirdim. O 3 ay işi için bi şehre gitse ben hergün mektup yazardım,geldiğinde yatağını mektuplarla kaplardim. Midyeler toplayıp içine not yazdım. Biblom derdi eminonunden iki hafta bebek biblolari toplayip tek tek sardim,ailemi karşıma aldım,üniversiteye gitmedim. Herşeyimi verdim ona ben ve şimdi yok.
Onun acisini,o travmayi atlatamiyorum yine. Bi sene önce yine boyleydim,tam yine geldi,acilarim bitti derken yine beni yuzsutu bıraktı. Bende ki aptallık,doğru. Ne söyleseniz haklısınız,defalarca tukurdugumu yaladim onun yüzünden. Ama kendime engel olabilsem böyle olmak istemiyorum. Içimden çıkması için kendimi kesmem lazım.. Bitiremiyorum,ne dualar ne ilaçlar ne başkası hicbisey bana iyi gelmiyo..
Tek sorun da o degil,kredi kartı borcum var 1100 tl.. Anneme 200 babama da 400 tl borcum var. Asgari ücrete çalışıyorum ve babam dediğim adam 400 tlsini istiyo bu ay,eğer parayı vermiceksem eve gelmicekmisim. Yeni ayakkabı aldım ve maaşım 450 tl yaticak,ona para verince bana hicbisey kalmicak tabiki.
Babam,bu kelime bana çok uzak. Yazarken öyle garip geliyo ki. Telaffuz etmedigim bi kelime,anlamını bilmediğim. Babamla son 8 senedir konuşmuyoruz,istemediğim bi dershaneye yazdirmisti ortaokulda,daha ortaokuldayim grup halinde eve geliyoruz erkekli kızlı,öyle gördü diye eve geldiğimde beni öyle bi dövdü ki. Heryerim mosmordu. Istemediğim bi liseye gönderdi,o zaman da dövdü hep. Yuzumdeki izler yüzünden okula gitmedigimi bilirim kaç gün. Eve 8de geldim bigun,annem teyzesinde demiş idare etmek için. Inanmadi,doverdi hep. Herşeyde. Kapimin önünde taciz edildim,kış aylarında bana o etegi giyersen öyle olur dedi. 16 yaşıma girdiğim günden beri ne üstüme başıma bişey aldı ne de 50 tl minibüs parası dışında para aldım lise yıllarım da. Çocukken de hiç biyere götürüp yemek yedirmezdi,hep bağırır kızardı herşeye. Parası olmadığı için değil cimri olduğu için. Kendisi için calisiyomus öyle söyler her seferinde. Dedem ev verdi,kira da değiliz. 3 bin tl aliyo ayrıca. Ama öyle psikolojisi bozuk ki. Televizyon izlerim kumandayi alır,laptopa geçerim bi cm yerinden oynattim diye üstüme yürür. 1 cm oynattim diye yemin ederim ya. Akşamları evdeyken duş alamam,5 dkkda cikmazsam sıcak suyu kapatır söylemeden buz gibi şu dökülür başımdan aşağı. Çıkınca söylenir Allah belani versin,öyle durulurmu. O kadar yaptıklarına rağmen bigun bile cevap vermedim,hep içime attım. Çok sosyal bi insanım,ağzım çok laf yapar cevrem çok geniştir. Dışarda gülüyorum,gulduruyorum. Evde yalnız kalınca yine başlıyorum uzulmeye. Elimde ne varsa ben yaptım,maddi manevi bana hiç destek olmadı. Annem de o döverken hiç ayırmadı hatta. Sevmediğim bi meslek okudum,çocuk gelişimi. Erkek arkadaşım istemiyo diye üniversiteye gitmedim. Babam dediğim adam dışarı çıkarken laf eder 6da eve gel der,işten 10 da 11de çıktığım zaman bi kere bile almaya gelmedi. Ölümden döndüm çocukken,apandistim patlamış. Doktora bile goturmezdi parası gidicek diye. Kendileri hergün duş alırlar utanmadan. Onlardan çok utanıyorum,hergün ilişkiye girip gözümün önünde duş aliyolar,annem salonda oturursam gelip kapıyı kapatiyo baban duşa gecicek diye. Düşünün adam giyinmeye bile tenezzül etmiyo..
Temmuzda 21 yaşıma giricem,yaklaşık 2 bin tl borcum,sevilmedigim halde sevdiğim bi adam,ve sürekli kovuldugum,ne zaman biticek bu işkence ne zaman evlenicek gitsin artık bu diyen bi adam. Haziran sonun da işten cikarilicam,sözleşmem bittiği için. Artık dayanamıyorum kızlar,odamdan herşeyi kaldırdım cinnet anımda kendime bişey yapmiyim diye. Psikolojim çok bozuldu.
Ben dua ediyorum,etmeye çalışıyorum. Ama yaşamak istemiyorum artık.

Allahım böyle insanları anne baba yapıyosun ya çok şey demek geliyo içimden ama küfre gircem diye tutuyorum kendimi.
Az çok anlayabiliyorum seni. Ama anneme babama borcum var nasıl bir laftır ya.Bi baba anne nasıl bu kadar vurdumduymaz olur.
Gittikçe yabancılar gibi olmaya başlıyoruz. 16 yaşından sonra çocuğundan ev kirası alan aileler gibi olucaz heralde toplumca yakında.
Dedeniz anane babanne gibi yanında kalabileceğiniz kimse yok mu?
Ben olsam biran önce ordan kurtulmaya bakardım..
İşkura başvurun. Meslek edindirme kurslarına falan gidin bilgi alın..
Bi erkeği kaçış olarak görmeyin.
O pisliğide nasılsa unutursunuz.
Şimdilik acısını çekmek gerek sadece..

Allahım böyle insanları anne baba yapıyosun ya çok şey demek geliyo içimden ama küfre gircem diye tutuyorum kendimi.
Az çok anlayabiliyorum seni. Ama anneme babama borcum var nasıl bir laftır ya.Bi baba anne nasıl bu kadar vurdumduymaz olur.
Gittikçe yabancılar gibi olmaya başlıyoruz. 16 yaşından sonra çocuğundan ev kirası alan aileler gibi olucaz heralde toplumca yakında.
Dedeniz anane babanne gibi yanında kalabileceğiniz kimse yok mu?
Ben olsam biran önce ordan kurtulmaya bakardım..
İşkura başvurun. Meslek edindirme kurslarına falan gidin bilgi alın..
Bi erkeği kaçış olarak görmeyin.
O pisliğide nasılsa unutursunuz.
Şimdilik acısını çekmek gerek sadece..

Babannem yasiyo ama onunla kalamam,evinde esyalarim için yer yokmuş. Bende kurtulmak istiyorum ve evlenmekten başka kurtulusum yok gibi.. Kursa gidicek param hicbiseyim yok..

Babannem yasiyo ama onunla kalamam,evinde esyalarim için yer yokmuş. Bende kurtulmak istiyorum ve evlenmekten başka kurtulusum yok gibi.. Kursa gidicek param hicbiseyim yok..

İşkur sizi yönlendirir ücretsiz kurslar var.
Evliliği çare olarak görmeyin.
Evlendiğiniz adam da bi süre sonra ayrılmak isterse ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Siz kendinizi sağlama almaya bakın.
Elinizin altında internet var, araştırın.
Yatılı olarak kalabileceğiniz bi iş bile bulabilirsiniz belki.
Ama öncelikli olarak İşkurla görüşmenizi tavsiye ederim.

Canım benim çok üzüldüm yaa yaşadıklarına...
Lütfen önce erkek arkadaşını silip atmaya çalış kafandan biliyorum çok zor ama öyle aşk şarkıları falan dinleyip kendine işkence etmeyi bırak.Baban için de gerçekten söyleyecek söz bulamıyorum...Bol bol dua et arkadaşım...

Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde.
Uzun uzun düşün
ve hatırla yaratanını!

Allah kuluna kâfi değil mi?

(Zümer/36)

Başka şehirde okula git.Gittiğin yerde evin,işin,okulun olur.
O evden de kurtulmuş olursun.

Son düzenleme:
bana kalırsa sen aılende sevgı gormedıgın ıcın dısarda o cocukta aramıssın
onda da bulamayınca ıyıce takıntı yapmıssın
cıkmaza gırmıssın bu seferde
anla artık kımsenın senı sevmesıne ıhtıyacın yok senın
annemde benı hıc sevmez hep kardesıme duskundur hep onu tutar yanı
ama umrumda bıle degıl . eskıden cok takardım kafama ama artk hıc umursamıyorum
ve sana bısey soyleyeyımmı ne zaman umursamaz oldum
ıste o zaman kıymete bındım
yıne ve yıne soyluyorum anan baban bıle olsa sevmezse sevmesın
sen kendını sev
kımseye ıhtıyacın yok senın dımdık dur hayatta

Hayata başlangıç döneminde böyle olumsuzluklar yaşamana çok üzüldüm.Başarı durumun nedir bilmiyorum.Eğitim hayatına devam et derim ben.Dersanelerin imtihanlarına gir.Burs almaya çalış.Hem çalışıp hem okuyan o kadar çok insan var ki.Kendi başına ayaklarının üzerinde dur.Bu olumsuzluklar seni yıldırmasın.Aksine kamçılasın.
İyi bir meslek sahibi olmaya çalış.Önünde saygıyla eğilsinler.Mutluluğu kimsede arama.Mutlu olmak senin elinde.Bunuda başarılarınla perçinle.
Erkek arkadaşına gelince bırak onu.Baban gibi biri .Öyle bir insanla zaten yaşıyorsun ikincisine gerek yok.Sana değer veren biri mutlaka çıkacak.Birilerinin etrafında uydu olma.Birileri senin etrafında uydu olsun.İntihar zayıf insanların,inançsız insanların düşüncesidir.Sen buraya yazdığına göre destek arıyorsun.Demekki inançsız ve zayıf değilsin.Kendini düşün önce ben demeyi bil.

Allaha havale et babanı
Baba bile denmez ya
Çok güçlü olmak zorundasın kardeşim
Güçlü olmaya çalışırken sakın ha evlenmeye kalkma
Ne yap ne et al diplomanı ve iş sahibi olmaya bak

Hayata başlangıç döneminde böyle olumsuzluklar yaşamana çok üzüldüm.Başarı durumun nedir bilmiyorum.Eğitim hayatına devam et derim ben.Dersanelerin imtihanlarına gir.Burs almaya çalış.Hem çalışıp hem okuyan o kadar çok insan var ki.Kendi başına ayaklarının üzerinde dur.Bu olumsuzluklar seni yıldırmasın.Aksine kamçılasın.
İyi bir meslek sahibi olmaya çalış.Önünde saygıyla eğilsinler.Mutluluğu kimsede arama.Mutlu olmak senin elinde.Bunuda başarılarınla perçinle.
Erkek arkadaşına gelince bırak onu.Baban gibi biri .Öyle bir insanla zaten yaşıyorsun ikincisine gerek yok.Sana değer veren biri mutlaka çıkacak.Birilerinin etrafında uydu olma.Birileri senin etrafında uydu olsun.İntihar zayıf insanların,inançsız insanların düşüncesidir.Sen buraya yazdığına göre destek arıyorsun.Demekki inançsız ve zayıf değilsin.Kendini düşün önce ben demeyi bil.

Lisede okuldan okumaktan nefret ettim. Son 6 yıldır defter kitap acmadim. Basarim suan gerçekten cok kotu,dershaneye vericek param da yok. Şehir dişi bende ço. DDusundum ama gondermiyolar,hicbi şekilde destek alamazsın eve de donemezsin diyolar..

bana kalırsa sen aılende sevgı gormedıgın ıcın dısarda o cocukta aramıssın
onda da bulamayınca ıyıce takıntı yapmıssın
cıkmaza gırmıssın bu seferde
anla artık kımsenın senı sevmesıne ıhtıyacın yok senın
annemde benı hıc sevmez hep kardesıme duskundur hep onu tutar yanı
ama umrumda bıle degıl . eskıden cok takardım kafama ama artk hıc umursamıyorum
ve sana bısey soyleyeyımmı ne zaman umursamaz oldum
ıste o zaman kıymete bındım
yıne ve yıne soyluyorum anan baban bıle olsa sevmezse sevmesın
sen kendını sev
kımseye ıhtıyacın yok senın dımdık dur hayatta

Annem beni seviyo ama kocasindan çok degil. Annedir sonucta.. Onun beni sevmemesini hiç takmiyorum ama evde bile görünce bütün moralim bozuluyo. Sıkıntı geliyo resmen ustume.

Lisede okuldan okumaktan nefret ettim. Son 6 yıldır defter kitap acmadim. Basarim suan gerçekten cok kotu,dershaneye vericek param da yok. Şehir dişi bende ço. DDusundum ama gondermiyolar,hicbi şekilde destek alamazsın eve de donemezsin diyolar..

Bazen istemesekte sevmesekte yapmak zorunda olduğumuz şeyler vardır.Ütü yapmayı sevmem ama yapmak zorundayım.Buruşuk giyemem.Okumaktan nefret edebilirsin ama okumak zorundasın.Bilgin taze gözden geçirdiğinde aklına gelir.Dersane imtihanlarına gir.Bir dersaneye değil yakınında ki tüm dersanelerin sınavlarına gir.Burs kazanabilirsin böylece para vermezsin.Dersane dışında rahat çalışabileceğin işe gir masraflarını karşılarsın.Satış elemanı,tanıtım elemanı,dağıtım elemanı gibi.Okuyan gençliğin yaptığı işler.Hem paranıda günlük peşin alırsın.
Yeterki iste olumsuzlukları düşüneceğine çözümleri düşün.Sorunların değil çözümlerin parçası ol.Yarın keşke dememe adına, bir anne tavsiyeleri yazdıklarım.

Son düzenleme:

Sana köstek olmasınlar o da yeter.Mezun olunca da dönmeyiverirsin.Gerçi mezun olunca onlar ister dönmeni buna emin ol.
Kyk burs ve kredi veriyo,burs çıkmazsa kredi başvuran herkese çıkıyo.Başka yerlerde de burs çok.
Bazı vakıf üniversiteleri bütün eğitim masrafı+yurt ücreti+üstüne cep harçlığı bile veriyo(ygs-lys puanına göre),burs konusunu iyice araştır.
Okula gidersen kendine,kendi hayatına bakışın da değişir.Ailenin sana bakışı da değişir.
Çocuk gelişimi okudum diyosun,sınavsız geçiş hakkın bile olabilir.
Okul konusunu ciddiye al,diplomanı almaya bak.

Son düzenleme:
canım sakın hemen evliliği kurtuluş görme
tabiki evleniceksin ama gerçekten
evine erkek olacak birini bulduğunda.
öncelikle erkek arkadaşın allahından bulsun
ailenede allah hidayet versin
senin gibi kızları var
kıymet bilsilnler.

Canım Allah ınsanları mutlaka bıseyle sınarmıs işi,ailesi,eşi,cocukları v.s demekkı senın sınavında aılen sabret Allah karşına oyle bırını cıkarırkı kendı yuvanı kurarsın hepsını unutursun cok mutlu olursun bugun buna dayanamayıp canına kastedersen bunun hesabını nasıl verıceksın asıl önemlı olan bu dunya degıl sakın unutma dua et sabret guzel bı ıs bulursan evden ayrıl becerebılırsen tek yasamayı ama herseyın bı caresı var bunu unutma oyle kendıne zarar verme fıkırlerınıde at aklından o canı sana ne aılen verdı nede kendın

seni çok iyi anlıyorum! hiç dayak yememiş olsam da benim de aynen senin anlattığın gibi bir babam var,gerekli gereksiz her şeye deliler gibi bağırır.. duş alsan sorun olur, televizyonu açsan sorun olur,ışık açık unutsan sorun olur.. her şey pintilikten.. her şey parasının gideceğinden.. ben çok şükür ki bir kaç aya evlenip bu ortamdan kurtulacağım, Allah'ıma binlerce kez şükrediyorum. sen daha 21 yaşındasın ve kendi kendini kurtarabilirsin emin ol.. öncelikle o erkek arkadaşını tamamen aklından çıkart.. şunu unutma "bir insan seni mutsuz ediyorsa mutlu ettiği başka biri vardır muhakkak" ! ayrıca da neden daha azına razı olasın! daha iyi bir ilişkiyi haketmiyor musun? sen seni mutlu edebilecek şeylerin peşinde ol.. ayrıca önce babana sonra da annene borcunu hemen öde.. bırak paran kalmasın.. yol paran olsun yeter. bir ay kendine hiçbir şey alma, arkadaşlarınla gezme, yemeğini evde ye ama babanın çenesinden kurtul. bir daha ki ayda annenin kini öde de feraha kavuş. emin ol bankalar bile annenlerden daha iyidir :D en azından sadece faize bindirirler sende eve para vermek zorunda kalmadığından yavaş yavaş onu ödersin.. umarım karşına seni mutlu edecek biri çıkar. sakın umutsuzluğa kapılma..

seni çok iyi anlıyorum! hiç dayak yememiş olsam da benim de aynen senin anlattığın gibi bir babam var,gerekli gereksiz her şeye deliler gibi bağırır.. duş alsan sorun olur, televizyonu açsan sorun olur,ışık açık unutsan sorun olur.. her şey pintilikten.. her şey parasının gideceğinden.. ben çok şükür ki bir kaç aya evlenip bu ortamdan kurtulacağım, Allah'ıma binlerce kez şükrediyorum. sen daha 21 yaşındasın ve kendi kendini kurtarabilirsin emin ol.. öncelikle o erkek arkadaşını tamamen aklından çıkart.. şunu unutma "bir insan seni mutsuz ediyorsa mutlu ettiği başka biri vardır muhakkak" ! ayrıca da neden daha azına razı olasın! daha iyi bir ilişkiyi haketmiyor musun? sen seni mutlu edebilecek şeylerin peşinde ol.. ayrıca önce babana sonra da annene borcunu hemen öde.. bırak paran kalmasın.. yol paran olsun yeter. bir ay kendine hiçbir şey alma, arkadaşlarınla gezme, yemeğini evde ye ama babanın çenesinden kurtul. bir daha ki ayda annenin kini öde de feraha kavuş. emin ol bankalar bile annenlerden daha iyidir :D en azından sadece faize bindirirler sende eve para vermek zorunda kalmadığından yavaş yavaş onu ödersin.. umarım karşına seni mutlu edecek biri çıkar. sakın umutsuzluğa kapılma..

Bende etrafimda kimsenin böyle babası olduğunu görmedim. Işık açık unutmak gerçekten bizde de sorun basbas bağırır herşeye. Daha dün akşam yine kavga ettik. Zaten artık kendime hiçbişey almamaya çalışıyorum,borç borç dediği sanki biyere gidiyorum. Evliliğinde çok mutlu olursun inşallah,Rabbim yüzünü güldürsün.

canım benim hiç canını sıkma Allaha sığın ve dua et en önemlisi sabret ve kendine hep bu günler geçecek de sabret. iş ve eğitime önem ver tek kurtuluşun o eğer iyi bir işin olmazsa ayakların yere sağlam bazmassa evlendiğin kişide sana ona göre davranır hafife alır seni ama sen kendi ayakların üzerinde durabilirsen işinle, ne annene babana nede kocana muhtaç olmazsın onlarda bunu bilir ve buna göre davranır. insanlar çok acımasız ve senin o biyolojik babana(biyolojik dedim çünkü manevi bir baba olamamış) dicek söz yok Allah ondan bu yaptıklarının hesabını öbür dünyada soracak merak etme sen herkes yaptığı şeylerin bedelini ödicek yada iyi şeyler yapmışsa ödüllendirilecek sen sabret ve o evden kurtulmaya bak kendine iş bul yatılı bir iş bulursan iyi olur ama dikkat et ve çevrendeki kimseye bunlardan bahsetme çünkü senin zor durumda olduğunu bilip senden faydalanmaya çalışanlar çıkabilir kendini koru kız olmakta zor kız başına ayakta kalmak daha zor ama nice insanlar başarıyor sende başarabilirsin ve okursanda burs alabilirsin bir sürü yer bur veriyor öğrencilere ayda 1000lira burs veren yerler bile var o yüzden kafan neye yatkınsa sözele mi sayısala mı biraz çalış ve öss ye gir bence ve bir devlet üniversitesine git hangi bölüm olursa en azından burs alabilirsin onun yanında biyerde çalışmaya başlarsın çok iyi araştırıp daha sonra para biriktir çok zaman alabilir ama yapabilirsin sonra kiraya falan çıkarsın belki en azından o evdende kurtulmuş ayaklarının üstünde durmuş olursun unutma başka çıkış yolun yok o erkek arkadaşını yolla gitsin büyük ihtimalle bu sorunları oda biliyordur o yüzden seni buna ailesi bile değer vermiyor ben niye veriyim diye düşünüyor olabilir bunu sen bilemezsin söylemez ama bu mümkün o yüzden yeni çevrende kimseyle paylaşma bu yaşadıklarını insanlar acımasız yardım etmezler aksine daha çok üstüne gelirler.ve evliliği çıkış yolu olarak görme o biyolojik baban gibi bir adamla evlenirsen ne olacak sakın ya ayaklarının üstünde durmadan evlenmeye kalkma bu sefer kurtulayım derken bütün hayatın böyle geçer.sen tek başına ayağa kalkacaksın ve mutlu huzurlu olacaksın sadece burda sana verilen tavsiyeleri dikkate al...Allaha sığın herkesin en iyi dostu ve tek yardımcı olabilecek odur...

Bu mesajdan okumak istemedigini anladim.Gercekten isteseydin bahane üretmek yerine care arardin...

Benim fikrim;Calisiyorsun,iyi veya kötü bir maasin var su anda...Ögrenci evleri var birlikte oturabilirsin birileriyle ,en azindan kendini toparlayana kadar...Böylece yanindaki arkadaslardanda bilgi alirsin derlerle ilgili.Kendi evin olursa ders te calisirsin,okursunda.Simdi icinde bulundugun durumdan ötürü kendini kötü hissedebilirsin ,unutmaki hic kimse senden kiymetli degil..

Bide artik erkek arkadasim demekten vazgecermisin lütfen..Babanin yaptigi olumsuzluklari görüp ondan kurtulmak istiyorsun da,erkek arkadasim dedigin kisinin yaptiklarini neden göz ardi ediyorsun..O dahami masum sence...

Kendine kendi ayaklarin üzerinde durabilecegin bir hayat kur.Kimseye muhtac olmadan yasayabilirsin.Bunu yapan o kadar cok insan varki,sen neden yapamayasin??

Back
X