Öyle dert olmaz olsun

Kanım çekildi okurkeen.
Çocuk yaşta ağır travma.

Ne yazacağımı bilemedim.
Nişanlına güzel dille anlat önce karşı gelebilir kabullenemeyebilir
Seviyorsa senin yanında olur yaşadıklarına üzülür.

Allah sabır versin öyle ailede

Çoğumuz tecavüzü anlat diyoruz ama erkek o olgunluğa sahip değilse ne olacak.
Konu sahibi anlatınca erkek karşı gelip kabullenemeyip ayrılırsa kızımızda intihar ederse Allah korusun.
Bu vicdanı nasıl yaşacağız.

Zor durum. Her erkek aynı olgunlukta olmayabiliyor.

ilerde illa olanları öğrenecek adam bir şekilde o zaman evlenmiş olursa adam hesap sormayacak mı
tecavüz edildiğine inanmayacak belki bu yüzden

11 yaşında tecavüze uğramış kızı kabul etmeyecek bu kız değil diyecek adamla da evlenmesin konu sahibi
zihniyeti iğrenç çünkü

Evet zor bir durum ama konu sahibi nelere göğüs germiş güçlü bir insan önünde uzun bir gelecek var.
Neden kendi suçu olmadığı halde onu kabullenmeyen biri için intihar etsin.
Hayat o kadar ucuz değil.
Eğer söylemezse yalan üzerine bir yuva kurduğu için her gün vicdan azabı çekeceği gibi ayrıca er geç duyulacak bu olanlar.

Kız olmak zarla alakalı bir durum değildir. Kız dişi çocuklara denir kadınsa yetişkin dişilere. Sen kadınsın ama bunun nedeni bakirelik değil yetişkin olman ve senin yaşında ki bir bakire de kız değil kadındır. Ayrıca pardon da neden diktiricekmissin zarını? Neden yani? Eğer hayatına biri girecekse o kişi seni olduğun gibi kabul etmek zorunda bakire olmamak utanılacak bir durum değildir ve sadece kadına indirgenemez! Delireceğim ya sakın diktirmek gibi bir saçmalık yapma hem gereksiz hemde karşındaki adamı kandırmak. Bana da konu fake gibi geldi ama dediklerin doğruysa sen suçlu değilsin sonuna kadar kendini savun ezdirme ayrıca kusura bakmada o nasıl bir anne?

Erkek o olgunluğa anlayışa hatta ve hatta insanlıga sahip değilse defolsun gitsin daha iyi bu konuyu açan kişinin ne kusuru ve günahı varda o kabul etmiyor? Nefret ediyorum kendi her haltı yiyip namus kavramını iki bacak arasına tıkıp kadının omzuna yükleyen erkeklerden

Lise mezunuymuşsun bence direk üniversite için hazırlanmaya başla sansın varken ne ailene nede gelecekteki eşine güvenebilirsin kendi kendine yetebilen bir birey olup ailenden de saçma sapan tüm insanlardan ve olaylardan kurtulup yeniden doğman gerek. O kadar masum ve güzelsin ki çevrendeki insanların seni üzmesine izin verme

Sizinle aynı düşüncedeyim.
Bu kız kardeşimiz çok güçlü. Okulunu bitirmiş. Güzel cümleler kuruyor.
Fakat kaybetme korkusu çok fazla. Bu yüzden endişelendim.

Namus asla iki bacak arasında değil.
Küçük bir yerde yaşıyor sanırım. Sevgilisine söylese ailesi(kv) de öğrenecek haliyle. Konu sağda solda herkes tarafından duyulacak. Bundan dolayıda endişe duyuyor olabilir.

Eğitim ne olur eğitimine önem ver.

Allaah bildiği gibi yapsın aileni...

Öncelikle senin adına çok üzgünüm... Malesef dünyada böyle kötü insanlar da var. Hayatının bundan sonrası için mağdur olmak istemiyorsan, hiçbir koşulda yalan söyleme, kimseyi kandırmaya çalışma.
Senin yaşadığın unutulur, söylediğin yalan olay olur, yine haksız sen olursun.
Siz evlenseniz de kocan elbet birgün bu olayı muhakkak duyacak, ya cezaevinden çıkan ablandan, ya sevgilisşnden, ya annenden. Bir şekilde duyacak emin ol.
Sana üzülmeyi geçip, öfkelenecek onu kandırdığın için.
Belki çocukların varken senş boşayacak, gün yüzü göstermeyecek bu sebepten. Yine ortada kalacak ve o mendebur annene muhtaç kalacaksın.
Birgün ablan cezaevinden çıktıgında onunla aynı evde kalmak zorunda kalacaksın boşanırsan.
Bunların hepsini düşün, tart ona göre kararlar al.
Yaşın erken evlenmek için bu kadar acele etme.
Eğer o evden kurtulmaksa niyetin, konfeksiyonda olsa bir yere gir çalış, yatmadan yatmaya anca görürsün yüzlerini.
Doğru adamı buluncada herşeyi anlat ve o aileni hayatından çıkararak evlen.

herkes anlat anlat demiş .
ve bu kız bunu yıllardır saklamış .
bu olay 7 yıldır kimseye duyurulmamış.
abla cezaevinde ve bunu akrabalar bile bilmiyorken siz git nişanlına söyle diyorsunuz . ve belki herşeyi alt üst edecek bu olay. bilmeyenler kalmayacak ve kız 12 yaşında çocuk yaşta istemeden yaşadığı bi olay yüzünden mahalleye akrabalarına ve evlenmeyi düşündüğü erkek arkadaşına yüzü eğilecek.
bizim toplulumuz vah vah. tüh tüh . diye dilden dile de mahallede dolaştırır bu konuyu.
zaten kız bi travma yaşamış . daha mı yaşasın.
en güzeli bi destek almalı . bi psikolog ile danışarak hareket etmeli.

kaş yapayım derken göz çıkarmayalım.

+1

Başına gelen ne vahlanıp tühlenecek ne basını eğecek ne de utandıracak seyler aksıne tebrik etmeli bu güçlü yapısından dolayı onu haklısınız çevresındeki insanlar cahil ama çevresindeki cahil insanlara göre hareket etmemeli biz evde kavga ederken babaannem hep ay komşulara rezil olduk ay herkes duydu deyip durur onlar kim de ben onlara rezil olucam? Nefret ediyorum bu bakış acısından ama size katılıyorum önce bir psikoloğa görünmeli bu dediklerimizi sonra düşünür

Konu Sahibi senin kurtuluşun evlenip yuva kurmak değil eğer sevdiğin insan yine o mahalleden o taraflardansa zaten ya şimdi ya gelecekte basına kakması muhtemel sen olayı saklasan bu başlı basına bir hata evliliğin ilk temeli güvendir sen bu adama güvenmiyorsun ki anlatmadın ve kandırmak olur yaptıgın çocuğun ağzını ara tepkisine göre ver yolu gitsin sende üniversiteye başlayıp kurtul o cahil insanların arasından

Bir anne olarak üzülerek okudum.
Allah annene akıl versin böyle cahil insan az bulunur...!
Sana gelince.senin başına gelen malesef ki bu ülke de birçok kadının başına geliyor.yasadigindan sen sorumlu degilsin.sorumlulari zaten olmasi gereken yerde.
19 yasindasin evet resitsin evlenebilirsin ama ben senin bu psikolojiyle evlenmeni asla onermem ki zaten suan senin önceliğin okulun olmalı. Adam gibi calis güzel bir lisans ya da önlisans oku guzelde isine gir kendi paranı kazan,o aile bozuntusundan kurtul. Evliligi ise asla 25 26 dan önce düşünme.
Sen sevdigin adama neden anlatmaktan korkuyor ya da utaniyorsun? Çünkü bırakır diye degil mi? Demek ki onunda sana bu pisliği yapanlardan bi farkı yok.
Dürüst ol.kızlık zarı vs bunlarla ne kendini kandir ne başkasını.
Evet basina gelenler senin sucun degil ama bundan sonrasını güzelleştirmek tamamen senin elinde.
Güçlü ol asla başına gelenin altında ezilme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…