• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öyle dert olmaz olsun

Bana tecavuz degil ablanın 14 yil ceza almasi, 7 yil yatıp hala cikmamis olmasi inandirici gelmedi.
Bu ulkede babasi tecavuz ederken oz kizinin kollarini tutan anne bile 14 yil ceza almadi.
Yanlis anlasilmasin 14 yil cok demiyorum az bile, ama bu ulkede kimse tecavuze goz yumdu diye 14 yil icerde yatmaz. 14 yilla yargilansa da iyi halden sundan bundan en fazla 3 yil yatar cikar.
Ayrica 11 yasindaki kizlarinin kimle yasadigini bilmeyen aile, ablanin 7 yildir cezaevinde oldugunu bilmeyen akrabalar vs vs konunun elle tutulur bir tarafi yok, sadece bana mi oyle geldi anlamadim.
Ceza konusunda haklısın 3 yıl bile yatmaz mahkemede kravat taktı diye iyi hal indirimi alan sapıklar gördük.

Ben konuda oturan veya oturmayan yerler var demiyorum diyorum ki bu tecavüz olayına fake demek nasıl bir uyku hali bunu merak ediyorum.

Evet belki de konu sahtedir belki de konuyu acan bizimle eğleniyordur ama önemli olan bu tür olayların olmuş ve hala oluyor olması.

Ben senin yorumunu görmedim ama bak mesela üye gelmis tek yorumu bu fake git işine...yani ne garip.

Ezerek bilinçlendirmeye çalışmak enteresan
Siz önce yönteminizi değiştirin ki iyi niyetiniz perçinlensin
Amacınız netleşsin

size enteresan gelmesi beni ilgilendirmiyor ama ben doğru bildiğim neyse onu yazarım, polemik yaratmaya lüzum yok o yüzden size tekrar cevap vermeyi düşünmüyorum.

Bana tecavuz degil ablanın 14 yil ceza almasi, 7 yil yatıp hala cikmamis olmasi inandirici gelmedi.
Bu ulkede babasi tecavuz ederken oz kizinin kollarini tutan anne bile 14 yil ceza almadi.
Yanlis anlasilmasin 14 yil cok demiyorum az bile, ama bu ulkede kimse tecavuze goz yumdu diye 14 yil icerde yatmaz. 14 yilla yargilansa da iyi halden sundan bundan en fazla 3 yil yatar cikar.
Ayrica 11 yasindaki kizlarinin kimle yasadigini bilmeyen aile, ablanin 7 yildir cezaevinde oldugunu bilmeyen akrabalar vs vs konunun elle tutulur bir tarafi yok, sadece bana mi oyle geldi anlamadim.
Eğer cezası 14 yıl ise 8 yıl,4 ay yatarı var.Bu aşamadan sonra ise denetimli serbestlikten faydalandırılarak serbest bırakılır.Hukuken durum bu.İnanmayacak bir şey yok..Kanunlar gayet açık ve net

Ben de yurtlar ve siginma evleri ile ilgilendigim icin bu durumdaki bir cocugun nasil ailesine geri verildigini merak ettim. Benzer bir durum gordum bizzat, cocuk kesinlikle aileye verilmedi, halen yurtta kaliyor su an ve okuyor. O yurt muduru hakkinda sorusturma acilir yahu sen aileye oyle kafana gore iade edemezsin bir cocugu

Bir de fake bulanlar yardımcı olmak istemiyorlarsa yazmaz olur biter böylece kandırılmamış olurlar.

Zeynepguven denilen kadının sahte kaynana konusuna 200 küsur sayfa yazıldı üstelik bu konu gibi ciddi bir toplumsal yara falan da değildi.belki bu durumu gerçekten yaşayan birileri okur fikir edinir.

Ya arkadaşlar şu gülme efektim için özür dilerim..İki nokta üst üste yaptığımı sanmıştım.Şimdi farkettim..Ne alaka olmuş bu yaa...Düzeltemiyorum da artık.Açıklayayım bari dedim..Tekrar özür diliyorum okuyanlar ve soru sahibinden
Ne kadar zarifsiniz, soylemeden gecemedim

Ceza konusunda haklısın 3 yıl bile yatmaz mahkemede kravat taktı diye iyi hal indirimi alan sapıklar gördük.

Ben konuda oturan veya oturmayan yerler var demiyorum diyorum ki bu tecavüz olayına fake demek nasıl bir uyku hali bunu merak ediyorum.

Evet belki de konu sahtedir belki de konuyu acan bizimle eğleniyordur ama önemli olan bu tür olayların olmuş ve hala oluyor olması.

Ben senin yorumunu görmedim ama bak mesela üye gelmis tek yorumu bu fake git işine...yani ne garip.

Konuyu gorur gormez kibledim, aciklamasini da yazdim ilk sayfalarda olmasi lazim.
Bu tarz olaylar oyle cok ki bu ulkede, oz babalar, abiler, enisteler... ama iste tecavuzcunun kendisi bile 18 yil ceza alip uc bes yil yatip cikiyor. Basta ordan sonra diger yorumlardaki tutarsizliklardan (19 yasinda, lise mezunu, 5 aydir calismiyor ama oncesinde calisiyormus, birkimi varmis mesela) konu cok supheli.

buradan belki bizlere gazel okuması kolay geliyor olabilir ama bencede öncelikle kendini gerceklestirmelisin.Yani kendine olan saygını guvenini tekrar kazanmalisin.Daha çok gençsin önünde daha cok uzun seneler var aşık olmak,evlenmek icin.Sabret ve tüm olumsuzluklara ragmen güçlü kal.
Ama empati yapacak olursam evet su an icin yaptığın kendi adına dogru. Neden dersen? Buyuk bir darbe yemissin ailenden ve kisiliginin geliştiği,en cok korunmaya sevilmeye ihtiyacın oldugu zaman malesef kötü şeyler yaşamışsın.Hayatta yapayalnız kalmışsın.Onun için sığınacak,guvenecek birine ihtiyacin olmasi normal.Bu sebeple yargılamiyorum seni. Ama malesef bir gercek var ki; toplum olarak çoğunluk empati yoksunuyuz. Sonuca bakıyoruz sebeplere degil.O yuzden ailesi cevresi yasadiklarindan ötürü seni yargılayabilir, sanki senin suçunmus gibi seni hor gorebilirler.Sonucunda maleseg daha büyük bir yıkım,tramva olabilir senin icin. O yuzden duzenli psikiyatri ye gitmeli. Evlenmeden öncede mutlaka anlatmalısın.Bırakıp gidersede unutma SENIN HICBIR SUÇUN YOK,SEN HALA TERTEMIZSIN.SADECE ÇOCUKTUN SEN. SENIN BIR SUÇUN YOK... Umarim hep güçlü kalırsın yolun açık olsun

buradan belki bizlere gazel okuması kolay geliyor olabilir ama bencede öncelikle kendini gerceklestirmelisin.Yani kendine olan saygını guvenini tekrar kazanmalisin.Daha çok gençsin önünde daha cok uzun seneler var aşık olmak,evlenmek icin.Sabret ve tüm olumsuzluklara ragmen güçlü kal.
Ama empati yapacak olursam evet su an icin yaptığın kendi adına dogru. Neden dersen? Buyuk bir darbe yemissin ailenden ve kisiliginin geliştiği,en cok korunmaya sevilmeye ihtiyacın oldugu zaman malesef kötü şeyler yaşamışsın.Hayatta yapayalnız kalmışsın.Onun için sığınacak,guvenecek birine ihtiyacin olmasi normal.Bu sebeple yargılamiyorum seni. Ama malesef bir gercek var ki; toplum olarak çoğunluk empati yoksunuyuz. Sonuca bakıyoruz sebeplere degil.O yuzden ailesi cevresi yasadiklarindan ötürü seni yargılayabilir, sanki senin suçunmus gibi seni hor gorebilirler.Sonucunda maleseg daha büyük bir yıkım,tramva olabilir senin icin. O yuzden duzenli psikiyatri ye gitmeli. Evlenmeden öncede mutlaka anlatmalısın.Bırakıp gidersede unutma SENIN HICBIR SUÇUN YOK,SEN HALA TERTEMIZSIN.SADECE ÇOCUKTUN SEN. SENIN BIR SUÇUN YOK... Umarim hep güçlü kalırsın yolun açık olsun

ben yuva kurmak istiyorum ama kızıma boyle bisey yapılmasına asla izin vermeyeceğim. Ona annemin bana yaptığı gibi yapmayacağım

çocuksun sen daha ne yuvası yahu.
okuman gereken yaştasın..
bak sevgiline gerçekleri bile anlatamıyorsun neden çünkü güvenmiyorsun bırakır gider diye korkuyorsun..
güvenip sırrını bile paylaşamadığın adamla mı evlenmek istiyorsun..

Konu sahte olsun umarım,ergen biri dalga geçiyor olsun..
Böyle isterdim.
Gerçek olma ihtimaline karşın yazıcam yine de.
Ailene yazıklar olsun bu bir.
İkincisi sen, dürüst olmadığın birisi ile evlenmeye kalkıyosun farkında mısın?
Neden gerçekleri saklıyosun?
Bırakır seni, ondan değil mi?

*işte... Gerçekleri bildiği halde seninle evlenmek isteyen, seni gerçekten seven birisini bulmadan evlenme kardeş!

Hatta evlenme.. Oku, çalış.. Ne bileyim, kendini sağlama al,sonra hayatını birleştireceğin o insanı bulursun nasılsa

Eğer cezası 14 yıl ise 8 yıl,4 ay yatarı var.Bu aşamadan sonra ise denetimli serbestlikten faydalandırılarak serbest bırakılır.Hukuken durum bu.İnanmayacak bir şey yok..Kanunlar gayet açık ve net

Konu sahibi 7 yildir yatiyor 7 yil daha yatacak diyor ama.

Sana yaşatılan kötülükten utanma.
Bu senin utanman gereken bir şey değil.
Bu saklayabileceğin bir şey değil.
Saklanmanı gerektirecek bir şey hiç değil.

İyi değilsin.
Sevdiğim adam dediğin adama olanları anlatman halinde terk edilmekten korkuyorsun. Terk edecek adamsa zaten evlenme. Buna rağmen yuva deme lütfen. Yuva böyle kurulmaz.
Senin şu durumda yapman gereken şey üniversite bitirmek, meslek sahibi olmak.
Yalnız bile kalsan hayatta dik durabilmen gerek.

Şuan senin yapacağın evlilik yandığın ateşten kendini bir diğer ateşe atmaktır.

Konu fake bile olsa bu hikayeler gerçekten var. Yaşayan ve burayı okuyan varsa bunları kulak arkası etmesin...

Ah canım ya,daha 19 yasindasin neler gelmis basina,yasın çok kücük ve suan saglikli düsunemiyorsun lutfen burdaki ablalarinin soylediklerine kulak ver,evlilik çözümmu sence ?üstelik yalan uzerine kurulu..hicbir sır sonsuza dek gizli kalmaz..birde sinirli diyosun sevdigini..ya ilerde ögrenirse anlayışsız bi insansa,neler olacagini tahmin edebiliyomusn,ya o pislik çıkınca yine senden tehditlerle isteklerde bulunursa ozaman ne yapacaksın?Bence suan aileni sadece merdiven olarak gor ve egitimine agirlik ver ve bir meslegin olsun ,hickimseye ihtiyacin olmasin ,bir gun esin olacak kisi bu sebepten seni yari yolda birakacak olursa...

Canım senin akrabaların ne diye biliyor. 7 yıldır bu kız nerde diyen yok mu?
Kızlarla kalıyo diye bilseler bile, Bayram seyran hiç mi soran yok

Söylemem daha mantikli. Herkes söylememi istiyor. Doğru bunlar benim suçum değil ki suçlular cezasını çekiyor

Back
X