- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ben de tuvalet kağıdının fiyatlarına çıldırdım.Kardesim tuvalete de mi gitmeyelim beee.Az bile kalmadı oynattım. İsmi lazım değil efendi Türk kahvesi 7.90’dan 13.90’a çıkmıştik geldi yemin ediyorum kaşım gözüm seğiriyor. Bir sene evvel endişeliyim diye açtığım konu yabancı (Alamancı yaah) sabotesiyle kapanmıştı o zamanlar endişe değilmiş yaşadığım(ız).
Çırılçıplak soyunmalı deliricem imdaaaaaatne yiycez, ne içicez, ne yapıcaz bilmiyorum. Herşey hayal oldu ve ben hayallerimden de utanıyorum. İnsanlar evine ekmek götüremezken çok utanıyorum yazmaya ama tüm tatil hayallerim bitti. Aslına bakarsanız genel olarak hayallerim bitti. Bir yandan şükrediyorum diğer yandan deliriyorum ülke dengemi bozdu.
Türk kahvesi zamlanmasa bu kadar delirmezdim ama kahve kırmızı çizgim dayanamadım.
Baktım şimdi trendyoldan. Mantığını pek kavrayamadım ama sanırım normal bir külot görüntü olarak.Peddon iç çamaşırı seklinde. İçinde özel emici kumaş var. Ona bakabilirsin belki.
Tuvalet kağıdı olayı bence biraz abartılıyor neticede siliyoruz ve atıyoruz tek kullanımlık birşey . İlla solo marka olmasına gerek var mı diye düşünüyorumBen de tuvalet kağıdının fiyatlarına çıldırdım.Kardesim tuvalete de mi gitmeyelim beee.
O kadar güzel yazmışsın ki..
Ben de bebeğine şerbet veren aileleri duymuştum. Bu insanlar ne yapsın , lafa gelince 3 cocuk yapın diyorlar da neyle bakılacak bu çocuklara ?
Bizim insanlarımız bir tuhaf , sorsan cebinde 10 TL si yok ama hala diyor ki Allah basımızdan eksik etmesin malum kişi için .
şu yazdıklarınız o kadar ben ki. günde iki defa kahve içerim. bahsettiğiniz kahveyi 12 veya 24 lü olarak alırdım ve geçen yıl 4.25 olduğunda kafayı yemiştim neden bu kadar artıyo diye. benim için hayat pahalılığı kahveye yapılan zamla orantılı ve şuan bunalımdayım. 2 gün önce bir markette 9.75 e buldum ve 4 paket aldım ki bu bile pahalı. çıldırıyorum resmen. hala çıkıp fiyatlarda anormal artık yok diyen siyasetçiler var delirmemek elde değil. çok söyleyecek şey var da işte ortam müsait değil. zaten içimiz dışımız siyaset oldu nereye gitsem hayat pahalılığı konuşuluyor. geçen bir uzman tv de demişti 15 yaşında çocuklar bile doların artışını konuşuyo diye. o kadar doğru ki. insanlar nasıl geçinecek ne yiyip içecek kimsenin düşündüğü yok Allah sonumuzu hayır etsin.Az bile kalmadı oynattım. İsmi lazım değil efendi Türk kahvesi 7.90’dan 13.90’a çıkmıştik geldi yemin ediyorum kaşım gözüm seğiriyor. Bir sene evvel endişeliyim diye açtığım konu yabancı (Alamancı yaah) sabotesiyle kapanmıştı o zamanlar endişe değilmiş yaşadığım(ız).
Çırılçıplak soyunmalı deliricem imdaaaaaatne yiycez, ne içicez, ne yapıcaz bilmiyorum. Herşey hayal oldu ve ben hayallerimden de utanıyorum. İnsanlar evine ekmek götüremezken çok utanıyorum yazmaya ama tüm tatil hayallerim bitti. Aslına bakarsanız genel olarak hayallerim bitti. Bir yandan şükrediyorum diğer yandan deliriyorum ülke dengemi bozdu.
Türk kahvesi zamlanmasa bu kadar delirmezdim ama kahve kırmızı çizgim dayanamadım.
inanın benim başka taraftan çıkartasım var... babam özellikle karşıyaka da çarşıda geziyorum şu röportaj yapan çocuklara denk geleyim diye diyorSokak röportajları varya bir denk gelse bana o telefono dayının yada teyzenin ağzına sokup kafasının arkasından çıkarmak en büyük hayalim..
Verddiniz yetkiyi aldınız etkiyi hadi bakalım...
Onu söylemek istemedim fena olmasın diye,onlar bu aralar sıkıntılı zaten ev hapisleri var.inanın benim başka taraftan çıkartasım var... babam özellikle karşıyaka da çarşıda geziyorum şu röportaj yapan çocuklara denk geleyim diye diyor
Geçen bir genç, dayının ağzına sokmuştu telefonuSokak röportajları varya bir denk gelse bana o telefono dayının yada teyzenin ağzına sokup kafasının arkasından çıkarmak en büyük hayalim..
Verddiniz yetkiyi aldınız etkiyi hadi bakalım...
Seyrettim onu o dayıda sonuna kadar hak etti onu çok var onlardan,bunların birde kadın versiyonları var.Geçen bir genç, dayının ağzına sokmuştu telefonu
Geçen migrosta tuvalet kağıtlarına bakmaya korktum,5 litrelik sıvı yağ yoktu reyonda..Bizim aile kantininden yudum 4.5 litre sıvı yağ 175 TL gördüm . Akşama eşimle gidip yeniden baktık hayal gördüm zannettim meğer gerçekmiş
Ben de bunları görüp duyduğum için inanın kendimden şüphe etmeye başladım. Acaba zorlanan tek ben miyim diyorum? Kime sorsan hersey süt liman.Ben bir kac gündür istanbuldayim. Göz doktoruna geldim ve taksiyle oradan oraya kosturuyoruz.
Hangi taksiye bindiysek adamlar reislerine toz kondurmuyorlar. Adam(?!), reisimiz cok calisti, insanlar evde yemek yapmiyor, hep disarida yiyorlar. Bir taraftan bakiyorum euro 17, dolar 16. Insanlar halk ekmek kuyrugunda agliyorlar, temel ihtiyaclarini karsilayacak halde bile degiller bir kisim hala nasil kafa tuttu cb yunana diye salya akitiyor. Ben bu güruha acimiyorum, bunlar daha beter olsunlar da; kurunun yaninda yas da yaniyor.
Pazarda biyomedikal okumus, yuksek tahsilli, donanimli tezgahtarimiz var. Adam issizlikten sebze satiyor ama ekonomimiz cok iyi.
Bilerek çıkarmıyorlarmis ortaya , depoda tutuyorlarmis.Geçen migrosta tuvalet kağıtlarına bakmaya korktum,5 litrelik sıvı yağ yoktu reyonda..
Bimden alıyorum yoğurdu,1,5 kiloluk yoğurt 21,5 lira olmuş...Dün 2 litre süte 16 tl verdim.
Geçen hafta mayaladığım yoğurdu en son litresini 4 tl ye almıştım.
Yani dün her zaman yaptığım yoğurda 2 katı fazla ödedim.
Alamıyorum ya delirmek üzereyim yemin ederim.
Bencede 1 tane bile yoktu reyonda.Bilerek çıkarmıyorlarmis ortaya , depoda tutuyorlarmis.
Evet geçen hafta malum üç marketten birine gittim sıvı yap almak için yoktu. Reyondaki görevliye sordum yağ neden yok epeydir de gelmiyor dedim. Kız bizzat dedi ki “ Abla depoda var ama göndermiyorlar , zamlanınca gönderecekler sanırım .” dedi.Bilerek çıkarmıyorlarmis ortaya , depoda tutuyorlarmis.
Bimden alıyorum yoğurdu,1,5 kiloluk yoğurt 21,5 lira olmuş...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?