- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Sorsanıa ne yiyiorsunuz diye makarna derler.Ben de bunları görüp duyduğum için inanın kendimden şüphe etmeye başladım. Acaba zorlanan tek ben miyim diyorum? Kime sorsan hersey süt liman.
3 harfli markette çalışan bir komşumuz söyledi .merkezden emir geliyor , kaldırıyoruz depoya diye. Fırsatçılık yapıyorlar biraz da , dar boğazda olan ekonomiyi ,kaos ortamına sokup daha çok strese sokuyorlar.Bencede 1 tane bile yoktu reyonda.
Orası öylede nerdeyse aynı paraya geliyor artık.Daha uygun, daha faydalı olsun diye bende evde mayalıyordum ama artık kabak tadı veriyor.
Ev ekonomisi diye bir şey kalmadı zaten :/
Resmen stokçuluk yapıyorlar..3 harfli markette çalışan bir komşumuz söyledi .merkezden emir geliyor , kaldırıyoruz depoya diye. Fırsatçılık yapıyorlar biraz da , dar boğazda olan ekonomiyi ,kaos ortamına sokup daha çok strese sokuyorlar.
Orası öylede nerdeyse aynı paraya geliyor artık.
Üzülsek ne olacak bize müstehak oldu böyle yaşamak,sebeb olanlar utansın birazda sözüm oy verenlere..Kesinlikle öyle oldu.
Çok üzülüyorum çok.
Bu ülke bizden umudumuzu bile çaldı
Sorsan cebinde 10 TL si yoktur .Sorsanıa ne yiyiorsunuz diye makarna derler.
Eski Türkiye diyorlar ya,kuyruklar filan sebebi nedir diye soruyorlar esnaf yaptı diyor.,
Bunlar bilmiyor neden olduğunu,çünkü okumuyorlar araştırmıyorlar bilseler nedenin ne olduğunu..
Üzülsek ne olacak bize müstehak oldu böyle yaşamak,sebeb olanlar utansın birazda sözüm oy verenlere..
Sırf bu geçim derdi yüzünden 2. Çocuğu yapmadım, yapamadım cesaretim yok. Bir kutu mama 200 TL. Alternatifi yok bebek bu ne yiyecek mamadan başka ?2-3 ay sonra doğum iznine çıkacağım.
Tek maaşa düşeceğiz ne olacak derken bebeğime odaklanamıyorum.
30 yaşındayım ben tam 19 yıldır bunların yüzünden sefalet yüzünden geçti hayatım.
Okuyun dediler okuduk ne oldu?
Şirkette tek lisans mezunu benim neredeyse en az maaşı bana veriyorlar.
Köpek gibi çalışıyorum, ona rağmen cebimdeki 3 bin liralık telefon mu benim yaşam standartlarımı gösteriyor ?
Yazıklar olsun ya!
Sırf bu geçim derdi yüzünden 2. Çocuğu yapmadım, yapamadım cesaretim yok. Bir kutu mama 200 TL. Alternatifi yok bebek bu ne yiyecek mamadan başka ?
Sağlıkla kucağına al bebeğini, inşallah daha güzel şartlarda büyüt .Benim de ilk bebek tavuk suyu onu da ne zorluklara dayanarak yaptım.
Borcum var mı var ama olsun istedim yoksa olmayacaktı yani :/
Çok üzülüyorum ya
Sağlıkla kucağına al bebeğini, inşallah daha güzel şartlarda büyüt .
hadi yaa ... babama söyleyim kış günü boş yere gezinmesinOnu söylemek istemedim fena olmasın diye,onlar bu aralar sıkıntılı zaten ev hapisleri var.
Konfüçyusun çok güzel bir sözü vardır.Sorsan cebinde 10 TL si yoktur .
Benim kulaklarım “dolar artsın bizene biz TL kullanıyoruz” diyenleri bile duydu. Şaşırmıyorum olup biten hiç birseye.
Memleketi bir milyoncuya çevirdiler , dört taraftan kemiriyorlar. Geçende bir Bulgar kadın diyor ki “500 Euro getirdim harca harca bitiremedim.” Vay memleketin haline ..
Anliyıorum abimin eşide sağlıkçı 38 yıl hemde üni mezunu en az maaşı ben alıyorum demişti.2-3 ay sonra doğum iznine çıkacağım.
Tek maaşa düşeceğiz ne olacak derken bebeğime odaklanamıyorum.
30 yaşındayım ben tam 19 yıldır bunların yüzünden sefalet yüzünden geçti hayatım.
Okuyun dediler okuduk ne oldu?
Şirkette tek lisans mezunu benim neredeyse en az maaşı bana veriyorlar.
Köpek gibi çalışıyorum, ona rağmen cebimdeki 3 bin liralık telefon mu benim yaşam standartlarımı gösteriyor ?
Yazıklar olsun ya!
Bana göre bu dünyaya artık .çocuk yapmak bile tehlikeli hale geldi.Sırf bu geçim derdi yüzünden 2. Çocuğu yapmadım, yapamadım cesaretim yok. Bir kutu mama 200 TL. Alternatifi yok bebek bu ne yiyecek mamadan başka ?
Yazacağım.hadi yaa ... babama söyleyim kış günü boş yere gezinmesin
Akşam 4 sene önce 67.000 TL ye aldığımız (ve üzülerek satmak zorunda kaldığımız) arabanın fiyatına öylesine bir baktım da 400.000 TL olduğunu görünce gerçekten afalladım, rengim bembeyaz oldu..Az bile kalmadı oynattım. İsmi lazım değil efendi Türk kahvesi 7.90’dan 13.90’a çıkmıştik geldi yemin ediyorum kaşım gözüm seğiriyor. Bir sene evvel endişeliyim diye açtığım konu yabancı (Alamancı yaah) sabotesiyle kapanmıştı o zamanlar endişe değilmiş yaşadığım(ız).
Çırılçıplak soyunmalı deliricem imdaaaaaatne yiycez, ne içicez, ne yapıcaz bilmiyorum. Herşey hayal oldu ve ben hayallerimden de utanıyorum. İnsanlar evine ekmek götüremezken çok utanıyorum yazmaya ama tüm tatil hayallerim bitti. Aslına bakarsanız genel olarak hayallerim bitti. Bir yandan şükrediyorum diğer yandan deliriyorum ülke dengemi bozdu.
Türk kahvesi zamlanmasa bu kadar delirmezdim ama kahve kırmızı çizgim dayanamadım.
Benim de cesaretim yok 2. yi yapmaya . Çünkü oğlumla aynı şartlarda büyütmem mümkün değil.Konfüçyusun çok güzel bir sözü vardır.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir diyor.
Konunun özeti bu aslında.
Bulgar hatunu dediki,sizin paranız çok değersiz ..
Anliyıorum abimin eşide sağlıkçı 38 yıl hemde üni mezunu en az maaşı ben alıyorum demişti.
Bana göre bu dünyaya artık .çocuk yapmak bile tehlikeli hale geldi.
Kızımada diyorum.2.çocuğu düşünüyor yapma diyorum tek çocuk olduğu için hep kardeş özlemi çekmişti.
Herşey ateş pahası oldu artık,3 çocuklu aileler ne yapıyor acaba ciddi merak ediyorum artık.Benim de cesaretim yok 2. yi yapmaya . Çünkü oğlumla aynı şartlarda büyütmem mümkün değil.
Oğlanın beslenmesine koyduğum badem 130 TL olmuş ya 1 kilo badem , bim de ki yap bile 120 TL olmuş dün. O kadar doluyum ki neler neler yazarım da malum sokak röportajcısına bile ev hapsi verilen bir ülkede yaşıyoruz .
Allah hepimizin yardımcısı olsun demekten başka birsey gelmiyor elimizden malesefHerşey ateş pahası oldu artık,3 çocuklu aileler ne yapıyor acaba ciddi merak ediyorum artık.
Bu ble kurtarmıyor artık..Allah hepimizin yardımcısı olsun demekten başka birsey gelmiyor elimizden malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?