Oynatmama az kaldı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bunları görüp duyduğum için inanın kendimden şüphe etmeye başladım. Acaba zorlanan tek ben miyim diyorum? Kime sorsan hersey süt liman.
Sorsanıa ne yiyiorsunuz diye makarna derler.
Eski Türkiye diyorlar ya,kuyruklar filan sebebi nedir diye soruyorlar esnaf yaptı diyor.,
Bunlar bilmiyor neden olduğunu,çünkü okumuyorlar araştırmıyorlar bilseler nedenin ne olduğunu..

Sorsan cebinde 10 TL si yoktur .
Benim kulaklarım “dolar artsın bizene biz TL kullanıyoruz” diyenleri bile duydu. Şaşırmıyorum olup biten hiç birseye.

Memleketi bir milyoncuya çevirdiler , dört taraftan kemiriyorlar. Geçende bir Bulgar kadın diyor ki “500 Euro getirdim harca harca bitiremedim.” Vay memleketin haline ..

Üzülsek ne olacak bize müstehak oldu böyle yaşamak,sebeb olanlar utansın birazda sözüm oy verenlere..

2-3 ay sonra doğum iznine çıkacağım.
Tek maaşa düşeceğiz ne olacak derken bebeğime odaklanamıyorum.
30 yaşındayım ben tam 19 yıldır bunların yüzünden sefalet yüzünden geçti hayatım.
Okuyun dediler okuduk ne oldu?
Şirkette tek lisans mezunu benim neredeyse en az maaşı bana veriyorlar.
Köpek gibi çalışıyorum, ona rağmen cebimdeki 3 bin liralık telefon mu benim yaşam standartlarımı gösteriyor ?

Yazıklar olsun ya!

Sırf bu geçim derdi yüzünden 2. Çocuğu yapmadım, yapamadım cesaretim yok. Bir kutu mama 200 TL. Alternatifi yok bebek bu ne yiyecek mamadan başka ?

Sırf bu geçim derdi yüzünden 2. Çocuğu yapmadım, yapamadım cesaretim yok. Bir kutu mama 200 TL. Alternatifi yok bebek bu ne yiyecek mamadan başka ?

Benim de ilk bebek tavuk suyu onu da ne zorluklara dayanarak yaptım.
Borcum var mı var ama olsun istedim yoksa olmayacaktı yani :/
Çok üzülüyorum ya

Konfüçyusun çok güzel bir sözü vardır.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak tehlikelidir diyor.
Konunun özeti bu aslında.

Bulgar hatunu dediki,sizin paranız çok değersiz ..
Anliyıorum abimin eşide sağlıkçı 38 yıl hemde üni mezunu en az maaşı ben alıyorum demişti.
Bana göre bu dünyaya artık .çocuk yapmak bile tehlikeli hale geldi.
Kızımada diyorum.2.çocuğu düşünüyor yapma diyorum tek çocuk olduğu için hep kardeş özlemi çekmişti.

Akşam 4 sene önce 67.000 TL ye aldığımız (ve üzülerek satmak zorunda kaldığımız) arabanın fiyatına öylesine bir baktım da 400.000 TL olduğunu görünce gerçekten afalladım, rengim bembeyaz oldu..
Hadi biz uyguna aldık ortalama 75.000 TL civarıydı fiyatları..

Elimde 200.000 TL civarı bir para var ama alacak kayda değer araba yok..
Şimdi düşünüyorum 4 sene önce o arabaya ulaşabilen bir bütçeye sahipken şimdi yanına yaklaşmak bile zor..
Rabbim ülkemize, dünyamıza güzellikler versin ama bu gidişin sonu nereye bilmiyorum
Eskiden 12 aylık maaşımla elde edebildiğim şuan en az 50-60 aylık maaşıma denk geliyor...
Giden sadece paramız olsa ama bağıra bağıra zamanımız gidiyor

Konu dünkü şokumun üzerine öyle bir denk düşmüş ki

Benim de cesaretim yok 2. yi yapmaya . Çünkü oğlumla aynı şartlarda büyütmem mümkün değil.

Oğlanın beslenmesine koyduğum badem 130 TL olmuş ya 1 kilo badem , bim de ki yap bile 120 TL olmuş dün. O kadar doluyum ki neler neler yazarım da malum sokak röportajcısına bile ev hapsi verilen bir ülkede yaşıyoruz .

Herşey ateş pahası oldu artık,3 çocuklu aileler ne yapıyor acaba ciddi merak ediyorum artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…