- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi Ufak_tefek
-
Çocuğunuz yok değil mi?:)
Ben sınırları olan bir anneyim, çok yumuşak değilim. Kızım da uyumlu bir çocuktur. Ama biz de aynı sorunları yaşıyoruz. 4 yaş civarı normal bir durum. Bizim çocukluğumuzla karşılaştırmayın. Yaşam şartları değişti, her şey bol bol var, çocuğun psikolojisini düşünüyoruz bir yandan. Uyaranlar çok arttı.
Yazarken bile üzülüyorum fakat vuruyor maalesef
Agresif olmanıza gerek yok.Ben çocuk yapmayı düşünmüyorum. Bu düşüncemin değişeceğini de düşünmüyorum.
Ama çok iyi bir gözlemciyim merak etmeyin...
Çocukların nasıl çileden çıktıklarını görüyorum...
Şartlar değişti diye şımartmak mı lazım peki ?? Soralım size ??
Teknoloji ilerledi diye 3 , 4 , 5 yaşında ki bebeklerin ellerine telefon mu vermek lazım ??
Bunu yapan anne ve babaların aklında sorun olduğunu düşünüyorum... ben işim gereği sürekli pc başındayım... sağlığım için endişe ediyorum...
Yeni nesil anne ve baba bunu nasıl yapar çocuklarına uzmanlar uyarıp duruyor...
Ilerleyen senelerde göreceğiz nasıl hastalıklar oluştuğunu...
Eklemek istediğim bir şey var; evet şartlar değişti ve yeni nesil ćocuk ve genćleri görüyoruz... saygı sıfır... zeka sadece kapitalizme işliyor... para, tüketmek vs...
Geç çok geç olgunlaşıyorlar.... hep bir şımarıklık hep bir tükenmişlik hep bir bıkmışlık...
Mümkünse ben böyle bir devirde anne olmıyım... yoksa çocuğum tüm teknoloji internet ile çok geç yaşlarda tanışır, kitap okur, dışarda oynar, erken yaşta giyinmeyi bilmez ve bu yüzden günümüze ayak uyduramaz.... şartlar değişti ya... :)
Pozitif olarak mı ? Negatif olarak mı değişti acaba ?
Pedagog Gözde Erdoğan’ın Hayat Evde Başlar kitabını şiddetle tavsiye ediyorum. Süper dadıyı bende izliyordum ama kitap her zaman yanımda bir sorun yaşadığımda atıyorum uyku eğitimi mi hemen açıp bakıyorum aklıma takılan unuttuğum yeri çok iyi oluyor. Ansiklopedi gibi çocukların dilinden anlamanıza çok yardımcı.. Kolay gelsinSelam arkadaşlar
Benim sorunum dört buçuk yaşında ki kızım...
Kendisi oldukça inatçıdır
İki yaş sendromunu çok ağır geçirdik
Düzeldi diye sevinirken son iki haftadır sabrımı zorlamaya başladı yine...
Kıyafet giydirmek tam bir problem
Dolabı kıyafet dolu ama hepsine bir kusur buluyor
Bir çorap giydirebilmek için bir saat uğraşıyorum inanın.
Güzellikle konuşuyorum anlamıyor,sonunda benim de sabrım taşıyor ve bağırıp çağırmaya başlıyorum.
Kızim çok hassas bir çocuktur,onu incitmek istemiyorum.
Aramızdaki anne kız ilişkisi iyice yıprandı.
Ne yapacağımı şaşırdım
Babası benim kadar sabırlı değil,hirpaliyor çocuğu,bir de onu sakinleştirmeye çalışıyorum
Bir fikri olan lütfen söylesin.
Hiç huzurum kalmadı
Pardon kaç çocuk büyüttünüz ki anne babalığın kitabını yazacaksınız?Günümüz anne ve baba'larını anlamıyorum ya...
Çok şımartıyorsunuz çocuklarınızı.
O yaşta ki çocuk ne anlar giyimden, biz öyle miydik ya... alla alla...
Her dediğini de yapıyorsunuz birde.
3 yaşında ki çocukların elinde telefon. Bilir misiniz ne kadar radyason yayar o aletler...
Ayh bu konu hakkında (günümüz anne ve baba'ları hk) tez yazmak istiyorum...
2 günde bir bu konuyu tartışıyoruz aile ve arkadaşlar ile...
Kapitalizm sistem işte... çocuklarda hemen herşeyi tüketiyor, herşey den bıkıyor vs...
Kimin sayesinde ? Sistem ve Ebevbeyinler.
Küçük kızım henüz bir buçuk yaşındaBaşta hırpalıyor yazmışsınız,insanlar size tepki verdikçe pişman oluyor dediniz psikolojik sorunları var dediniz şimdi de bu yorumunuzda vuruyor yazdığınızı okuyorum. O çocuk nasıl olacaktı peki siz söyleyin? Agresif olmakta gayet haklı değil mı sizce de? Sorunun ne olduğunu kendiniz biliyorsunuz ve burda konu açarken de yazmıyorsunuz. Akıl almak istiyorsanız bu konu üzerinden gitmelisiniz ve eşinizi tedavi olmaya ikna etmelisiniz.
4 yaşında bir çocuk babadan(sevdiği hatta hayran olduğu babasından dayak yiyor) 1 kardeş daha var diye okudum yanlış okumadıysam,aynı şekilde ona da mı davranıyor yoksa ona daha farklı mı?
İşte o bir kıyafet secene kadar ben sinir krizi geçirecek kıvama geliyorumBaşka bir sorun var da siz mi farketmiyorsunuz acaba? Açıp dolabı istediğini giy dediğinde ne yapıyor? Çıplak yaşayacak değil ya muhakkak bir şeyleri seçiyordur.
Teşekkür ederimPedagog Gözde Erdoğan’ın Hayat Evde Başlar kitabını şiddetle tavsiye ediyorum. Süper dadıyı bende izliyordum ama kitap her zaman yanımda bir sorun yaşadığımda atıyorum uyku eğitimi mi hemen açıp bakıyorum aklıma takılan unuttuğum yeri çok iyi oluyor. Ansiklopedi gibi çocukların dilinden anlamanıza çok yardımcı.. Kolay gelsin
Aynen öyleAgresif olmanıza gerek yok.
Ben şımartalım da demedim eline telefon verelim de demedim. Merak etmeyin bizimkiler de kitap okuyor, oynuyor... Bir kere daha sakin bir şekilde okuyun yazdıklarımı. 4 yaşındaki bir çocuk için kıyafet seçme özelinde söylüyorum, normal bir davranış. Buradaki konu olan çocuk yaşadığı başka şeylerden biraz daha hırçın ifade ediyor kendini.
Söylemeden geçemeyeceğim, gözlemlemekle kendi çocuğunu yetiştirmek çok çok farklı. Çocuk sahibi olmadan önce ben de sizin gibi keskin düşünüyordum.
Ben bu konuyu kizimdan şikayet etmek için değil,sorunlarımıza bir çözüm bulabilmek için açtım hanımefendi...Kızınız adına çok üzüldüm..
Siz kizinizdan şikayet edene kadar psikolojik ve fiziksel şiddeti sonlandirin!
Kızınız anlatabilseydi onun gözünden sizi dinlemeyi gerçekten çok isterdim..
Siz bi düşünün bence kızınizin gözünde nasılsınız??
Suan yazlik kiyafetleri goremiyecegi yere kaldirin.. Bende kucuken etek giyinmeyi hic sevmezdim, annemin tek kiziyim oda cok isterdi.. Erkek gibi giyinirdim, inatlasirdim annemle. Simdi aklima geldikce delimisim diyorum. Suan kucuk kizimda oyle ablasindan gordukce yeni yeni giyinmeye basladi etek veya elbise.. Hanim efendi babasi gibi olacakmis gecen sene oyle soylenirdi bu sene demiyor, eteklerini giyiyor bide bunlar bayramlik der sanki sade bayramda etek giyiyoruz diye kural var ...İşte o bir kıyafet secene kadar ben sinir krizi geçirecek kıvama geliyorum
Gece çıplak yatağa yattığı da,kış günü incecik kıyafetle dışarı çıktığı da oluyor
Siz üç takım kıyafet ayarlayip ona sorarak seçimine bırakın hangisi olsun istersin gibi. Düzelir mi bilmem ama belki biraz faydası olur. Zor bı durum ama onun bı çocuk olduğunu sizin daha sağlıklı düşünmeniz gerektiğini unutmayın. Evlatlarımız için dünyayı yakabilecek iken bi kıyafet konusunda bağırıyor olmak eminim sizide üzüyor dur. Sabır egzersizleri denedinizmi acaba?Selam arkadaşlar
Benim sorunum dört buçuk yaşında ki kızım...
Kendisi oldukça inatçıdır
İki yaş sendromunu çok ağır geçirdik
Düzeldi diye sevinirken son iki haftadır sabrımı zorlamaya başladı yine...
Kıyafet giydirmek tam bir problem
Dolabı kıyafet dolu ama hepsine bir kusur buluyor
Bir çorap giydirebilmek için bir saat uğraşıyorum inanın.
Güzellikle konuşuyorum anlamıyor,sonunda benim de sabrım taşıyor ve bağırıp çağırmaya başlıyorum.
Kızim çok hassas bir çocuktur,onu incitmek istemiyorum.
Aramızdaki anne kız ilişkisi iyice yıprandı.
Ne yapacağımı şaşırdım
Babası benim kadar sabırlı değil,hirpaliyor çocuğu,bir de onu sakinleştirmeye çalışıyorum
Bir fikri olan lütfen söylesin.
Hiç huzurum kalmadı
İşte o bir kıyafet secene kadar ben sinir krizi geçirecek kıvama geliyorum
Gece çıplak yatağa yattığı da,kış günü incecik kıyafetle dışarı çıktığı da oluyor
Küçük kızım henüz bir buçuk yaşında
Ona karşı daha sabırlı
İlerde nasıl olur bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?