Oynatmaya az kaldı

Başka bir sorun var da siz mi farketmiyorsunuz acaba? Açıp dolabı istediğini giy dediğinde ne yapıyor? Çıplak yaşayacak değil ya muhakkak bir şeyleri seçiyordur.

Ben çocuk yapmayı düşünmüyorum. Bu düşüncemin değişeceğini de düşünmüyorum.

Ama çok iyi bir gözlemciyim merak etmeyin...

Çocukların nasıl çileden çıktıklarını görüyorum...

Şartlar değişti diye şımartmak mı lazım peki ?? Soralım size ??

Teknoloji ilerledi diye 3 , 4 , 5 yaşında ki bebeklerin ellerine telefon mu vermek lazım ??

Bunu yapan anne ve babaların aklında sorun olduğunu düşünüyorum... ben işim gereği sürekli pc başındayım... sağlığım için endişe ediyorum...
Yeni nesil anne ve baba bunu nasıl yapar çocuklarına uzmanlar uyarıp duruyor...

Ilerleyen senelerde göreceğiz nasıl hastalıklar oluştuğunu...

Eklemek istediğim bir şey var; evet şartlar değişti ve yeni nesil ćocuk ve genćleri görüyoruz... saygı sıfır... zeka sadece kapitalizme işliyor... para, tüketmek vs...
Geç çok geç olgunlaşıyorlar.... hep bir şımarıklık hep bir tükenmişlik hep bir bıkmışlık...

Mümkünse ben böyle bir devirde anne olmıyım... yoksa çocuğum tüm teknoloji internet ile çok geç yaşlarda tanışır, kitap okur, dışarda oynar, erken yaşta giyinmeyi bilmez ve bu yüzden günümüze ayak uyduramaz.... şartlar değişti ya... :)

Pozitif olarak mı ? Negatif olarak mı değişti acaba ?

Yazarken bile üzülüyorum fakat vuruyor maalesef

Başta hırpalıyor yazmışsınız,insanlar size tepki verdikçe pişman oluyor dediniz psikolojik sorunları var dediniz şimdi de bu yorumunuzda vuruyor yazdığınızı okuyorum. O çocuk nasıl olacaktı peki siz söyleyin? Agresif olmakta gayet haklı değil mı sizce de? Sorunun ne olduğunu kendiniz biliyorsunuz ve burda konu açarken de yazmıyorsunuz. Akıl almak istiyorsanız bu konu üzerinden gitmelisiniz ve eşinizi tedavi olmaya ikna etmelisiniz.
4 yaşında bir çocuk babadan(sevdiği hatta hayran olduğu babasından dayak yiyor) 1 kardeş daha var diye okudum yanlış okumadıysam,aynı şekilde ona da mı davranıyor yoksa ona daha farklı mı?

Agresif olmanıza gerek yok.
Ben şımartalım da demedim eline telefon verelim de demedim. Merak etmeyin bizimkiler de kitap okuyor, oynuyor... Bir kere daha sakin bir şekilde okuyun yazdıklarımı. 4 yaşındaki bir çocuk için kıyafet seçme özelinde söylüyorum, normal bir davranış. Buradaki konu olan çocuk yaşadığı başka şeylerden biraz daha hırçın ifade ediyor kendini.
Söylemeden geçemeyeceğim, gözlemlemekle kendi çocuğunu yetiştirmek çok çok farklı. Çocuk sahibi olmadan önce ben de sizin gibi keskin düşünüyordum.

Pedagog Gözde Erdoğan’ın Hayat Evde Başlar kitabını şiddetle tavsiye ediyorum. Süper dadıyı bende izliyordum ama kitap her zaman yanımda bir sorun yaşadığımda atıyorum uyku eğitimi mi hemen açıp bakıyorum aklıma takılan unuttuğum yeri çok iyi oluyor. Ansiklopedi gibi çocukların dilinden anlamanıza çok yardımcı.. Kolay gelsin

Pardon kaç çocuk büyüttünüz ki anne babalığın kitabını yazacaksınız?
Konu sahibi mevcut sorun için önerilen cocuga iki alternatif sunmak. Ya da en nihayetnde onun dediği olacaksa hiç didikleşmeyin. Bazı cocuklar kıyafetten takıntılı oluyor. Yeğenim kirli olsa da giyerdi hatta yeni yıkanmışsa ıslak giyerdi

Bizimde corap tikimiz vardi, ne kucuk olacakti ne buyuk.. Kapidan cikacagimiz zamanlarda buyuk bir problem yasardik.. Giyinip kapidan geri dondugumuz oldu.. Kilot giyinmezdik, sonra komsulara cikti geri dondugunde ozamandan beri kilot giyor ama ondanda tikimiz vardi.. Yolun ortasinda durup kenara cekilip popo kasirdik, hey allahim.. Kiyafet konusunda da onlar var ne giyinmek istiyorsan onlari giyin baska yok derdim, mecbur kendisi secerdi giyinirdi..

Kızınız adına çok üzüldüm..
Siz kizinizdan şikayet edene kadar psikolojik ve fiziksel şiddeti sonlandirin!
Kızınız anlatabilseydi onun gözünden sizi dinlemeyi gerçekten çok isterdim..
Siz bi düşünün bence kızınizin gözünde nasılsınız??

İki ya da üç seçenek sunun 4. Pijama ile gitmek olsun hangisini seçerse
Seçenek işi bizde çok başarılı ilerliyor ya o ya o yoksa şuna maruz kalırsın diyorum, o da önce atıyorum giymem diyor pijama ile gidiyoruz diye çıkıyoruz evden arabada giderken iki kuyafetten birini giyiyor sonra bu kabul etme olayı daha erken uzlaşılarla son buluyor
Seçenek sunuyorsanız maruz bırakın seçimlerini yaşamaya ama bağırıp çağırmadan, keretalar doğru yolu buluyor sonunda

Biz kıyafetleri akşamdan hazırlıyoruz canım, herkes istediğini hava şartlarına göre seçiyor düzenliyor, sabah hiçbir sorun olmuyor, tavsiye ederim

Küçük kızım henüz bir buçuk yaşında
Ona karşı daha sabırlı
İlerde nasıl olur bilmiyorum

Başka bir sorun var da siz mi farketmiyorsunuz acaba? Açıp dolabı istediğini giy dediğinde ne yapıyor? Çıplak yaşayacak değil ya muhakkak bir şeyleri seçiyordur.
İşte o bir kıyafet secene kadar ben sinir krizi geçirecek kıvama geliyorum
Gece çıplak yatağa yattığı da,kış günü incecik kıyafetle dışarı çıktığı da oluyor

Teşekkür ederim
Okuyacağım muhakkak

Aynen öyle
Ezbere konuşmak kolay geliyor

Ben bu konuyu kizimdan şikayet etmek için değil,sorunlarımıza bir çözüm bulabilmek için açtım hanımefendi...

Gece çıplak yatağa yattığı da,kış günü incecik kıyafetle dışarı çıktığı da oluyor
Suan yazlik kiyafetleri goremiyecegi yere kaldirin.. Bende kucuken etek giyinmeyi hic sevmezdim, annemin tek kiziyim oda cok isterdi.. Erkek gibi giyinirdim, inatlasirdim annemle. Simdi aklima geldikce delimisim diyorum. Suan kucuk kizimda oyle ablasindan gordukce yeni yeni giyinmeye basladi etek veya elbise.. Hanim efendi babasi gibi olacakmis gecen sene oyle soylenirdi bu sene demiyor, eteklerini giyiyor bide bunlar bayramlik der sanki sade bayramda etek giyiyoruz diye kural var ...

Bu baba konusunda genel topluluk olarak orta yolu bulamiyoruz herhalde.. Bizde de Babalarini hic ciddiye almiyorlar, tepki verdinde yuzune guluyorlar.. Zamaninda konularda sesis kalinca ve simdide rahatsiz oldugunu soyleyince dinlemiyorlar.. Bunu da esime de soyledim , nasil duzeltecegiz artik onu bilemiyorum.. Kucuk kizimin dilinde simdi kizlar kizar, erkekler kizamaz.. Babasi kizdinda erkekler kizamaz cunku sen kiz degilsin diyor.. Daha 6~7 yas sendromu varmis buyuk kizimda gordum, bu kiz niye boyle degisti diye google bir bakim dedim 2~3 yas sendromu 6~7 yaş bide ergenlik donemi varmis..

Siz üç takım kıyafet ayarlayip ona sorarak seçimine bırakın hangisi olsun istersin gibi. Düzelir mi bilmem ama belki biraz faydası olur. Zor bı durum ama onun bı çocuk olduğunu sizin daha sağlıklı düşünmeniz gerektiğini unutmayın. Evlatlarımız için dünyayı yakabilecek iken bi kıyafet konusunda bağırıyor olmak eminim sizide üzüyor dur. Sabır egzersizleri denedinizmi acaba?

Yaşını soylemeseniz genç kiz sanardik heralde.
İpleri nasıl bu kadar eline verebildiniz,ilginç.
Bilmiyorum takip ediyormusunuz ama;
Size ,Aile ve cocukla iletisim için Dogan Cüceloğlu

Son düzenleyen: Moderatör:
Küçük kızım henüz bir buçuk yaşında
Ona karşı daha sabırlı
İlerde nasıl olur bilmiyorum

Bunu da görüp daha da çok üzülüyordur neden bana böyle davranıyor dye. Kız kardeşine de kinlenir. Kesinlikle pedagog ile görüşmelisiniz.
Eşiniz için de psikiatriye gitmesi için ikna edin konuşabildiğinizi söylemişsiniz yorumlarda.
İnanın ileride çok sorunlu bir kız çocuğunuz olur!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…