öz ablamın bebeğini sevdirmemesi beni artık bumbuz etti

İnşallah şu BULDUMCUKLAR burayı okuyorlardır da tek çocuğun kendilerinde olmadığını anlarlar. Şunu da ekleyeyim anasına babasına sevimli geliyor olabilir ama inanın bebeklerin bazısı OLDUKÇA SEVİMSİZ ve bir çok insanda emin olun NEZAKETEN seviyordu artı onu da kimse yapmıyor. Zaten herkesin çevresinde birden çok bebek var. Emin olun kimse sizin çocuğunuza meraklı değil. Azıcık okuyunda şu forumları insanların gerçek düşüncelerini kavrayın. Kimse sizin bebelerinize ölüp bitmiyor.

Arkadaşım sakin ol dünya güzel biyer

İticisiniz umarım çocuğunuz da sizin gibi parnoyağa bağlamaz insanlara karşı sürekli gıcık olma ve uzak tutma tam ana kuzusu yetiştirme arzusu acil yardım alın

Psikoloji hocam anlatmıştı. Temas kurulan ve kurulmayan bebekler üzerinde bir deney yapılmış, temas kullanılmayan bebeklerde güven duygusu fazla oluşmamış, eğitim ve öğrenim hayatında diğerlerine göre daha zayıf kalmıştır. Daha birçok etken oluşmuştu ama net hatırlayamıyorum.

Dokunmak en başta güven oluşturur. Kaç yaşında olursa olsun, 50 yaşına da gelsen dertleştiğin arkadaşının sadece 'boşver üzülme' demesi başka, elini tutup 'boşver üzülme' demesi başka.

Ablan ya cahil bi taraflarından element uyduruyor ya da başkasının bebeğine dokunmasını istemiyor. Bebek ağlayınca ne yapacaktın? Aaaa sus ama deyip parmak mı sallayacaktın yeni doğmuş çocuğa. Saçmalık.

Ablanız kucağa alışmayı değil de temas konusunu vurgulamış ama saçmalıyor,o yaşta bir insan canlısı güveni temasla hissetmeyecek de nasıl olacak acaba?
Zavallı bebekler kendi kendilerine bırakılıp bir süre sonra öğrenilmiş çaresizlikle belki susuyorlardır, avrupai kafalar da aman ne güzel iş becerdik diye mutlu oluyorlar..Bebek de olsalar hafızaları olduğunu unutuyorlar sanırım.

Ben bu konuyu tecrubeli biri olarak soyleyim...Kardesim doqdu herseyden sakindik uzun uzun soylemeyim herseyden iste yiyecek iccecek insanlar disarisi vs...9 aylikken bi rahatsizlik qecridi kalbi durdu yoqun bakim makinalar falan derken cikti hastaneden eee noldu biz 2 kat ustune dustuk suan 12 yasinda hala hastanelerdeyiz...12 yildir ne bir tane arkadasi oldu ne disari cikti cocuqun teni bembeyaz disari hayati nedir bilmez asla biyere yanliz qidemez halada bu huyumuzdan vazqecemedik okula qoturup qetiriyoruz harclik veriyoruz inaninki paralari bilmiyor..!!! Sonra noldu sadece okulda birqun arkadaslariyla dipdibe oyun oynadi diye hastanelik oldu vucut mikroba aliskin olmadiqindan vucudu kitle toplamis enfeksiyon kapmis....cooook vurduk kafamizi duvarlarada is isten qecti aslinda sakinilan qoze cop batar misali oladarda ustune dusmemek.lazim cocuqun mikrobada ihtiyaci var noldu bak zararini biz cekiyoruz...surekli hastalik en ufak tozda

Yurt dışında çocuk sevmedikleri için dokunmuyorlar.bu Türk'ler çocuk yardımı almak için on tane doğuruyor diye düşünüp antipati duyuyorlar.dokunamaz değil dokunmak istemiyorlar.kendi çocuklarını seviyorlar bide zaten Avrupa da kadınlar kolay kolay dığurmaya yanaşmıyor.Devletler teşvik etmek için para veriyor yinede yapmıyorlar.,
Bende mesela dokunmam sevmem .mesafelitimdir .ama bazı insanlar çok sıcak kanlı çocuk görünce dayanamıyor sevmek istiyor.her toplumda pedofilik vakalar var .bunu Türkiye ye mal etmek yersiz ve cahilce bir yorum olmuş .yani kimse size Avrupa da ölmüyor .ülkelerine dönsün bunlar gözüyle bakılıyorsunuz .hal böyleyken Türkiye şöle böle diyenlere gülüyorum..

avrupalilar cocuk sevmezin bana hicbir zarari yok. aksine faydasi var. kimse cocuguma dokunmuyor. bes senedir burada yasiyorum cahilce yorum yapamam herhalde yasadigimi yaziyorum. cocuk sevmeyenler de cok. ama demek degildir ki herkes boyle. kucuk yerlerde tam aksine cocuklar cok degerli. heryerde de sevilir cocuklarim.cocuk sevmeyen cocuk yapmiyor zaten. avrupali cocugu da kendi kulturune gore seviyor. sevmeyen de yapmiyor. ben tabularsan siyrilalim diye yazdim. hepsi sehir evsanesi. turkiyede buyuk yozlasma var. hosgoru kalmamis. ananiza kufretmedim ben de Turk vatandasiyim memleketim. yerme cabasinda hic degilim. olani soyluyorum. ben bebegimle burada daha cok rahat ediyorum sokaklarda. turkiyede yasadiklarim ise utanc verici oluyor. ne sira beklemeyi biliriz ne de cocuklulara oncelik tanimayi. ha burada da hosgorusuz insanlar var, girla. ama bu turkiyedeki genel yozlasmayi degistirmez.

yani kimse size Avrupa da ölmüyor .ülkelerine dönsün bunlar gözüyle bakılıyorsunuz .hal böyleyken Türkiye şöle böle diyenlere gülüyorum

Gülün gülün, cok gerekli seyler yazmisiniz, siz gülüyorsunuz diye bunlar da bizi sevmiyor diye kesin dönüp yapiyorum su an bavulumu topluyorum.
irkcilik pahasina dahi cocuklari burada büyütmeden dönmüyorum. Büyük fark var. Ama siz de haklisiniz cocuk sevmiyorlar bize dönsün diyorlar diyip kendimize acimak da bir secenek.

Asıl bebek sevilmez ilgilenilmez ve dokunulmayı hissetmezse guven sorunu yaşar...
Ayyyy ben böyle pimpirikli annelerden nefret ediyorum

Son düzenleme:
Burdaki insanlar siz yada sizin gibilerin çocuğunu seviyorsa bu çocuk sevgisindendir.dediğim gibi ben sevmem o ayrı konu .ama insanlar sıcak kanlı .hemen topluma kötüye gidiyoruz burda hersey harika.Türkiye şöle böle diye konuşursan gülerim .burdaki insanlar çocuklarımıza dokunamaz diyorsun .dokunmak istemiyorlar ki zaten .umurşarında değilsiniz yani .bunu demek istedim .siz belki çalışma hayatında insanlarla iç içe değilsiniz bunu farkedemiyorsunuz.
yani çocuk sevmemelerinin nedenleri var.iki toplumu karşılaştırıp burayı eleştirirsen alırsın cevabını.
Çok almanla konuştum söylediklerini yazarsam kırılırsınız o yüzden yazmayacağım.yani kısacası dünya kötüye gidiyor Türkiye ile sınırlı değil .
Kaç tane yabancıyla tartıştım ordaki Türkleri koruma adına bir bilsen .ama yıldım artık .sevilmediğiniz bir toplumda yaşıyorsunuz bunu bilin .ve umarım bir gün bu ülke ve insanlarına muhtaç kalmazsınız ..

Bence sizin gibi tipler çıkarılmalı vatandaşlıktan ..
Ben yurt dışında Türkleri koruyacam diye sayısız tartışmaya girdim insanlarla.sizin yazdıklarınız içler acısı .burda çocuğunuza tecavüz edilmiş gibi konuşıyorsunuz.

acaba benim bilmedigim ne biliyorsunuz..
kimse türkiyeyi yerip buraya da hersey harika demedi.. dünyanin hicbiryerinde bu mümkün degil. bunu gecelim. sizin gülesiniz gelmis orasi ayri.
yabancilarin cektigi sikintilardan haberdarim esim is yerinde tek türk ve de istifa etmeme sebebi cocuklarimizdir.
orada sirf türk oldugu icin önüne koyulan engelleri saysam gercekten istifa etme sebepleri. yönetici posisyonuna sokmamak icin yaptiklari zaten yenilir yutulur degil.
ileride calisacagim zaman türlü pisliklerle karsilasacagimi biliyorum. Ha katlanirsin ya da ceker gidersin o bize kalmis.
ben cocuklar icin hala burada kalmayi daha iyi görüyorum.
sevmemeleri, dokunmamalari benim isime geliyor.
iki toplumu karsilastirmiyorum. bu neresi olursa olsun fark etmez. söz konusu türkiye diye türkiyeyi yazdim, gardini alip karsilastirma deme. japonyanin toplumunumu yazsaydim, kendimden örnek verdim burada yasadigin icin bu sekilde gelisti.
ben burada güvenle parkta cocuklarimi oynatayim, iyi bir egitim vereyim o bana yetiyor. cocugunuz var mi bilmiyorum, ama cocugu olanlarin da benim gibi düsünecegine inaniyorum

yani iyi ki türkiyede ahlaki yozlasma var dedim ne vatandasliktan cikarilmam kaldi ne de acinacak halim. simdi size Türklügümüzü anlatmam cok sacma olur ama esim de ben de irkimizin yeterince üzerine düsüyoruz.
ne oluyor ben böyle konusurken türkiyede insanlar daha mi hosgörülü oluyor. elestiri yapiyoruz küfür etmiyorz ama siz cok ileri gidiyorsunuz bu yorumlarinizla

İyi eğitim değil sadece bence para veriyorlar olay bu .neyse tartışmak istemiyorum siz orda mutluysanız sorun yok .herles istediği gibi çocuk yetiştirmekte serbest .isterseniz dokunmayın diye sert bir şekilde uyarırsınız buraya gelince .

Bu benim fikrim .bence çıkarılmalısınız .herkes Tc vatandaşı olmasın .kendi ülke insanını sırf çocuk seviyor diye hakir gören tipler defolsun gitsin .

Söyle diyim benim ilk cocugum oldugunda devletin verdigi parayi almadik bile. Aklimiza bile gelmedi. Tabi bazi insanlar ugrasip baya para aliyorlar. Esimin maasi yeterli diye almadik, ihtiyac duysak basvururduk tabiki ama.
egitimi icin kaliyoruz gercekten yoksa elde ne kaliyor ki cocuklar icin. türkiyeye dönmek en cok esimi mutlu eder ama en önemli sey egitim bizim icin. Burada okusun da nerede calisirsa calissin diyoruz.
ister inanin ister inanmayin ama bu böyle. her yerde atilar eksiler vardir. Kimseye tamamiyla siyah ya da beyaz diyemeyiz.
ama her geldigimde türkiyede gercekten üzülüyorum. memleketim bu hale gelirken ben avrupa yandasligi yapmiyorum kesinlikle, sadece cok üzlüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…