- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
- Konu Sahibi Leylleyl06
-
yalandan abla kardescilik mi oynuyorsunuz
Kesinlikle ayni dunyadan degiliz zira biz burada insanlara "lan" demiyoruzNeden bana böyle kırıcı şeyler yazdınız?
Sanırım ben sizin dünyanızdan değilim... bana bu tarz alaycı hitap ağır geliyor.
Haklısınız, ben zaten ona da söyledim, kızdım.
Buraya bu tarz yazarken de biraz daha sağduyulu yaklaşıma çağrı yapmak istedim.
Kırmızı atkılı arkadaş, ya abla kötü, ya kardeş fesat... başka şeyler olamaz mı? İnsanlar alınganlık yapamaz mı? Diyelim sadece alınganlık değil, hata yapamaz mı?
Burada bu derdim var başlığında çoğunlukla hep suçlular bulunup linç ediliyor, elbette sağduyulu yaklaşımlar da var ama çoğu öfkeli... öfkeden daha faydalı bir şey öneriyorum ben.
En iyi dileklerimle...
Cam fanus alıp onda saklamayı deneyin bence
O kadar cok abartmissiniz ki[/QUO
Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.
Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.
Evde caniniz sikildi yalandan abla kardescilik mi oynuyorsunuz anlamadim ben
Konuyu acan kardesin madem git kardesine ders ver tanimadigi net ortaminda konu acip ablayi gommemeyi ogrensin madem sana danisacakmis ABLASIN YA! Bastan sana danissin
Birde tanimadigin insanlarla lan lunlu konusulmaz edeptir bu sebepsiz sitede kimse banlanmaz kardesine ilet
@Mune @Margarikotin @Kazen once banli uye geldi konu acti kimseyle polemigi olmadi ama banlanmis sonra ablasi oldugunu iddia eden biri geldi hararetle iki kardesi savunma egilimiyle uslupta lan li lunlu bir el atarmisiniz iki kisi danisikli dovus dalgi mi geciyorlar burda cok cozemedik biz
Hesaplar eski tarihli insan eskidende bir gun girer dalga gecerim diye hesap almazda bir kisi iki hesap alabilir zamaninda simdi birinde abla birinde kardes oluyorsa bilemiycem yonetim baksinBana da troll gibi geldi
Heee cok mutsuzum Oluyorum mutsuzluktan off off o benim sorunumda"Lan" ile ilgili açıklamamı yaptım. Çok mu mutsuzsunuz bu kadar saldırgansınız?
Hayal dünyanız bir hayli geniş.Hesaplar eski tarihli insan eskidende bir gun girer dalga gecerim diye hesap almazda bir kisi iki hesap alabilir zamaninda simdi birinde abla birinde kardes oluyorsa bilemiycem yonetim baksin
Konu zaten son 10 sayfadir genellemeler uzerine gidiyor kimsenin ablaya bise dedigide yok üleynnn ailemizin koku e incir agaci dikeceksiniz tavri tuhaf
Estafurullah canimmmm sizinki kadar genis olamazHayal dünyanız bir hayli geniş.
Yazdıklarımdan aldığınız mesajın şu olması da sizin adınıza acıklı:
"üleynnn ailemizin koku e incir agaci dikeceksiniz tavri tuhaf"
Heee cok mutsuzum Oluyorum mutsuzluktan off off o benim sorunumdabende sizin bu kirilganliginiza her seyi uzerinize alinmaniza kardesinizin yazdigindan (ki ablaya bise diyen olmadi pek genellemeler yapildi)vay benim bacima laf ettiler diye yemeyip icmeyip buraya kosmaniza klinik psikolog dusunmenizi oneririm
ya bak simdi boyle kirila dokule yazmandan erkekmisin acaba diye dusunmedimde degil
Size bir sir vereyim o zaman biz burayi cok ciddiye almiyoruzYa çok enteresan, siz ömrünüzü burada geçiriyorsunuz, psikoloğa gitmenize hiç gerek yok, ben beni ilgilendirdiğini düşündüğüm bir konuda üç beş mesaj yazıyorum klinik psikoloğa gitmem gerekiyormuş.
Hayat çok garip çok.
Sizin adınıza gerçekten sevindim.Size bir sir vereyim o zaman biz burayi cok ciddiye almiyoruz
Ya size cevap vermeyecektim ama dayanamadım. Öfkeli ya da alaycı... diğer bazı yazdıklarınıza baktım da siz iyi kalpli birine benzemiyorsunuz. Eğer iddia ettiğiniz gibi doktorsanız üstelik vay sizinle bi şekilde karşılaşanların haline! İyi günler dilerim.Ofkeli yazmadim alayci yazdım. Sizin gibi cikmaza girince, bir seyler hosuna gitmeyince hemen allahi kitabi isin icine sokanlarla ancak boyle konusabiliyorum. Iyi gunler.
Burada herkes kardesinizin anlattigi seyler uzerine yorum yapti biz birkac uye ise onun tersi gorusteydik.Ben onunla da konuştum fakat burada o kadar uzun anlatmadım...
Keşke bu işe karışmasaydım.
Sadece kadınlar kulübü tayfasına yorum yaparken sadece siyah ve beyaz değil birçok renklerin, grinin de olabileceğinin mesajını vermek istemiştim ve "Allah'tan korkun" ifadesi bir hakaret değildi.
Bilemiyorum sizler genelde kaç yaşındasınız fakat mesela buraya yazan kardeşim 25, genç daha. Kim bilir ben onun yaşında nasıldım. Kızardım, yargılardım belki.
Yani onunki de çok büyük bir kusur değil, burda hararetle yazanlar da çok kusurlu değil.
Yaşıyoruz, ve öğreniyoruz...
Çocuğu alıp çok uzaklara tasin allah aşkına. Sinir oluyorum böyle abartan tiplere. Babannem 7 bebek doğurmuş 7 si de sağlam 7 si de evde 7 si de köy yerinde onla bunla büyümüş.Bizde kimseye vermedik bebeğimizi. Hele yeni doğana annesi veya babası dışında kimse dokunmasın. Ben kizkardesimin evinde kaldım. Son gün giderken resimleri olsun bari deyip kucağına verdim. Kimse de benden soğumadı. O çocuğun hiç bir şeye bağışıklığı yok. Tek koruyucusu annesinden aldigi sut. O da sadece annesindeki bakteriye, virüse bağışıklık sağlar. Sizin vücudunuz sürekli başka başka şeylerle savaş halinde. Yazıktır günahtır. Hele 40 ı çıkmamış bebek. Çok savunmasız. Sizin zaten yeğeninizi düşünüp çok acil durumlar dışında dokunmamaniz lazım.
Bir tek Türk milletinde var bu bebek görünce illa dokunmak olayı. Sinir oluyorum.
Çocuk omzumda başı arkaya bakıyor. Ekmek alıcam satıcıyla konuşuyorum. Kadının biri gelmiş çocuğun yüzüne yüzüne konuşuyor. Nevrim dönüyor resmen. Daha aşıları yok bu çocuğun. Yine marketteyiz bebek arabasına bağlıyorum. Ağlamaya başladı. Kadının biri koştur koştur geldi, arabanın içine eğildi bir de. Kafasının arabanın kepenginin içine soktu şışşş şışşş yapıyor. Ben fark edip mudahale edene kadar bunlari yapiyor. Ne kadar atikler bir de. Sakinleşsin diye yapıyormuş. Sanki yardım istedik. Tanımıyorum etmiyorum. Evde belki çocuğun kızamık veya zaturresin. Ne taşıyorsun allah bilir.
Sizin adınıza gerçekten sevindim.
Peki benim ciddiye aldığım düşüncesine nerden kapıldınız? Konuyu okuyunca birkaç kelime yazmak istemem mi beni aşağılanmaya mahkum ediyor?
"Arkadaşlar, olayı dört tarafıyla düşünmeden cayırtıyı vermeyin!" şeklinde genel bir mesaj vermek istemek çok mu büyük bir suç?
Valla sende kusura bakma hanım abla ,ağlayan bir çocuğu annesi de alsa kucağına teyzesi de alsa kucağına alışacağı varsa yine alışır .senşn kardeşinin anlattığına göre abla kendinden başkasının temas kurmasını istemiyor... buradaki yorumlar buna göre yapıldı ve çok normaller ...AÇILIN ABLASI GELDİ
(Doğum yapan değil, konuyu paylaşmak istediği büyük abla)
Sevgili arkadaşlar,
Öncelikle kardeşimin derdine derman olmaya çalıştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.
Senelerdir kadınlar kulübüne yazmıyordum, hoş zaten daha önce de -genelde-sessiz takipçiydim, bugün kardeşim linki yolladı, okudum ve telefonla birkaç tavsiye de ben verdim, doğum yapan ablayı tanıyan biri olarak ve çok şükür olay tatlıya bağlandı, çözüldü.
Yine binlerce şükür ki bana sordu. Ya hemen pılını pırtını topla git ordan diyenleri dinlemedi. Allah korusun aile bu, neden kardeş arasına sorun girsin? Elbette pılını pırtını toplayıp gitmekle ömür boyu bişey olcak değildi, bi şekilde çözülürdü sorun ama SORUN bu işte, neden çıksın?
Beşinci çocuğunu doğuran kardeşim, maşallah, ne tembeldir, ne yardımcı alamayacak kadar fakir biridir, ne çocuklarının üzerine salak salak kıskanç kıskanç titreyen bir ruh hastasıdır. Kendisiyle konuşmadım bugün ama ona yardım etmek için evinde kalan diğer kızkardeşimle konuştum, hiç bahsetmedim bile aldırmıyormuş vs. Sadece sordum, neden kucağa alınmasını istemiyor. Çok basit olan cevabı verdi: birkaç arkadaşın da belirttiği üzere, hemencecik kucağa alışmasını istemiyor ve haklı dedi. Bu minicikler özellikle ilk ayın içinde hemen alışıyor, çaresi emzirip yeterince temas kurup yerine bırakmak dedi.
Amanınnnn.... ne kötü niyetli insanlar varmış anam. Kaldı ki diyelim kıskançlık yaptı, diyelim sorunlu biri... değer mi Allah aşkına değer mi zaten kızgın ve üzgün olan birini daha da üzmek ve lohusalık gibi ciddi bir sürecin içinde bir kadına bir dert daha açılmasına sebep olmak. Günah ya Allah'tan korkun... lohusalık bir zor dönem, bırakın kolayca atlatsın etrafınızdakiler de, yardımcı olun lan ölmezsiniz ya
Tekrar teşekkürler gençler. Daha yazardım da işim var şimdilik hoşçakalınız...
***** bir de, kardeşim beni banlamışlar birkaç günlüğüne, neden olabilir acaba diye sordu, o yüzden bakmak için üye girişi yaparak girdim, bişey anlamadım ama. Neden banlanmış olabileceği hakkında bir fikri olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?