- 7 Nisan 2011
- 163
- 163
- 53
- Konu Sahibi ebruli8935
-
Canım şöyle bir şey var aslında öğretilir ama çocuklar bunu kafaya yerleştirip paranoyak gibi herkesten korkmaya başlıyorlar kaldiramayabiliyorlar. Pasif korkan insanlara güvensiz bakıyorlar. Ama bir yolu vardır anlatmanın. Psikoloğa danışıp nasıl anlatmak korumak gerek öğrenmek lazım. Valla çok zor ya. Moral bozuyor. Bugün müge anlı da kızının evleneceği kişiye aşık olup kızıyla kavga eden kadını gördüm. Yuh dedim. Kızına "beni Kraliçe gibi yasatacakti sen girdin araya " diyor kadın. Kızında haberi yokmuş annesinden. Tuylerim ürperti resmen. Daha duyduğum hiç birşeye sasirmam. .bir de çok daha küçük yaşlardaki çocuklar ne olduğunun farkına varamadan taciz ediliyor. daha bebek denilecek yaşlardayken çocuklara genital bölge veya göğüslerinin onun mahremi olduğu kimsenin dokunmaması gerektiği öğretilmeli diye düşünüyorum aksi taktirde çocuk gerçekle oyunu ayırt edemiyorinsanlar bu bölgeler üzerinden çocukla şakalaşıyor ya ona da ayrı sinirim bozuluyor. çocuk yanlış bilgileri içselleştiriyor
Canım şöyle bir şey var aslında öğretilir ama çocuklar bunu kafaya yerleştirip paranoyak gibi herkesten korkmaya başlıyorlar kaldiramayabiliyorlar. Pasif korkan insanlara güvensiz bakıyorlar. Ama bir yolu vardır anlatmanın. Psikoloğa danışıp nasıl anlatmak korumak gerek öğrenmek lazım. Valla çok zor ya. Moral bozuyor. Bugün müge anlı da kızının evleneceği kişiye aşık olup kızıyla kavga eden kadını gördüm. Yuh dedim. Kızına "beni Kraliçe gibi yasatacakti sen girdin araya " diyor kadın. Kızında haberi yokmuş annesinden. Tuylerim ürperti resmen. Daha duyduğum hiç birşeye sasirmam. .
Bôyleleri kendini disari cok iyi gôsterir.namuslu ayaklarin yatar ama en pislik malukat bunlarBende yasadim ve buyudukce hic aklimdan cikmadi az buyunce kendimden nefret ettim hala daha atlatamadim gercekten cok var bu pisliklerden ve anlatamiyoruz annem oyle iyi anlatiyoki kardesini bense kiziyorum kotu biri o diyorum niye oyle diyosun diyo anlatamiyorum bogazim dugumleniyo cok sert annem halada oyle belki oyuzden anlatamadim hic ve bir kiside degiller hayatimi mafettiler serefsizler .bir hayat borclular bana ben hic iyilesemedim cok erken ergenlik yasadim.
Bende okuyacağım merak ettim. Tavsiye için teşekkürlerçok haklısınız, tabii ki en doğru yolla öğretilmeli ama bahsettiğim konu şu koluyla göğsü bir olamaz bunu bilmeli... anne bile belli bir yaştan sonra "Kızım üzerini değiştirmene yardımcı olmamı ister misin?" şeklinde çocuğa yaklaşmalı. Ondan izin almalı naçizane fikrim. Nasıl anneler var dünyada aklım almıyor. Çocuğum yok ama olsa dünyalara değişmem onun için tüm kişisel gelişim kitaplarını okurdum. yani biraz da sıkıntı burada bence. Bu arada Leyla Navaro 'Gerçekten Beni Duyuyor musun?' muazzam bir kitap tüm annelere tavsiye ederim
Soyle sacma sapan bir aoz var ve hemen onu soylerlerBaşlığı görünce inşallah bir taciz ya da tecavüz konusu değildir diyerek girdim ama ne yazık ki öyleymiş. Yalnız değilsiniz, binlerce kadın buna benzer şeylere maruz kalıyor.Neyse ki artık bu konuları yavaş yavaş konuşabilmeye başladık. Eskiden imasını bile yapamazdık, suçlanırdık, yargılanırdık, sindirilirdik, utanırdık, korkardık. Artık kadınlar seslerini yükseltmeye başladılar. Bizi bu sapıklardan koruyamadılar ama biz çocuklarımızı çaresiz hemcinslerimizi koruyabiliriz. Bana teselli veren tek şey bu. Umarım amcanız kendi çocuklarına aynı şeyi yapmıyordur. Keşke öğrenebilmenizi bir yolu olsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?