Öz amcam

Canım şöyle bir şey var aslında öğretilir ama çocuklar bunu kafaya yerleştirip paranoyak gibi herkesten korkmaya başlıyorlar kaldiramayabiliyorlar. Pasif korkan insanlara güvensiz bakıyorlar. Ama bir yolu vardır anlatmanın. Psikoloğa danışıp nasıl anlatmak korumak gerek öğrenmek lazım. Valla çok zor ya. Moral bozuyor. Bugün müge anlı da kızının evleneceği kişiye aşık olup kızıyla kavga eden kadını gördüm. Yuh dedim. Kızına "beni Kraliçe gibi yasatacakti sen girdin araya " diyor kadın. Kızında haberi yokmuş annesinden. Tuylerim ürperti resmen. Daha duyduğum hiç birşeye sasirmam. .

Bende yasadim ve buyudukce hic aklimdan cikmadi az buyunce kendimden nefret ettim hala daha atlatamadim gercekten cok var bu pisliklerden ve anlatamiyoruz annem oyle iyi anlatiyoki kardesini bense kiziyorum kotu biri o diyorum niye oyle diyosun diyo anlatamiyorum bogazim dugumleniyo cok sert annem halada oyle belki oyuzden anlatamadim hic ve bir kiside degiller hayatimi mafettiler serefsizler .bir hayat borclular bana ben hic iyilesemedim cok erken ergenlik yasadim.

Ben bu satirlara bi yerden asinayim, en yakin arkadasim bana yillar sonra anlatmisti basina gleenleri. Uvey babasi tarafindan tacize ugramis o da cocuklugunda hem de surekli, neredeyse her gun. Bizim komsumuzdu 6 yasindan beri arkadasiz ve bana 2 sene once anlatti daha. O anlari hic unutamiyorum o hickiriklarla aglamasini bana sarilip. O kadar guvensizdi ki dogal olarak kimseye guvenemiyodu canim benim. Ve o da hic istemedigi halde Ankara disinda bi universiteye gitti uvey babasindan kacmak icin. Su an okuyor. Annesine bile anlatamamisti ilk bana anlatti utanarak cekinerek halbuki utanmasi gereken kisi o degil! Psikologa yonlendirdim ilk baslarda kabul etmedi ama sonra ikna ettim. Ve bu cok iyi geldi ona, hatta birkac ay once annesiyle de konustu bu igrenc konuyu. Birlikte konustuk. Su an bosanma davalari devam ediyo annesiyle uvey babasinin. Bunlari yazarken bile benim ellerim titriyor bana anlattigi o gunu tekrar yasiyorum sanki. Dizilerde oluyormus gibi geliyor sadecr bize ama gercek bu degil. Ve arkadasimin kardesine de yapmis aynilarini, bunu da daha yeni ogrendik hepimiz. Ustelik o kardesi o adamin kendi oz kizi. Annesinin psikolojisi bozuk su an. Bi pislik bi aileyi nasil mahveder bunun kaniti iste. Allahim bizleri koru Yarabbim. Yeter artik olmasin bunlar, yeter..

çok haklısınız, tabii ki en doğru yolla öğretilmeli ama bahsettiğim konu şu koluyla göğsü bir olamaz bunu bilmeli... anne bile belli bir yaştan sonra "Kızım üzerini değiştirmene yardımcı olmamı ister misin?" şeklinde çocuğa yaklaşmalı. Ondan izin almalı naçizane fikrim. Nasıl anneler var dünyada aklım almıyor. Çocuğum yok ama olsa dünyalara değişmem onun için tüm kişisel gelişim kitaplarını okurdum. yani biraz da sıkıntı burada bence. Bu arada Leyla Navaro 'Gerçekten Beni Duyuyor musun?' muazzam bir kitap tüm annelere tavsiye ederim

Bôyleleri kendini disari cok iyi gôsterir.namuslu ayaklarin yatar ama en pislik malukat bunlar

Pis sapık...Allah'ım ben kızımı daha karnımdayken bile koruyabiliyo muyum diye üzülürken bi de doğduktan sonra bunları düşüncem,sen benim evladmı koru böyle sapıklardan.Sırf bu sebepten dolayı kızım olsun istemedim şimdi geceleri yatamıyorum bunları düşünmekten.

Babaların Kız çocuklarının altını değiştirmesi bu sebeplerden böyle örnekler olduğu için sakıncalı buluyorlar zaten . Amca dayı falan asla yalnız bırakmayın çocuklarınız zira tedbirden zarar gelmez.

Bende okuyacağım merak ettim. Tavsiye için teşekkürler

çocuk doğurmak değil yetiştirmek asıl mesele. eğitim önce ailede başlıyor ve okulda devam ediyor. aileler çocuk yetiştirme hususunda daha bilinçli olsa eminim ki bu tüm dengeleri etkiler. acaba o amcayı kim yetiştirdi? sorgulamak lazım. yanlış yetişen her çocuk ülkeye sağlıksız ve tehlikeli bir birey olarak geri dönüyor. her şeyin altyapısı eğitim önce bunu kabul etmeliyiz. konunun sahibine sabır diliyorum bol bol dua edin geçmişe odaklanmayın. çocuklarınıza gereken hassasiyeti göstereceğinize eminim. sevgiyle kalın

Soyle sacma sapan bir aoz var ve hemen onu soylerler

"Disi köpek kuyruk sallamasa erkek yanina gidemez"
Cahilligi cehaleti susturulmuslugu ezilmisligi baska bir cümleyle anlatamam sanırım.

Diyecek tek kelime bile bulamaz ya insan...şuan o durumdayım

Nefesim kesildi okurken.Bazen cocuk yapmayacagim diyorum cunku kiz olsun erkek olsun insanlarimiz sapik.Cok gecmis olsun canim bence kesinlikle bir psikologa git cunku bilincaltina islemis ve ilerde patlak verebilir.Allah islah etsin o adamida.Ahlaksiz herif.

bu insanlara ses çıkarmadıkça kimbilir kaç kıza aynı şeyleri yaşatacaklar. kızı olanlar lütfen kızınızı karşınıza alın konuşun ya da üstü kapalı belirtin. birşey olursa çekinmeden anlatsın size. çekinirlerse hayatları boyu tacize uğrarlar.

kanim dondu, midem bulandi
yavrularimizi nasil koruyacagiz Allahim???
yakinim boyle bir olaya sahit olmadim ama yasadigim il de daha igrencini duydum. yazin haberlere bile cikti, belki hatirlarsiniz.
6yasindaki bir kiz cocugu mahallelerinde ki bakkala gidiyor ve bakkal da emabeten duran 20li yaslardaki pisligin haysiyetsizin teki tecavuz ediyor.
nasil engel olucaz hic bilmiyorum, fanusta mi buyutecegiz kuzularimizi
kiz ya da erkek cocukta fark etmiyor bu hasta ruhlular icin

keşke avazın çıktıgı kadar bagırsaydın ben böyle söyleyince bide beni suçluyorlar evhamlısın kalbın kötü diye ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…