Özel günde camiye girmek

İşte ben de o bahaneyi düşünüyorum. Hocamdan da utanırım söyleyemem ama 3 camide de farklı bahaneler bulamam

Ayağımda yara var. Ayakkabı tabanımı peçeteyle doldurdum ayakkabılarımı çıkarmıyım peçeteler kaymasın diyin mesela. Ben bu kadar uydurabildim valla Siz geliştirebilirsiniz :)

canım zaruret mi değil mi durumun onu bilemem de nette bu şekilde yazıyor :)

Son düzenleme:
Peki diğerleri camiyi dolaşırken ben ne bahaneyle dışarıda bekleyebilirim? Hocamız erkek ve sınıfımın erkekleri sağolsunlar böyle şeyleri çok dalga konusu yapıyorlar. Hocama da açıklayamam.

orasını bilemiyorum canım....o senin kararın....
işin haram boyutunu bi kenara koyup girermisin, yoksa haram işlemiyim dalga malzemesi olursam da olurum napıyım deyip dışarda beklermisin inan bi fikir yürütemedim şimdi....
ben olsam napardım şuan kestiremiyorum....bi nevi sende haklısın bi bayan olarak erkeklere ifşa olucam korkusu da kötü bi durum...
valla bilemedimki şimdi cnm yaaa....allah yardımcı olsun....ama senin yerinde olsam il müftülüğüne telefon edip, senin durumun zarurete girermi girmezmi onu öğrenmen lazım...
bulunduğun ilin müftlük numarasını bul netten, alo fetva hattını arayp bayan hocalara sorabilirsin...aynen bize dediğin gibi anlat, erkeklerin öğrenip dalga geçeceğini bahset...
nlar en doğru yönlendirmeyi yaparlar..itina ile cevap verirler...

Ben de girilmez diye biliyorum canım, ama bu konuda daha güvenilir bilgi almak için hocana sorabilirsin.
Utanmamaya çalış, biliyorum zordur ama başka türlü nasıl emin olacaksın ki :)

Valla en son bu konuda dalga konusu olan arkadaşımı korumak için ' ya ne varki bunda? sanki siz olmuyorsunuz' demiştim o günden beri tüm gözler üstümde alay konusu ben olmuştum arkadaşımı unutmuşlardı

bence yalan söyleme boşuna, hangi birine bahane bulacaksın, girmesem iyi olur anlarsınız falan de hocana, o da anlar artık herhalde

Yarın arayayım bari fetva hattını. Haramsa korkumdan giremem zaten ifşa olursam olayım. Ama çok olduğumu için her olduğumda mutlaka kıyafetime geçer onu nasıl halledeceğim hiç bilmiyorum.

Ayağımda yara var. Ayakkabı tabanımı peçeteyle doldurdum ayakkabılarımı çıkarmıyım peçeteler kaymasın diyin mesela. Ben bu kadar uydurabildim valla Siz geliştirebilirsiniz :)

ben normalde pek yalan söyleyemem ama siz hiç söyleyemiyorsunuz anlaşılan

Valla en son bu konuda dalga konusu olan arkadaşımı korumak için ' ya ne varki bunda? sanki siz olmuyorsunuz' demiştim o günden beri tüm gözler üstümde alay konusu ben olmuştum arkadaşımı unutmuşlardı

Canım ne diyeyim öyleyse, şimdi bunun dini boyutunu bizden daha iyi bilen hocalar olduğu için öyle demiştim ama sen taraftar değilsin gibi :)
Allah yardımcın olsun :)

Yarın arayayım bari fetva hattını. Haramsa korkumdan giremem zaten ifşa olursam olayım. Ama çok olduğumu için her olduğumda mutlaka kıyafetime geçer onu nasıl halledeceğim hiç bilmiyorum.

sık sık lavaboya girersin, sürekli değiştirirsin ozaman bişey olmaz...
nasıl giyiniyorsun bilmiyorum ama eğer dar pantolon falan giyiyorsan sakın giyme...çünkü sıkıştırdıkça daha çok çıkar....
daha rahat bişeyler giy...birde mutlaka siyah olsun...çıksa bile farkedilmez...
eğer kapalıysan ve etek pardesü falan giyiyorsan zaten otobüste otururken pardesünü çıkar veya yukarı topla..çıkacak falan olursa ayağa kalkınca pardesün kapatır...

ben 8 sene boyunca camii talebesiydim, ve genc kiziz elbet özel günlerimiz oluyordu
müsait degilim diye haber veriyordun ve arka plana cekiliyordun.
dualara, kurana katilamiyordun, temizlik veya yemek yapiyodun
ama camiiden bulunmamiz sorun olmuyordu abdest gereken seyleri yapmadigimiz sürece.

Açığım ve tek siyah olan pantolonum dar paçalı. :18: Üstüne uzun bir tişört ve uzun montumu giyerim artık başka çare yok

uzun hırkalar var ya,onlardan giy, illa ki lavaboya uğranılacaktır,o zaman da kontrol edersin...

Ben de Kuran kursuna gittim 3. sınıftan beri, ilk Kuran kursumuz caminin içindeydi ama biz giriyorduk, bulaşıkları yıkıyorduk siz söyleyince aklıma geldi.

aklıma bir şey takıldı illa ki gitmen mi gerekiyor?bence evde kal hiç gitme grip olmuşum falan dersin arkadaşlarına da orada zor duruma düşeceğime ben olsam hiç gitmezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…