Özel günde camiye girmek

aklıma bir şey takıldı illa ki gitmen mi gerekiyor?bence evde kal hiç gitme grip olmuşum falan dersin arkadaşlarına da orada zor duruma düşeceğime ben olsam hiç gitmezdim.

8 yer gezeceğimiz için müzeler dahil 85 tl ödendi bile. Parayı da zorlukla ayarladığım için bilmiyorum. Ayrıca hocamız sözlü notunu bu gezilerden veriyor son sınavda da burda öğrendiklerimiz çıkıyor orda not alıyoruz

o zaman hocaya söylemek durumundasın... yapacak başka birşey yok gibi...

anladım valla ne diyim çok zor bir durum.kötü olmuş denk gelmesi.karar senin artık tercihini yapacaksın.

Kızlar şuan özel günümdeyim ve cumartesi bir gezi programım var. 3 cami gezeceğiz ve parasını verdiğim için gitmeme gibi şansım yok. Camiye girebilir miyim? Daha bugün oldum.:26:

merhaba ben kuran kursuna gidiyorum ve özel gün olsa bile gidiyorum bi günahı olmaz sanırım öyle olsa hocamız söylerdi sordum çünkü ben hatta yarım sayfa kuran bile okudum camide dokunmadan rahat ol derim bi sakıncası olmaz bence

Girebilirsin bir sorun olmaz. Dışarıda durup ifşa olman daha kötü bir durum. Ayrıca bayanlar eskiden bu durumda camilere giremezlermiş camii kirletme ihtimalleri oldugu için. Şimdi öyle değil her türlü imkan var. Eğer kirletme gibi bir durum olmayacaksa girebilirsin.

Bayan olmak ne zor
Sakın utanma ayıp degil adet olmak doganin kanunu
Siyah pantolon giy üstüne uzun bir kazak
Sık sık ped değiştir
Cok endişe duyarsan bir ağrı kesici al adetini azaltsın tabi cok saglikli Birşey degil ama bir sefere mahsus Birşey olmaz
Bende senin durumunda bir gezimizde camiye girmemiştim
Farkeden vardi tabiki 20 yaşındayım kimse anormal karşılamamıştı
Anormal karşılayanlarda olursa o onların ayıbı bosver

Kızlar şuan özel günümdeyim ve cumartesi bir gezi programım var. 3 cami gezeceğiz ve parasını verdiğim için gitmeme gibi şansım yok. Camiye girebilir miyim? Daha bugün oldum.:26:

girilir canım. eskiden temizlik zor olduğu için pisletmemek adına girilmiyordu. yoksa bir sakıncası yok. insanlar evlerinde de namaz kılıyor, evlere de mi girmeyelim? adetli kadın ile ilgili anlatılan birçok şey ne yazık ki yahudi inanışından gelmektedir. çünkü yahudilere göre adetli kadın pistir. ona dokunmazlar dahi. oysa hz muhammed adetli iken ve ped dahi yokken, eşinin kucağına yatarak kur'an okumuştur.
bu arada kaynaklarım sağlam ve işin içinde olan biriyim. hiçbir şey olmaz merak etme.

Dini konularda,senin benim fikrim değildir önemli olan,belli sınırlar çerçevesinde koyulmuş kurallar vardır....

Adetli iken Camiye girmek haramdır canım......Herkesin annesi ablası kardeşi görüyor bu durumu,son derece normal.Çekinmene gerek yok,kız arkadaşlarından bazılarının da özel durumuna denk gelebilir,beraber beklersiniz sorun olmaz....Herkes ne der düşüncesiyle,haram işlememeni tavsiye ederim...

Kıyafet konusunda da,renk seçimine dikkat edip,sık sık pedini değiştirirsin,yedek kıyafette alırsan sıkıntı yaşamazsın inşaallah.

Son düzenleme:

pardon da siz nasıl haram dersiniz buna? allahın haram kılmadığı bir şeyi nasıl haram kılarsınız? bunun asıl çok büyük bir günah olmadığını bilmiyor musunuz? dinde yetki sizde değil. lütfen haddinizi bilin ve insanları yanlış yönlendirmeyin. bizim ülkemizde de herkes hoca, herkes alim maşallah.

Canım Cami Allah'ın evi sonuçta evle bir tultulmaması lazım
Camilere Abdestsizken girilmediğine göre ordan mantık yürüterekten adetliykende girilmez diye biliyorum dinimizde:26:

Canım Cami Allah'ın evi sonuçta evle bir tultulmaması lazım
Camilere Abdestsizken girilmediğine göre ordan mantık yürüterekten adetliykende girilmez diye biliyorum dinimizde:26:

camiye abdestsiz girilemeyeceğini kim söyledi allah aşkına. kulaktan dolma bilgilerle lütfen din yaşamayın. "Ey iman edenler, Allah'ın sizin için helâl kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şübhesiz Allah, had.di aşanları sevmez." bu bir ayet. bu bir ayet. haddi aşıyorsunuz. peygamber zamanında cami yoktu zaten. ve adetli kadınların da bayram hutbelerini dinlemek için mescide gelmelerini isterdi.

insanlar nasıl kendinden de emin haram diyor, dehşete düştüm açıkçası gece gece. google a sorarak din yaşanmaz. hee yaşarsınız ama başkalarını yönlendirmeyin.

Bana yorum yapmazsanız sevinirim.Ben kalkıpta sizin yorumunuza yorum yapmadım,tek girilmez diyen ben değilim...

Had bildirmek size mi düşmüş?Kaç yıldır burdayım kimseyi yanlış yönlendirmedim,hele ki dini konularda asla bilmediğim birşey hakkında cevap vermem.Kaldı ki bildiğini bile iki kere düşünüp öyle söylemek gerek,dini konular hassas konular...

Din severek öğretilir,siz size ters gelen konularda böyle mi tepki veriyorsunuz herkese,bu nasıl tebliğdir pekala?Madem bu işin içinde olan bir insansınız,bilirsiniz ki şüpheli şeylerden de kaçılması gerekir...

Bizim ülkemizde herkes kendini hacı-hoca görüp fetva verme hakkını bulduğu için bende dedim ya zaten;dini konularda sence bence olmaz diye..

Selametle.....

tek girilir diyen bensem ve mesajda bana gönderme yapıyorsanız -ki gönderme yapmasanız bile dehşet verici duruma müdahale etmek zorundaydım- evet yorum yapabilirim.

had bildirmek bana düşmedi ama had bilinmesi gereken bir yer gördüğümde uyarabilirim. haddinizi bildiremem tabi ki.

bana ters gelen bir konu değil bu. dine ters olan bir konu. tebliğ derdinde değilim. dehşet verici bulduğum bir duruma tepki verdim.

şüpheli şeylerden kaçınılması gerekse de "haram" diyemezsiniz k şu ani ortada şüphe yoktur.

bence dememeniz gerektiğini bilmeniz güzel bir şey. bazen çok doğru olduğunu sandığımız şeyler bile yanlış olabiliyor.

şuraya bir yığın ayet ve hadis yazar ve "bence"den ne kadar uzak olduğumu kanıtlayabilirim.

uzun süre burada olmanız, yanlış yönlendirmemeniz vs. beni ilgilendirmiyor. bu sefer yanlış bildiğiniz bir konuda yorum yaptınız. ve eğer ki ben öyle biliyorum yazsaydınız tepkim bu olmazdı. direk "haram" demek öyle büyük bir vebal ki... bu yüzden bu konuya müdahale etmek istedim ve ettim.

selamet dilekleriniz sizinle olsun efendim...

Kesinlikle kimseye gönderme yapmak gibi bir derdim yok,öyle şeylerle uğraşacak kadar basit biri değilim.Açık açık söylemekten yanayımdır herzaman...

Dehşet verici bir durum mu,acı acı gülüyorum şuan.Kim yanlış yönlendiriyor acaba,bende hayretler içerisindeyim.

Benim görüşürüm değil bu,haramdır evet...Karşınızdaki kişinin durumunu bilemezsiniz,dini eğitimimi en emin yerlerde aldım.Arkadaş sormuş,söylemezsem vebal altına girerdim...

Şüpheli şeylerden kaçınılması gerektiğini biliyormuşsunuz,bu şüphe değil haramdır...Ama kaldı ki şüphe diyelim,peki konu sahibine girebilirsin diyerek asıl vebali siz almış olmuyor musunuz?

Siz kendi bildiğiniz şekilde amel edin öyleyse.Adetli iken girin Camiye...

Muhatabım değilsiniz.Bu son mesajımdır size...

Malesef girilmiyor.. Bende parasını verdiğim bir gezide herkes girerken dışarıda beklemiştim, benim gibi gazi arkadaşlarla birlikte :)
Ama bizde erkek yoktu olsada sanırım girmek yerine ben giremiyorum hocam derdim.. İnsanlık hali sonuçta..

Benim bildim kadariyla gire bilirsin,namaz kilmadin dua etmedin sürece,ama ben senin icin bi sorayim. Benim enitem hoca,ve karisida camide görevli.ben ögrendikten sonra söylerim canim sama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…