Özel günde camiye girmek

Ağrı kesici bana ters etki yapıyor ne yazık ki zaten fazla olan reglimi 2 katına çıkartıyor annemin bir hoca arkadaşı var ona da soracağım

Arkadaşım bir arkadaşımız hocaya soracakmış cevaba göre hareket edersin.
Bana göre girilir.
Ama dikketimi çeken 15 günde 1 regl oluyorum demişsin.
Doktora gittin mi?
Sebebini biliyor musun!

valla en emin dediğiniz yerler tarikat kucaklarıysa devam edin. çünkü onda kimsenin yapabileceği bir şey yok. he yok zaten ilahiyat eğitimi aldıysanız orada böyle bir şey olmadığını öğrenmişsinizdir. karşımdaki kişinin durumunu, yaptığı yorumlardan bilebilirim. bu yüzden muhatap oldum sizle.

öyle şunu yapacak kadar basit değilim, yok sizle muhatap olmam gibi klasik kadınsal triplere girmeyeceğim. ilimde kadınsal triplere yer yoktur. bu yüzden belki de kadınlar ilimde bu kadar geri kalıyor. kim bilir?

bir şeyin haram olması için bunu yasaklayan bir ayet ya da haram olduğunu belirten bir hadis olması lazım. hüküm koyma yetkisi sadece allah ve rasulündedir. girilemeyeceğini iddia edenler şuraya bir bunun haram olduğunu belirten bir ayet ya da hadis yazsınlar lütfen.

hala da söylüyorum yanlışınızdan dönün. yanlışınız, inandığınız şeyi uygulamanız değil, başkasını yönlendirmeniz.

cami hocasına soracak arkadaşım. eğer tanıdığınız kişi, haram olduğunu söylerse delilini sorun lütfen. burada bahsedilen kişi ile ilgili söylememekle birlikte, her cami hocasına da güvenmeyin lütfen. nasıl atandıklarını, girdikleri sınavları ve eğitim durumlarını yakından görmüş biri olarak söylüyorum.

ilahiyat mezunu, bu işin eğitimini almış, hatta mümkünse yüksek lisansını da bu alanlarda yapmış kişilere sorun. derinlemesine araştırma yapan kişilerle konuşun. kulaktan dolma, herkesin doğru kabul ettiği şeyi size söyleyecek insanlarla değil.

ve allah'ın haram kılmadığı şeyi "haram" diyerek insanları kim yanlış yönlendirmeye kalkışırsa, tekrar tekrar müdahale de ederim, muhatap da olurum.

Son düzenleme:
Bir önceki mesajımda,muhatap almayacağımı belirtmiştim...Fakat insanların din gibi hassas ve çok ince konulara dayanan mevzularda yanlış bilgi almasını istemediğim için haram olduğuna dair hükümleri paylaşıcam.Sonra kim ne yapmak isterse,neye inanmak isterse ona inansın....En emin olunan yer,diyanet görüşünde olanlara diyorum ki,Zekeriya Beyaz,Yaşar Nuri Öztürk gibi prof.larda fetva veriyorlar;bu insanlar başörtüsünün Kur'an'da yer almayıp,Ayetlerin çarpıtıldığından bahsederler her defasında...Örnek diye gösterilen din bilginleri(!) ise,Ayetleri inkar ettikleri gibi Hadisleri de kabul etmezler...Kimin görüşünü inatla savunduğuna dikkat etmeli insan...Diyanete lafım yok,görevini ''bence''lerle,kendi kafasına göre savunanlara bu yorumum....Google'den dinimi öğrenecek kadar inancımı hafife alamam,inancım kimliğim ve en özel değerimdir....Googleden değil,önümdeki Kitaplardan yazıcam şimdi elimle kaynakları,sonra kim neyi kabul ederse etsin.Kafasında soru işaretleri olan varsa da sorabilir...

.............

Adet gören veya lohusa olan Müslüman kadınlara ait bazı özel hükümler vardır.Şöyle ki;Bu haller içinde bulunan bir kadın Namaz kılamaz,şükür secdesi bile yapamaz.Oruç tutamaz.Kur'an-ı Kerim'den bir Ayet dahi okuyamaz;ancak dua Ayetlerini dua niyeti ile okuyabilir.Kur'an-ı Kerime veya Kur'an Ayetlerinin yazılı bulunduğu levhalara ve paralara tam Ayet olmasa bile,dokunamaz tutamaz.Sahih kabul edilen görüşe göre,Kur'an tercümesi hakkında da hüküm böyledir,Onu da ele alamaz.Mescidlere(Camilere) giremez.Kabe'yi tavaf edemez,kocası ile cinsel ilişki kuramaz........(Devamını Büyük İslam İlmihali -Hayız Ve Nifas Hallerine Ait Hükümler,sayfa 88'den okuyabilirsiniz)....Bir sürü hüküm var,onlarıda yazabilirim tek tek,yeter ki insanlar doğru bilgiyi doğru kaynaktan alsın...

...........

Hayız veya nifas hallerinde olan kadınların,yahut cünüp halinde olan bir kimsenin,zaruret olmadıkça,mescit ve camiye girmeleri haramdır.Zarurete misal:Oturduğu evin,yahut odanın kapısı mescide açılmak ve kapıyı başka bir tarafa çevirmek veyahut orasını terk etmek mümkün olmamak,veyahut yırtıcı hayvandan,düşmandan,hırsızdan kaçmak,soğuktan ve susuzluktan korunmak gibi hallerde cami ve mescitlere girmek yasak olmaz.Eğer bu saydığımız zaruri hususları halletmek mümkün olursa,engel ortadan kalktığı için,derhal haram olma durumu ortaya çıkar.Yani cami ve mescitlere o kimseler o hallerinde giremezler.Çünkü Resul-i Ekrem(s.a.v) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde ''Cünüp ve hayız hallerinde olan bir kimsenin mescide -cami-i şerife- girmesini helal görmem '' buyurmuştur...(*) Uzun olmaması için kısa tutmaya çalıştım,isterseniz bu Hadis-i Şerifle ilgili Hz.Aişe'nin de görüşünü yazabilirim... (*) et-Ta'liku-s-sabih ala-Mişkati'l-mesabih,c.1,s.225....et-Tac;c.1 s.122.....Hidaye,c.1,s.19...Neylü'l-evtar,c.1 s.229....Hüsnü'l-üsve,s.324....Mebsut,c.3 s.153..Reddü'l Muhtar c.1 s.159.............. Konu hakkında daha fazla detay ve bilgi için,Kadın İlmihali (M.Cemal Öğüt) 111.sayfaya bakabilirler....

..............

Bunların dşında hala aklında acabası olanlara da şöyle bir şey söylemek istiyorum....Mescidlerin büyüğüne ''Cami'' denir.Çoğulu ''Cevami''dir....Mescidlerin en faziletlisi Mescid-i Haram(Kabe) ile çevresindeki sahasıdır....Burdan mantıkla yola çıkarsak,nasılki adetli iken Kabeyi tavaf etmek haramsa,yine aynı şekilde camiye de girmek haramdır.Zira Kabede mescidlerin en büyüğüdür.....
........

Kulaktan dolma bilgilerle asla amel etmem,körü körüne birşeye hele hiç inanmam.İnsan neyi kaynak aldığını,bilginin doğru kaynağını bilmeli,varsa bir sorunuz cevaplamaya hazırım.

İşte bu yüzden de sitede dini konular açmak, dini yorumlar yapmak yasaktır zira birinin haram dediğine diğeri değil der ve kaçınılmaz son tartışma çıkar.
Yalnız şuna katılıyorum, dini konular zaten burada yasak ama eğer dini konularda bilgi almak istiyorsanız mutlaka dini eğitim almış insanlara danışın, danışacak kimse bulamazsanız Kur'an-ı Kerim'i okuyun, kutsal kitabımızda yasaklar, emirler gayet açık bir şekilde yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…