• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel okul veli problemi

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.247
1.377
133
Merhaba
Kızım ilkokul 2. Sınıfta , 3 yıldır aynı okula devam ediyor.
Okulumuzda yemek çıkıyor ancak kızım yemiyor . Yemiyor derken de öğretmenlerinin bu çocuk hiç yemiyor yemeyen çocuk gördük ama bu kadarını görmedik dediği derecede yemiyor.
Okulda evden yiyecek gıda getirmek serbest . Ben de beslenme kutusu hazırlıyorum. Ancak bir kaç anne kimsenin beslenme göndermemesi için karar almak istediler ben uyamayacağımı göndermek zorunda olduğumu söylesemde kabul etmediler . Sonunda bu konuda karar verici olduğunu düşünen bir veli beslenme göndererek fikir ayrılığı yapmış olduğumu söyleyip beni bu gruptan çıkardı.
daha sonra ise öğretmen kızıma beslenme getirmemesini getirirse de gizli gizli yiyebileceğini söylemiş.
Oysaki bütün sınıflar beslenme getiriyor ve yemekhanede kahvaltı ve ilkindi öğünlerinde yiyorlar.
Bu konuyu öğretmenle görüştüm ancak çözüm bulamadım.
Okul müdürü ve müdür yardımcısı ile görüştüm . Beslenme konusunda sağlıklı gıdalar olması hariç bir kısıtlama olmadığını getirmeye devam edebileceğimizi söylediler. Ancak bir kaç veli kızımın beslenme getirmesine takmış durumda sürekli ve düzenli olarak Whatsap grubunda kızım ve benim hakkımda çirkinleşen konuşmalar yapılıyor .
Bu arada bu gruptan beni çıkaran veli öğretmenimize maalesef okul kuralları gereği yasak olmasına rağmen lüks marka hediyeler pırlanta kolyeler gibi hediyeler alıyor .
Okul yönetimi ile bu durumu da paylaştım ve kesinlikle öğretmenin iş sözleşmesinde yasaklanmış bir durum maddi değeri olan hediye kabul etmek dediler
Ancak öğretmen en son kızımı yemekhanede beslenme kutusunu getirip yememesi konusunda azarlamış .
Ne yapacağımı şaşırdım . Fikirlere ihtiyacım var.

Merhaba
Okulumuzda yemek çıkıyor ancak kızım yemiyor . Yemiyor derken de öğretmenlerinin bu çocuk hiç yemiyor yemeyen çocuk gördük ama bu kadarını görmedik dediği derecede yemiyor.
Okulda evden yiyecek gıda getirmek serbest . Ben de beslenme kutusu hazırlıyorum. Ancak bir kaç anne kimsenin beslenme göndermemesi için karar almak istediler ben uyamayacağımı göndermek zorunda olduğumu söylesemde kabul etmediler . Sonunda bu konuda karar verici olduğunu düşünen bir veli beslenme göndererek fikir ayrılığı yapmış olduğumu söyleyip beni bu gruptan çıkardı.
daha sonra ise öğretmen kızıma beslenme getirmemesini getirirse de gizli gizli yiyebileceğini söylemiş.
Oysaki bütün sınıflar beslenme getiriyor ve yemekhanede kahvaltı ve ilkindi öğünlerinde yiyorlar.
Okul müdürü ve müdür yardımcısı ile görüştüm . Beslenme konusunda sağlıklı gıdalar olması hariç bir kısıtlama olmadığını getirmeye devam edebileceğimizi söylediler. Ancak bir kaç veli kızımın beslenme getirmesine takmış durumda sürekli ve düzenli olarak Whatsap grubunda kızım ve benim hakkımda çirkinleşen konuşmalar yapılıyor .
Bu arada bu gruptan beni çıkaran veli öğretmenimize maalesef okul kuralları gereği yasak olmasına rağmen lüks marka hediyeler pırlanta kolyeler gibi hediyeler alıyor .
Okul yönetimi ile bu durumu da paylaştım ve kesinlikle öğretmenin iş sözleşmesinde yasaklanmış bir durum maddi değeri olan hediye kabul etmek dediler
Ancak öğretmen en son kızımı yemekhanede beslenme kutusunu getirip yememesi konusunda azarlamış .
Okul kurallar vs çok anlamam ama bir şey merak ettim bir çocuğun yemekhanede bir gün bile beğendiği yemek olmaz mı size garip gelmiyor mu neden yemiyor

Okul kurallar vs çok anlamam ama bir şey merak ettim bir çocuğun yemekhanede bir gün bile beğendiği yemek olmaz mı size garip gelmiyor mu neden yemiyor
Beğendiği yemek oluyor ama çok nadir . Okulda yemekler biraz küçük çocuklara hitap etmeyebiliyor biliyorsunuz ama mesela kahvaltıda simit olduğunda yiyor . Öğlen yemeğinde ona keza beğendiği bir şey olursa yiyor o da haftada 1 2 gün oluyor genelde

Beğendiği yemek oluyor ama çok nadir . Okulda yemekler biraz küçük çocuklara hitap etmeyebiliyor biliyorsunuz ama mesela kahvaltıda simit olduğunda yiyor . Öğlen yemeğinde ona keza beğendiği bir şey olursa yiyor o da haftada 1 2 gün oluyor genelde
Valla bilmiyorum küçük çocuğum yok ama çok ilginç genele hitap eden öğrencilerin çoğunun sıkıntısız yediği şeyleri neden çocuğum yemiyor mesela bunu da düşünürüm biraz yani çocukken hadi hazırladın bunun lisesi var üniversitesi var herkes ister çocuğu prenses gibi yetişsin ama kurtlar kapanı dışarısı biraz alışması lazım sanki

Valla bilmiyorum küçük çocuğum yok ama çok ilginç genele hitap eden öğrencilerin çoğunun sıkıntısız yediği şeyleri neden çocuğum yemiyor mesela bunu da düşünürüm biraz yani çocukken hadi hazırladın bunun lisesi var üniversitesi var herkes ister çocuğu prenses gibi yetişsin ama kurtlar kapanı dışarısı biraz alışması lazım sanki
Yalnız sadece benim çocuğum değil yemeyen . Öğretmenin de söylediği genel tüm çocuklar çok seçici mesela çoğu makarna yada pilav varsa yiyor

Önce doktora gider rapor alirim. Bu kadar secici olan cocuk muhtemelen zayiftir. Ozel beslenme programi uygulanmasi cart curt biseyler yazdiririm. O raporla once mudure giderim olmazsa cimere sikayet ederim. Sikayetimde ogretmen rusvet aliyoru da ekleyecegimi soylerim.

öğretmenimize maalesef okul kuralları gereği yasak olmasına rağmen lüks marka hediyeler pırlanta kolyeler gibi hediyeler alıyor .
Ve sorunu çözmek icin bişey yapmadılar mı?
E bu tavşana kaç tazıya tut demek
Başka okul bakardım

Bu ne kadar saçma bir şey, paranla rezil olmak resmen. Kime neymiş çocuğun ne yediğinden ne yemediğinden? Beslenmeye çok farklı gıdalar koymuyorsanız ( ki seçici çocuk da zaten öyle antin kuntin şeyler yemez) kimsenin karışmaya hakkı yok.
Bir de bunun için tartışma çıkarıp sizi gruptan atacak insanların çocuklarıyla bir arada eğitim aldırmak ne derece sağlıklı bir durum ortaya çıkarır, emin olamadım.

Sizin çocuğunuzda sorun yok ki birçok çocuk yemek seçer yemez yanına beslenme illa koymak gerekir aç mı kalsın bu çocuk istemeyen koymasın yahu kim ne karışacak benim ne koyduğuma özel okula bak hele bir ton para ver rezillik çek veli grubunda çirkin sözler de cabası bu özel okullardan tuhaf tuhaf şeyler duyuyoruz iyi bir devlet okulu bulup nakil yaptırın ya da daha iyi bir özel okul paranla rezillik yahu

Ne çıkıyor olabilir ki tüm çocuklar yiyor senin çocuğun yemiyor. Yemezse yemesin derim ben çocuğuma. Alisacak yapacak bisey yok hayat pamuk şeker değil.
Ama artık çok geç siz şimdi kızınıza bu tavri takinmaniz diğer velilerin gözünde tukurdugunuzu yalamak olur

Ben olsam bu saatten sonra en azından dönem bitene kadar beslenme gonderirim

Onlar da abartmış size ne yahu kime ne oldu o zaman kantini de yasaklayalım biri çikolata alıyor diğeri alamıyor diye sacmalik

Her çocuk bir değil benim yiğenim yalayıp tutar ama bizimki çok seçer herseyi yemez mesela bununda alıştırıp alıştırmamakla alakası yok bebekken herseyden de yedirdim ama şimdi çoğu şeyi yemez
İkinci konuya gelince o veliyi alır çıktığı yere geri sokardım sen kimsin ki hayırdır yani bazıları bu dilden anlıyor yani hiç öyle laf ebeliğine gerek yok her yere dilekçe veririm şikayetimi bildiririm bu hediye olayını da sokardım araya Ohh mis
Az aklını kullan yani elin bilmem neyinden çıkmış şeyi gelecek de benim çocuğuma koydugum beslenmeye laf edecek
Ahhh ulan şöyleleri bana denk gelmiyo ki işte
Sizde pasif durmayın biraz çocuğunuz için elinizden geleni yapın

Son düzenleme:
Merhaba
Şöyle söyleyeyim oğlum 4 yaşında anasinifina başladı. Yemekleri yemeden geliyor dokunmuyor bile.malesef aşırı seçici. İlk günler yemek saatinde agliyormus hatta. Ona rağmen beslenme koymuyorum doğru bulmuyorum. Diğer çocukların da canı ceker diye...
Bizim okul öğlenci. Ama sizin tam gunse birşey diyemiyorum onca saat aç da çok zor. Bir de belki birgün inadı kırılıp yiyecek bunu bilemeyiz ki biz yemek koyarak bunu da engellemiş oluruz sanki

Şahsi fikrim ben çocuğumun okul yemeğini yemesi için desteklerdim (eğer yemekhanede çıkan yemek benim de yiyebileceğim içerikteyse ) ve beslenme koymazdım yanına yemekhane menüsünü yese de yemese de ..sonuçta yemeden günü geçirebiliyorsa sabah kahvaltısını evde yaptırıp akşam evde yemeğini ona göre hazırlarsam da sıkıntı olmaz .Yıllarca da öyle yaptım böylece arkadaşları ile birlikteyken yemekhanede bir kaşık o yemekten ,bir kaşık şu yemekten deneyerek evde yemediği bazı şeyleri yemeye başladı okul yemekhanesinde.Ama siz bu şekilde yürütmemeye kararlı iseniz Öğretmeni ile bireysel görüşün...eğer yumuşak başlı birisiyse çocuğun onu ne kadar sevdiğini,ondan ne kadar memnun olduğunuzu anlatarak onu yağlayıp ballayarak konuyu görüşün ...ama araya da "siz yemekhaneye gelme dediğinizde çocuğum sizin onu sevmediğinizi sanıyor" diyin.Eğer olayı bu şekilde ele aldınız ama sonuç alamadıysanız "bu okulun öğrencisi olmasına ve diğer beslenmesini yanında getiren öğrencilerin girebilmesine rağmen -çocuğumun yemek haneye gelmesine engel olmak- ayrımcılıktır ,diğer velilerin tutumu nedeniyle çocuğum okula gelmek istemiyor çocuğun eğitim hakkını elinden almak da anayasal suçtur ben çok ılımlı ele almaya çalıştım ama eşim konuya bu açıdan bakıyor ..cimere ve eş zamanlı savcılığa suç duyurusunda bulunacak ,ben diğer velilerin toplu olarak çocuğumun okul içinde ortak kullanım alanlarına çocuğumun girmesine engel olmaya çalıştıklarını ve çocuğumu ayrımcılığa maruz bıraktıklarını belgeleyebiliyorum çünkü yazışmalar var ama ben sizin ve okulun yıpranmanızı / zarar görmenizi istemem hocam bilginiz olsun" diyin . Kişisel fikrim bu konuya bu kadar takan ve tarafsız olmayan öğretmenin beslenme dışında çocuklara eşit davranacağını sanmıyorum

Çocuğunuzun yemek seçme problemi sizin için sorun değil mi ? Ayrı bir seyler hazırlamak sizi yormuyor mu? Krizi fırsata çevirmeyi deneyin. Normalde o Veli ile öğretmenin peşini birakmayin derdim ama başka okula kaydedin derdim ama orda da aynı sorunu yaşayabilirsiniz aslında bu olay aydınlanmaniza sebep olmalı

Merhaba
Ne münasebet azarlamak ne demek. Yıkarım o okulu başına. Milli eğitime ve cimere yazışmalar ve görüşmeler ile şikayet edeceğinizi söyleyin sizde onları tehdit edin. Eğer serbest olmasaydı hakkılar derdim

Eğer serbestse bu herkese olmalı

Back
X