Özel sektör çok zormuş..iş sıkıntısı

merveeda79

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
155
29
merhaba herkese
Üniversite den mezun olduğum gibi çalışacağım kendi ayaklarımın üzerinde duracağım diye çok Hırs yaptım kpss falan denemeden memleketimde iyi sayılabilecek bir fabrikada başladım
Ilk girdiğimde müdür psikopat gibi bişeydi herseye kızardı işi yarım yamalak öğretti sonra korkudan yapacağım varsa da yapamazdım bişey sorduğumda terslerdi kendi de mutsuzdu çünkü ben orada en düşük maaşı alanım hafta sonları tatil maaş düzenli yatar vs maaş ortalama 1500 tl ye geliyor ..
Neyse benim müdür gitmesine 1 ay kala bana iş öğretti acele acele herşey benim üstüme kaldı ben gidiyorum dedi ve gitti
Onun yerine başka bir müdür aldılar müdür dediğime bakmayın orta derece de yönetici diyelim bölüm müdürü her Bölümün müdürü ayrı ayrı. Neyse onun yerine işten anlamayan birini aldılar 4 aydır ona iş gösteriyorum ama anlamıyor beni sinir ediyor çok fazla üstleniyor öğrenmek için artı benim yaptığım hataya ortak olmuyor üst yönetim bana kızıyor biraz önce bana üst yönetimden biri raporlar doğru gelse dana Kesicem dedi , nasıl üzüldüm nasıl.. Arada raporlarda hatam oluyor evet ama dana kesecek kadar değil . Yeni müdür eğitim için yurt dışına gidiyor burada ben koca bölümü tek başıma idare ediyorum hiç tşk yok destekleyici bir kaç cümle yok.. Yönetim hep ezici.. Biraz sessiz biriyim tüm bunlara üniversite okudum işsiz kalmamalıyım diye katlanıyorum 10 kilo aldım 2 sene de .. Evliyim çocuk istiyorum ama bu sinir streslerle yapamam ki ..müdür olarak gelen adama çok uyuz oluyorum.. Gereksiz gülmeleri beni çileden çıkarıyor o rahatlığı herşeyi benim üstüme atması katlanamıyorum..
Ne olur bana yardım edin ben buradan çıkarsam başka yerde de yapamam biraz çekingenim.. Özel sektörde bu durumu çok iyi kullanıyorlar.. Daha fazla eziyorlar çok fazla yönetici var ve yaptığım en küçük Hatayı mailde Cc ye diğer müdürleri koyarak rezil etmeye çalışıyorlar. Işi bilen benim orayı koca bölümü döndüren de benim bunu niye farketmiyorlar .. Bana yardım edin çok bunalıma girdim

merhaba herkese
Üniversite den mezun olduğum gibi çalışacağım kendi ayaklarımın üzerinde duracağım diye çok Hırs yaptım kpss falan denemeden memleketimde iyi sayılabilecek bir fabrikada başladım
Ilk girdiğimde müdür psikopat gibi bişeydi herseye kızardı işi yarım yamalak öğretti sonra korkudan yapacağım varsa da yapamazdım bişey sorduğumda terslerdi kendi de mutsuzdu çünkü ben orada en düşük maaşı alanım hafta sonları tatil maaş düzenli yatar vs maaş ortalama 1500 tl ye geliyor ..
Neyse benim müdür gitmesine 1 ay kala bana iş öğretti acele acele herşey benim üstüme kaldı ben gidiyorum dedi ve gitti
Onun yerine başka bir müdür aldılar müdür dediğime bakmayın orta derece de yönetici diyelim bölüm müdürü her Bölümün müdürü ayrı ayrı. Neyse onun yerine işten anlamayan birini aldılar 4 aydır ona iş gösteriyorum ama anlamıyor beni sinir ediyor çok fazla üstelemiyor öğrenmek için artı benim yaptığım hataya ortak olmuyor üst yönetim bana kızıyor biraz önce bana üst yönetimden biri raporlar doğru gelse dana Kesicem dedi , nasıl üzüldüm nasıl.. Arada raporlarda hatam oluyor evet ama dana kesecek kadar değil . Yeni müdür eğitim için yurt dışına gidiyor burada ben koca bölümü tek başıma idare ediyorum hiç tşk yok destekleyici bir kaç cümle yok.. Yönetim hep ezici.. Biraz sessiz biriyim tüm bunlara üniversite okudum işsiz kalmamalıyım diye katlanıyorum 10 kilo aldım 2 sene de .. Evliyim çocuk istiyorum ama bu sinir streslerle yapamam ki ..müdür olarak gelen adama çok uyuz oluyorum.. Gereksiz gülmeleri beni çileden çıkarıyor o rahatlığı herşeyi benim üstüme atması katlanamıyorum..
Ne olur bana yardım edin ben buradan çıkarsam başka yerde de yapamam biraz çekingenim.. Özel sektörde bu durumu çok iyi kullanıyorlar.. Daha fazla eziyorlar çok fazla yönetici var ve yaptığım en küçük Hatayı mailde Cc ye diğer müdürleri koyarak rezil etmeye çalışıyorlar. Işi bilen benim orayı koca bölümü döndüren de benim bunu niye farketmiyorlar .. Bana yardım edin çok bunalıma girdim

Sana sunu aoyleyebilirim. Ozel sektorun tamami ayni. Yani ayni mokun laciverti. Haftasonu tatil,1500 tl maas ile gayet iyi sartlarda calisiyorsun bence. Anladigim kadariyla da isin masabasi.

Bu durumda yapacagin 3 sey var,

Ya is arayip is degistireceksin, ki inan heryer ayni,

Ya kendini heryerin ayni olduguna inandirip bu tarz insanlarla gecinmeyi,onlara daha disli olmayi ogreneceksin.

Ya da biraz kastirip kpss yi kazanip devlete kapak atacaksin...

Ben de yonetici olarak calisiyorum, ozel bir sirkette. Benim de haftada 2 gun iznim var. Maasim da cok iyi. Fakat beni de iayerindeki mobbing zorluyor. Dayanmaya calisiyorum. Hamileyim ve benden baska hamile kadinlar sirf onlar sendikali diye tum haklarini kullaniyorlar. Ama ben kullanamiyorum. Onlar 7.5 saat calisiyor. 8 den sonra calismiyor. Ayda 1 gun periyodik muayene izinleei var. Ama benim yok. 10 saat caliaiyorum. Gece vardiyasina kaliyorum. Periyodik iznim yok. Haftalik izinlerimden birine denk getirip kontrole gidiyorum..

Hakkini aradiginda da iste kapi iste sapi...

Ben de inadina direniyorum... İnadina yilmiyorum. Benim mudurum de ota moka bagirir,personelimin onunde rencide eder.

Ben isime bakarim. İatifa edip de tazminatını mi emegimi hicbir yerde birakmam. Direnin. Ya da yukaridaki yollardan birine yonelin...

KPSS işi kendini sıkmakla, kasmakla, çok çalışmakla olmuyor bildiğim kadarıyla. Keşke çok çalışmakla, başarıyla olsa. Anladınız siz benim ne demek istediğimi...

Hangi bölümden mezunsunuz?

canım senin çalıştığın, maaş aldığın bir işin var bence öp başına koy. daha iyi şartlar aramak demek lüks demektir ki patronların zaten çalışacak adam bulması zor değil. işine gelmiyorsa bırak, bu işler böyle. özel sektörü seven dikenine katlanır...
benim personellerimde çok nazlı, arkamızdan neler neler konuşuyorlar. millete iş veriyorsun, maaş veriyorsun, izin veriyorsun, sigortasını ödüyorsun, istedikçe daha iyisini istiyorlar. vallahi bu dünyada insanlara yaranmak zor.

canım senin çalıştığın, maaş aldığın bir işin var bence öp başına koy. daha iyi şartlar aramak demek lüks demektir ki patronların zaten çalışacak adam bulması zor değil. işine gelmiyorsa bırak, bu işler böyle. özel sektörü seven dikenine katlanır...
benim personellerimde çok nazlı, arkamızdan neler neler konuşuyorlar. millete iş veriyorsun, maaş veriyorsun, izin veriyorsun, sigortasını ödüyorsun, istedikçe daha iyisini istiyorlar. vallahi bu dünyada insanlara yaranmak zor.

pardon ama sevabına kimse kimseye para vermiyor,sigortasını ödemiyor.Onlar olmasa siz nasıl para kazanacaktınız acaba? Keşke iş veren para veriyor çalışanına diye personeline her muameleyi mübah görmese :stop:

KPSS işi kendini sıkmakla, kasmakla, çok çalışmakla olmuyor bildiğim kadarıyla. Keşke çok çalışmakla, başarıyla olsa. Anladınız siz benim ne demek istediğimi...

Hangi bölümden mezunsunuz?
Bunu yapmayın işte. Kpssyle atanmış herkesi zan altında bırakmayın, şahsım adına rica ediyorum. Torpil yok demiyorum ama sizin kastınız atanan herkes torpille atanmışa getiriyor lafı. Bunun da doğru olmadığını belirtmeden geçemeyeceğim kpss ile hakkıyla atanmış biri olarak.

Bunu yapmayın işte. Kpssyle atanmış herkesi zan altında bırakmayın, şahsım adına rica ediyorum. Torpil yok demiyorum ama sizin kastınız atanan herkes torpille atanmışa getiriyor lafı. Bunun da doğru olmadığını belirtmeden geçemeyeceğim kpss ile hakkıyla atanmış biri olarak.
Bu laftan nasıl bunu çıkarabildiniz anlamış değilim. Hakkınızla atandıysanız neden bunu üstünüze alınıyorsunuz? Ben burada atanmış gitmiş insanlara yönelik konuşmuyorum ki. Nasıl böyle anlayabiliyorsunuz, hayret.
Her neyse, ben konu sahibinin beni anladığını düşünüyorum.

Bu laftan nasıl bunu çıkarabildiniz anlamış değilim. Hakkınızla atandıysanız neden bunu üstünüze alınıyorsunuz? Ben burada atanmış gitmiş insanlara yönelik konuşmuyorum ki. Nasıl böyle anlayabiliyorsunuz, hayret.
Her neyse, ben konu sahibinin beni anladığını düşünüyorum.
Söylediğiniz şey gayet açık ama neyse, dert anlatmaya çalışmayacağım. Saldırgan bir tavrınız var.

Söylediğiniz şey gayet açık ama neyse, dert anlatmaya çalışmayacağım. Saldırgan bir tavrınız var.
Bilip bilmeden yorum yapmamanız gerektiğini düşünüyorum, size özel mesaj attım. Başkası da nasıl isterse öyle anlasın, önemli değil benim için. Burada konuyu başka yerlere çekmek site kurallarına aykırı.

Ben de daha önce bu tarz tecrübeler yaşadım ve maalesef özel sektörde mobbing hepsinde var. Ya bunlarla başa çıkmayı öğrenecek, akıllı ve dişli davranacaksınız (ki ben öyle yaptım ama bu beni o kadar yordu ki hastalıklarla boğuştum) ya kendi işinizi kuracaksınız ya da kpss ye çalışıp devlete gideceksiniz. Eğer özel sektörde kalmak istiyorsanız, kendinizi ezdirmeyin. Haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız buna sessiz kalmayın ama gidip kavga da etmeyin tabi. Akılcı oynayın. Sizi kıskanan, ayağınızı kaydırmak isteyen, sizin robot olduğunuzu düşünen çeşitli insanlarla özel sektörde her zaman karşılaşacaksınız. Bunlarla nasıl baş edeceğinizi öğrenin ve mesai saatinizin bitiminde kafanıza toka dahi takmayın.

Hmmm muamele cidden kötüymüş.
Ben de özel sektörde çalıştım.
Böyle şey görmedim. Yaşasam üzülürdüm ama ben dişliyim tabii.
O yüzden çekingenim deyip sinmeye devam edeceksen şikayet de etmeyeceksin.
Sineye çekeceksin. Bu işler böyle.
Sesini çıkarmayanı ezerler. Akıllıca davranıp işini bilen, ağzı laf yapan, hakkını savunan biri olmak için çabalamaktan başka çaren yok.
Kpss düşünmüyorsan, kpss düşünsen bile devlete girmen için çook yüksek puan gerekiyorsa iyi düşün. Çok zor çünkü. Maaşın da yeni mezun için iyi. O yüzden iyi yönden bakmaya çalış. Bir de ne edersen kendine edersin; kimse seni düşünmez. Orada sıkıntı yaşıyorsun diye stresten kendini yemeklere vermen de çok yanlış. Özel hayatını da mahvetme sonra. Biraz dik ol, güçlü ol. Üniversite diyorsun, iş diyorsun sonra çekingenim yapamam gibi bir cümleyle kendini frenliyorsun. Kişisel gelişim şart.

Bilip bilmeden yorum yapmamanız gerektiğini düşünüyorum, size özel mesaj attım. Başkası da nasıl isterse öyle anlasın, önemli değil benim için. Burada konuyu başka yerlere çekmek site kurallarına aykırı.
size tamamen katılıyorum. çünkü bu işleri biliyorum nasıl gittiğini. herkes için demiyorum ama artık iyice zıvanadan çıktı bu durum.
ben ve benim gibiler de bu sebeple atnamıyor puanlarımız yüksek olmasına rağmen. artık özele gireceğiz çare yok. özelde de kendini ezdirmiycen işte. karşındaki bir diyorsa sen beş diyerek ona karşılık vereceksin yeri geldiğinde.

merhaba herkese
Onun yerine başka bir müdür aldılar müdür dediğime bakmayın orta derece de yönetici diyelim bölüm müdürü her Bölümün müdürü ayrı ayrı. Neyse onun yerine işten anlamayan birini aldılar 4 aydır ona iş gösteriyorum ama anlamıyor beni sinir ediyor çok fazla üstelemiyor öğrenmek için artı benim yaptığım hataya ortak olmuyor üst yönetim bana kızıyor biraz önce bana üst yönetimden biri raporlar doğru gelse dana Kesicem dedi , nasıl üzüldüm nasıl.. Arada raporlarda hatam oluyor evet ama dana kesecek kadar değil . Yeni müdür eğitim için yurt dışına gidiyor burada ben koca bölümü tek başıma idare ediyorum hiç tşk yok destekleyici bir kaç cümle yok.. Yönetim hep ezici.. Biraz sessiz biriyim tüm bunlara üniversite okudum işsiz kalmamalıyım diye katlanıyorum 10 kilo aldım 2 sene de .. Evliyim çocuk istiyorum ama bu sinir streslerle yapamam ki ..müdür olarak gelen adama çok uyuz oluyorum.. Gereksiz gülmeleri beni çileden çıkarıyor o rahatlığı herşeyi benim üstüme atması katlanamıyorum..

mesleğiniz nedir?

size tamamen katılıyorum. çünkü bu işleri biliyorum nasıl gittiğini. herkes için demiyorum ama artık iyice zıvanadan çıktı bu durum.
ben ve benim gibiler de bu sebeple atnamıyor puanlarımız yüksek olmasına rağmen. artık özele gireceğiz çare yok. özelde de kendini ezdirmiycen işte. karşındaki bir diyorsa sen beş diyerek ona karşılık vereceksin yeri geldiğinde.
Bence de. Ne mezunusunuz?

Çalışacak adam bulmak zor değilmiş, öpüp başına koysunmuş.
Saydığınız 3şeyde(Maaş,sigorta,izin. ) olması gerekenler.Kanuni zorunluluk. İhsan ediyormuş gibi konuşmayın.Ne kadar gıcık ya.

Baska bir yerde calissan durum ne kadar fark eder emin degilim
1500 maas tatilin var gayet iyi ne olmasini istiyorsun?daha fazlasini hak ettigini dusunuyorsan once bir kendine durust ol ve o parayi verecek yer var mi etrafta onu bir arastir
Meslegin ne ve ne is yapiyorsun?yabanci dilin var mi? Ayni bolum mezunlarindan farkli ne biliyorsun ne yapabiliyorsun?ozel sektorde sivrilmen ve basarili olman bunlara bagli tabii bir de sabirli olup pes etmeyeceksin
Sahsen devlet isini de ben sevmiyorum ozel sektor cok iyi sen adam gibi calisinca mutlaka basarili oluyorsun terfi ediyorsun maasina zam aliyorsun baska is yerlerine transfer oluyorsun bu imkanlar devlette yok
Ben devletmemuru olsam kendi kendimi bitiririm omur boyu ayni masada otur ayni masadan emekli ol uc kurus maas al bu hayat degil bana gore ama tabii herkesin durumu farkli zevkleri farkli
Stresle basa cikmayi ogrenmeli ve mumkun oldugu kadar hatasiz is yapmalisin gerektiginde kendini savunacak saygi cercevesinde is iliskilerine devam etmeyi ogrenmek zorundasin

bende aynı fıkırdeyım,çok çekmiş biri olrak,işte bu yzden kadınlar dayak yıyor,aldatılıyor boşmaıyor,nedne kolay dğeil özelde çalışmak,yenı iş bul neden çok negatıf yazmışlar,aynı fıkırde değil,ama iş bulmadan çıkma

merhaba herkese
Her özel sektör böyle değil, her devlet de iyi değil ama şu var bence kendini ezdirme çünkü iş hayatında kimse kismeye hakkını tepside vermiyor, sen alıyorsun. Bir iki çıkışınca senden iyisi olmuyor, işi yapmayıp sallarsan da bir yaptığında senden iyisi olmuyor. Ben de yaşıyorum bunları maalesef. Bir yandan iş bak, ömür tek iş yerinde geçmez. Hem yeni gittiğin yerde tecrübeli olursun. Müdür eğitimdeyken işten çıkmaya kalk senden iyisi olmaz, aman kal derler.. Çektiğine değmez. Kendini de düşün alternatifini oluştur ve git çünkü böyle insanlar düzelmez maalesef..

X