Al ama kırdın işte konu sahibini ,bence önce anlatım bozukluğundan başlayın.
mesela bol bol okuyun.
Al ama kırdın işte konu sahibini ,
Laf aramızda kalsın kimseye söyleme,aynı şeyi düşündüm
Bir kere kır sonra hoşuna gidiyor laf sokup rahatlıyorsunKendime savunma mekanizması çok zayıf karşimdakini kirarim dusuncesiyle susuyorum ama içim içime sığmıyor
Beni aşağılar mi diye korkuyorum Bn çalışıyorum sen calismiyorsun Bn ehliyet aldım sen alamadın dermi.Karşınızdaki insanı kırmak istememekle, özgüven eksikliği arasındaki bağlantıyı çözemedim. Biraz daha açar mısınız?
Öyle bir ortamda yetismişim ki baskı altında büyüdüm ben sen küçüksün yapamaZsin edemezsin.28 yasimda bi anneyim.esim yada annem yada abla onayı olmadan kuzenlere konuşmuyorum artık. Düşünmeden konuşuyor muşum gereksiz mis.kalite mi bozuyormuşum.kırmak için demedim.
özgüven kazanmak için iletişim becerisi geliştirmek şart bana göre
kırmadanda hakkını savunabılırsınKendime savunma mekanizması çok zayıf karşimdakini kirarim dusuncesiyle susuyorum ama içim içime sığmıyor
Bunu diyecek insanın özgüven eksikliği vardır asıl, o yüzden kendini birileriyle kıyaslıyordur.Beni aşağılar mi diye korkuyorum Bn çalışıyorum sen calismiyorsun Bn ehliyet aldım sen alamadın dermi.
Şimdi şunu merak ettim özgüven eksikliği bende gerçekten var değil mi. Cevap direkt karabagg a geldi.anlamadım o yüzden soruyorumBunu diyecek insanın özgüven eksikliği vardır asıl, o yüzden kendini birileriyle kıyaslıyordur.
Ancak daha başınıza gelmemiş şeyleri böyle kafanızda kurup geriliyorsanız, bu ciddi bir sorun. O zaman insanlar beni ezer diye değil, çünkü kimsenin böyle bir hakkı yok, sırf kendinizi daha iyi hissetmek için bir şeyler yapmalısınız. Okuyor musunuz? Bir mesleğiniz var mı? Yoksa bunlara sahip olmak zor değil. Çalışmak istiyorsanız çalışırsınız da. Ehliyet almak da büyük bir başarı değil yani. Birincide ikincide alamayan üçüncüde alıyor.
Evliymişsiniz sonradan okudum. Bu bir engel değil. İnsan evliyken de kendi için bir şeyler yapabilir.
bu davranışı o kişinin eşine karşı yani kuzenimin eşine karşı denedim ama kimse kimse için değişmez dedi.bende kendinizi değiştirmeyin doğru kimse kimse için değişmez ama düşüncelerimi bilin dedim cevap vermedilerkırmadanda hakkını savunabılırsın
Baskı altında yetiştim diyorsunuz ve hala baskı altındasınız. Kendinizi ifade etmenize bile doğru dürüst izin verilmiyor o zaman. Psikolog değilim, buna özgüven eksikliği mi denir bilmiyorum ama sizi bayağı sindirmişler, orası kesin. Anneden, eşten, abladan izin almak ne demek, hem de kuzenlerinizle konuşmak için? Kaç yaşında insansınız. Sizi böyle sindirmelerine izin vermeyin.Şimdi şunu merak ettim özgüven eksikliği bende gerçekten var değil mi. Cevap direkt karabagg a geldi.anlamadım o yüzden soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?